Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Успешно заклеване, Гилти.
 Hug
Радвам се за теб.
Здравейте, надявам се, че сте добре.
Тук времето пак като за плаж.
Желая ви слънчева седмица. Simple Smile

# 541
Гилти, поздравления!   bouquet Дълга ли е самата клетвата(текста)? Разкажи ни по-късно ако можеш.  Hug
stani.yan, добре дошла в нашата тема!  bouquet Преди време тук пишеха две момичета от Корк, но за съжаление отдавна не са се обаждали. Ти за следващата учебна година ли искаш да запишеш магистратура? За тази май е късно.
big fi6   Hug дай малко слънце насам, че тази седмица май няма да го видим.  Wink
kamfog  Hug
Джу, наистина дават помощи ако запишеш курс. Плащат дневни, пътни и за детегледачка ако имаш малко дете което няма кой да гледа. Фул тайм курсовете обаче са изцяло през деня в работно време, а ти като работиш парт тайм сигурно няма да успяваш да ходиш. Аз тези дни проверявах  какви курсове стартират по нашия край, но за съжаление нямаше нито един вечерен курс. Парт тайм курс не съм сигурна дали ще мога да вместя в графика си. За фул тайм да не говорим.
Ето, намерих нещо.
http://www.fas.ie/en/Allowances+and+Grants/default.htm

# 542
С удоволствие ви пращам -  sun
Днес се опита да вали, точно като отивах за детето по обед., само прироси.
Нямам ден днес, почти нещо не успях да свърша , а и ме ядосаха преди малко в една банка.
Нищо, утре е нов ден.

# 543
Лем, значи не съм луда, наистина има такова нещо.
Обаче не разбирам - онази г-жа що ми каза, че трябвало да е фул тайм курс?
Аз нищо такова не видях в линка.
Не са уточнили може би или пък си е за всички курсове, без значение фул или парт тайм е?  newsm78
И се чудя дали наистина да не изкарам един, дори и да е парт тайм и без съпорт?
Просто заради самия курс.
Ти какъв би искала да изкараш, Лем?  Rolling Eyes

# 544
Джу, преди години исках да изкарам един курс за касиерки-не му помня точно името. По него време  вървяха няколко обяви за касиерки в нашия град. Обаче се разминах с курса, тъй като започнах работа и нямах никакво време. Спомням си, че в началото гледах дори някакъв градинарски курс за поддръжка на тревните площи по голф игрищата с цел да правя нещо и да "проговоря" по-бързо езика.
Към този момент и аз не знам какъв точно курс искам - просто като погледнах програмата видях, че изобщо няма вечерни курсове, а другите не ме устройват.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 21:02 от Лем

# 545
Ми, и аз не знам, да му се не види.
Момичета, дайте по едно мнение, моля - какъв курс би ми бил от полза?
Щот ако само за времегубене ще го карам, то няма смисъл.  Tired

# 546

Момичета, дайте по едно мнение, моля - какъв курс би ми бил от полза?

Лично аз изкарах ECDL в местният FAS център, когато живеех в Ирландия и бях доволна Simple Smile
Още съм , защото понаучих неща, които иначе нямаше откъде да науча.
Аз работех и не можех да запиша целодневен курс (той е за безработни)-за който даваха някаква сума да покрива дневни разноски и където имаше по-голям избор.
Вечерният беше 2-3 пъти седмично и не беше скъп доколкото си спомням.
Така като чета май няма много промяна, по-добре на място-в местният център да ти кажат какво предлагат, защото не са навсякъде едни и същи курсовете.

# 547
Погледна ли тук Джули ?

http://jobseeker.fas.ie/Default.aspx?q=pS5j1dGu3mbRDk2RtTi1IPcYU … u7w/97zRPXFPIAMjj

Аз си харесах поне три само от пръв поглед, без да гледам всичко Simple Smile

# 548
Кamfog, какво имаш предвид, че не е скъп?  newsm78
Иначе в линка аз видях оферти за работа, не за курсове, я виж пак, да не е нещо грешен линка? Wink

# 549
Ще те излъжа Джули, беше отдавна-преди повече от 10г, май 150Е платих тогава. Но бях сама, т.е. нямах семейни разходи, а и заплатите бяха хубави, не ми се видя скъпо Wink
Предполагам, че цените са променени, защото виждам от форума, че тока е двоен на това което плащах, но се надявам някакво съотношение да се е запазило и пак да са достъпни тези курсове Simple Smile

# 550
Иначе в линка аз видях оферти за работа, не за курсове, я виж пак, да не е нещо грешен линка? Wink

Хм, вярно че ти се отваря линк за работа, не знам защо.

Пробвам пак

http://jobseeker.fas.ie/Default.aspx?q=B+fomdowzS8kaDnSlUDk1yW26 … IHKu8O/+j9LhJLyo=

дано стане  newsm10

# 551
Да, сега са курсове.
Не са при нас, но пак ще разгледам, поне да имам представа.
Много ти благодаря.   bouquet

# 552
Лем, тази есен е късно - учебната година вече започна. Догодина евентуално, може би...

Джу, на мен ми хареса това обучение, аз бих записала него. То е в Корк, не знам дали се провежда в града, в който живееш, а може и самото обучение съвсем да не ти допада.  Rolling Eyes 

http://jobseeker.fas.ie/Default.aspx?q=B+fomdowzS8kaDnSlUDk12wru … EkvwQfmXVYfxLS2Po

# 553
http://jobseeker.fas.ie/Default.aspx?q=B+fomdowzS8kaDnSlUDk12wru … JVzCnFUyH27S3eUHR

Ох, много ми скапан нета тази вечер. ooooh! Едвам публикувам.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 23:20 от Лем

# 554

Не са при нас, но пак ще разгледам, поне да имам представа.

Отгоре в жълтото поле има Location-пишеш мястото, което те интересува, може и по интерес да търсиш, виж отгоре над изброените курсове Simple Smile

Но момичетата са прави-изглежда са започнали.

Сега видях,че вече има и онлайн, тези вече най ги обичам, че са по ей това време, т.е. когато аз имам време Wink

Общи условия

Активация на акаунт