Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

 • 106 009
 • 754
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 3 325
Добре дошли в новата тортена тема, мили дами!     bouquet

Моля,  преди да зададете въпроса си в темата, първо потърсете отговора по-долу на същата страница или тук:
Т О Р Т Е Н А   Б И Б Л И О Т Е К А - Основна информация за начинаещи и рецепти


Моля ви когато задавате въпроси, ги маркирайте в друг цвят, за да изпъкват!

Моля, ако не можете да качите вашата снимка или да сложите линк с препратка, упражнете се ТУК

А това са линковете към старите темички:

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти, 2, 3

Моите любими торти!!!, 2, 3, 4

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50-та юбилейна, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 84, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 , 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124


Галерия Торти - Тук пускайте само снимки на вашите торти с линкове към тях и по възможност с описание на пълнежа на тортата!


Полезни съвети! Справочник за подправки! Мерни едниници!
 
http://www.lovelytutorials.com/forum/ Руски форум, подобен на нашата библиотека. В него можете да намерите всякакви постъпкови снимки и всякакви хитрини.
Линкове към електронните магазини за всякакви сладкарски консумативи, бои и инструменти в БГ

CookiBooki - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи, фондани Satin ice, Ovalette, Regal ice, FunCakes - марципани,  SugarVeil® айсинг, суха смес.
Хcerx - Моделиращи маси Covapaste от Flemings,  , сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
Aromashouse линка излиза като рекламен спам, но се изписва *aromashouse точка com *- Сладкарски бои, бои за шоколад,  инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи, моделиращи маси Satin ice,  Satin Ice - Гъм пейст и др..
Hitrini - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи, фондани Satin ice, Ovalette, Regal ice, Satin Ice - Гъм пейст, Готов айсинг за декорация, PME  фондан, FunCakes - марципани, Renshaw Regalice - захарен фондан, Мексиканска паста - суха смес, Смес за Роял айсинг (белтъчна глазура) , SugarVeil® айсинг, суха смес, шаблони за торти, захарна хартия за декорация.
П.И.К.Ко - Моделираща маса ПикКо, Шоколади, кувертюри, блатове, кремове и други сухи смеси,  и всякакви помощни материали и консумативи.
Gastrogroup - Инструменти, формички и всякакви резци
Almalibre - Сладкарски консумативи
Магазин Слънчоглед - магазин за художествени материали, от който може да се намерят много полезни инструменти, шаблони и др.
За повече инфо, погледнете в библиотеката.

Най-често задаваните въпроси и отговори към тях:

В: Задължително ли е да се сложи крем под захарното покритие и какъв?
О: Задължително се слага! , Защото иначе прозира, става неравно и има опастност да се свлече покритието! Най-добре е да се сложи маслен крем (слага се много тънък слой, който не се чувства при консумация), леко разреден кайсиев мармалад, който се оставя да позасъхне или шоколадов ганаш, но с повече шоколад за да държи добре! Може да овкусите с ванилия или есенция масления крем. Може да се смесят финно смляни трохи от блатове с маслен крем или течен шоколад. С тази смес се шпаклова тортата. Идеално изравнява повърхността и предпазва покритието от разтапяне поради допир с пълнежа на тортата.

В: С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
О: За начинаещи препоръчвам марципан Варна или млечния марципан, евентуално захарното покритие от бонбони marshmallows. Но и тук както при други рецепти важи - всяка от нас си избира тестото, според това как се и работи с него, какъв е вкуса му, какви са продуктите, които се използват. Затова препоръчвам, ако сте начинаеща, опитайте различните видове покрития и намерете това, което е най-удачно за Вас и Вашето семейство! Рецепти за домашно приготвени покрития, има в Библиотеката. Т. 1.5.  Шоколадовите фондани са в т. 1.6. Готови покрития могат да се закупят от магазинито онлайн по-горе или от складовете, изброени в библиотеката. Точка 2.2.

В: Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
О: Най-бързо се втърдяват захарните покрития в които има желатин, затова са подходящи за по-сложни и големи фигурки, които трябва да изсъхнат по-бързо! По принцип важи, че ако правите фигурки или цветя за тортата, е добре да са правени поне ден-два по-рано за да са напълно сухи. Готовите фигури НЕ СЛАГАЙТЕ в хладилник. Те се сушат поне 24 часа на открито /може да покриете със салфетка за да не са прашат/, след което приберете в картонена кутия, която няма да ги запарва. Кутията дръжте в шкаф, не в хладилник.

В: С какво се слепват елементите на фигурките и с какво се залепват самите фигурки към тортата?
О: За лепило може да послужи лепило направено от разтворена във вода Тайлоза. За дребни елементи, може да се ползва чиста вода. Намазва се с четка и се прикрепя към фигурата. Също така, може да се използва глюкоза, айсинг или размекната с вода моделираща маса. Трябва да се постигне полукашава консистенция. Със същите смеси, се прикрепват фигурите към самата торта. За прикрепване, може да се ползва и маслен крем или разтопен или течен шоколад.

В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант! Независимо от моделиращата маса, тя трябва да бъде добре увита във домакинско фолио. В пакета не трябва да има въздух, защото той втвърдява покритието и го прави негодно за употреба. Ако масата е засъхнала, опитайте се да я размесите с малко ГЛИЦЕРИН/ГЛИЦЕРОЛ, който можете да закупите от всяка Аптека. Някои покрития реагират добре и на премесване с леко омазнени с олио ръце.

В: С какво да почистя нишестето от готовата торта?
О: Първо изчеткайте тортата с мека четка. Много подходящи са ЧЕТКИТЕ ЗА РУЖ. Може да опитате и с мека гъба. Ако и това не помогне, натопете мека гъба във водКа или друг алкохол и почистете тортата. Алкохола се изпарява и не остава миризма. По този начин обаче, ще получите лъскава повърхност.

В: Глюкозата  от аптеките, подходяща ли е за заместил на стандартната глюкоза?
О: Категорично НЕ! Използвайте глюкозата в бурканчета, която се продава в повечето хранителни магазини. Гъстотата и варира от консистенция на боза, до гъста смес, която дори не се излива от буркана. Свойставата и  са еднакви, обаче. Обикновенно глюкозата стои на диетичните щандове. Има и пакетчетата със прахообразна глюкоза. За момента обаче, не се знае как да се използва в сладкарството. Ако не намерите глюкоза, може да използвате мед със светъл цвят и по-голяма гъстота. Меда обаче, променя вкуса на покритията и често ги прави меки и трудни за съхнене. Не всяка рецепта може да се промени с мед. Най-добрия вариант е, да си намерите глюкоза.
В: Как се залепва вафлената плака /картинка/ към тортата?
О: - За плаката се използва Фарситура Кристалина. Това е безцветно сладкарско желе, без аромат. Мястото за плака задължително се намазва с Кристалина, независимо дали е покрита с чаршаф или е измазана със сметана, маслен  или друг крем.  Кристалината се загрява в слаба МВ, и се разстила равномерно върху тортата. Плаката се притиска върху Кристалината и се избутват всички мехурчета въздух. Отгоре се залива отново с Кристалина и с мокър нож или шпатула се изравнява повърхността, като по този начин се пукат и мехурчетата които се образуват. Фарситурата не е задължителна за отгоре, може да се пропусне, зависи от търсения ефект на продукта. Не дръжте плаката върху торта повече от 48 часа. След този срок, цветовете започват да се размиват и размазват.
Плаката може да се залепи с чист маслен крем или сладк. лепило, но по този начин става гумена и неприятна за ядене. Не омеква и в повечето случаи се набръчква.
Фарситура Кристалина може да се закупи от "Змееборец" или склада на "Илчовски". Вафлени плаки също се разпечатват на двете места. Адресите може да намерите в библиотеката. Някои от онлайн магазините, изброени по-горе също предлагат фарситура и разпечатване на плака.

В: Как да си подбера хубава картинка за разпечатване на вафлена плака?
О: Изберете си снимка с висока резолюция. Минимум 600х600 . Ако намерите 1024 пиксела - още по-добре. Колкото по-висока е резолюцията на снимката, толкова по-чисто копие ще се получи. Подберете снимка с по-малко тъмни цветове. Снимки с тъмен фон и тъмен централен обект не са подходящи. При разпечатването, рискувате да се слеят и да виждате само светлите елементи.

В: Как да си направя езерце, река, вода?
О: Най-добре се получава с Фарситура Кристалина. Тя не разтапя и не размеква покритието на тортата. Оцветете го с боя, загрейте го леко ако се налага и го разлейте на желаното място. Същото може да се постигне със светъл мед или друго светло желе. Вълнички могат да се направят с маслен крем.
Желатинът НЕ Е подходящ върху фондан. Той размеква и разтапя покритието. Можете да сложите парче найлон върху мястото и отгоре да налеете леко стегналия желатин. Така ще изолирате покритието.
С обикновен маслен крем, оцветен в подходящ цвят, също може да се постигне ефект на вода. Разбита сладкарска сметана също. Но, за лъскав цвят и най-добра имитация, най-подходящо е желето.

В: Как се реже блат за торта, как се сиропира?
О:Винаги правя блатовете поне ден преди сглобяването на тортата. Иначе при рязане се ронят и късат. Трябва да са абсолютно изстинали. Същото важи и за кремове, а сиропирането на блатовете се прави също със студена течност. Освен това гледайте да не я сиропирате много - има опасност да се разтече.

Няколко съвета за рязането на блатовете:

Блата трябва да е студен.
Изберете най-дългият нож, който имате и добре го наострете.
Мислено си разделете блата така, че всеки слой да е около 1-1.5 см висок.
Сега ако сте десняци (ако сте леваци, действайте противоположно) сложете лявата си длан на блата и през цялото време притискайте с цялата длан блата. Не много силно, но не и леко. Сега с дясната ръка в която е ножа, започнете да режете най-горната част на блата но само около 2см навътре,, като с лявата ръка леко завъртате блата(като продължавате да притискате).Гледайте да държите ножа хоризонтално и да спазвате  мислено дебелината на слоя.. Когато блата ви е разрязан така по цялата дължина, започнете да режете вече по-дълбоко, като следвате вече направения разрез. Лявата ръка продължава да притиска. Ножа извършва движението на трион(като при рязане на хляб).
Особенно подходящ е ТОЗИ ИНСТРУМЕНТ. Евтин е, намира се в повечето големи вериги магазини и има възможност за регулиране на дебелината на блата. В комплекта има и резервна "струна"
Блатовете се напояват по различен начин и с различно количество сироп.  Ако ви трябва леко сиропиран блат, нанасяйте сиропа с четка. Ако ви трябва по-сочен блат, разливайте с лъжица. Следвайте стриктно рецептите. Някои блатове НЕ се напояват.

В:Как се използват прахообразните сладкарски бои?
О: Направете си първо цялата захарна маса и после разделяйте според това какво количество ще ви е нужно. Боичките разтворете в няколко капки вода - не много - само колкото да се разпуснат. Добър вариант е, сухата боя  да се разтвори в малко безцветен алкохол, например водКа. Някои ползват медицинки спирт от аптеката.  СБезцветна ракия също върши работа. Ако разтваряте по-голямо количество боя, може да добавите и пудра захар. Целта е да постигнете консистенция на кашичка, която много по-лесно се смесва с моделиращата маса и не я разкашва толкова много, колкото само втечнената боя.
В: Как да сглобя и нарежа многоетажна торта?
О: - Предварително се приготвят тортите за всеки етаж. Всяка торта трябва да бъде на собствена подложка, която да е изрязана с размера на тортата. Добре е да се остави по 1-2 мм подложка. След измазване и покриване, тези резервни мм изчезват. Етажите се измазват поотделно с маслен крем и се прибират в хладилник за да се стегнат. Дайте им поне 4-5 часа. Най-добре цяла нощ. Етажите се покриват поотделно и отново се прибират в хладилник. Във всеки етаж /без най-горния/  н се забиват подпори. Дори тортата да е малка и да изглежда лека и стабилна, подпорите са задължителни. Много хора използват специални бамбукови шишове, които обаче са скъпи в БГ. За по-малки торти, използвайте обикновенни пластмасови сламки за напитки или шишчета за месо. За по-тежки конструкции, увеличете броя на сламките и в тях допълнително пъхнете шишчета. На много места се предлагат дебели коктейлни сламки. Те са достатъчно издържливи. Нагледен урок за сглобяване на самите етажи, можете да видите ТУК. Между етажите е добре да се сложи спойка. Маслен крем или айсинг е добре. Етажите се редят ЗАЕДНО с подложките. Те изолират тортата от покритието на долния етаж, държат я права, спомагат слепването на етажите и предпазват от пропадане на етажите. Дори двуетажна торта се изгражда със отделни подложки. Методите за рязане на многоетажна торта са 2. Режат се директно, без да се разглобяват отделните етажи. започва се от най-горния малък етаж. Ножа опира в подложката и предотвратява сриването на тортата. 2рия начин е да се подпъхне нож или шпатула под подложката на горния етаж, да се свали  и да се реже самостоятелно. Не забравяйте, че отдолу има крем, който ще цапа.
РАЗМЕРИ НА ЕТАЖИТЕ ПРИ МНОГОЕТАЖНИ ТОРТИ:
Идеи и сътношения на различните нива можете да изберете ТУК
В: Как да намажем тората отстрани с крем без да омажем подложката с крем?
О: Ето няколко идеи:

по въпроса за чистата чиния: при мен вариантите са следните:
- приготвям тортата и я пренасям вече готова украсена върху декоративната чиния;
- под най-долния блат слагам парчета хартия за печене - при украсяването глазурата пада върху тях, после само ги издърпвам внимателно.
- не правя нищо и накрая със салфетка внимателно почиствам около тортата.


ПРИБЛИЗИТЕЛЕН БРОЙ ПАРЧЕТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗМЕРА НА ТОРТАТА

Кръгли торти:

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.

правоъгълна 30х40см - 24-32п. зависи от размера на парчето.
Когато правите многоетажна торта, независимо от формата,  добре е да спазвате правилото за рамер на етажите. Всеки етаж се намалява с 10 /8/ см, за да се получи добра пропорционалност на готовата торта.


Ако искате да поздравите някой по случай празника, подарете му тема ТУК# 1
 • Мнения: 1 352
Поздравления и поклон за труда на всички момичета тук!

На РеНдета да отговоря от предишната тема. Наистина имах предвид бонбони маршмалоу, смесени с оризон за глава на спайдърмен, това със сигурност ще е по-леко, отколкото сладкия салам. То е ясно, че няма да се яде, но пък от друга страна децата обичат такива боклуци и нищо чудно да го разчоплят.
МаринаД, благодаря за подкрепата  Hug.

# 2
 • София
 • Мнения: 555
Дитсан -страхотна таблица,точно така и според мене се изчисляват парчетата за високите торти от 10-12см.
Момичета трябва да направя изправени дракони,да сте попадали на нещо постъпково,не открих нищо в Ловлито.Затрудняваме въпроса-как да направя тялото,от какво тесто,за да стане бетон твърдо,на какво да го суша,как да скача после крилата,краката,може би предварително трябва да направя дупки в тестото ThinkingДраконите трябва да са 10см-сина ми е дал макети играчки  Laughing
Ще съм благодарна за съвети.

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 09:10 от stefina

# 3
 • Мнения: 143
Благодаря за новата темичка.  bouquet
stefina то и аз само от него си пазарувам.Има всичко и на добри цени и пристига много бързо.
МаринаД  страхотна торта, браво.
доня КОПРИВА много нежни сладки, първите са  в много хубави цветове.
Only_you готин багер.И аз съм се намислила на моето момченце да правя или багер или пожарна, ама има време.
ditsan отново красоти.Много реалистична къща Laughing с тая табела за улицата.
ani_d много добра апликация.Как казваш се прави това???
 А аз в крайна сметка правя змия.Довършвам я и я качвам.Трябва да благодаря на Ванчето за помоща.

# 4
 • Мнения: 22
Пепи,отново на своя пост  bouquetБлагодаря!!!
Стефина,дай жокер LaughingМожеш ли да снимаш фигурките на сина ти?Аз вече имам легнал и седнал дракон Mr. GreenЩе помисля и за изправен,но да видя все пак какво иска детето Laughing

# 5
 • София
 • Мнения: 555
Добре снимам.

# 6
 • Мнения: 143
Готова съм със змията. Не съм особено очарована от себе си.Виждам неща по нея, които можеше и да не са така, но вече е късно.

Чудя се само дали тази гадина е за първа страница.Нито ми е перфектна тортата, нито е нещо красиво.От всичко най-мразя змиите.Последните 2-3 дни съм се нагледала толкова на змии, че едва ли ще се наема да правя отново такава гадост.Чак ми е неприятно да си отварям хладилника.# 7
 • Мнения: 143
Казвайте и кусурите и ако мога при свършен факт нещо да променя приемам предложения.

# 8
 • Бургас/Пз
 • Мнения: 5 278
Пепи, теню за новата тема Simple Smile Момчетата ти много са пораснали Simple Smile
Ох, бе, Стеф, сега толкова много неща си харесах от този продавач Simple Smile
Записвам се в новата тема с тортичка!
От много време не ми се беше появявал целулит, но този път нещо не прецених , че все пак правя с готови блатове и уж внимавах със сиропирането, обаче пак дойде в повече. Интересното е обаче, че целулита се появи докато тортата стоеше и я украсявах и то само отстрани и само на втория етаж, явно отпусна и затова. Освен това покривах с последното ми останало тесто и от страх, че няма да ми стиген, го разточих изключително тънко, пренесох го направо с мушамата иначе щях да го скъсам. Добре, че тези неща са видими само за нас, а хората изобщо не ги забелязват Simple Smile
Идеята за втория етаж я видях от една торта на Мина Бакалова и много ми хареса още тогава, но чак сега ми се удаде повод да я направя. Вътре е с ганаш /млечен и черен шоколад/ , с маскарпоне и лешници. Снимките , както винаги са под всякаква критика  ConfusedОх, тази змияяяя. Добре се е получила!

# 9
 • Мнения: 148
Божееее,защо ли се обаждам.Аз пуснах таблицата като информация а не като закон за правилно рязане.Само за ориентир ако на някои му върши работа.
Налика,на мен тая гад ми харесва.не съм правила и не мога да дам съвет.
Ани,страхотна тортичка.

# 10
 • Бургас/Пз
 • Мнения: 5 278
Диди, на който му е полезна, той ще я ползва, не се кахъри Simple Smile
Ето и аз да пусна една таблица, която гледам от няколко дни на стената на Ванчето във ФБ. Тя също ми се струва много нереална, но пък е факт, че много хора си работят успешно по нея Simple Smile


Убийте ме, ама аз от торта на два етажа с диаметри 20 и 15см, посмъртно не мога да изкарам 40 парчета Simple Smile

Ванче, я кажи твоята с мечоците последната с какви размери е?? И колко парчета:)

# 11
 • Мнения: 7
Nalika, , на мен лично змията много ми хареса, бих казала, че е една от най-хубавите, които съм виждала!  Hug
Ани страхотна морска торта!!!! Въпреки целулита, мисля, че си се справила чудесно! Толкова е свежа, цветна и весела. Едиснтвеното, което не ми допадна са буквите върху руловете, някак ми се губят...но иначе само адмирации!!! Hug Hug Hug и аз ти пуснах ЛС във ФБ  Hug

# 12
 • София
 • Мнения: 1 152
Благодаря за новата тема!  Grinning
stefina, ще го тествам и аз този ибейски търговец!

# 13
 • варненка от София
 • Мнения: 4 784
А да се запиша и аз в новата тема.
По въпроса с главата на спайдъра, аз лично бих го направила от оризон, лека конструкция в последствие носи доизглаждане като се покрие с ММ. Понакога покривам с два слоя ММ, за да се покрият неравностите. Аз лично често го ползвам оризона, за да не се получават огромни фигури от ММ, ще станат като гюле тежки и ще потънат в тортата.

В тази връзка, Рендета, супер назидателен тон, мила, не  зная защо звучиш така, но дано е свързано с недоразбирането на виртуалното общуване, а не в действителност да си била така хаплива и менторски настроена.  Mr. Green

Маринчейййй, опасна торта си барнала, много ме кефиш, нали знаеш?!?!?!?

Ани, последните дни влагата е жестока при нас, при вас също и на мен много ми се цепи тестото и направо тече като работя, възможно е от това да е целулитеца.  Тортата ти е много, много готина.

nalika не искам да ти гледам тортата хич, ама хич - мразя змиите, а ти си се справила много добре.

Тази схема за торторязане и на мен ми е непонятна, ама стандарти разни, безобразни бих заключила.

Стефина, аз бих направила тялото от оризон, шишове разни бих бавила вътре, правите конструкции на мен са ми сложни и за това ги избягвам, признавам си чистосърдечно.

И сега ще ви пусна малко тортички да не съм голословна:


Pooh Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

Winx Club Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

Butterfly Gift Box Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

Minnie Mouse Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

Nautical Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

# 14
 • Мнения: 0
Здравейте момичета Hug
Честита нова темичка! Аз отдавна не съм писала, сигурно вече сте ме забравели, макар аз честичко да надниквам тук,  но време за писане хич не остава. Гледам все страхотни неща от последните страници, браво! Искам да честитя на Дитсан за младото  семейство, да са живи и здрави,  да са все сплотени и много, много да се обичат!  Heart EyesА сватбената торта на Ванчето е просто великолепна!
Марулка  Както винаги прекрасни торти, много са сладурски всичките! Аз от фейса съм ги виждала но морската ми е фаворит!
Ани, много сладурска и морска е тортичката, харесва ми морското настроение което строи от нея! А за целулита, не се притеснявай и при най добрите се случват тези неща
Nalika Хич не ги долюбвам тези животинчета,  според мен мисля си че е станала, особенно змийската украса е в 10-ката!
МарианаД Страхотна съм ти фенка! Прекрасно работиш, чисто, прицизно, всичко до най малкия детайл пипнато! Тортата ти е като декор от театър, то скали, камани, небе,  абе нищо не си пропуснала, а дракона върху мотора е много иден! Харесва ми!
Only_you   Дбре се получило тортето, багарчето е много сполучливо,  как си ги закрепяла по тънките части, сложно ми се струва
Доня Коприва- какво да кажа страхотни сладки!
Дитсан, много кокетна и спретната къщурка! Дано скоро младото семейство да притежават и оригинала!
Така, аз цяло лято творих, насъбрала съм за показване, няма да изсипвам всичко на куп да не ми се карате
Преди време бях гледала един линк към една канадска изложба на торти, много ми хареса идеята от една елегантна торта с залепени листенца. Така, че приложих идеята  в тази торта тип „Фламенко”.  Правих я в страхотна жега и при нас от океана влагата е жестока, просто незнам как не се разпадна. Иначе можех още да я пипна но много на бързо я творих, средния ред хич не го харесвам, ама нали тези неща само ние ги виждаме

Като майка на първороден син тази торта доста време я мислих как ще да я правя, цветове, модел..... естествено, че не се получи както във представите ми. Май само цветовете улучих. Определено трябваше да е по висока, а лентата много ми се разкриви, може би торта тип кутия трябва да е гладка за да стои добре. newsm78 А  с подложката направо се изложих.  Sad Като смесих спирт с Американ колор, ми се пресече боята стана с тъмна утайка, аз нали съм умна я прецедих и боядисах подложката и си легнах. На другия ден резултата беше този, нямах време да правя нова, минах я два пити с боя, но тези тъмни петна като сажди нямаха заличаване

и странично, кото попи бята на обувчицата стана като размазано а доста внимвах като я оцветявах


И едни къпкейкчета

Общи условия

Активация на акаунт