За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

• 100 039
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
  • до най-прекрасния мъж
въпреки всичко,  потърси от агроаптеките препарат за гроздето - има такъв, който спасява здравите зърна след градушка - иначе от другите загнили и те отиват.
Ще се радвате на домашни зеленчуци поне, нищо, че ще е по-късна реколта  Hug
Благодаря за съвета, Пеп-чо. Аз пръскам редовно с препарати - няма как, иначе не става, маносват се, хващат буби. Запозната съм с какво и как се третира, в сферата на земеделието съм и работя с агрономи  Simple Smile. В събота или неделя ще напръскам всичко отново, за да се спаси, каквото е останало, иначе се маносва много лесно от тези дъждове и жеги после, плъзват и гадинките. Хубавото е, че всичко ми беше третирано преди седмица и корените са здрави и силни, но за съжаление срещу буря и градушка не можеш да третираш с нищо. Благодарна съм на Господ, че не е всичко тотална щета. Пак, колкото и да се пръска и третира, не е като от пазара - знам кога и как съм третирала, с какво, спазвам си карантината, не ползвам торове. Друго си е домашния зеленчук.

# 556
естествено  Peace всичко е с мярка.
ама съм седнала и аз на краставичар краставици да продавам  Party

# 557
  • до най-прекрасния мъж
естествено  Peace всичко е с мярка.
ама съм седнала и аз на краставичар краставици да продавам  Party
Laughing - нищо, случва се. Винаги можеш да научиш от всекиго по нещо ново. Пък и колкото агрономи, толкова мнения, особено по агроаптеките.

# 558
blue.angel, градушката и пороят са страшно нещо.
Миналата година градушка съсипа орехите и гроздето ни почти на 80%.
Спомням си, че дините бяха очукани до корен, дори се чудех дали си струва да ги прекопавам след поройния дъжд. Изненадах се, когато след месец ги видях - изглеждаха така, сякаш нищо не е било Laughing.

На практика всичко в градината се възстанови, с изключение на орехите и гроздето.
Много ми се искаше поне от съборените зелени доматчета да направя сладко, но за съжаление бяха пръскани предния ден и се отказах от тази идея.

Всичко ще се възстанови, blue.angel,  но жалко за гроздето ти - за него няма почти никаква надежда.

# 559
  • гр.Пловдив
Здравейте момичета,
Вчера ми донесоха 5 кг. вишни и искам да си направя сироп. Нооо Първо нямам бутилки, в които да го консервирам, предполагам че в буркани няма да има проблем ако го сложа?
И Второ няма как да го стерилизирам (нямам толкова висока тенджера  Embarassed ). Мога ли да го консервирам без стерилизация, да го затворя горещ или да му сложа аспирин (четох някъде че може но незнам колко). Сега изчистих вишните залях ги с вода и ги сложих да се варят. После ще ги изстискам и ще им сложа захар на 1 л сок 500гр. захар (не искам да се разрежда много с вода). И после какво да правя?

# 560
Здравейте момичета,
Вчера ми донесоха 5 кг. вишни и искам да си направя сироп. Нооо Първо нямам бутилки, в които да го консервирам, предполагам че в буркани няма да има проблем ако го сложа?
И Второ няма как да го стерилизирам (нямам толкова висока тенджера  Embarassed ). Мога ли да го консервирам без стерилизация, да го затворя горещ или да му сложа аспирин (четох някъде че може но незнам колко). Сега изчистих вишните залях ги с вода и ги сложих да се варят. После ще ги изстискам и ще им сложа захар на 1 л сок 500гр. захар (не искам да се разрежда много с вода). И после какво да правя?
Сиропа не се стерилизира -нали е 1:1 захар и плод /сок.Захарта е консервант в случая

# 561
Здравейте ,
имам следното питане . Решила съм да си направя домашни плодови пюрета тази година за бебето живот и здраве. Та питането ми е колко време трябва да варя бурканчетата и ще бъдат ли годни примерно догодина на пролет ако се започнат да се консумират.

# 562
  • Бургас
Здравейте момичета,
Вчера ми донесоха 5 кг. вишни
И  няма как да го стерилизирам
Сигурно е късно за съвет, но ако  си свариш сиропа , още от тенджерата /тавата/ можеш да го насипеш в каквито бутилки или бурканчета  имаш, но  до горе и после затваряш с капачката, обръщаш и оставяш така да изстине. Така сме правили сиропи от плодове и доматен сок.

# 563
  • SHOOT ME 10 $
Да, докато е горещ още се налива в бутилки,запечатва се с бирени капачки и той сам се стерилизира.
Аз така съм правил

# 564
Да, докато е горещ още се налива в бутилки,запечатва се с бирени капачки и той сам се стерилизира.

вакумира се.

Здравейте ,
имам следното питане . Решила съм да си направя домашни плодови пюрета тази година за бебето живот и здраве. Та питането ми е колко време трябва да варя бурканчетата и ще бъдат ли годни примерно догодина на пролет ако се започнат да се консумират.

здравей. Направи пюрета, но подбирай плодове без мъх, или ги бели. Добре пасирани, или прецедена кашата... Щом са плодови, 15 мин. им стигат, но ги стерилизирай 30 мин. Ще бъдат годни, гледай капачките да са хлътнали, а когато отвориш да чуеш оново известно "пльок"  Grinning от вакума.

# 565
  • Балчик
Добър съвет са ти дали, насипваш горещ и обръщаш. Иначе без стерилизация няма да стане, щом ще е с 500 гр захар/ литър сок.

# 566
  • SHOOT ME 10 $
Добре де "ВАКУМИРА" се!

# 567
  • Варна
Здравейте ,

Аз също правя плодови пюрета за малката, но ги замразявам във  фризера по няколко причини: 1.Правя ги без захар, лимонена кисилина или какъвто и да е друг консервант или подсладител   2.Бурканчетата от купешките детски пюрета имат много плитка резба и не стават за консервиране, а по-големи не са ми удобни.

# 568
Пепчо Оли благодаря за съветите .
Аз си имам от едновремешните бебешки бурканчета , в тях си правя доматено пюре , само ще си купя нови капачки.
Не мисля да слагам захар, или консерванти , само чисто пюре от плодовете които съм избрала, мисля че няма проблем , точно и за това искам да си ги направя аз.
Мисля да не правя от  праскови и кайсии - вместо тях нектарини , и още тиква, синя слива, ябълка, круша и това да са общо взето.

# 569
Пепчо Оли благодаря за съветите .
Аз си имам от едновремешните бебешки бурканчета , в тях си правя доматено пюре , само ще си купя нови капачки.
Не мисля да слагам захар, или консерванти , само чисто пюре от плодовете които съм избрала, мисля че няма проблем , точно и за това искам да си ги направя аз.
Мисля да не правя от  праскови и кайсии - вместо тях нектарини , и още тиква, синя слива, ябълка, круша и това да са общо взето.

Тогава няма проблем всичко да е наред, стерилизирай малко повече да се застраховаш и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт