Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 180

PPSите на децата вече се вадят за един ден, на следващия са готови, а ако е събота или неделя - в понеделник.

П.С. Лем, да, съгласна съм с теб, за това казах, че нивото на английски е определящо. Wink
А, не знаех вече ставало толкова бързо. Помня, че за ППС подадох заедно с децата, но моят стана по-бързо, а на децата след 10-на дни.
Моят син не е повтарял клас–записахме го направо в колежа. Така, че ако детето е добре с английския може и да не повтаря.

Ей, Дзак  Hug осведомявай ни и по-нататък как върви лечението.  Hug

# 181
Дзак, мама беше така.
Много болки изтърпя, физиото не помогна и накрая я оперираха в Пирогов.
Каза, че ако е знаела, че толкова бързо ще се оправи и ще спрат тия болки, хич нямаше да се дърпа от операция, а още в началото щеше да се съгласи.
Ама де да знае човек.
Желая ти от сърце бързо да се оправяш! Hug

Лем, разбира се, няма нужда да повтаря, ако е ок с английския. Wink

# 182
Ох, Джу с теб само си редактираме постовете и излиза, че повтаряме като латерна едно и също.  hahaha Вече няма да допълвам.  Grinning

# 183
Хахахахахаха...
Joy Joy Joy

Да, бе, и аз това си мисля - викам я чей да проверя Лем да не е редактирала нещо, о, редактирала е, чакай и аз да редактирам... Joy
Станахме за смях, ама няма лошо де, малко да се покискаме в темата. Wink
Хайде, милички, лека ви нощ, че кака ви Джу утре стартира на новата работа.  Party
Ако съм само до обяд като за сефте, ще пиша да ви кажа как е минало.
Дано всичко е наред, дан съ изложим пред чужденците!   Mr. Green  hahaha

# 184
  • England
Големият се справя много добре с английския,но малката не знае и думичка.
А има ли някакви училищни автобуси или родителите водят и взимат децата както в БГ,също така от каква възраст децата започват сами да се предвижват до училище?

# 185
Джу,  Joy  Joy Joy
Късмет и успех утре!  Hug
Лека нощ и от мен!

Допълвам  Wink

Има някакви автобусчета, но не знам как точно стои организацията с тях. Нашият син пътува с градския транспорт, а дъщеря ми я водим пеш тъй като училището е близо.
До около 12 години се водят и прибират децата от родителите, но има и изключения.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 01:57 от Lemon grass

# 186
  • Cavan, Ireland
Добро утро  Simple Smile

Джу спорен първи ден днес Simple Smile

Лем, а ние ходехме и се прибирахме сами още от първи клас  Mr. Green

В провинцията как са пръснати къщите навсякъде и няма градски транспорт единствената алтернатива е автобус или тук има хора които взимат такси за по 20 евро на седмица дето разкарва няколко деца....но в района

# 187
Диагноза на първо четене carpal tunnel syndrome, повече тестове в четвъртък, физиотерапия трябва да помогне, ако не помогне, ще му мисля, опциите са инжекции със стероиди или операция, не ми е много ясно за какво става дума, нерв на китката е засегнат по няккакъв начин, не мога да спя през нощта защото имам болки в дланта и подлакътната част на ръката и изтръпване он/офф....ей старост нерадост дет'се вика
Уелкъм то дъ клаб.. фор сори :-/
Докторите казват - ако не искаш операция - смяна на професията. В щатите тия операции били успешни, в БГ още не е правена. Освен това, като музикант, малко се страхувах да се реша на операция, но като музикант, натоварването на ръцете е 2-но повече от на компютърджия само. Освен че може да се получи от претоварване, обикновено се получава когато ръката не е в правилна позиция... знаете как е - ти правиш нещо друго, отиваш до бюрото и прав, хващаш мищката с изкривена ръка, уж само да кликнеш тук там. Днес така, утре така.. и си в клуба.
Това което направих е: - смених ръцете - мишка с лява ръка (естествено загубих от скилс но имам ли избор) - започнах да правя почивки (но у дома мога да си го позволя) - намалих свиренето на пиано (и без това, масите се интересуват предимно от глупави песни) - хващам мишката само ако съм седнал на удобен стол и ръката ми е отпусната и бюрото ми е на таква височина, че ръката ми да е под прав ъгъл и да се подпира на лакътя. Мазах с Алга сан гел, за който прочетох докато се рових какво друго ефикасно има по света, което да не е инжекция и хапчета. http://apteka.framar.bg/30011251/%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0-%D1%81 … 100-%D0%BC%D0%BB-
Разумните доктори не съветват лечение с стероиди и хапчета, защото така ще направиш по-голяма беля, но вероятно ще имаш нужда от няколко инжекции за да мине кризата.
А проблема е трудно (казват невъзможно без операция) лечим зашото, за да те заболи, това са години на неправилно или прекомерно натоварване. Тунела за който споменават е в китката и е тесен и от там минават всички сухожилия и нерви. При претоварване на сухожилията, те се възпаляват и раздуват и притискат нервите. Болката може да удря и до лакътя, бицепса, рамото - така беше при мен. Сега понякога ме заболява между китката и лакътя и аз или веднага ставам от компа, или заебавам мишката и минавам на тъч пад. По принцип мазане с зехтин вечер помага за омекване на сухожилията. Тук ходих на ЕМГ (електромиография). С това през сензори на компютър проверяват за прецакани/притиснати нерви за по-сигурна диагноза.

# 188
Ех, Дзак действай навреме, че иначе лошо. Щото профи проблемите дълбаят и минеш ли границата, връщане назад няма. Да не почвам да пиша за моите болежки, че ще стане дълга и широка. Без масажи не се живее.  Mr. Green

Опция училищен автобус при нас няма. Без две коли не знам как може да се справим със ситуацията. Автобус не спира близо, ходенето е 30 минути, а с кола си за 7 минути /ако хвана зелената вълна/.  Wink
Зор с малкото места на паркинга, всяка година имаме писмо от Garda по темата....

Джу, хайде, чакаме да разкажеш. Аз да кисна в кафенето на книжарницата ми е любимо занимание. Добре, че тук мога да си го позволя.

Оставям ви и бягам да взема дребното от Монтесори....

# 189
Ето ме!
Всичко мина добре, бях много притеснена, но мениджърите бяха много мили, особено мъжката част. Mr. Green
Колежките ми се видяха доста странни, бих казала надути и недружелюбни, с изключение на двечки, които бяха много усмихнати и ми показаха това- онова. Simple Smile
Ох, чувствах се като на изпит, а сега ми олекна - не било толкова страшно. Simple Smile
И така - нещата са горе- долу обикновени и почти както си ги представях, но има и някои неща, които трябва да науча и запомня, като например различните кодове за вратите, които са различни за всеки етаж (три етажа са - най- долу книжарницата, на втория офисът и тоалетните, на третия мястото за кафе и хранене, нещо като кухничка).
Ще имам фирмена дрешка, с която мисля, че ще изглеждам смешно, но няма как, всички трябва да сме облечени така.
Благодаря още веднъж на всички, че ми стискахте палци, дано ми се случват само хубави неща от тук нататък. Wink

Лем, много Hug за теб. Wink

# 190
Татуирай си кодовете някъде  newsm62

# 191
  • Cavan, Ireland
Пика ти ме утрепа сега(ценно инфо), няма кво да сменям професията, направо да раждам две деца и да си стоя в нас да си ги гледам хаха, аз така или иначе си търся работа, безуспешно до момента но не се знае кога ще ми се усмихне късмета, може би утре  Tired

Джу ще се справиш, иначе колежките може би се правят на утрепани в началото, като се поопознаете ще е различно предполагам.  Hug

Нем  Hug

Имаме си малко слънце днес, дано ми изсъхнат дрехите....какво проблеми ме тормозят само, дето майка ми вика, ти ако дрехите са ти проблема...само такива проблеми да имаш ха ха

# 192
Дзак  ако познаваш медицината в Ирландия и и имаш доверие направо премини към операция. Тея физиотерапии най - вероятно само ще забавят неизбежното.  Може и да помогнат но шанса да стане на 100% е невероятно малък.

Аз също предпочетох преди време да мина под ножа вместо да пия хапчета и да пробвам разни процедури.  Резултата сега е на 1 годинка и 1 месец  Laughing.  Един приятел го посъветвах същото и сега чака дете вече.

Смисъл това като случки си няма общо с твоите болежки на ръката.  Но вместо да търсиш начини и да отлагаш,  помисли малко за себе си и другите около теб и беги към болницата.  Не е толкова страшно да те режнат малко, а и такаще отслабнеш малко  Laughing дето е мечта на повечето жени  Laughing.  майтап де...

Джул, имам въпрос към теб за ето тази обява http://www.jobs.ie/ApplyForJob.aspx?Id=1204758
Много често я въртят.  Това което ме интересува е дали не е просто номер, за да идеш на курс (тоест да ти вземат парите).  В България практикуват точно това. Има фирми дето обещават 100% работа след като минеш курс от 600 лв. при тях. После естествено ни работа ни пари.

И за другите  ако Ви попадне информация  моля споделете я относно тази обява. Или ако има кой да попитате ще съм Ви меко казано благодарен

# 193
Чоси, сега ще погледна и ще ти кажа мога ли да съм полезна. Wink

# 194
chosito ? Операция на китка поради карпало-тунелен ли имаш точно предвид и къде е правена ако .. или говориш по принцип ?

dzak - верно че сме в 'мамин' форум, но тва dzak все ми звучи като за мъж и когато писах, накрая проверих да не съм писал някъде в мъжки род  Joy не че в англо-говорящите държави Валери не е женско но ..  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт