Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Чоси, Декември е перфектния месец да дойдеш, а Януари е възможно най- неподходящия.
Лично мнение.
За кафетата и излизането - не съм съгласна с теб.
В България не съм си пила кафе сама вкъщи от ученическите години насам.
Тук за година и два- три месеца НИКОГА не съм пила кафе навън!
Не защото е скъпо, а защото няма с кой.
Тук са все супер велики и супер успели българи.
Ние, от низшата класа не сме достойни да пием кафе с тях явно.  Tired

# 406
Аз познавам един литовец, който вече десетина години е тук и не знае английски. Извършва ремонтни дейности по домовете, като работи към някаква литовска компания. Казват му къде да отиде и какво да направи и така. Мъжът ми миналата година му помагаше няколко пъти и му беше много трудно. Онзи му говори на руски и размахва ръце, грам английски не знаел.  Grinning Та и ние тогава се чудихме как така се справя човека тук, но явно си има начини.

И на мен ми трябваше известно време докато им свикна с акцента. В началото ми идеше да ревна- чудих се английски ли съм учила или нещо друго?! Един от първите ми разговори тук беше в офис на метеор и едвам разбирах.

Дзак, за компреса с извара съм чела чудесни неща. Трайността му бил 8 часа, с два компреса болките в гърлото изчезвали. Става и за кашлица като се прави на гърдите. Не съм го пробвала върху себе си обаче. Като ме заболи гърло и пия TYROZETS. Вътре има антибиотик и е като трахизан. Пиши дали помага компреса. Моето детенце все го удря в гърлото като се разболее, така че само да ми порасне и мисля с компреси да я лекувам.

Аз като съм болна и не мога и да помириша алкохол, така че ирландския чай отпада като вариант.

И на нас така ни разправяха както казва Дзак- големи приказки за райския живот. Питахме- да, но нали трябва work permit за да работим там - "ааа това са пълни глупости, никой не ти иска такива работи, ти само ела, аз веднага ще ти намеря работа..." така ни говориха хората и ние наивните тръгнахме. За това после една година изхабихме толкова много нерви и се състарихме, ако можех да избирам няма да повторя тази стъпка. Но вече си имам обица на ухото- слушам и вече почти на никой не вярвам. Sad А съм млада- още колко хляб имам да изям.

чосито , мисля че всички, които сме със семейства сме така тук. Никой не излиза. Аз лично се чувствам добре със семейството си и това ми е достатъчно. За една година с мъжа ми сме излизали 4-5 пъти на бар и 2-3 пъти на кино. Което пак е добре при положение че сме с детенце.

Джу, ако дойдеш в Дъблин искаш ли да пием кафе? Но и аз съм от долната класа.  Twisted Evil

# 407
Роска, обезателно ще пием кафе някога! Hug
Ще си спретнем едно чудесно "низше" пиене на кафе!
Хора от "горната" класа няма да допускаме! Joy
Който иска - да заповяда! Hug

# 408
  • Cavan, Ireland
Е, аз за 6 години почти на острова не съм ходила на кафе навън, често се случва да се видим с Джон в промеждутъка на моите работи но обикновено сядаме да хапнем някъде, та кафето идва като десерт...то си е български синдром явно Simple Smile като заведя Джон догодина в Бг ще има да се чуди Simple Smile

Роси, компреса не ми помогна особено ако трябва да съм честна, по добре се чувствам, но ми е много трудно да преглъщам, аз нямах темпетарура, кашлица или запушен нос, просто нямах сила и ме боли като преглъщам, ама така ме болеше вчера, че почти не съм яла. Днес ми е по добре, ще взема и днес да го направя може пък да има файда след втория, иначе взимам само стрепсилс, той и той ми е труден, че с това смукане си е голяма мъка преглъщането, но минава, силата ми се върна, сега остава и гърлото да мине и съм 6-ца Simple Smile

Иначе, и аз да си призная, съм си мислела преди, че всички които живеят в чужбина разполагат със средства, да някои от тях са така, защото се лишават за да пестят, аз не пестя, сега ми с е епаднало да живея, след година две като имам две деца на главата и не мога да мръдна тогава ще му мисля Simple Smile то и с две деца не е за спестяване ама айде Simple Smile
Лошо впечатление ми направи последния път в Бг като си бях, хората с които се случваше да излезем на кафе (предимно познати на сестра ми) бяха много учудени, защо нямам тъч скрийн телефон или ай пад, защо пуша евтини цигари и такива супер глупави неща, които на мен никога не биха ми минали през ума да попитам който и да е, да не говорим, че като трябваше да се плаща, всеки ставаше и напускаше, сякаш каката беше длъжна да плаща след на всеки гз. Затова не сме излизали повече от два пъти де, толкова, тя сестра ми беше по ядосана и от мен хаха

# 409
Ей, ама какво се изпоразболяхте всички? Бързо по един чай с уиски и да се оправяте!  Hug
Аз да не казвам голяма дума, но рядко се разболявам.
NCT е годишен технически преглед нали така? Simple Smile

Точно така.  Peace Аз бях пояснила по-назад, но сигурно си пропуснал.  Wink

Desi1975 , привет и от мен!
Направо се чудя на какво разчитат и се надяват твоите приятели след като поне единият от тях не знае английски. Как мислят да се оправят с наемане на квартира, търсене на работа, попълване на всевъзможни документи и т.н.? Аз не бих тръгнала никъде без поне нещо сигурно или език.  Peace
Писала съм и преди, че на мен ми трябваха 5 години да се реша да тръгна и то при положение, че мъжът ми работеше тук съвсем законно и с много неща беше наясно. Беше осигурил квартира и училище, беше спестил пари, а ние дойдохме на готово.
Аз също не знаех кой знае колко английски. Бях изкарала един смешен курс от 120 часа преди много години, но с друга цел. След като стана ясно, че ще идваме тук започнах да се самообучавам в къщи в продължение на няколко месеца, в резултат на което придобих богат речников запас, но не можех да водя никакви разговори. Не, че не се учи език на място, но аз не бих разчитала на това.

# 410
Айде, сега, едно кафе нямали с кой да изпият. Ами не сте ми се обадили!
Днес бях с една страхотна дама - на възрастта на майка ми. Жената чисти домове и готви. Много мила, веднага си намерихме обща приказка.

А тук пък да пиеш кафе с децата е улеснено - има къде да играят и да не ти висят на врата. Където и да седнеш на детето предлагат лист и пастели/моливи. В центъра харесвам Bewley's Oriental Café.

Хората тръгват по много причини и не ги съдя. Въпроса е, че в тази криза е наистина много трудно.
Преди време в курса по английски гледах в съседната стая, по над 35-40 г руснаци и рускини, личи си, с пари. Джиповете им бяха паркирани пред сградата на центъра. И започваха тепърва да сричат езика.

Решението се взима много бързо. Най-вече при наличие на деца.
Аз съм писала по въпроса, да не се повтарям.

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 21:41 от немирница

# 411
Айде, сега, едно кафе нямали с кой да изпият. Ами не сте ми се обадили!

Нем, за да пия кафе с теб, ще са ми нужни поне два почивни дни и една нощ!
Единият ден да пътувам, привечер да пием по кафе, после да си намеря и хотел, където да пренощувам, щото последния автобус от Дъблин е в 21.30ч, а в Лимерик в 01.00ч нощес автобус за прекачване няма. Tired
И на другия ден пак цял ден трябва да пътувам, за да се прибера!
Е*ати кафето!  ooooh!  Laughing

# 412
Май и Ring of Kerry ще отпадне като идея за междусрочната ваканция. Препоръчаха ми да ходим на пролет. Сега съм се разтърсила къде да ходим, по-наблизичко. ooooh!

# 413
Айде ся, не се прави, разкрихме те - не щеш да пиеш кафе с низшата класа!  Mr. Green  Whistling

# 414
Джу, почина ли си днес?  Hug
Включвай и мен в клуба за кафепиене.  Flutter Ако дойдеш насам да пиеш кафе не ти трябва хотел. У нас е като В§В- който дойде остава да спи, а на сутринта сервираме закуска.   Hug

Аз познавам доста българи тук, но с никой не съм излизала да пия кафе. Пием си кафетата в домашна обстановка.

Чоси, не искам да те подвеждам, но според мен сега не е най-подходящия момент за търсене на работа. Ей, сега след Halloween като запразнят, та чак към февруари, март се отваря работата. Но това е мое впечатление.  Peace

# 415
Айде ся, не се прави, разкрихме те - не щеш да пиеш кафе с низшата класа!  Mr. Green  Whistling

No comment. Crossing Arms

Мъжът ми има колежка от Kerry. Сподели милото тази вечер, че през октомври повечето забележителности били затворени, рано се стъмва, а сме с малки деца. По-добре било на пролет, май месец.

За намирането на работа - след средата на януари. Държавата затваря по Коледа.

# 416
Хайде сега низши и висши класи. Има хора с които намирам обща тема за разговор и такива с които нямам какво да си кажа.
Аз пък редовно се уговарям да ходя на кафе. И за утре имам една среща такава с бивша колежка.
По Коледа не само затваря държавата, но през януари направо умира. Едва след Патрикс дей малко поемат въздух.

Нем хората наистина тръгват по различни причини. Но е хубаво поне да имат информация и поне начални познания за един език. Иначе началото е много трудно.

# 417
Айде ся, не се прави, разкрихме те - не щеш да пиеш кафе с низшата класа!  Mr. Green  Whistling

No comment. Crossing Arms

Ти сега ако кажеш, че и чувство за хумор нямаш... не знам. Sad

Лем, разсмя ме с това Би енд Би. Wink
Но със сигурност някога ще пием кафенце и с теб. Hug

Гилти, шегуваме се за низши и висши, но съвсем сериозно говоря, че надувките тук са една от основните причини да не контактуваме с другите българи тук.

За работата - добре де, само в нашето тъпо село ли има недостиг на работна ръка м/у Октомври и Декември?  newsm78

# 418
NCT беше писано какво е но аз просто уточних, че беше само в 1 пост  Laughing

Аз мисля, че декември преди празниците е най - удачно да се търси работа. После Януари и февруари е мъртвило на всякъде по света.  Отложа  ли сега означава  евентуално идване чак на пролет но това вече няма как да стане. Нагласата и всичко е подредено за пристигане. Даже закъснях с около месец за съжаление. До сега можеше вече да съм свикнал с езика поне  и да съм оправил документите, за да търся работа.

Това с кафето не го разбирам. Ако не със семейството все има някой приятел или познат с който да излезете поне 1 път в месеца на кръчма.  Смисъл имате колеги, съседи и т.н.

За  болестите  няма да се плашите. Всички тук са болни или поне в Разлог.

# 419
Това с кафето не го разбирам. Ако не със семейството все има някой приятел или познат с който да излезете поне 1 път в месеца на кръчма.  Смисъл имате колеги, съседи и т.н

Ще си говорим пак като дойдеш.
Всъщност кога идваш, уточни ли дата?

Общи условия

Активация на акаунт