Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Надявам се, че не е проблем това с цитирането.

Мисълта ми беше за в началото докато съм на квартира. От прочетеното изглежда 100 евро ще ми стигнат за сметки. Аз интернет и телевизия не ги броя към тези 100 Simple Smile. В тях слагам основно отопление и готвене ама то не знам там как ще се дели.

Немирница, къде живееш, че са такива наемите?  Аз гледам, че има къщи с 2 спални за по 800 евро!!!  

За тях сега не мисля де. Нека първо дойда и ако е късмет да си намеря работа, че като гледам и слушам и почвам да се почесвам...  Даже си мислех да си резервирам билет, че да ме дърпа да не се отказвам  Laughing Нямам търпение да ми дойде изпита за Ц и ако мога да го изкарам, че къвто съм некадърен...

# 286
Джуличка ако те хванат за тв лиценза, те осъждат по бързо производство и глобата е 3000 евро.

# 287
Мерси, Лем, и аз така правя. Но да питам все пак, за да не изпадам в подробности чак до събиране на касови бележки. Ваучърите редовно ги ползвам, най-вече за посещение в детски клуб. 6 евро за 2 деца си е на далавера.
Хазайката плаща всяка година по 500 евро на управителите на комплекса. Освен извозването на боклука се вкл. и почистването, косенето, миенето на прозорците, поддръжка на паркинг и др. /писала съм и преди/.

# 288
Добре де монитор броят ли го за телевизор.  Примерно аз имам телевизия на стационарното ПЦ щото е с 19 инчов монитор и си е перфектен.

Смисъл плащаш си за удоволствието, че имаш телевизор ли не мога да разбера?

# 289

Точно затова си плащаш. И като мине инспектор на проверка, има право да влезе и да провери дали имаш телевизор. Аз моя сериозно се замислям да го кача на тавана. Със седмиците не го пускам и се чудя защо плащам кабелна телевизия и лиценз.

# 290
Добре де монитор броят ли го за телевизор.  Примерно аз имам телевизия на стационарното ПЦ щото е с 19 инчов монитор и си е перфектен.

Не, не плащаш, ако гледаш през компютъра, независимо кое как е свързано, важното е да не е през телевизора.
Ако не бачка ТВ-то и е на тавана, дето казва Гилти, няма проблем.

# 291
Лем, включено е в наема, хазяите си плащат.  Peace

Желая ви успех за гражданството. Hug
Джу,  Hug 
Казвай на главата бързо да се оправя!  Hug

Ние не можем да се лишим от телевизия. Дори имаме 2 телевизора и понякога пак не стигат.  Twisted Evil

Чоси, виждам че твърдо си се насочил към шофьорската професия, затова мисля, че и този линк ще ти бъде полезен относно тахографските карти и СРС курсовете.
http://www.rsa.ie/en/RSA/Professional-Drivers/Driver-Hours/

# 292
Гледам,че обсъждате детските и се сетих да попитам колко време трябва да сме работили в Ирландия,за да имаме право да ги получаваме и с какви документи се кандидатства?

Най-важното е преведени и легализирани актове за раждане. Запазете за всеки случай и самолетните билети. Другите документи от тук ще ги събирате. Както стана ясно от пишещите в темата, тук всеки случай май е частен.  Crazy
Парадокси много. Имам позната българка, на която детето е родено тук и пак не получава детски вече 4 години. Както Джуличка беше споменала май зависи на кой служител ще попаднеш.  Peace

# 293
Просто и е кеф да карам за това.  Някак си там се чувствам свободен макар и на работа. Нямаш си шеф и сам си отговорен за всички, а се срещаш и с хора постоянно.

# 294
Просто и е кеф да карам за това.  Някак си там се чувствам свободен макар и на работа. Нямаш си шеф и сам си отговорен за всички, а се срещаш и с хора постоянно.
Разбирам те напълно, но трябва да знаеш, че няма как да дойдеш и просто да се качиш да караш. Най-малкото ще трябва да си смениш книжката с тукашна, а ако ще караш камион ще ти трябват и тахо карта, а също така и да изкараш СРС-модулите. Забележи, че и в обявите ги има като изискване.  Peace

# 295
Знам  това.  То даже и никъде не търсят само Ц а Ц+Е  Simple Smile.  Но аз Ц то искам да го изкарам като предимство за  бус, а не шофьор на камион. То се иска и международна компетентност и т.н. Много неща са.

Аз се ориентирам повче към диливъри, а живи и здрави догодина ако мога и Ц+Е  или пък в Ирландия да го изкарам. Ще видим де

Виждам, че много пишете за студа. При вас изобщо пада ли под нулата, че толкова се плашите. Миналата зима  тук изкарвах малката на - 15 по обяд  Laughing  и тя заспиваше на секундата щом я излезем.

# 296
Чоси, май само двамата останахме.  Simple Smile
За студеното...така като ги чета други се оказва, че май само на мен ми е студено.  Тук зимата е мека по принцип и температуриеа рядко падат под нулата. Особено като мине насам и Гълфстрийма става доста топло–към10-12 градуса. Преди две години обаче нещо се беше забавило течението още от Мексиканския залив и температурите паднаха доста под нулата до –15. Имаше и обилни снеговалежи и снежната покривка се задържа 2-3 седмици. Пред вид картонените им къщи и външните им ВиК инсталации, се появиха много проблеми през въпросната зима. Лятото пък силно може да се нарече лято. До 18-20 градуса, това лято почти през цялото време валеше дъжд и беше 12-16 градуса. Е, това ако не е студено... Crossing Arms 

# 297
Добро утро.
Чоси, тук е топло по друг начин и студено по друг начин.
Не може да се обясни, различно е.
За пример ще ти кажа, че като живеехме в къщата, ако не бяхме пускали парното (макар и да беше над нулата навън), в къщата беше по- студено, отколкото навън и излизаше пара от устата!  ooooh!
В апартамента не е така, но пак е студено, без отопление зимата не става.

# 298
Здравейте! И аз да се опитам да драсна две думи докато малката гледа Пинко. Simple Smile

Джу, благодаря за пожеланията. Даже и да не ги изплатят със задна дата няма да се сърдя, само да не ме бавят 10 месеца, че ще ме изнервят! Ние подадохме още една молба за FIS и онзи ден ни пратиха писмо, че били приели документите, но тъй като имали много работа щели да се забавят с обработването. Да не им звъним по телефона, те щели да се свържат с нас когато имат решение. Тоест до година- до амина!  Grinning

Нем, честити ви две години тук! Нека се чувстваш така добре още поне 100 години! Simple Smile

Относно сметките: отопляваме се на ток и миналата година най- високата ни сметка беше 350 евро за два месеца. Най- малката ни беше сега последната 170 евро пак за два месеца. Интернет 36 евро на UPC, телевизия гледаме от компютъра. Храна около 100 евро седмично. И ние сме в апартамент и не плащаме боклук.

Веднъж идваха в нас от пост офиса да проверят дали имаме телевизор, защото нямали данни за апартамента. Попита дали може да влезе да провери и му разрешихме разбира се. Беше доста изненадан, че нямаме.

Лем, виж как ги разбираш ти шофьорските работи- има скрит талант теб! Караш ли си новата придобивка вече? Ей, днес ще се видите с нем сигурно! Simple Smile

Днес пък ние с малката правим една година от както стъпихме на острова! Почерпете се по този повод!

# 299
Живо здраво

Едва станах сутринта да ида на кормуване.
То е ясно, че при вас е по - различен климата. Все пак и влажността е различна.  Мисълта ми беше, че аз съм от Разлог и тук зимата трае 7 - 8 месеца  Laughing.  Макар, че сега в момента е учудващо топло но знам какво ще стане след 2 - 3 седмици макс. От Ноември до Март температурите вечерно време са или - или около нулата ( и не само вечерта де).  Тоест на студено съм свикнал но и тук всичко е пригодено за тези температури.  Жена ми обаче ще и е трудно там защото обича да и е топличко на нея. Като повечето жени е доста зиморничева.

Роси мерси за инфото и на теб.  Но да знаеш, че ние (поне аз)  такива сладки от картинка не ядем  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт