Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • Cavan, Ireland
Чоси  behave!  Mr. Green

Лем, все се каня да те питам, какво значат цифрите в подписа ти ... Thinking

Аз почивам събота и неделя, много ми е весело, даже си сипах едно розе, да полея маминия РД и друго важно събитие, за което ще споделям по-нататък Simple Smile

Утре малко по пътищата из северна ирландия....откога и се каня на тая ASDA...

Гилти, ти преди време пита за прах за пране, сега се присетих, на каква марка се спря, аз днес на път от работа спрях в Лидл да взема хлебчета и взех да пробвам един прах от техните (имам още от Ариела но ми е на свършване, а гледам, че в някои къщи го ползват...уж хора с пари...дрън дрън, за нищо не става...)сега пуснах с него да пробвам и замина директно в кофата, formil ли какво е, утре отново на Ариел...или ако си харесам нещо друго Simple Smile

# 481
Дзак,  Hug да е жива и майчето ти!   bouquet
Скоро да не би да имаме някой щастлив повод за празнуване в темата?  Laughing Ще чакаме да кажеш.  Party
По-голям боклук от лидълския прах за пране няма. Аз не съм купувала, но го ползвах на едно място и няма да се излъжа.
Да си починеш хубаво през уикенда и да си напазаруваш още по-хубаво от Северна Ирландия.  Peace
Аз напоследък взех да се чудя ние ли започнахме да ядем повече, или храната толкова поскъпна..., но определено харчим повече пари за храна от преди.  ooooh!
Как върви физиотерапията?
Лем, все се каня да те питам, какво значат цифрите в подписа ти ... Thinking
Това са пробяганите ми километри.  Grinning

# 482
Ба...
Аз като дойда и ще ми се вдигне самочувствието до небето. Даже на улицата да ви вида ще Ви подмина  Laughing

После сигурно требва скоча от някой мост, че малко мразя такива хора.

Joy Joy Joy

Чоси, благодарение на теб денят ми започна с усмивка! Hug

# 483
  • England
О,и след като пристигнем пак ще ви досаждам LaughingСамо не знам дали бързо ще си прекараме интернет.

# 484
О,и след като пристигнем пак ще ви досаждам LaughingСамо не знам дали бързо ще си прекараме интернет.

Ще си купите една сим карта от 3 и ще си ползвате неограничен интернет, време за разговори, смс-и бързо и веднага, само срещу €20 на месец. Wink

# 485
Гилти, ти преди време пита за прах за пране, сега се присетих, на каква марка се спря,

На Ариел течните капсули. Обаче не се разтварят при прането. Опаковките вече 2 пъти залепва за барабана на пералнята и после трябва да я чистя. Пак на праха ще се върна. Направи ми впечатление, че Ариел за цветно само Теско го продава. Преди го имаше навсякъде.

Веднъж преди много години взех прах от Лидл, не ми хареса и край.
Пробвах и таблетките за миялна на Алди- измиха ми надписите на една чаша за кафе. И се замислих какво ли причиняват на миялната ми. И пак се върнах на Фери и Финиш.
Да ви кажа омръзна ми от проби-грешки. Затова и ви питах тук. Ще се придържам към изпробвани.

Лем не ние ядем по много, цените отиват нагоре. Хранителните продукти са единствените на които цените им се качват откакто почна рецесията. Но всички знаят, че без уреди можем, без храна не.
Опитвам се да комбинирам поне 2 супермаркета уж да е по евтино и пак ми заминават поне 150 на седмица за храна. Проблема при нас е, че не можем без плодове и зеленчуци. А те са сериозна цифра. Виж ако карахме на хамбургери с кетчуп, можеше и по евтино да минем.

prid въоръжи се с търпение и никакви очаквания.

По едно кафе за Добро утро и аз отивам на лекции.
BTW в Коста в Дънлири съм пила така украсено кафе.

# 486

kamfog, дали е хубаво или не едно училище няма значение квартала.

http://www.curriculumonline.ie/en/Primary_School_Curriculum/
http://www.schooldays.ie/articles/curriculum-in-primary-schools
http://www.citizensinformation.ie/en/education/primary_and_post_ … rimary_education/

Благодаря Нем Simple Smile

# 487
  • Cavan, Ireland
ДОбро утро и от мен, не можах да се наспя много, но колкото толкова, две кафенца сега и към 10.30 изчезваме, аз половин час по рано реших да тръгна защото моята кола е по бавнаааа  ooooh!

Аз имах точно от този прах Гилти, за цветно бях си купила една кутия горе от Северна Ирландия за 80 пранета, кара ме много много време, бях си я насипала в кутии за зърнена закускаи си ги бях подредила в шкафа, нито ми се пречкаше и е супер като качество, мисля днес да си взема пак такава, ще видим как с ацените горе, вече двама човека ме предупредиха че няма много сметка да се пазарува в паунди, но пък ние имаме някакви и без това, поне тях да похарчим.

Чоси, то тук няма много високи мостове, ако искаш надолу по Кери има скали, тъкмо по пътя можеш да се отбиеш за по едно кафе в Джу  Mr. Green

Лем  Hug, физиото върви добре, ходя по един път в седмицата, на първо време се оказа, че проблема е от врата, правя упражнения в нас и във всеки удобен случай нося едни като презръзки на двете ръце с по една метална шина в тях да държат ръцете неподвижни в китките, спя с тях задължително, пооправя се проблема. Иначе първоначалната диагноза която ми дадоха синдром на карпалния тунел, не е потвърдена все още чакам резултати от изследвания. Нареждам се нещата, но гледам да почивам, в нас не пипам нищо, но утре смятам да сортирам малко по летни и по зимни дрехи,че мястото ми е мнооого кът, малко да кача на тавана.

И ние харчим доста за храна, оня ден в месарницата дадох 36 евро за малко кайма и два t-bone стека, което си е за две яденета, и като се сложи зеленчуци и разни неща за закуска, ето ти ги 50 евро само за два дни ядене.
Гилти и в нас е така сплодовете и зеленчуците, аз пазарувам от маркета в града, излиза ми значително по-евтино.

Аз съм пила капучино маймунка в Енискилен в един шопинг център, толкова му се радвах, че не исках да си го разваля чак хаха

Ето сега извадих чаршафите да простра, ами ариела си е ариел, никога няма да си купя повече прах от Лидл, Джон ми вика сутринта защо го хвърли, дай да го занесем на майка, ако няма да го ползваш....е как ли пък няма да и дам на жената такъв боклук....мъже...кво да ги правиш....Чоси извини ме  Hug

ПП Извинете поолях се с писането, Джу аз бях с таква джвъчка на 3 (договор за 18 месеца) едвам ги изтърпях, видео разговор въобще не можех да направя, а само разговор ми накъсваше постоянно, според мен много зависи от покритие, но като за начало може да се пробва (като се купи стика и се зарежда, без да си на договор, че иначе си е прецакване Sad )

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 10:54 от Dzak

# 488
Дзак, аз за ваучери говоря, не за договор.
Нямам ядове с нета, освен ако не съм някъде в дупка, ама то тук покритието им е.... Tired
Скайп, майп, всичко си ползваме, не се оплаквам.
Прах - перем с Даз (оранжев) в момента - доволна съм.
Имаше промоция на Ариел в Дънса, изпуснах я.
За сега ще си караме с Даз.

# 489
Добро утро! Много сте ранобудни всички. Много хубаво кафе!  Hug

Меките капсули за пране не се разтварят напълно ако е къса програмата или се пере на ниски градуси. Когато ми се налага да ги използвам ги пробивам и изцеждам съдържанието, а капсулата я хвърлям. Аз предпочитам насипния прах Даз, Болд или Персил за цветно и течен Персил за бяло. Тъй като у  нас сме много народ и се пере много Ариел ми идва скъп и го купувам само ако е на промоция.
Ние също купуваме много плодове и зеленчуци и в края на седмицата всичко е изядено.  Peace

Дзак, радвам се че физиотерапията помага. Дано и диагнозата да е сгрешена.  Peace

Джу, как е Бюти? Прави ли бели? Ох, много е сладка!  Heart Eyes

kamfog, prid , Чоси  Hug

Отивам на работа. Днес няма да ходим на българско училище защото мъжът ми е на курс, а ние изцяло сме зависими от него.

# 490
Бюти е много послушна в интерес на истината.
Спи при нас и ако ѝ се пишка, мяука, за да ме събуди и да я занеса в банята.
Не сме имали инциденти вкъщи.
Първите дни я носехме честичко до банята и явно бързо запомни къде ѝ е тоалетната.
И аз съм пак на работа, и утре пак, и въобще... уморявам се, да му се не види. Sad

# 491
  • England
А в някои обяви за апартаменти пише,че има нет и не знам как да го тълкувам-може да го прехвърлим на наше име или просто си влиза в цената на наема newsm78
Джу,ако правилно съм те разбрала ти ми говориш за нет на телефона,но моят е много ретро и няма да ми е нужен интернет за него,а за квартирата,да ползваме за лаптопа и таблетите на децата.Но там на място ще решим кое ни е по-изгодно.
А за праха за пране-в БГ аз пера с Ариел,защото той е най-добрият на нашия пазар(и най-скъпият),а на мен ми е нужен много качествен прах за работните дрехи на готвача Laughingи на двете ни много разсеяни и невнимателни деца.Но мъжът ми като беше в Англия казваше,че и най-евтиният прах там изпира по-добре от нашия Ариел и аз съм сигурна в това,защото много световни марки произвеждат за БГ с по-ниско качество.Този факт лично мен много ме дразни,все едно и ние сме второ качество хора.

# 492
Говорех, че ако имаш нет на телефона, можеш да си го ползваш и на компа, но щом телефонът ти е стар, няма да стане.

# 493
А в някои обяви за апартаменти пише,че има нет и не знам как да го тълкувам-може да го прехвърлим на наше име или просто си влиза в цената на наема newsm78

Може всякак да се тълкува. Трябва да питате за конкретния апартамент.

Dzak много на сметка е праха в Северна Ирландия. Тук е 14.99 за 28 пранета. Ако има промоция е 10, но това се случва много рядко. Спомням си преди 3 години беше в суперкуин 5 за кутия и си бях взела 10 кутии. Сега вече дори не го продават там.
Къде има АСДА в Северна Ирландия? Ние ходихме в Нури и имаше само Сандсбъри.

# 494
Ама сте ранобудни....хем късно гледам сте писали...тази сутрин. Кога спите?
Оставих голямото на училище, опаковах подаръците, сега е време за кафе. Даже се върнах да прочета последните 3 стр.

Гилти, мерси за кафенцето.

Не съм забелязала някаква драстична промяна в цените, аз само от Дънс пазарувам всяка събота, по списък. Сега имам ваучъри и си намалям сметката с по 9 евро. Над 100 евро рядко скачам. При нас месото се тачи повече от плодовете/зеленчуците.
Прах последно си взех на Дънс някакъв bio течен, не е кой знае какво, но поне не ми скапва дрехите. И ми пази цветовете.

Джу, съмнителни типове покрай нас няма. Около училището извън паркинг-часовете за взимане не можеш да видиш жива душа.
Чела съм, че Тала е най-криминалния квартал в Дъблин, но е много далеч. Там не смея да ходя. Сама само 2 пъти заради тортата бях наскоро. Даже на милото не казах.
Браво на Бюти, да е все така послушна малката.

Чоси, не брои българите по форума. От приятелката си вчера разбрах, че в центъра вече доста често се чувало български реч и все млади хора били.

Дзак, радвам се, че има положителна промяна. Чакаме да споделиш резултатите от изследванията.

Дано се запази времето днес слънчево, че какво ще правят иначе децата на плажа?! Уж е двойно парти, има си хас да завали...

Общи условия

Активация на акаунт