Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Ако  броим хората по форумите  реално не са повече от 30 човека (даже и това е много)  дето искат да са в Ирландия.  Да не говорим, че повечето опипват почвата, а много нямат и възможност да идат. Освен това наистина доста хора четат, че и там и на всякъде има безработица.

Мен лично ако ме питате от България няма да мръдна.  Но жена ми не иска да се преместим в София.То определено не е и добре да се местим в София де.  Та за това варианта е или чужбина или си седим в Разлог.

Работа има много по Париж, Лондон и Германия и Австрия пак в големите градове. Но там трябва да чакаме края на 2013 и за това всички искат за Ирландия да ходят.  Аз реално трябваше да отида в Австрия но заради разни там поляци и всякакви други  в момента не издават разрешителни за работа за  хора без професия (адвокат, лекар и т.н.).  Имам роднини там и те ми търсят  но всеки им отказва щом чуят България  Laughing.

Поляците се махат от Ирландия защото могат да отидат и на други места. Освен това там малко или много се подобри положението. Пък и ако са изкарали някакви пари що да не си се върнат.

Аз лично просто искам да се махна от цялата цигания тук. Видях от близо как се случват някои неща и как хората се менят на 360 градуса до неузнаваемост. Финансовата страна е на последно място да се махна от тук. Смисъл на мен има кой да ми помага в момента. Има и къде да се хвана на работа ако искам, макар и за 500 лв. заплата.

Единствено пред мен седи въпроса, колко време да седя в Ирландия и да търся работа? Смисъл  не мога да стоя една година  и просто да харча пари.  Чудя се какъв праг да си сложа за търсене на работа и за момента съм се спрял на 3 месеца. Някакви насоки ако имате Simple Smile кажете.

# 466
Guilty,благодаря ти за бързия отговор и за разяснението.

Напоследък форума се е превърнал в бюро справки Crazy

# 467
Лана, има области в Ирландия, където се говори изключително само ирландски.
Една от тези области е Дингъл (много близо до нас).
Хората там не говорят английски или поне не желаят.
Иначе, за повечето части на Ирландия Гилти ти е отговорила. Simple Smile

За училищата - абсолютно е така, точно като от соц- а са, уважението към учителите е на ниво, и на мен много ми харесва.

Чоси, според мен 3 месеца са добре.
Но ти си пич, няма да ти се наложи да чакаш толкова, по- бързо ще си намериш работа, ще видиш. Simple Smile

# 468
За  да бъда честен отговора Ти ме разсмя и трогна искрено  Laughing.  Дето се вика, хубаво е човек да получи малко надежда.

Не бих се притеснявал за намирането на работа ако не беше пустия език.  На  мен комуникацията ми е основното и най - силно оръжие.  Просто съм цар в говоренето и писането.  И точно тук вече е проблема  Laughing

# 469
Поляците се махат от Ирландия защото могат да отидат и на други места. Освен това там малко или много се подобри положението. Пък и ако са изкарали някакви пари що да не си се върнат.

Поляците се махат защото нямат работа. Те масово бяха заети в строителството и производството. В нашия град имаше един район който беше известен като Полиш таун. Сега е празен. Снощи гледах там,че се продават 3 апартамента 2 бедрум всеки за по 15000 апартамента. Това е по евтино от дори най малкия град в Бг. Просто поляците си тръгнаха. Те обаче след това изнасяне на производството в Полша има къде да работят дори и за по малко пари. Словаците не си тръгват, те са като нас. Малка корумпирана дръжава.

Единствено пред мен седи въпроса, колко време да седя в Ирландия и да търся работа? Смисъл  не мога да стоя една година  и просто да харча пари.  Чудя се какъв праг да си сложа за търсене на работа и за момента съм се спрял на 3 месеца. Някакви насоки ако имате Simple Smile кажете.

3 месеца е никакъв период да си търсиш работа. Поне 6 ти трябват.

# 470
Джу,благодаря и на теб Peace
Чоси,според мен докато не отидеш на място и да видиш за какво става въпрос,няма как да разбереш колко време да останеш.Много хора дават съвети ,но всеки гледа на нещата от "своята камбанария"така да се каже.За едни е добро едно, за други друго.Мисля,че когато пристигнеш на място сам ще усетиш какъв период от време да си дадеш,дето се казва "сам ще си го усетиш".Иди и виж как е/ако не отидеш  цял живот ще си мислиш,че си направил грешка,че не си отишъл/,но не чакай прекалено дълго,за да не останеш на червено.Човек,колкото и подготвен да тръгне все ще му излязат разни не предвидени харчове/особено пък в чужбина/.Желая ти късмет Peace

# 471
Чували ли сте я тази организация ?

http://www.jobs.ie/ApplyForJob.aspx?Id=1208405

Много често пуска обяви за работа.

# 472
Те събират пари за различни благотворителни организации. Спират хората по улиците и искат пари, понякога са по кръстовищата или ходят от къща на къща. Предполагам, че търсят много често хора, защото има голямо текучество. Не е лесно да стоиш на дъжда и да питаш хората за пари.

# 473
За  да бъда честен отговора Ти ме разсмя и трогна искрено  Laughing.  Дето се вика, хубаво е човек да получи малко надежда.

Hug

Много съм изкукуригала.
Одеве си купувам шампоан и балсам, прибирам се, влизам в банята, къпя се, и като дойде време за балсама, се оказа, че... съм си купила два шампоана! ooooh! hahaha

Мале, тук добре, че се свечери, та слънцето се сети да се покаже.  hahaha

# 474
При нас времето си беше ок днес, хич не се оплаквам. От сутринта едно слънце пече. Беше доста хладно като излязохме, но към 14-15 часа вече се постопли. Много добре си ни беше цял ден на вън! Simple Smile

Нем, и аз кафе всичко на всичко съм пила два пъти тук. Срещам се с българки и с една румънка, но всички сме с деца и се ориентираме към площадките. На кафе с деца на тази възраст е много трудно да се ходи. Със съседите ми съм на здравей, здрасти- не изпитвам нужда да имам контакти с тях. А и живеят всякакви в нашата кооперация- до нас са едни забулени момичета, над нас едни чернокожи... много е цветно. Simple Smile
Другия момент е, че не сме само аз и мъжът ми тук. Тук са й сестра му и кумът ни, така че имаме близки хора с, които да общуваме.

Аз реших пак да излезна, чудно е тук! Чаооо!

# 475
Ох, болят ме краката.........сега се прибирам.
И аз като Гилти на пазар, че утре сме на двоен рожден ден, а и има намаления.
Бяхме и на детска площадка с една приятелка с децата......голяма игра падна. И едно хубаво слънце бе грeйнало, чудно.

За училищата - на запад се говори ирландски, на изток се говори английски.

Джу има поляци и нигерийци. Зависи от коя страна на реката гледаш.

Роси, щях да те питам дали с малката посещавате Baby/Toddler Group в някой Community Center? Около 2 часа е най-често. Идеално място да упражняваш език, малката да завърже приятелства и майка й покрай нея.
Portobello
Community Hall, Bloomfield Ave. SCR. Dublin 8
Mon & Thurs 10.30am - 12.30pm

Уморена съм.....

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 22:49 от немирница

# 476
Тук съм!  Grinning  Днес бях доста заета.  Sunglasses
Аз да ви питам...не си ли организирате play date, не ходите ли майките на кръчма в края на всеки срок и на кафе всеки последен петък /като нас примерно/, не сте ли посещавали домовете на майките на децата от училище? Въобще...въпроса ми е как поддържате отношения помежду си и как комуникирате с тях?
През годината често получавам съобщения за coffee morning или колективно спортуване с други майки, но досега никога не съм ходила. Причината е не поради липса на желание, а поради липса на време. Обикновено тези сбирки се провеждат сутрин около 10 часа или следобед по никое време и на тях ходят майките, които не работят. Grinning Не съм ходила на никого на гости, не поддържам никакви отношения, освен обичайните поздрави. Случва се като водя детето на училище или на връщане да повървим заедно с някоя майка, да си полафим по пътя и толкова. Също и по рожденните дни на децата.

Виждам нови лица- добре дошли и дано да откриете тук това, което ви интересува!   bouquet

# 477
За работещите майки организираме вечерни събирания в заведение в края на всеки срок. Иначе с тях се засичаме на рожденни дни и пием кафе, докато децата играят.

Аз се запознах с мамите, като поканих съученици на голямото на play date и те върнаха поканата. Почнах преди 2 г, няколко седмици след като голямото започна училище.

kamfog, дали е хубаво или не едно училище няма значение квартала.

http://www.curriculumonline.ie/en/Primary_School_Curriculum/
http://www.schooldays.ie/articles/curriculum-in-primary-schools
http://www.citizensinformation.ie/en/education/primary_and_post_ … rimary_education/

# 478
Нем  Hug
Разбирам напълно за какво говориш, но за мен е невъзможно. Работя по 5-6 дни в седмицата и наистина времето ми е кът. Дори по рожденни дни често мъжът ми или майка ми водят детето. За вечерни сбирки не съм чувала, но твърде възможно е да се правят, но аз да не съм канена.

prid, представям си какво ви е в момента.  Hug Желая ви лек полет и успех в намирането на работа!  Hug Наскоро гледах обяви за нашия град и ми направи впечатление, че се търсят готвачи. Мярнах и няколко обяви за барман и сервитьори, така че се надявам наистина да имате късмет с намирането на работа в Дъблин.  Peace
И като пристигнете да не ни забравите, ей! Пишете от време на време да знаем как сте!  Hug
Чоси и за теб се отнася, а и за всички други, които са се запътили насам.  Grinning

# 479
Ба...
Аз като дойда и ще ми се вдигне самочувствието до небето. Даже на улицата да ви вида ще Ви подмина  Laughing

После сигурно требва скоча от някой мост, че малко мразя такива хора.

Общи условия

Активация на акаунт