Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Аз разглеждам квартирите в един от сайтовете които сте дали в началото.Не уреждам работа от тук защото разбрах че има страшно много измами.Казаха ми че е най-добре на място.Макар че ако тръгнем с уредена работа ще е по-лесно относно разрешителното за работа,разбрах че там работодателите не се радвали особено като чуят за work permit.Имаме още време за проучване. Града ни е последния проблем,ако намерим работа ще нагласяме града според това.

# 91
Уърк пермит вече не ви трябва, след като през Юли Ирландия премахна ограниченията за българи и румънци.
Иначе за какви измами говориш?  newsm78

# 92
Ето виждаш ли,вече са ме ''впрегнали'' с това разрешително,казаха ми че ми трябва.
А за измамите,искам да кажа,че има много фирми посредници,които уж уреждат работа,а като отидеш там или нямаш нищо уредено,или е нещо съвсем различно от това което са ти казали.

# 93
Защото разчитате на "Еднаприятелкамиказаче". Имате нет, компютър, Google и ...отнема няколко дни. Според нивото на езика, професията ви и какво търсите всъщност.

Детето е на 3 г. Може да посещава само 3 часа на ден без пари от 9 до 12 ч, през останало време се плаща.

# 94
Честит празник на Lemon grass и немирница! Да са ви живи и здрави дечицата и да имат много успехи и сбъднати мечти! Желая ви весел празник!

Добре дошла на kristina(1986)! Тук в Дъблин всичко е по- скъпичко, но пък има и повече работа. Яслите по принцип са по- скъпи и плашещи като цени, но градините са по- поносими. А и след 3,5 години половината ден е безплатен в градината, така че не се стряскай. Също така работодателите се отнасят с голямо разбиране щом имаш деца. При добро желание щом си с едно детенце може би ще успяваш поне парт тайм да работиш. Simple Smile

Я сега аз да питам нещо! Някой има ли познат, който работи в пощата?  Rolling Eyes

Джу, ти как си? Слуша ли главата? Надявам се си по- добре!  Hug

Лем, комплименти за тортата! Доста си се постарала. Simple Smile Аз съм с вързани ръце в тази област.

# 95
Ами точно чрез нета,компютъра и гугъл попаднах на няколко форума,в които се обяснява,че положението е много зле в Ирландия,че искат разрешително за работа и т.н.При положение че съм в бг е нормално да вярвам на всичко,което ми казват българи които са там.Ако знаех че тук има такава тема,нямаше да търся други форуми,защото от 4 години влизам в бгмама и знам,че тук хората не подвеждат(или поне се случва много рядко),а гледат да бъдат полезни.

# 96
Лем, да ти е жива и здрава рожденичката и много хубава торта си спретнала! Аз тази година у дома рожденни дни се отказах да правя. Тортата не бе мое дело, а на една българка със златни ръце. Чудна стана, с angry birds. party023

Четох за зъболекарските ви премеждия в съседната тема. Тези в САЩ не са добре, честно. Тук не ми се е случвало да ходя на зъболекар. Самолетчето и в БГ, даже не се пробвам тук. То GPто мрънка, че не ни вижда, какво остава за другите. Има си чудни специалисти и в БГ.

Крис, криза е навсякъде. На предните страници пуснах линк към статия колко хора емигрират от тук, т.к. няма работа за тях. Много зависи какво търсиш. Кажи каква работа търсите, за да сме по-конкретни и ние.

Роси, нямам познати. Но защо? Кажи, да се опитаме да помогнем.

# 97
Нем, пак ми се въртят в главата разни щуротии.  Grinning
За Коледа от пощата ( а и в доста магазини) взимат временно хора. В пощата смените ще са ми доста удобни. Също така идеално ме устройва, че е до декември месец, защото януари искам да си отида до България, а ако започна дългосрочна работа това няма как да стане. Но за да се "уредиш" трябва пощенски служител да те препоръча. Мисля си да питам пощальона или в някой пост офис да отида с детето и да ме съжалят.  Mr. Green

И аз не бих правила у дома рождения ден на детето. То им трябва място да тичат, да се радват. А и ние като майки трябва да празнуваме, а не само да шетаме. Simple Smile
Българката, която прави торти в тях ли си работи или може някъде да се видят творенията й?

# 98
 kristina(1986), добре дошла и от мен!   bouquet Това, което сте намислили не е невъзможно, но и няма да е много лесно. Най-удачният вариант за емигрирането на семейство с деца е да се установи първо единият от родителите, а след това да дойдат останалите членове. Това го дъвчем и предъвкваме напоследък често в темата, поради големия интерес към Ирландия в последно време. Няма какво да се лъжем–работа не се намира лесно, но при наличие на късмет нещата понякога се се подреждат по-бързо от колкото сме очаквали. Често обаче се случва точно обратното. Затова е добре да тръгнете насам добре подготвени във всяко отношение.  Peace Пожелавам ви късмет и благоприятно стечение на обстоятелствата при установяването ви на острова.   bouquet

Джу, една година значи?   bouquet  Харесва ли им на децата тук? Моят син дойде във възраст, в която му беше трудно да се откъсне от приятели, училище и коренно различния начин на живот в България. Непрекъснато жадуваше за България и му трябваха 4 години за да проумее някои неща. Peace

Момичета искам да се похваля, че най-накрая успяхме да да заведем малката в българското училище в Дъблин.  Heart Eyes Още днес са й дали учебниците, играли са народни танци и много й харесало. Запознахме се с учителката–изглежда много мила и добричка. Дано само да имаме време да я водим всяка седмица.  Praynig
И още нещо от мен. От днес вече съм горд собственик на мотопед. bowuu Почти нов е– 2011 година, на ток е и е розов. Crazy Мъжът ми днес го купил докато бях на работа. Остава само да дойде логбука, да направя застраховка и съм готова да поря въздуха.   Joy   А, и каска трябва да си купя, че нямам. Малко големичък ми изглежда, ама то сигурно защото аз съм малка. Ама ще свикна де. Надявам се.

Роси, Нем благодаря за пожеланията!  Hug Тази торта е спомен от моето детство и през годините често съм я правила и за моите деца. Благодаря за комплиментите!   bouquet

Роси, за съжаление нямам познати в пощата.
Нем, ние също ходим на зъболекар само в България, но миналото лято, поради нещастно стечение на обстоятелствата не можахме да се приберем и така се сблъскахме с тукашната зъболекарска практика.  ooooh!

# 99
Роси, добра идея е това за пощенски служител, но кой ще гледа малката? Нищо не ти струва да опиташ и да питаш. Късмет!

Да, българка е, открих я през FB в нашата страница. Оттам много полезна информация може да намериш.

Аз имам хол 40 кв. м. Не е проблем мястото. И майките си пием винцето...Но после....не съм добре със здравето и не трябва да се натоварвам.  Whistling

Лем, и не се обади когато сте били в БГ училището?!....Ех. В коя група записахте детенце?
Днес имаше една мама със златисто яке, никога не съм я виждала преди...

# 100
хахах Лем, розов мотопед звучи изключително свежо!  Grinning
Ако видя някой да пори въздуха с такъв из дъблинските улици ще свиркам да ме повозиш!

А някоя събота ако не си на работа и водиш детето на училище може да се разберем да се видим. Нем и за теб се отнася ако искаш. Simple Smile Аз уж съм в Дъблин 8, но не мога да схвана къде е точно училището. Ей сега пак ще го погледна.

Нем, таткото работи сутрин, а в пощата се работи от следобед. Обмислям да поканя свекърва ми да помага, но ако се справим сами ще ми е по- добре.

Тук кварталните гамени се бяха снабдили с бомбички и цял ден яката гърмят. Забравила съм аз какво е да се живее в такъв стрес, на хубаво много бързо се свиква!

П.С. Ей така като нямам дете на главата веднага схванах къде е училището. Само свиркате и за 40 мин съм там. Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 02:24 от Рoси

# 101
Хехехе. Каква е тишина, когато спят....децата.

При нас в кръчмата има live и необичайно се чува. Аз съм на слушалки и слушам ...ест. келтска музика. Мъжът ми излиза на терасата и през слушалките чух шум..Викам си "С кой ще си говори толкова късно?!'.

За училището - всяка събота съм там, няма как. Днес имаше и БГ банички освен буса на Васко с точените БГ кори.

Адашке, къде се скри?

# 102
хахах Лем, розов мотопед звучи изключително свежо!  Grinning
Ако видя някой да пори въздуха с такъв из дъблинските улици ще свиркам да ме повозиш!

Ах, Роси  Joy с удоволствие бих те повозила, но до Дъблин едва ли ще стигна с туй нещо. Най-много да ме оплюят мухите докато стигна до там.  hahaha Пък и нямам право да го карам по магистралата, тъй като вдига само до 45 км/ч.
Нем, записахме я в първи клас и понеже знам, че твоето момченце също е първи клас се оглеждах за теб и гадаех коя ли си.  Crazy  Тази със златистото яке обаче не съм била аз. Истината е, че имаше доста хора–всички непознати за нас. Нямахме представа кой какъв е и само успяхме да се запознаем с учителката. После тръгнахме веднага наобратно, тъй като трябваше да отида на работа. След часовете мъжът ми сам отиде за малката, тъй като аз още не бях приключила.
Следващият път предполагам пак ще бързам за работа, но поне можем да се запознаем. Ако видиш миниатюрна брюнетка– значи съм аз. Flutter
Роси, това за пощата не го бях чувала. Недей да разчиташ обаче да се съжалят като те видят с детенце. Тук изобщо не се впечатляват от тези неща. Дано да се получи това, което си наумила. Peace

П.С. Изпуснали сме значи буса с лютениците.  ooooh! Той всяка седмица ли е там?

Роси, Нем ако някоя събота се освободя, може да остана в Дъблин да се видим на по кафе.  Hug

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 02:56 от Lemon grass

# 103
А, Лем, голямото е вече 2 клас по българската с-ма и 1 клас по английската. Детето е на друг етаж даже.
Учителката на ПГУ и 1 клас е СТРАХОТНА! Надявам се на девойката също много да й хареса.
 Hug

# 104
А, Лем, голямото е вече 2 клас по българската с-ма и 1 клас по английската. Детето е на друг етаж даже.
Учителката на ПГУ и 1 клас е СТРАХОТНА! Надявам се на девойката също много да й хареса.
 Hug

А-а-а не знаех, че е във 2 клас. Пък и както казах ние бяхме много неориентирани с мъжът ми, а пък и бързахме и не съм разбрала, че има и друг етаж.
Моето впечатление (макар и за съвсем кратко) за учителката, е същото. Изглежда ми много добра и мила.

Общи условия

Активация на акаунт