Малчо не се изхожда сам от близо 3 седмици
. Когато се случи за пръв път изчаках 72 часа след което по съвет на педиатърката му, му помогнах със ленено масло и термометър. Тя ми обясни, че най-вероятно са лениви черва. От тогава процедурата е през ден. Коремчето е меко, но ако минат повече от 48 часа става мн нервен.Бебко тежи около 6,400 кг, 62см сме, пълни около 8 памперса на денонощие и хапва предимно кърма (подсладено чайче от анасон и копър не повече от 50-60 гр на ден). Качва добре - по килограм, килограм и половина на месец. Когато го изходя акото е течно и с нормален цвят.
Въпросът ми е случвало ли ви се е? Кога се оправи проблемът и как? Купих му Дуфалак, но избягвам лекарствата от години - при необходимост използваме билкови и био препарати, вегетарианци сме и мисълта да му давам сиропче малко ме тревожи, защото нито повреме на бременността нито след това бебко е получавал подобни препарати.
Опитахме с БиоГайа но ефектът беше никакъв. Аз самата пия пробиотици, което го спаси от колики, затова след първата опаковка БиоГайа не купих втора.
Благодаря ви предварително

Нашата педиатърка също каза, че е нормално за кърмено бебе, но не виждам кое му беше нормалното като детето пищеше от болка.Заведохме го на детски гастроентеролог и сега пие някакви прахчета за стимулиране на перисталтиката и ходи всеки ден.Дано да се повлияе от тях и след като ги спрем да продължи да ходи самичък и да забавим малко захранването, защото ни казаха , че когато започне да яде и пюрета ще се оправи.
Не е нормално, ама изобщо.Яжте вие 7 дни нон-стоп пък после не ходете до тоалетна и елате ми разкажете колко ви е комфортно и нормално.Правилно е казала педиатърката какви процеци започват след 72 час в дебелото черво, ак то не е изпразнено.
Навсякъде из форума чета , че било нормално.Обаче моя опит с моето кърмено бебе показа друго.Мисълта ми е, че майките не трябва да се доверяват сляпо на това, което четат тук , а винаги да имат 1 наум.Всички лекари и хирурзи , с които съм говорила са на мнение, че независимо кърмено или не бебето трябва да ака всеки ден или поне на 2 дни 1 път.Да ти кажа като прочета, че някое бебе не иска да ака и се връщам към нашите перипетии с неакането и направо изтръпвам.