Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 920
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Добър вечер !решила съм да правя рисувана торта!Имате ли представа има ли бои които мога да напластявам една върху друга без да се преливат или са на принципа на водните бои?и какви бои гелови или течни?Благодаря ви предварително!Наумила съм си нещо и се изяждам защото не съм наясно как ще стане!

Много е важно какво точно ще рисуваш, и какви трябва да излязат цветовете. Аз лично не мога да рисувам добре , но и сестра ми и няколко от декораторите ми в дубай рисуват много често така че имам доста наблюдения. Ето например как се получава торта напръскана с еърбраш и отгоре се рисува само с вода.
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/548569_39174914485 … _1758864504_n.jpg

тази е с гелова черна боя:
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/10840_1239850869222_377155_n.jpg

а тази ми е една от любимите творения на сестра ми пак рисувана е с геложи бой и четка потопена във вода, стават нещо като водни бои.:

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/303636_38440710931 … _1897745768_n.jpg

Но МНОГО ВАЖНО - винаги пробвай върху парче фондан преди да почнеш да рисуваш върху тортата за да си сигурна в резултата.

# 301
Irenadubai много благодаря!Даде ми страхотна идея!

# 302
stasi76, много красиви неща си показала.
Топката е голяма колкото голям портокал. Simple Smile

Благодаря ти!!!  Hug Ще потърся там, дано да има все още.

# 303
кикиридка,аз рисувам само със прахови бои разтворени във алкохол.
Ето тази торта е със напластяване на бои
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/moite-torti.508855.22777605
много е важно да дръпнат боите за да не се смесват.Рисувах на отделно точно изрязано парче фондан,и след това сложих на тортата.Там където е снадката са листата.

# 304
  • Тракийка в Софийското равно поле....
St.Anger тортата ти е хубава, но един съвет - след като свършиш с украсата избърсвай кремчето по подложката Laughing Laughing
Муахахааа - това е първата торта на St.Anger  Mr. Green ... Доколкото схващам доста отдавнашна!!!
Твоята е супер!

За измазването със сметана ........ ще ви чакам вие да пробвате  Mr. Green Twisted Evil

Деси наистина хубава роза.
Момичета това е начина за правене на рози. Този, който показаха Шемет и Рая на семинара, и който е единствения за реалистични рози.
Мери и ти си показала много сладка торта. За кашницата - да същата е идеята!

Ирена, на сестра  ти паунската торта още ми е пред очите  Sunglasses Crazy

Ето от мен - първата ми торта

И последните:

+ рецепта

# 305
irenadubai, благодаря за разяснението, следващия път ще опитам.

kikiridka , аз макар и да нямам рисувана торта, бих използвала гелови бои, ако трябва да изрисувам нещо, а за оцветяване на цялата торта - течни или сухи разредени с алкохол.

Tatitt и твоята първа торта е добра, а тази с дракона е страхотна направо!

# 306
Цитат
Муахахааа - това е първата торта на St.Anger   ... Доколкото схващам доста отдавнашна!!!
Твоята е супер!
Сраааааааам, голям.Посипах си главата с пепел.Къде съм чела, явно вчера съм била много изморена.
St.Anger ХИЛЯДИ ИЗВИНЕНИЯ.Няма да се оправдавам, но много ме е срам Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 307
Tatitt отново страхотни торти.
Благодаря за похвалата за моята торта.Пропуснах да кажа, че вътре в нея има една джаджа дето я ползват катерачите.Искаше жената да я тикна вътре, което определено помогна за изграждането на тортата, обаче тортата стана торкова тежка, че едвам се вдигаше, щото джаджата е колкото лъжица, но тежи олово.И освен всичко трябваше да я направя за половин ден, което за моите възможности си е ЗОР.Вечерта бях като пребита.

# 308
  • София
Здравейте тортоправещи Simple Smile Тук съм за да се допитам до ващия ноу хау. Предстои ни първи бебешки рожден ден и искам да направя за малкия торта, която да е подходяща за бебета ... здравословна един вид. Харесвам много една веган кокосова торта в Слънце и луна и ми се ще да е нещо подобно... Та си мисля, дали можете да ми дадете акъл как да направя подобна торта. Ето това е тортата (снимка от сайта на слънце и луна)

Ето и какво пише, че съдържа : Пълнозърнесто брашно, соево мляко, кафява захар, зехтин, бакплувер, кокосово мляко, кокосови стърготини, ванилия, царевично брашно, банани

намерих една рецепта за бананова торта, която може би ще ми свърши работа за блата (с малко промени) - http://thetolerantvegan.com/2011/03/banana-cake-with-coconut-cre … -cheese-frosting/ но се чудя как да направя крема... Дали може да ми дадете идеи, благодаря Simple Smile

Тортата е много лека и супер вкусна (опитвала съм я), и ми се иска да я докарам на вкус...

# 309
  • Бургас/Пз

..... но се чудя как да направя крема... Дали може да ми дадете идеи, благодаря Simple Smile

Тортата е много лека и супер вкусна (опитвала съм я), и ми се иска да я докарам на вкус...

Така като гледам, си мисля че крема можеш да го направиш от кокосово мляко, кафява захар и царевично нишесте /ако искаш може и нишесте банан да използваш/ , може и кокосови стърготини да добавиш или пък пасиран банан Simple Smile

# 310
Тортите на всички момичета са страхотни,аз не мисля,че мога да се включвам за момента адекватно в коментарите ви,но завбадеще като понатрупам повече опит,дано да мога да го сторя Simple Smile Simple Smile Simple Smile.Благодаря на всички за милите думи за розичката ми Grinning Grinning Grinning.Сега дано да не досаждам ще ви покажа тези от миналата седмицаhttp://www.flickr.com/photos/88049600@N08/8053288790/in/

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 15:10 от desi_barcelona

# 311
  • Sofia
И запис.

# 312

И защо само толкоз?

Не, че и аз не влезнах за това де  Embarassed

Тотално ви изпуснах, признавам си без бой, че не съм ви чела от средата на миналата тема и цялата тази  Rolling Eyes Embarassed Rolling Eyes

# 313
Привет, момичета! Страхотни неща творите. Не мога да се меря с Вас. Но знам, че ще ми помогнете. Трябва ми рецепта за карамелова глазура. На едно място четох, че се карамелизира захарта, долива се малко вода и след като се сгъсти и охлади се прибавя пудра захар. Искам да залея една торта с карамелова глазура. Тази рецепта, която съм чела ще ми свърши ли работа? Моля, помагайте!!! Simple Smile

# 314
  • Русе
Така ...ето я и първата торта от поредицата,много ще се радвам да коментирате и критикувате.
Също така се надявам да не ме срам да покажа и останалите,като ги направя .....

Редактирам се не ми е първата торта  по-принцип,а първата от четирите,който трябва да направя до неделя на обед.Знаменцата съм ги подпряла докато залепнат стабилно...

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 17:05 от ilariana

Общи условия

Активация на акаунт