Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Джу, ти ако ги сравняваш с нашенското ни, нормално е - не са за жалене. Ама ако ги сравняваш с това, с което те се сравняват........са си за ожалване - да. Младите хора напускат, просто защото за тях няма работа. Принципно младежката безработица в Европа е бая голям %.

# 76
За момченцата - добре сте дошли, бре, няма лошо! Wink
Колкото повече, толкова повече.  Mr. Green

Аз още си чакам топлото мляко в шишенце с биберон както подобава, да бъда посрещнат от истински БГ мами  newsm47

# 77
Канада е много добро място. Те се чудят как да заселят тази пустош там.  Но и там главно се търси професия. Освен това принизяват почти всеки вид образование независимо къде си го получил.

Австралия не знам как е и какво има там. Но мен лично ме е страх от това място. Там има толкова много отровни твари, че си е ужас Simple Smile.

# 78
Виждам, че (по)читателите на нашата тема се увеличават.  Grinning
Добре дошъл на valepika !   bouquet

Скоро гледах по Дискавъри филм за фабриката "Гинес" и денят на Артър, но не съм разбрала, че е на 27/09. Ще го запомня вече, тъй като дъщеря ми има рожден ден на същия ден. Онази вечер до 1.30 ч през нощта правих торта, надувах балони, опаковах подаръци и украсявах.  Crazy  Заслужаваше си обаче. Малката беше толкова щастлива. На училище учителят й дал картичка и значка за рожденния ден, и заедно с децата й изпяли песничката за рожден ден на ирландски.  Crazy  Партито с децата ще е в неделя.

Нем, весело изкарване на рожденния ден и на твоето момче!   bouquet

Джу,  Hug  надявам се, че не си загазила много сериозно със здравето. Пожелавам ти скоро да се оправиш.  Hug

# 79
Ч.Р.Д. на всички дечковци! Hug
Да са живи и здрави, и нека детството им е изпълнено с усмивки!
А мамите много да ги слушат и да купят мнооого подаръци! Wink

Вальо, никви биберони, стягай се в кръста, да не те опляскаме, ако си непослушно момченце! Joy

Чоси, прав си, освен това Австралия е още по на ма*ната си от България. Tired
За Канада нямам мнение, винаги я оприличавам с Америка и не ме кефи.

Лем - Hug

# 80
Джуличка, благодаря за пожеланията!  Hug Подаръци имаше мно-о-ого, а с ей това животно се "борих" онази вечер до посред нощите.  Wink
http://imageshack.us/a/img834/6247/sam1037y.jpg

valepika, схванах ти идеята за работата, която търсиш, но моето впечатление от тук е, че такива мултифункционални кадри не се приемат много на сериозно. Наистина вярвам, че умееш да правиш всичко това, което си изредил, но те съветвам когато кандидастваш за работа да акцентираш върху това, което си работил най-много и ти е професия, а след това когато дай Боже започнеш работа, да разгърнеш и другите си таланти. Желая ти успех и късмет в намирането на работа!  bouquet

Момичета, гледам вече зареждат по магазините лакомства, украса и костюми за Halloween. Вие украсявате ли, празнувате ли го този празник? А обикаляте ли с децата за лакомства?

# 81
Здравейте!Извинете че нахлувам в темата ви,но исках да попитам тези които са с малки деца,как се справят?Ходят ли децата на градина и как стои въпроса с детските градини.Обмисляме на пролет да заминаваме за Ирландия,но сме с 3-годишна дъщеря.Притеснява ме,че може би ще се наложи да си я гледам аз,а не искам да сме само на 1 заплата.Мерси предварително на всички!

# 82
Добре дошла, Криси. Hug
Засичали сме се из темите, мисля.
Детските градини доста ги обсъждахме, даже май на предната тема около края пак.
Тук са много скъпи, а и работното им време не е като това в България.
Може би трябва да сложим някой линк и за това, а момичета?

Лем, моите деца много се кефят на Хелоуин и ще обикаляме и тази година за лакомства, облечени в костюми, разбира се. Wink
Децата де.
Между другото,  мислех да кажа абсолютно същото на Вальо, ма викам чей да не се обаждам, че още съм нова и аз.

И последно - днес моите дечковци правят една година в Ирландия. Simple Smile

# 83
Честито, Джу, 1 година. Ех. Бързо лети времето. Hug

Благодаря за пожеланията, момичета! Баткото е супер щастлив, отрупан с подаръци. Сега спретва някакво сложно Лего на Star Wars и трябва да пазим тишина  Mr. Green

Въпроса с детските градини го обсъждаме май във всяка тема. Скъпи са, несъобразени с работното време...нямат условията като в БГ. Ако детето е над 4 г ще трябва да посещава училище - на чин, с униформа, суха храна и пр. 

# 84
Благодаря ви момичета ще разгледам старите темички.Ами в краен случай ще си се гледаме в къщи.

# 85
Криси, а вие ще дойдете с някаква предварителна/сигурна оферта или просто ще се пробвате, в търсене на късмета си навън?  Rolling Eyes

# 86
Ами може да е малко несериозно,но нямаме нищо уредено.Тръгваме пък каквото стане.Е няма да тръгнем без пари де.Между другото видях какво сте писали за детските градини-определено аз ще си я гледам,не виждам смисъл заплатата ми да отива в градината.
Надявам се да се оправим,не знам вие в кои градове сте,ние сме се насочили към Корк.Живот и здраве ще пробваме,пък дано успеем.

# 87
Не, не става дума за несериозно, става дума за нещо сигурно или не.
Така тръгвайки, без нищо (предполагам нямате близки и роднини тук), без работа, квартира и с дете на ръце, е много рисково и трудно, и това сме го коментирали, ще видиш в предната тема.
Тук май никой от Корк не пише в момента, даже и Макси се загуби някъде.
Искам да ти кажа, че цените на апартаментите там са доста високи, имайте го предвид.
Имаме познат, който след дълги години в нашия град беше решил да се мести в Корк, но след двумесечно търсене се отказа.
Тук обитават апартамент с голям хол, кухня и две спални за €550 евро.
В Корк за същите апартаменти им искат по €800.
Иначе и той мисли като мен - в къща е студено, особено ако си с деца.
И съвет от мен - първо проучете колкото се може повече, за всичко, което се сетите, и чак тогава тръгвайте.
Както съм казвала и преди, сами, с дете, в чужда страна, без приятели и роднини, с всичко коренно различно от България, поне първите няколко месеца ще е адски трудно. Sad
Успех! Wink
И четете. Simple Smile

# 88
Джули,благодаря ти много за съветите.Зная,че ще е трудно най-вече заради детето.Точно затова първо проучвам нещата.Ти в кой град си,аз мислех и за Дъблин,но там май е още по-скъпо от Корк,поне аз така мисля де.

# 89
О, в Дъблин със сигурност е много скъпо, скоро Нем беше давала линк за квартири тук, има ги и на първа страница, виж, ако искаш.
Иначе аз съм на около 200км от Корк и на около 300км от Дъблин, в най- залухавата част на Ирландия - co. Kerry. Tired

Общи условия

Активация на акаунт