Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 525

От какво точно се притесняваш? Търсиш в избрания район. Казват, че primary school e навсякъде добро. Единственото ти притеснение трябва да е дисциплината, но тя зависи от това в кой квартал си.

Притеснявам се, защото търся на север, а то само по себе си е предпоставка за недобра дисциплина, когато не е в онези квартали, които споменахме вче като добри. Затова съм сигурно прекалено предпазлива. Иначе съм категорично против училища само за момчета и момичета, не че ми върши и работа, аз имам по едно от двете Wink Радвам се, че ми казахте и за Educate Together. Сега проверявам всичко останало. А ти определено ме успокояваш Нем Simple Smile

# 526
Има лента, но всички карат в нея. Не е само за автобусите както трябва да бъде.

Значи са развалили едно хубаво нещо, жалко.

Guilty, ти ли беше от Габрово?

# 527
От Варна съм.
Ние днес се заклеваме, че ставаме ирландци. След малко тръгваме за Дъблин.

# 528
Гилти, успех! Hug

# 529
Добро утро, дами!

kamfog, някъде пътя е тесен и само двупосочен, другаде има автобусна лента само в едното платно. В двете платна автобусна лента...май...не се сещам около нас. А аз често карам горе на баира в Д18 /вижда се цял Дъблин на длан, все едно си в Редута в София/, то там си е планина - на фантазия се разминаваме колите. А в Killiney като слизах до плажа - само една лента и като видя кола на хоризонта спирах пред портала на някоя къща, за да се разминем.
Иначе само такситата се опитват да нарушават правилата като карат след автобус, но рядко. Иначе никой не кара....Тук не смеят да вдигнат повече от 50. Заковат ли....няма мърдане. Бабите пък с 30 км/ч. Изпреварвания няма.
Пиши на лични къде търсиш, кои училища...

Гилти, успех...... Hug После ще разказваш.

# 530
Guilty хубав ден и успех!

Иначе за града извинявай, някъде назад в темите прочетох, че някой е от Габрово, но не помня кой беше.newsm78
И аз съм от Габрово и сега съм си тук, та ако има път насам някой-да се отбие на кафе  Simple Smile

# 531
Здравейте, дами!

От известно време следя темата. Приятелят ми започна работа в Корк преди около месец и аз ще го последвам през ноември. За сега не съм си търсила работа активно, освен, че се регистрирах в два сайта за обяви и получавам инфо за текущите налични позиции. Но като чета мненията ви и започнах да се обезкуражавам - май работа няма там? Другата опция, за която си мисля е евентуално да следвам магистратура. Дали има някоя от вас, която да учи в университета в Корк?

Приятна седмица от мен и ще се радвам, ако приемете тези цветя по случай нашто запознанство Simple Smile

# 532
Добре дошла, Стани. Hug
Благодаря за цветята. Simple Smile
Ти каква работа си търсиш?

# 533
Джуличка, благодаря за топлото посрещане.  Hug

Нямам претенции по отношение на работата. Важното е да се започне нещо, за да свиквам със средата и манталитета там.

Иначе в България съм работила в сферата на рекламата и маркетинга и имам такава бакалавърска степен.

# 534
3000 човека е церемонията. ще бъде дълъг ден и много чакане. ситуацията ми напомня първото ми чакане за визи.
Добре дошла на Стани. Много мол жест с цветята.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 15:23 от Guilty

# 535
Гилти, да не сте в Гранд канал тиатър, сега как се водеше...Борд газ?

# 536
не в Convention Centre. ще ви пусна снимки после на новите ирландци. % на бледоликите е между 10 и 15.

# 537
3000 човека се заклеват едновременно?! Това ще е интересно, да разкажеш после Simple Smile

Аз да се похваля, че доизчетох каквото не бях от последната тема и видях доста полезни коментари. За което Благодаря на Всички  bouquet

Ако не бях останала без работа едва ли щях да имам това време за четене и да обмислям съвсем сериозно емиграция. Всяко зло за добро както казват Simple Smile

Сега  отивам да си прибера домочадието. До скоро  bye

# 538
Guilty, честито и от мен! Дано чакането ви мине по-бързо.

# 539
Ей ме с въпрос!  Laughing
Отидох до FÀS в един промеждутък и ми казаха, че за да се регна, трябвало да мина нещо като интервю.  Shocked
Та, после можело да се запиша да изкарам някакъв курс, който, забележете, ако е фул тайм, а не ивнингс, се "подпомагал" с някакъв алоуънс (или алауънс, не знам как да го напиша на бг).
Та, аз ли съм луда или те?
Какво мислите?
Аз все пак си записах час де, за четвъртък, ма викам чей да се консултирам с вас първо. Wink

Общи условия

Активация на акаунт