Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 914
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Момичета,  невероятни торти сте измайсторили! От сърце ви се възхищавам!

След месец децата ми имат рожденни дни и вече съм се замислила за торти.  Не съм работила до сега с фондан, а имам голямо желание. Смятам да си поръчам от тези... приспособления, с които се изрязват различните видове формички на цветя, пеперуди и т.н. /простете, но не зная как е наименованието им на български език/.  Гледам, че в ebay продават и готови захарни теста различни цветове. Вие ползвате ли такива или сами си правите? Малко се опасявам сякаш да си поръчвам по такъв начин нещо, което ще се консумира.  newsm78

Може ли от марципан Варна да се правят фигурки?

Вместо в И-бей, посети някои от магазините на първа страница на темата Simple Smile По-лесно ще ти е:) Тези приспособления наричаме кътъри и тук Simple Smile СЪщо ги има там, има и готови моделиращи маси. Въоръжи се с няколко дни да прочетеш тортената библиотека от кора до кора, мажи ръцете с нишесте и почвай Simple Smile И после се похвали Wink

И така и така всички излязоха обедна почивка, та да попиша малко  Mr. Green

*nin4eto* , тази шприцованата торта изглежда чудесно. По тази с обувката - чини ми се, че обувката е много малка, а и моделът ми е малко странен. Тези топчета не отиват на тортата, поне според мен. По фигурките на Пух и компания има какво още да се желае, но се познават кои са Simple Smile
radost_bonbon Добра добра апликация. Надписът ти е не особено сполучлив, имаш да тренираш по покриване на правоъгълни торти Wink (Аз също доста се затруднявам с тях)
sansil, на мен ми харесва съчетанието на цветовете
ditsan, голяма шаренийка тази единичка  Mr. Green
доня КОПРИВА , змията е велика
 stefina , яка планина, драконите също ми харесват
shemet_neveroiaten , нали имаш постъпкови снимки  Praynig Страхотни са китките
huliganka , на мен бебчето ми е много сладко - стилизирано, обаче със страхотен чар - в позата и това сладко кичурче Simple Smile
vilana, тортата е хубава, но груба като цяло. Мисля, че ако всичко беше по-тънко разточено, нямаше да боде толкова очите. Буквите са огромни за тази торта
Marieta, на феята как успя да направиш това лилаво петно отгоре? И без тия оправдания, че си начинаеща, моля  Grinning Маската е много добре дъствана, ще ми се да видя тортата отстрани, черните заврънкулки са ми странни, не знам какво са
merydit, технологично има какво да се желае още, но е готино. Би ли споделила какви дъстове използва за боядисването на бъчвата?
Албена, обожавам ти шоколадовите изпълнения!
Darlinka, влюбена съм в твоята маска, но пък от друга страна тия китки налепени ми идват вповече. Вариантът беше да ги направиш на купчинки, да не са така като верига (ама как се обясних само Simple Smile)
metchopooh, чакам очи в очи обяснението за ципа Simple Smile Единствено цветът ми идва малко по-крещящ, но ставаш вече почетен торто-чанто дизайнер Simple SmileРелефът откъде ти е?
 pashic , цветчетата се втвърдяват, но пак си се ядат Wink

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 14:37 от Mishoka

# 691
Страхотнааа е чантата!!!Поздравления!!!Не зная как става изпълнението ,но ако има клипче с удоволствие бих го гледала!За колко дни я изпълни?

Аз вчера поръчах от кукибуки готов оцветен фондан и щампа за цветчета!тези дни ще майсторя за сефте,та да ви питам като направя цветчета как да ги съхраня?Знам че на стайна температура ще станат мн твърди ,а ми се иска да се ядат как да ги съхраня?

# 692
 Здравейте,възхищавам се на нещата който творите.Браво момичета.Много често разглеждам тортите Ви.
Нахълтвам с един въпрос(предният път ми помогнахте и затова е обръщам пак към вас)
От къде мога да купя готови Пандишпанови блатове,но не говоря за тези готовите тортени блатове , а за истински си пандишпанови бели блатове!
Благодаря момичета.
 smile3525 smile3525 smile3525

# 693
Mishoka q /, благодаря за отговора!   bouquetОтивам да разгледам на първа страница магазините!

А все пак - фондан или марципан? Каква е разликата между двете? Кое е по-подходящо за изработване на фигурки?

# 694
Mishoka q /, благодаря за отговора!   bouquetОтивам да разгледам на първа страница магазините!

А все пак - фондан или марципан? Каква е разликата между двете? Кое е по-подходящо за изработване на фигурки?
Ами разликата е тъничка в днешните разбирания Simple Smile Принципно марципан се приготвя с бадемово брашно. Марципан Варна казват на това тесто, което е с парено тесто. А фонданът е на основата на пудра захар, глюкоза, желатин и разни там гуми, които се добавят (в готовия) Аз лично, за фигурки горещо ти препоръчвам тестото на Нелка (нейде из библиотеката ще го намериш), което е перфектно - еластично е, стяга бързо, супер се работи с него. Аз покривам с тестото на Димитрана - и то е там Simple Smile Ако е купешко, девойките, които го купуват, ще са по-адекватни

# 695

От къде мога да купя готови Пандишпанови блатове,но не говоря за тези готовите тортени блатове , а за истински си пандишпанови бели блатове!
Благодаря момичета.

Йоана, ако си от София- такова чудо можеш да намериш със сигурност на Пиротска под колоните, в павилиона за тестени и захарни изделия.Винаги са пресни и са изключително вкусни!!!Все още ги произвеждат в някаква фурна на Цар Борис трети и човекът ги зарежда оттам.
Леле, Меченце, отде ти хрумна туй отровно зелено да барнеш, беее JoyОбаче чантата е супер!!! HugИ двете маски видях-слабост са ми, та нямаше как да ги пропусна!!!Дарлинка, Мариета- браво!!!Албенче, тая година не успях, но за догодина си обещавам да дойда при тебе и поне три дни ще ям само от шоколадовите ти торти!!!!/Спокойно- ще се обадя предварително, да имаш време да ми приготвиш Joy!!!/

# 696
  • София
Мишоче, Маринка, цвета на чантата е по избор на рожденничката  Mr. Green той и е сред любимите, а и на живо не беше толкова силен  Flutter
За релефа ми е от Хитрини http://hitrini.com/product/631/komplekt-teksturi-takani.html
За ципчето ще пробвам да Ви обясня довечера  Wink

# 697
Мечо пух ,красота.Обзалагам се ,че ако я наредиш измежду истински чанти няма да има разлика.Майстор си ти на чантите .На въпроса за  рисунка .Действам мила по стария начин с члечка за зъби и после с шоколад .Запълнила съм с желатин и с фарсистура това зеленото е отцветена фарсистура.

# 698

Marieta, на феята как успя да направиш това лилаво петно отгоре? И без тия оправдания, че си начинаеща, моля  Grinning Маската е много добре дъствана, ще ми се да видя тортата отстрани, черните заврънкулки са ми странни, не знам какво са

Кое лилаво петно? Да нямаш предвид розовото?
Това не съм го направила случайно, исках да направя преливане на цветовете, за да е по-интересно, но май не е трябвало, щом трети човек ме пита  Blush. Ето ти отстрани тортата с маската, снимала съм я от хладилника, ромбове са. Можеше да са по-малки и на два реда, но това го измислих в последния момент, защото ми седеше много гола:

# 699
metchopooh ,страхотна чантичка...и цвета много ми харесва...убийствен е!!! Heart Eyes
Mishoka ,за цъфтенцата си много права!И на мен много не ми допадат така наредени,но замаскирвах с тях и понеже имаше доста за скриване ....мнооо цъфтенца...и в последствие ме домързя да правя повече за да стане по добре(както казваш на купчинки)....признавам си  Embarassed

# 700
Меченце,чантата е върха,Ама това пусто зелено го мразя мноооого.
Нинче,добре си се справила със тортичката.Това мила според мен е апликация а не трансфер,ама  newsm78 може и аз да греша.
Има нещо което не е съвсем наред във апликацията и камиона не изглежда естествено ама убий ме не мога да схвана какво точно.Ще поразгледам още и дано ми светне крушката.

Мишочв,чв в шаренийка,шаренийка е ама ти де видя единица? Joy
Нинче,видях къде е проблема.Не си центрирала и хоризонтирала правилно.Леко си изместила нещата и от там задният мост/задната гума/седи назад все едно имаш счупена полуоска.Хахахахах

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 18:40 от ditsan

# 701
  • София
Darlinka маската е разкошна, блестяща, любимото ми златно  Heart Eyes даже се върнах да видя, кои цветенца коментирате, пропуснала съм ги  Blush
metchopooh прекрасни чанти и предишните и тази!  Зеленото е страхотно като цвят и на мен не ми се връзва за чанта, но щом си е желание на рожденичката  Simple Smile
Албена ..... тук се облизвам като заклет шокохолик  Crazy много са хубави тортичките! Все не успявам да докарам равно покритие с шоколадова глазура, уж разреждам, бързам да разнеса навсякъде и на края все на места изстива и става като замазано ..... ще продължавам да опитвам  Grinning

# 702
Здравейте, момичета! Рядко се включвам тук, защото съм начинаеща и за сега предпочитам да ви чета, защото в противен случай трябва само да "Ах-кам" пред красотите. Сега се подготвям за торта с вафлена плака и се чудя, колко дебело се нанася Кристалината под вафлената плака. Достатъчно ли е само да се навлажни или трябва да е по - дебело покритие? Предварително благодаря за отговорите ви.
И да не се включвам само с въпрос ето и втората ми торта с покритие от фондан, първи фигури, като не броим цветята, а също така и малко кексчета. Очаквам и градивните ви критики  Simple Smile

# 703

Мишочв,чв в шаренийка,шаренийка е ама ти де видя единица? Joy

Mr. Green Не знам Simple Smile  Crazy

# 704
Искам да питам момичетата, които правят шоколадови блатове по рецепта на Ирина май беше  newsm78, за най-хубав шоколадов блат, залепват ли ви за тавите? Аз вчера опекох два в силиконова форма за кекс с дупка в средата, много добре намаслена и набрашнена, и пак ми се залепи. Направо формата се съсипа, исках да правя тиква.
Ако не сложа пекарска хартия винаги залепва, колкото и добре да е намаслена тавата. Не го вадя веднага след печене, изчаквам да изстине и пак.. Само при мен ли така се случва?

Общи условия

Активация на акаунт