За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

  • 99 456
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 9 458
ако чушките са добре изхранени; после след обелването са посолени и добре отцедени от водата - не бомбират.  Правя през година  в буркани и нямам гафове, ползвам си ги по 2 години.

# 706
  • Варна
  • Мнения: 207
Аз също преди слагах аспирин и варях 5мин за капачката. Вече не слагам, не отцеждам, само беля, пълня в бурканите, посолявам и варя 30мин. По две години си ги ползвам. Идеални са си.

# 707
  • DE
  • Мнения: 971
Направих няколко бурканчета с чушлета(пукани и не) и обръщам многократно, но е доста топло и сега ме е страх да не се развалят.
Капчките леко се надуха и го отдавам на процеса на фермернтация newsm78

# 708
  • Мнения: 9 458
нормално е  Peace

# 709
  • DE
  • Мнения: 971
Пеп, надявам се и ако не ги проваля, слагам другата партида Hug

# 710
  • Мнения: 9 458
нямаш ли място, като мине ферментацията да ги прибереш на хладно място?

# 711
  • DE
  • Мнения: 971
Абе имам, ама мазата ми е смрадлива...само за презимуване на градински маркучи и цветя я ползвам Embarassed

# 712
  • plovdiv
  • Мнения: 54
Извинявяйте ,4е така нахлувам оба4е за тези пържоли и аз си спомням .Много ама много са вкусни.Само 4е баба и дядо ги заливаха с мас която ги покриваше и като се втвърди ги запе4атваше отгоре  bouquet

# 713
  • Мнения: 1 884
Аз също преди слагах аспирин и варях 5мин за капачката. Вече не слагам, не отцеждам, само беля, пълня в бурканите, посолявам и варя 30мин. По две години си ги ползвам. Идеални са си.
30 мин. не е ли много, не се ли разваряват много чушките?

# 714
  • Варна
  • Мнения: 207
Варя 30мин за да не се развалят. Все пак са скъп продукт. Не се разваряват. През зимата си ги използвам и за пълнене с ориз и кайма.

# 715
  • Мнения: 0
Вярно, олиото трябва да бъде студено при суровото месо. В хладилник стои и повече от месец. А когато ви се наложи да консервирате пилета: запържвам много добре, така че да няма вода и заварявам 2 часа, но във водата, в която заварявам сипвам сол - на 10 л - 1 кг. Така водата завира при 110 градуса, което е достатъчно за месните консерви. Това го прочетох в една стара книга и наистина оттогава нямам проблеми с тези консерви.

# 716
  • Мнения: 2 551
Миналото лято за първи път правих червени печени чушки в буркан по много проста, но сигурна технология:

Червени чушки се почистват от семките и се пекат. Небелени и още горещи се нареждат в буркан (колкото се може по-гъсто, за да събере повече), леко се посоляват, като се слага по един аспирин на дъното на буркана и един отгоре преди да се затвори капачката. Накрая бурканът се затваря, още докато са съвсем горещи и се обръщат с капачката надолу. Така се оставят да изстинат... и готово. После няколко дни се обръщат, за да се разтвори добре аспирина в сокчето, което се отделя. Hug

Много са хубави, а и имат вкус на току що изпечени. Направих така около 10-тина буркана и нямам фал, но явно не съм наредила достатъчно плътно чушките, защото след затварянето на капачката ми остана доста луфт в буркана.

# 717
  • Мнения: 2 872
Миналото лято за първи път правих червени печени чушки в буркан по много проста, но сигурна технология:

Червени чушки се почистват от семките и се пекат. Небелени и още горещи се нареждат в буркан (колкото се може по-гъсто, за да събере повече), леко се посоляват, като се слага по един аспирин на дъното на буркана и един отгоре преди да се затвори капачката. Накрая бурканът се затваря, още докато са съвсем горещи и се обръщат с капачката надолу. Така се оставят да изстинат... и готово. После няколко дни се обръщат, за да се разтвори добре аспирина в сокчето, което се отделя. Hug

Много са хубави, а и имат вкус на току що изпечени. Направих така около 10-тина буркана и нямам фал, но явно не съм наредила достатъчно плътно чушките, защото след затварянето на капачката ми остана доста луфт в буркана.



Аз ги правя по същия начин, но не ги посолявам и не ги обръщам, за да се разтвори аспирина.

# 718
  • Мнения: 2 551
Предполагам това се прави за по-голяма сигурност.
Аз си ги харесвам с малко сол - никак не е лошо Simple Smile

# 719
  • Мнения: 118
Аз от години ги правя по този начин и луфт винаги има, колкото и да съм ги натъпкала, няма фал, и по две години изтрайват  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт