Един разбит живот

• 22 284
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Йори , вие изобщо говорихте ли за конкретна сума ?
Той какво ще обжалва ? Thinking

# 211
Ние говорихме за 500 лв. и аз бях съгласна, отидох при адвокат и му казах да подготви документи за тази сума. Междувременно той също се е срещнал с адвокат и тя му казала, че тази сума е много висока и ако отида на съд повече от 200 лв. няма да взема, така че да подпише документ за 200 лв. + 1/2 от разходите за детска градина и ако иска да ми дава повече, но да ги няма документално. Със задна дата е кофти да ги искам, нито детето е ходило на градина и ако ги поискам няма да ми даде повече от 200 лв. на месец оттук нататък.
Моят адвокат подготвя исковата молба и той каза, че ще обжалва тези 500 лв. да се впишат, че ще плаща 1/2 от разходите за градина и 200 лв.

За издръжката съм говорила с адвокат - сумата е мах. 200 лв., това е българското законодателство.

# 212
Ако е съгласен на споразумение 1/2 градина +200лв направо подписвайте.Само ,че след някоя година детето няма да ходи на градина и ще си останеш с 200лв само...

# 213
  • София
Като писах със задна дата имах предвид, че ако водите съдебно дело, което да се проточи година (обикновено на първа инстанция в Сф толкова се точи), той няма да плаща издръжка през тази година и ще чака съдебното решение. И ако в това съдебно решение пише, че БНД се осъжда да плаща издръжка от .... от влизане в сила на решението, а той го обжалва на втора и трета инстанция, през тези 2 - 3 години (в най-добрият случай) той няма да плаща издръжка. Е после ще ти я заплати накуп, но пак без лихвата (ако това не е записаво в решението изрично). Така че 2 - 3 години ти ще стоиш без издръжка за детето, а после ще я получиш на куп без лихва. В съда просто са на принципа след като не е поискано, не се присъжда. А след като той самият ти казва, че ще обжалва, значи не е много благосклонен.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 13:55 от Naddya

# 214
Няма максимална сума , Йори , адвокатът ти е казал какви издръжки се присъждат по принцип , но в СК няма горна граница за издръжка .
За задна дата не можеш да искаш , но искай от датата на исковата молба .
Защото може да ти присъдят от датата на решението , а това е време , може и след 2-3 месеца да е , а може и повече . Peace

# 215
  • София
Няма максимална сума , Йори , адвокатът ти е казал какви издръжки се присъждат по принцип , но в СК няма горна граница за издръжка .
Защото може да ти присъдят от датата на решението , а това е време , може и след 2-3 месеца да е , а може и повече . Peace

Може да иска издръжка от датата на фактическата раздяла между нея и БНД.

# 216
Може да иска 1 година назад, от датата на исковата молба. Peace

# 217

Да , но те не са разделени от толкова време , той ще оспорва .

# 218
Да , но те не са разделени от толкова време , той ще оспорва .
Мисля,че е по закон това..Чл.87 СК "Издръжка за минало време може да се търси най-много за една година преди завеждане на иска. Той и да оспорва трябва да докаже ,че е давал пари.Може да не са били разделени, но да не е давал...Но съм забравила вече,но си има вратички ..Нека Йори обсъди това с адвоката..

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 14:36 от MALVINA

# 219
Адвоката ми каза, че може да подаде в исковата молба една година назад, но ние реално не сме разделени от толкова време, той се изнесе преди 2 дни и този месец плати детската градина. ще е гадно това да искам с година назад.

# 220
Адвоката ми каза, че може да подаде в исковата молба една година назад, но ние реално не сме разделени от толкова време, той се изнесе преди 2 дни и този месец плати детската градина. ще е гадно това да искам с година назад.

Това имах предвид . Peace
Дори и закона да позволява .

# 221
Искам колкото се може по-бързо и безпроблемно да подпишем нещо и да ми се маха от главата!!! Колкото подпише толкова, законите ни са такива, повече не мога да изкарам и поне ще се знае ще разчитам на тази сума, а ако даде повече халал да са му.

# 222
  • София
Подписвай веднага. Винаги има възможност да поискаш по-висока издръжка. Пък дано поне в началото да плаща за детската градина.
При следващия разговор го попитай адвокатът му чии интереси защитава - тези на неговото дете или интересите на приятелката му и детето й? Де факто, всеки лев спестен от вашето дете ще отиде за да се повиши стандарта на другото.
Детето от кога тръгва на ясла? В частните ясли са по-малко деца и съответно по-малко зарази се разнасят, а и децата ги обгрижват по-добре.
Само напомни на адвоката си, че детските градини са след 3 години. Преди това се водят ясли по документи.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 16:01 от miss piggy

# 223
Питах го за адвоката и той каза аз и плащам и трябва да защитава моите интереси. Предполагам, че адвоката му е същия като на изгората му, та така не се знае какво защитава. А може и съпруга ми това да иска - да замажи сега положението, а после да може лесно да се отърве. Детето вече е на ясла от 1 седмица, но сутринта му текна носа и незнам докога ще ходим, дали другата седмица няма да сме в къщи.

# 224
  • София
Ами не е зле да искаш и половината от разходите за лечения, защото малките деца много боледуват, особено ако ходят на ясла и детска градина и понякога това е доста голямо перо в бюджета.

Общи условия

Активация на акаунт