Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

• 276 319
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,не знам дали е удачно да си задам тука въпроса,но тъй като вече съм коментирала и писала в тази тема реших че може би някой от вас ще ми отговори.По принцип според моите изчилсения трябва да съм в 33 седмица,но лекарката ми каза около 35 седмица.На вас случвало ло ви се е нещо подобно,защото това си е разлика от 2 седмици,което си е .........много.Идеята ми е да не би с наближаването на термина да се изместват малко по-бързо седмиците и съответно и термина?Благодаря
При мен нещо подобно ми казаха,че бебето върви с две седмици напред т.е.се че размерите му са и е голямо колкото бебе с две седмици по-голямо от това в реалните седмици в които си.нищо страшно дори родих два дни след термин.и наистина бебчо не беше малък.

# 91
здравейте, записвам се да следя темата, тъй като съм в процес на избор на родилен дом Simple Smile
Искам да попитам:
-това така наречената окръжна болница на Цариградско шосе ли е?
-има ли отделен вход за родилното и въобще къде трябва да отида?
-без избор на екип съм, в такъв случай поставят ли епидурална и каква е цената?
-при нормално раждане, без избор на екип, заплаща ли се нещо?
-на кой етаж е родилното и как стават свижданията? Майката излиза в коридор, таткото влиза вътре или нещо друго? Колко често има свиждания?
- след нормално раждане кога дават бебето на майката за постоянно?
- по колко жени са в стая и колко бани с тоалетни има?

Извинявам се за многото въпроси, но ако може някой да ми отговори ще съм много благодарна  Hug

# 92
здравейте, записвам се да следя темата, тъй като съм в процес на избор на родилен дом Simple Smile
Искам да попитам:
-това така наречената окръжна болница на Цариградско шосе ли е?
-има ли отделен вход за родилното и въобще къде трябва да отида?
-без избор на екип съм, в такъв случай поставят ли епидурална и каква е цената?
-при нормално раждане, без избор на екип, заплаща ли се нещо?
-на кой етаж е родилното и как стават свижданията? Майката излиза в коридор, таткото влиза вътре или нещо друго? Колко често има свиждания?
- след нормално раждане кога дават бебето на майката за постоянно?
- по колко жени са в стая и колко бани с тоалетни има?

Извинявам се за многото въпроси, но ако може някой да ми отговори ще съм много благодарна  Hug
[/quote
-Да
-Има отделен вход,на 1 етаж срещу асансьорите,пише родилно отделение
-с или без ако искаш упойка плащаш и целия екип 700 лв.
-не не се заплаща нищо
-на 1 етаж,два пъти в седмицата,но вярвай няма да има проблем и по всяко време да идват да ви виждат,можеш и ти да излизаш може и таткото да влиза,стига да има на кой да се довериш да си оставиш бебето ако ти излизаш.
-По принцип на деня след раждането ако е минало както трябва и ако ти се чувстваш добре,аз когато родих същата вечер имаше още три родилки и на едната и го връчиха веднага след като роди,нямаше места в неонатологията и тя си го пое изцяло и мисля че беше по добре,защото засука веднага и нямаше проблем с кърменето,все пак първо засука от гърда,а не от шише и после да се чуди как да го закърми ами два дни е сукало от шише и е понякога трудничко после с гърда.
-зависи колко родилки има в този момент,и дали си в обикновенна стая или вип стая обикновенна с не по малко от 4 легла,а вип от 1 до 3 легла,аз когато раждах всичко беше фул и нагъчкано.Във всяка стая има по една баня с тоалетна.
Успех и питай каквото те интересува.

# 93
  • София
Някакви мнения за д-р Стоев? Благодаря предварително!

# 94
sistra,благодаря  Hug
да разбирам ли, че всяка обикновена стая (не ВИП) има самостоятелна тоалетна  Thinking

# 95
да, всички стаи са със собствен санитарен възел.

# 96

Аз раждах при него,доволна съм и от отношение и от воденето на раждането ,много внимателен ,не се отдели от мен 2 часа след раждането,не съм го избирала,той беше на смяна в момента!

# 97
Някой може ли да сподели мнение след раждането дали в Окръжна дават някакви насоки за гледането на бебчето-спане, къпане и тн?

# 98

Стоев е пич Simple Smile преглеждал ме е по спешност три пъти и общите ми наблюдения са много добри.За раждане не мога да ти кажа нищо засега.

# 99
а знаете ли колко е натоварено по принцип родилното и има ли практика да се връщат родилки поради липса на места? Въобще...колко е голямо родилното?

# 100
а знаете ли колко е натоварено по принцип родилното и има ли практика да се връщат родилки поради липса на места? Въобще...колко е голямо родилното?

Малко е родилното отдление,все пак не е специализирана АГ болница,а многопрофилна,незнам за връщане,аз като раждах преди 2 месеца беше фул,много родилки, много нещо...

# 101
  • София
Само едно уточнение относно санитарния възел - поне в една от стаите (шеста) няма тоалетна и баня. Ползват се общите в коридора. В трета стая, където се стои минимум 24 часа след секцио, също няма, но там през повечето време си с катетър, та не е проблем.

# 102
sistra,благодаря  Hug
да разбирам ли, че всяка обикновена стая (не ВИП) има самостоятелна тоалетна  Thinking
Да разбира се,а за 6 стая и 3 та там са само в краен случай ако няма никъде никакви места,и ако си там то няма да е повече от една нощ.за 3 там си с катетър и наистина няма проблем,а за 6 там пък няма никакъв проблем защото се ползва само от родилки от 6 стая.

# 103
До сега не съм чувала да върнат родилка,а освен това не е законно,а и колкото и да е претъпкано все пак се има в предвид ,че ако примерно днес има 6 жени родили,то те ще ги изпишат след три дни и така се въртят и всеки ден има за изписване,дори когато бях там от 1и2 стая жените които за преносили  ги качиха  на 7 етаж и пак се освободиха 8 места,така че всичко е точно.

# 104
много хубаво ако е така, защото например във втора градска (там родих първото си дете) родилното е малко и не може да поеме много жени. Съответно, когато има много родилки, връщат тези, които са с по-малко разкритие. Ако раждането е започнало, доколкото знам ще те вмъкнат някъде по етажите.
Жалко за епидуралната, че трябва да платя екип  Tired

Общи условия

Активация на акаунт