Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са впечатленията на хората в чужбина от българите?
Как се възприемат българите в чужбина?
Какви са отношенията между хората в чужбина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са впечатленията на хората в чужбина от българите?
Отговорите във форума показват разнообразие в мненията за българите. Някои хора имат положителни преживявания и поддържат приятелства с тях, докато други избягват контакт поради негативни преживявания. Някои се срещат с българи, но избягват да участват в разговор, ако чуят българска реч. Въпреки това има и примери за положително сътрудничество и подкрепа между тях.
-
Как се възприемат българите в чужбина?
-
Какви са отношенията между хората в чужбина?
. Ta kato se vidim ili mlukvame dokato se razminem ili zagovariame na ispasnki, angliiski, zanzibarski... kakuvto tam ezik znaem, stoto pove4eto sme pareni ot "skapi" sunarodnici- koi ni okral, koi ni lugal, koi ni govoril zad gurba, koi puk tursil samo izgoda ot priatelstvoto... Jalka rabota naistina. Edinstvenite koito se osmeliavat da te zagovariat sa novodoshlite bg-ta, no i te v posledstvie onemiavat, stoto im pisva da budat izpolzvani pod predloga: "are ve brato, nali sme ot edna Rodina izlezli-triabva da si pomagame!". Az vse oste ne sum sviknala na tova mul4anie i podminavane i si izgariam ot jelanie da zavurja niakoia druga vruzka s nashenci, no prosto me e strah. Estestveno ima i svestni hora, no vseki si pazi kojata, taka 4e ne mojem da se namerim. Muja mi vse se 4udi sto taka se durjim vsi4kite (to pravi vpe4atlenie), a az se 4udia kakvo da mu obiasniavam i se 4ervia ot sram. A taka mi se iska da si imam bg drugar4eta, 4e da si piem kafeto zaedno i da si hodim na gosti...

Намразиха ме в момента, в който стъпих тук-че имам виза, че имам право на работа, че говоря английски, че се обичаме с мъжа ми, че не пием водка като казаци, че не пушим като смокове...Ебати изродите бяха, на какви скандали сме присъствали, на няколко пъти се биха за пари /баща и син/, чупеха неща от къщата...Абе не искам повече да си спомням, че ми остава още малко бременеене
Но после мъжа се запозна с едно бг семейство-млади като нас-много ги уважаваме, заради човечното отношение. След неуспешни опити Господ и тях ще дари с детенце и бяхме толкова щастливи заради тях-живот и здраве децата ни ще са със само няколко месеца разлика