Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
Роси, честита ви 1 година на острова! Hug
Нека това е била първата година, коята ще доведе още много след себе си, изпълнени с много късмет и семейно щастие, макар че сме далече от Родината! Hug

Ние си имаме котенцеее!
Страшна красавица е и за това я кръстихме Бюти.
По- късно ще опитам да кача снимка. Simple Smile

# 301
Аз се избачках за днес.  Grinning Обаче малко на нагорно ми идва с това училище в събота. Още не мога да измисля как ще е най-добре.
Роси, честита година в Ирландия!  Hug Дано скоро да ви отпуснат детските и FIS-а .  Peace Ха-ха колко ми е познато това "не ни безпокойте и не ни телефонирайте, ние когато сме готови ще ви потърсим". Последният път когато получих такова писмо минаха 5 месеца преди  да получим решението.  Twisted Evil Има и хубава страна обаче–после парите идват накуп.   Peace
Роси,  на теория шофьорските работи са ми много ясни, ама ми куца практиката. Все още не съм подкарала мотопеда, защото още не ми е дошъл логбука и нямам застраховка. Пък и каската още не е пристигнала от Америка   Flutter  - чунким свършиха каските в Ирландия и Англия.  hahaha
И днес не можахме да се видим с Нем, тъй като нямахме никакво време. След като оставихме малката тръгнахме веднага за нашия град защото бързах за работа. След часовете пък мъжът ми отиде сам да я прибере.

Джу, ако знаеш колко много обичаме котета...и кучета също, а и други домашни любимци, но все не можем да се престрашим да си вземем нещо. Проблемът е, че когато си ходим в България за 2-3 седмици няма на кого да го оставяме. Тук една нощувка за куче e 20 евро, а за котенце-10 и малко скъпичко излиза. Иначе храним една квартална писана- купили сме ѝ купичка, и ѝ вземаме котешка храна всяка седмица като пазаруваме. Чакам снимка на Бюти.  Hug

# 302
Джу,това е чудесна новина!Котетата са очарователни!Пожелавам ти много да ви радва и по-малко бели да прави Wink.Ние от три години имаме кученце.Взехме го,защото дъщеря ми много се страхуваше от животни.Сега са неразделни и не могат една без друга Grinning.Ще чакам с нетърпение да ни покажеш малката Бюти!

# 303
  • Cavan, Ireland
Колко много сте изписали  ooooh! пак  Rolling Eyes

Отивам да чета, Джу видях котенцето във фейса, много е сладко, бързо да го тренирате и да не ти се налага да чистиш много след него...и аз искам животинче ама съседката има куче, а аз куче не искам...

Ние плащаме боклук само ако си го оставим за вдигане (основния боклук е 11 евро на вдигане, рециклираното е 4.50) горе долу по един път в месеца двете кофи изкарвам, защото много рециклирам в контейнерите в града (бутилки, кутийки, консервни кутии и т.н.)
Иначе тъкмо си видях сметката за ток 115 евро за два месеца (двама души, къпане, пералня, готвене, почти не пускам сушилнята и се отопляваме на ток зимата тока стига и до 300 евро за One bedroom апартамент)

ЛИценз за тв плащахме преди, после като живеех сама нямах тв и им написах писмо да ми го спрат, сега пак имаме, но чакам да мине инспектора да ни запише и да ни пратят писмо да платим, както стана и предния път...иначе съседката не си го плати и директно на съд ама за 1000 евро и в съда е казала, че го е платила вече (което е направила преди да отиде в съда) и са я пуснали така, но си е малко до късмет това и зависи от съдията.

# 304
Минавам само набързо.
Благодаря ви за пожеланията за Бюти, дано да е послушна.
За ТВ лиценза - говорихме с хазяина, ей голяма душица ни е - каза да не се тревожим, оправил е сметките - платени са лицензите за цялата сграда!   Hug
Хайде, ако мога, после ще се включа пак.

# 305
И днес не можахме да се видим с Нем, тъй като нямахме никакво време. След като оставихме малката тръгнахме веднага за нашия град защото бързах за работа.

Аха, и щото Нем имаше време ли? Нем остави детето, качи се в колата и отпраши на пазар. Нали от 14  ч бяхме на РД, а аз не сварих с купуването на подарък през седмицата, та в последният момент. Картичката детето я надписваше в колата.... ooooh! Утре имаме Family Day в училището. Другата събота на двоен рожден ден на някакъв плаж около Дъблин. Дано времето да е хубаво като днес.

Днес имаше пак вкусни банички от sweet sunday, ммммм....

Роси, честита ви годишнина на ирландска земя!
Джу, много обичам и аз котета. Но в апартамента не можем да си го позволим, забранено е. Кога ще видим Бюти и тук?

# 306
Нем, ей я малката калпазанка:

http://prikachi.com/images.php?images/350/5346350S.jpg

# 307
Ах, каква сладка душица! Heart Eyes

# 308
Хубаво котенце, Джу.

# 309
И днес не можахме да се видим с Нем, тъй като нямахме никакво време.

Аха, и щото Нем имаше време ли? Нем остави детето, качи се в колата и отпраши на пазар.
Нем, все някой ден ще стане!  Hug Тези банички къде ги продават? Ние вчера видяхме на етажа някаква стая в която се събираха родители, предполагам че там. Тази събота обаче намерихме буса с луканките и закупихме няколко.  Grinning
Джу, голяма сладурана е вашата Бюти.  Heart Eyes Как ми се прииска да я нагушкам.  Hug

Ние днес продължаваме с комплектоването на документите. На принтера сигурно му се зави свят от копиране, но най-накрая сме готови.  Crazy 
Днес за първи път тествах мотопеда из квартала. Голям кеф е, и вече нямам търпение да го подкарвам по улиците. Обаче докато бръмчах из квартала малко понамръзнах и май ще трябва да си купя специално яке и панталони.  Sunglasses

~Lana~ добре дошла и от мен!  Hug

big fi6, оздравя ли вече?  Hug

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 19:29 от Lemon grass

# 310
Не, Лем, но съм по - добре, благодаря.
Със смяната на сезона ми се обострят обикновено ушните проблеми - много е гадно.
Бръмчиш с мотопедчето, а?Сигурно е много приятно.

# 311
Лем, тъкмо си мислех за вас. Гледах една оферта....
Баничките се продават до буса с лютеничката. Вътре в стаята, където родителите се събират и чакат децата, няма как да се върти търговийка. Но ми казаха, че сега на промо в Лидл има обезсолено масло...и т.к. си купих кори за баничка, трябва да видя и масло да си взема.

Разбрах за една мадама с име Диана, която прави масажи. Ако някой я познава лично, ще се радвам да сподели малко повече информация.

Джу, много сладка муцунка има Бюти.

Преди час се прибрахме от Family Day/Pentathlon в училищния двор. В момента пия чай, че май-май се разболявам. Намръзнах. Но като рече баткото, че иска да събере от всички дейности печати...нямаше как да откажа.  cold

# 312
Стопляй се качествено, Нем.
Сезонните настинки си започват вече.
Тук от утре май ще е студено вече, лятото приключи.

# 313
Лем благодаря ти за топлото посрещане!
Джу, Бюти е голяма сладурана!
Толкова бързо пишете,че едвам успявам да ви изчета.Всички сте страхотни!Много интересно би ми било да разкажете повече за ирландците-как живеят,как се забавляват,какви са им традиционните ястия....изобщо всичко,което е характерно за местните.На вас какво впечатление ви направиха,когато пристигнахте в Ирландия.

# 314
Я да ви питам нещо:

"Completed and signed HRC1 form for unemployed EU and EEA nationals and all non-EU and non-EEA nationals"

Вашето мнение?

Общи условия

Активация на акаунт