ОВЧА КУПЕЛ ски мами - част 3

• 118 282
  • 549
  •   1
Отговори
# 375
Зависи в коя част си. Аз живея до НБУ, тук е отврат. Кофти транспорт, липса на тротоари по Монтевидео, вечно текат някакви реки, безкрайно далеч е от всичко. Синът ми завърши 4 клас в 151 училище и ще го местим, не ми харесва. Нямам търпение да се махнем от тук! Моят съвет е да потърсите на друго място, тук дори и цените не са ниски.

# 376
Аз съм в старата част, на мен лично ми харесва. Зелено е, приятно е, има един супермаркет до нас, има и Кауфланд като по-голям сравнително близо. Блоковете са ниски, има къщички наоколо. И бая големи къщи, де  Laughing
Паркът е до нас. По задните улички също може да се разхожда човек спокойно, рядко минават коли. Има места за паркиране, тротоарите около нас са ок.
Градини и ясли има, това дали ще влезеш...друг въпрос.
Училищата, доколкото знам, са зле, но нямам още личен опит. Но заради едни училища нямам намерение да се местя.
Транспорт при нас почти няма - само 45 и 73, на 5-10 минути са трамваите 11/19 и 5. Но пък си идват по разписание  Laughing, така че вече съм свикнала да погледна преди да изляза или да си направя план кога ще ми е удобно да изляза. А ние даже нямаме кола, значи не е чак толкова зле транспортът, щом не сме се принудили да купим  Laughing
Болници има, макар че моето дете е записано в друга в друг квартал, то така или иначе и Доверие, и поликлиниката са ни далеч.
Спирките на метрото нямам представа къде ще са, мисля даже, че не са още в строеж newsm78

# 377
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 И аз съм до НБУ - при нас спират само рейсове 45 и 73, но на пешеходно разстояние има и други спирки (260, 111май и др, не ги знам защото рядко ползвам ГТ), маршрутките са много удобни - 27 и 29 - ходят до центъра, спират на университета, аз съм с кола и въпреки това когато ходя до центъра ползвам маршрутка заради паркирането.
 Детски градини има, училища също. И моето голямо дете е в 151, той беше при невероятна учителка от 1 до 4клас, сега е по-тегаво, но не мисля, че се различава особено от повечето квартални у-ща в София, тъй като чувам същите неща, че и по-лоши от приятелки за моето квартално училище в центъра.
За болниците - ние сме в Доверие, въпреки, че поликлиниката ни е мн. по-близо. Ходили сле за изследвания в Здравето и мисля, че е много добре там, а и е близо.
Не е лош квартала, на мен още ми е тегаво, че съм далече от центъра, но пък къщичката с дворчето компенсира повечето неща.  Grinning

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 15:51 от Не съм

# 378
  • София
Може да влезеш в google street view  и да поразгледаш квартала.
Има няколко училища 66то,88мо,151о.
Имаме си НБУ,към Цар Борис е и колеж по мениджмънт.

Знащи тук идва момента да спомена,че има бежански общежития,но слава Богу,не щъкат по квартала и освен при Фантастико,рядко може да ги видиш в квартала.
Има жандармерия ,която ги охранява.
Общежитията са точно до НБУ,но и там не се разхождат свободно.
Друх минус е може би циганската махала,която е около ул.обиколна при Овча купел 1, има цигани ,но не са масова гледка. По скоро циганите са от спокойните,рядко има проблеми с тях.
В коя част на Овча купел ,мислите да се местите?

# 379
Мислим в първа част да сме. Вчера ходихме с колата из част от квартала. Наблизо има огромна ливада и се намира на улица маестро кънев. Ние сме в момента в друг квартал на много комуникативно място. Обаче квартала е пренаселен и ми е мрачно. Пък и сме под наем. Искаме си н наше си място. Градината ни е срещу блока, но в Овча Купел 1 не знам дали ще ми е близо. Зимата ще раждам, а не мога да шофирам и затова питам как е транспорта и поликлиниките. Simple Smile

# 380
Много зависи в коя част на улицата сте - от едната страна е университетът и Еконт, а в другия край (то май е началото) е болница "Здравето", тя май си е дълга улица.  Laughing
Ние сме близо до НБУ и при нас има спирка, поликлиниката е близо, детската градина също, от края на Маестро Кънев са още по-близо, има си и спирка на 73, 45 и маршрутките минават от там. Има и сравнително близки магазини - Фантастико би трябвало да е на 1-2 спирки с рейса и изобщо търговската и новоремонтирана част на "Монтевидео". Но и бежанците са близо, те са до детската градина (централата, филиала е на Монтевидео и булеварда и би ви било далече).
Ако обаче трябва по-комуникативен транспорт няма как да стане без прекачване, защото 45 е специално за метрото, прави връзка с квартала, а 73 и той не ходи навсякъде.

# 381
Улицата за мен е ужас. Тясна, разнебитена и мръсна от строежите, в същото време доста използвана и има немалък трафик. Продължават и строежите в района, което означава, че ще става все по-пренаселено. Бежанците не са проблем поне за мен. Детската градина -синът ми ходи в нея, доволна съм от госпожите, но е ужасно тясно. 35 деца прекарват деня си на не повече от 50 кв.м. - храна, спане, учене, игри. Хваща ме клаустрофобия по време на тържествата.

# 382
 Така е, тясно е в градината и са много децата (за Усмивка иде реч), моите и двете малки са там, ама няма как. Да бяха по по-малко деца щеше да е по-добре, аз изобщо не знам как приемат такива големи групи.

# 383
На Маестро Кънев е новата сграда на Ласка, тя е хубава  Simple Smile

# 384
Момичета кажете ми добра фризьорка в овча купел 1 и 2?

# 385
  • София
Близо до Околовръстното , преди разклона за ОВча Купел -имаше бозаджийница! Има ли я още и прави ли бозата по старата технология?  Peace

# 386
  • София
Някой да има скорошни отзиви за басейна в квартала?

# 387
  • София
За басейна
6лв за Вход за възрастни ,за деца до 7,няма.
Горе долу чисто е , не пускат роми.
Шезлонг 3лв,чадър 3лв.
Има 2басейна  единия плитък, другия дълбок.
Ходят повече баби,дядовци и деца.
Слагат таблетки във водата в 12:00 и 15:00.
Не е перфектен ,има какво да се желае.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 14:47 от Wind .

# 388
  • София
За басейна
6лв за ход за възрастни ,за деца до 7,няма.
Горе долу чисто е , не пускат роми.
Шезлонг 3лв,чадър 3лв.
Има 2басейна  единия плитък, другия дълбок.
Ходят повече баби,дядовци и деца.
Слагат таблетки във водата в 12:00 и 15:00.
Не е перфектен ,има какво да се желае.

МНОГО, ама наистина много благодаря!

# 389
  • Сф
Къде се намира басейнът?

Общи условия

Активация на акаунт