Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 917
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас/Пз
Добра вечер на всички!
Пак изтървах нишката, но се върнах назад, та се надявам да смогна с коментарите Simple Smile
Диди, тортите за шахматната школа и чадърчето са много готини. Нали знаеш, че аз съм по критиката, ама тук и за двете торти нямам какво да кажа. Кутията обачееее .... само панделката ми харесва Simple Smile А призът за най-странни поръчки , за най-кратко време определено ще ти го връчим на теб Mr. Green
Альона, и аз те помня, ама ти напоследък нещо зачезна, добре че е ФБ, та там виждам карсивите неща , които твориш! Прекрасни са розите, може би само тортата трябваше в долната част да е малко по-равна с горна, а може и това да е бил търсен ефект, така че не мога да твърдя дали е правилно!
Диидии83, добре се е получила тортичката и другия път без подноса  Naughty Защо ти се разтекоха буквичките върху кубчетата???
Мишоче, яж ме, много ме яж, то съм си за ядене де Simple Smile) Аз вече бях писала за целулита, че се появи докато украсявах тортата, доста време беше във влагата и жегата, а децата бяха около мен и не посмях да пусна климатика. Като я извадих от хладилника си беше ок. Водораслите са от Овалете и нямаше как да стоят изправени по никакъв начин без тайлоза Simple Smile Ето, оправдах се  Embarassed Шегувам се, всяка една твоя дума ми е от полза Simple Smile
Дарлинка, много нежна торта с прекрасни цветове, може би на розичките по още един ред листенца ще стои добре! Тази за юбилея обаче непочистеното нишесте определено я загрозява. Това в центъра вътре какво е ,че не личи добре на снимката? За гумени мечета бонбонките маршмелоу ли имаш предвид??? Mr. Green Може ли снимчица??
Стаси, невероятни са сладките и бонбоните, направо с Копривката сте ударници!
Доника Динева, прекрасна е ЗънЗън!
Мадлене, страхотен божур, представям си ако имаше материали Simple Smile Много хубаво червено, отгоре ли е боядисвано Simple Smile
Руми Ангелова, всички торти са много хубави. Единствено на тортата за Белослава малко дебели ми идват фитилите отстрани и ми изглежда грубо за тази нежна торта Simple Smile Панделката е страхотна. Сините рози обаче нещо не са ми по сърце, ама не знам точно с какво  Mr. Green Май просто претрупват тортата. Thinking Специални адмирации за дъщеря ти  Peace
Кикиридка, супер е Барбито, само другия път да му изчистиш подложката Simple Smile
Маринааааа, страхотна торта, много ми хареса! Казвай перлите от какво са и как ги закрепи така да стърчат Simple Smile Тъмните цветя нарочно ли са дъствани само отгоре, от долната част стои като обратна все едно на плат, предполагам ,че това е била идеята Simple Smile

Аз имам тортички за показване, но ще е утре, че вече ми дават зор да ставам от компютъра Simple Smile
Черпя ви с една бисквитена торта за РД на мама Simple Smile

Рецепта

# 181
Ето ги желираните мечета ...строени

Още една снимчица с не добро качество

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 23:19 от Darlinka

# 182
Ани,кутията си е пълен провал.Ама нали трябва да се виждат и лошите моменти.
Влизам преди работа да ви покажа юбилейните торти.
Тази е допълнителната,сложих и малко украса че ми беше много странна само няла.

А тази е официалната,по поръчка на жените на юбиляра.Спазвала съм всички изисквания със изключение на дърветата ,небе,облаци и т.н покрай къщата че ми беше много станно само гола апликация.

ето и още две снимки

апликацията трябваше да е копие на това

# 183
Здравейте, момичета! Дойде време и аз да се отчета.
Тази торта направих за приятелката на сина ми, но нишестето изчистих след снимките.. Simple Smile

А ето и тортата с Пепеляшка, по модел на Буболинката. В лицето ми стана по-грозноватичка от сестрите си...много къс нос, ама лице трудно се моделира, пък и без инструменти, ама да не се оправдавам. Кулите пострадаха при транспортирането.
Вътре е с блатовете на Купенска, маскарпоне, сметана и горски плодове.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 11:22 от enister

# 184
Здравейте!Да се включа, рекох, както обещах по-рано Laughing
С голямо удоволствие разгледах първите торти!!!Много хубави има сред тях!!!Аз пусках преди време моите първи в една рубрика" Усмивки от старите ленти",та сега нямам какво да ви покажа от онова време LaughingДарлинка, много ми харесаха и синята торта с цветята, и последната-юбилейна!Диди, чадърчето ти е уникално, наистина, много различно и много хубаво!!!Проблемите на кутията си ги знаеш, но панделката е супер!!Много ми хареса и последната!!!Обаче ти си майстор на апликациите, та не съм изненадана де! LaughingСтаси76,много хубава серия,но бонбоните и мини кексчетата са изключителни !!!Налика, сладките са много красиви, браво!Доника, специални поздравления за Зън!!!Моделираш чудесно!!!Руми,мнението ми за твоите си го чела вече, но и тук искам да поздравя Ванина!!!Има талант това дете!!!Точе, котаните са ми слабост, а твоята е много сладка!!!Кикиридка, много красива е роклята на Барби!!!Браво!!!Нинчето,да е жива и здрава баба Мими,хубава торта си й направила!!!За подложката вече са те сдъвкали, но не се притеснявай- постепенно и ти ще полудееш по покритите подложки Hug Heart EyesАлбенапд,няма от какво да се срамуваш!Момиченцето ти е много сладко!!Ани-д,благодаря за добрите думи HugТопчетата са от ММ, оваляни в златиста перлена боичка.Като поизсъхнаха/на втория ден/ги набучих на бели телчета за цветя, които също намазах с перлено златно/щото нямам от златистите Laughing/.А за къдричките-да, исках да приличат на парченца плат GrinningА платът има лице и опако Grinning
Май не пропуснах никого! Grinning В следващите две седмици само ще се радвам на вашите произведения, защото нямам торти за правене LaughingПожелавам ви приятна почивка!!!
П.П. Докато пиша и Енистер пуснала две красоти!!!Особено ме впечатли цветето!!!

# 185
  • Бургас/Пз
Добро утро или по-скоро добър ден!
Диди, направо ме убиваш с тези огромни торти Simple Smile Поздравления за поредната! Simple Smile Апликацията на къщата е прекрасна
Маринче, щом аз се досетих, че е плат значи си успяла перфектно да го пресъздадеш! Че аз малко бавно загрявам  Mr. Green Mr. Green, но в твоя случай от пръв поглед това ми мина през ума Simple Smile
Енистер, страхотно цвете, ама искам да го видя и без нишесте  Mr. Green Дворецът е страхотен, не знам за лицето на Пепеляшка, но роклята й е великолепна!
Ето и аз да ви пусна последните ми две тортички!
Много им се кефих и на двете докато ги правех, защото нямах никакви ограничения, а аз така най-обичам Simple Smile
Розите трябваше да са 3бр, обаче голям зор видях с правенето и си остана само една  Mr. Green Mr. Green, другият път повече Simple Smile
Благодаря на Албенка и Стефина, че ме подсетиха за Хриси, а на нея че ми прати нейните снимки от правенето на елен. Simple Smile
ОЩЕ

ОЩЕ

# 186
Диидии83, добре се е получила тортичката и другия път без подноса  Naughty Защо ти се разтекоха буквичките върху кубчетата???
Благодаря! Веднъж и аз да не съм ужасена от резултата Simple Smile
Буквите не са се разтекли, а ми е малко ъкъла Embarassed Embarassed Embarassed понеже ми бяха малко меки кубчетата (вътре е тесто за скалички) реших да не притискам буквите отгоре а да ги залепя с глюкоза, и тя естествено се разтече Embarassed Embarassed Embarassed
А пък тортата беше за едно много специално бебче, което напролет ще кръщавам Simple Smile

# 187
  • Бургас/Пз
А пък тортата беше за едно много специално бебче, което напролет ще кръщавам Simple Smile
И още по-хубава торта да направиш за кръщенето Simple Smile

Пускам ви разрез на моята с роза и рецепта към нея. Вкусът на ананас и маскарпоне е страхотен

РЕЦЕПТА

# 188
еленската глава е  трепач,направо за моя ловец у дома Laughing

# 189
  • ВАРНА морето сините вълни
Ани еленчето е супер - понеже и аз бавно загрявам имам нужда от пояснение за рецептата - какво имаш в предвид  -течна сметана -тази подсладената за разбиване която е- тя ли е- и  разбиваш ли я преди да смесиш с шоколада -нещо не ми стана ясно а звучи страхотно и искам да опитам

# 190
  • Бургас/Пз
Ани еленчето е супер - понеже и аз бавно загрявам имам нужда от пояснение за рецептата - какво имаш в предвид  -течна сметана -тази подсладената за разбиване която е- тя ли е- и  разбиваш ли я преди да смесиш с шоколада -нещо не ми стана ясно а звучи страхотно и искам да опитам

Бети, точно течната сметана за разбиване имам предвид. Не , не се разбива, направо се изсипва течна към шоколада, но трябва да се бърка бързичко, защото той бързо стяга Simple Smile Ще чакам да кажеш дали ти е харесало Simple Smile

# 191
Имам въпрос за рецептата за фондана. Глюкозата може ли да се замени с фруктоза или мед? Това дали ще влоши качеството му?

# 192
  • Русе
Пак ще питам Embarassed
Тази торта първо е облечана с един слой покритие и после са налепени отгоре квадратчетата или е облечена изцяло,разграфена и оцветена? Имам един злополучен опит с едно Лего,където ми се виждаше лесно а накрая чак не исках да я гледам и реших,че ще е по-добре да питам....Синът ми е рожденик на 8-ми и си пожела торта Майнкрафт.Вие как бихте я направили?Много Ви Благодаря!!!

# 193
  • Троян
ilariana    казвам моето мнение като абсолютен непрофисионалист.Това ми прилича ,че се прави на принципа на плочките за басйни(дано не ми се смеете много Blush )  Та тези малки плочици са залепени на големи листи хартия,от другата страна се маже лепилото,поставят се на мястото и след това от лицевата част се маха тази хартия.В случая си мисля ,че плочиците се нареждат върху целуфан,и след това с него се залепва върху тортата.

# 194
  • Русе
ilariana    казвам моето мнение като абсолютен непрофисионалист.Това ми прилича ,че се прави на принципа на плочките за басйни(дано не ми се смеете много Blush )  Та тези малки плочици са залепени на големи листи хартия,от другата страна се маже лепилото,поставят се на мястото и след това от лицевата част се маха тази хартия.В случая си мисля ,че плочиците се нареждат върху целуфан,и след това с него се залепва върху тортата.
Е това е много добра идея...но направо върху масления крем да ги лепна или първо да облека тортата?

Общи условия

Активация на акаунт