Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
 Джу, Hug  ние сме с голяма чиния ако не се лъжа 1,20м и сравнително рядко губим сигнал, но си спомням преди две години, когато беше голямата зима и валя сняг на парцали 1-2 денонощия, моят мъж беше сложил на "окото"  половинката на отрязано пластмасово шишенце от минерална вода. От време на време излизаше да изчисти снега.  

Днес що така няма никой?  newsm78
И тук се пукна да вали цял ден.  Twisted Evil Като гледам прогнозата май цялата седмица ще е така.

Миналата седмица четох във вестника, че има предложение детските да се дават според доходите.  Всъщност предложението идва от МВФ, който дава още 3-4 препоръки за закърпване на бюджета, които касаят пенсиите, студентските такси, медикал картите и данъка сгради, който искат да стане 0,5% от цената на жилището.  #Crazy  Според мен ако това се случи, то неминуемо ще рефлектира и върху наемите. Но, ще видим де- декември наближава.

Ха-хаха ivanaki, какво му трябва на човек... Grinning

# 31
Цитат
Бях чела някога някъде за някакви предпазители (или нещо подобно), но даже не си го и представям.
Над чинията ли се монтира, нещо подобно на чадър ли е и въобще има ли някакъв такъв вариант или това са само приспособения в стил направи си сам и резултатът е нулев?  newsm78

Аз съм убеден, че приемането на сателитна телевизия в страна със 65% облачност в денонощието не е добър избор, още повече пък от спътниците на булсатком със 80 см-ва чинийка.

# 32
  • Cavan, Ireland
Нямам бг тв, но в къщата където живеех преди имаха и сигнал почти не се губеше, но чинията беше огромна и беше на покрива на къщата, беше ужасно трудно и голяма играчка да се нагласи сигнала, но веднъж като го хванаха няма пускане дето се вика  Mr. Green

Тук вали от вчера през нощта без прекъсване....ще вадя гумение ботуши май.... ooooh!

# 33
Обобщаваме:
В България размера няма значение, а в Ирландия
същия има значение.

# 34
Ейййй, вярно, Лем!
И за шише бях чувала, макар никога да не съм го виждала нагледно.
Много ти благодаря, че ме подсети за това шише. Hug
Ще видим, ще се мисли нещо.
Но ми прави впечатление, че преди, като живеехме в къщата, не спираше толкова често сигнала.
А тук спира доста често, особено при такива проливни дъждове, не знам що така има разлика.

Иванчо, няма начин - ако иска човек Бг телевизийка, трябва да се примири с качеството и да се нагоди според облачността. Mr. Green

П.С. Дзак, не само ботушите - и ушанките вади! Joy

Хахахахаха... Иванчооооо.... Joy

# 35
Иванчо е прав- размерът има значение.  Wink
Джу, освен размерът на чинията, и мястото където е монтирана е от значение. Опитай с чашката, дано да помогне.
Дзак,  Hug

# 36
  • Cavan, Ireland
Добро утро Simple Smile

Умрях от студ през нощта, ама му викам на Джон още от оня ден да се качи да свали зимния юрган от тавана....ама ей това е мъже (Ивачно sorry Simple Smile ) сутринта ми вика ама ти що си с халата в леглото, викам мълчи да не си отварям устата, че ще те утрепя  Crossing Arms

А аз в кои подраздели мога да пиша за да имам публикации, защото изглежда и тук не ми се броят, както и в една друга тема дето пишех преди време... newsm78

При нас не вали днессс, да не повярваш!

# 37
Добро утро. Simple Smile
При нас не е толкова студено, но пък се скъсва да вали. Sad

Дзак, виж тук:

www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0

# 38
Добро утро. Simple Smile
При нас не е толкова студено, но пък се скъсва да вали. Sad

Дзак, виж тук:

www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0

В БГ си е лято - 28 градуса днес, на плажа беше пълно с хора.

# 39
В БГ си е лято - 28 градуса днес, на плажа беше пълно с хора.

Блазе ви, Рибке.
Тук в момента е 8 градуса и сякаш небето се е продънило - вали като за последно!  Crossing Arms

Къде сте всички в това лошо време?
И в Дъблин ли е такова поройно?  Rolling Eyes

# 40
Джуличка, сигурно са някъде на топло скрити. Simple Smile

# 41
Джу, вали си тук вече втори ден. Май започна да поспира, но си стана доста хладно, аз се замислям дали радятора да не пусна и май ще вадя зимното яке.  cold
Малката се оправи, но на това време не можахме да излезем и трети ден милото си седи в нас, хич не зная какво ще правим зимата. Гледах из нета- никъде в центъра няма детски парти центрове, най близкия е в Blanchardstown, на около 30 минути с автобус.

Тея блу еър много евтини бе! Направо ми се прищя да съм румънка. Няма ли да направят някоя нискотарифна компания за полети София- Дъблин?! Еххх, мечтиии, мечтии...

# 42
  • Cavan, Ireland
ООоо да не си помислите, че не е валяло и тук...беше сухо един час точно...сухо ...сухо...с локвите от вчера

За блу еър даже не съм чувала, ще проверя ейсега, имат евтини полети до Румъния както подразбирам от поста ти Роси, аз бих летяла и до Румъния. От Букурещ до Габрово ми е горе долу колкото и от Бургас   newsm78

Днес за пръв път си пуснах радиатора в нас (отопляваме се на ток) студено ми е не мога да се стопля, довечера ще постоя повече в джакузито като отида да плувам....бббрррррр

пп в тези форуми се зачитат мненията:
Благотворителни акции, помощ за сираци, социално слаби и болни дечица
Сдружение "Настоящи и бъдещи майки"
Майки (бъдещи и настоящи)
Кърмене и захранване на бебетата
Хранене с млека за кърмачета и преходни млека, захранване
Искам бебе
Проблемно забременяване
Рискова бременност
Близнаци
Родители в чужбина
Подфоруми с онлайн консултации
Нашите деца
Детски ясли и градини
Деца в училищна възраст
Деца с увреждания и хронични заболявания
Интеграция на деца с увреждания
Недоносени дечица
Осиновяване, осиновители
Осиновени
Родители, отглеждащи сами децата си
Родители, преживели загуба

Ние не сме ли родители в чужбина, аз нямам деца, не съм преживяла загуба, и т.н. не съм заинтересована да пиша в тези форуми...както и да е...

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 20:29 от Dzak

# 43
Джакузи определено звучи добре на това време Дзак! Simple Smile Приятно изкарване!

Блу еър имат директен от Дъблин до Букурещ, за около 4 часа полет. Отиване и връщане 70 евро. Само с ръчен багаж, но за 70 евро какво повече може да искаш?!
На мен обаче ми е далечко до София. Sad

# 44
И на мен ми е далече до София. Sad
Но все пак, ако човек реши да направи тая гимнастика, как точно трябва да организира нещата?
В смисъл - до Румъния ок, а после?  newsm78
Иначе за тая компания и аз не бях чувала, но сега ще погледна.

Дзак, двата подфорума са разделени - Родители в чужбина и По държави.
Лично на мен ми е все тая колко публикации имам, по- ме дразнят някакви стари теми като почнат да ми изскачат, а аз даже съм забравила, че съм писала в тях. Tired

Хладно е навън, вкъщи още не е.
Дзак, и ние сме на ток, но поне сме в апартамент.
Тия къщи нямат топлене, егати! ooooh! 
И все пак май ще вадим и ние зимните якета. Tired

Общи условия

Активация на акаунт