Breaking Bad - тема 1

• 24 270
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
  • Ænima/Albuquerque
Метамфетаминът, амфетите и екстази са различни химични съединения.

Метамфетамин - C10H15N

Алфа-Метил-Фенил-ЕТил-АМИН - АМФЕТАМИН.

3,4-метилен-диокси-мета-амфетамин - MDMA - Екстази - C11H15NO2

Екстази, МDMA - N-methyl-1-phenylpropan-2-amine
Мет - (RS)-1-(benzo[d][1,3]dioxol-5-yl)-N-methylpropan-2-amine
Амфети - 1-phenylpropan-2-amine

Е, аз к'во казах?

# 91
За тези, които са изгледали 5-ти сезон!
За останалите - спойлер!

Скрит текст:
Мислих след края на последната серия, когато Ханк прочете W.W. от G.B. (Гейл Бъ-нещо-си) на книгата и съм убедена, как ще измъкнат Уолт.
И така: Гретчен Блек! G.B.
Защо Блек? Щото 100% Елиът и Уолт са разделили пътищата си заради нея, а Елиът се е оженил за Гретчен. Запомних фамилията, защото компанията се казваше Грей-нещо-си, комбинация от Уайт и Блек.

Ма съм умна, а? Сега мога да спя спокойно до следващия сезон.  Mr. Green

Скрит текст:
Според мен няма как да го припишат на Глетчен, защото ченгетата го намериха този цитат от книгата в дома на Гейл. А Уолт взе книгата от дома на Гейл, пък твърдеше, че не го познава тоя Гейл. Сега Ханк ще навърже нещата... предполагам,де.

А за Елиът и Гретчън са се оженили след като с Уолт са се разделил и е напуснал фирмата. Вече не помня защо точно са се разделили, ако някой си спомня, да каже, моля Praynig . След това фирмата започва да печели милиони, но не дават на Уолт нито стотинка.

# 92
  • Ænima/Albuquerque
Не става ясно дали са женени, нито защо Уолт се е разделил с тях.

Скрит текст:
Уолт може да каже за книгата, че му е подарък от Гретчен, като нищо. Нямам спомен да е взимал книгата от дома на Гейл. А иначе, цитата си е цитат - Уолъс писал книги, колко му е всеки да има негова такава в дома си?

# 93
Упорито няма да отварям спойлерите. Държа да отбележа, че такова нещо ми се случва за първи път, обикновено като видя, че някъде пише "СПОЙЛЕР, не чети" първата ми работа е да прочета.  hahaha Сериозно ме увреди този сериал.  Mr. Green

Ами доколкото си спомням май на някакъв празник от рода на Благодарственият ден, Уолт е бил на гости при родителите на Гретчен, в един момент му писнало да е boy toy на богатата Гретчен (явно тя си е имала парички от мама и тате отпреди да им потръгне бизнеса), дигнал шапката и достойнството и си тръгнал. Поне такива недомлъвки имаше когато двамата си говореха в ресторанта защо Уолт не им е приел парите за лечението.

А дали затова е напуснал и фирмата не знам.

# 94
  • Ænima/Albuquerque
Ъъъм... това за богатата щерка, ясно, ма според мен има нещо друго.  Thinking

# 95
Може и да има, но не са казали, гадовете.

# 96
  • Ænima/Albuquerque
Гаранция! Не може да няма причина и Гретчен, и Елиът така да го "гледат".

# 97
# 98
  • Ænima/Albuquerque
Не чети! За Бога, не чети!  hahaha

# 99
 hahaha Егати ситното, едва разчетох.

# 100
  • Ænima/Albuquerque
О, не четете!  hahaha

# 101
Не е ясно защо е напуснал фирмата, но е повече от ясно, че им е продал дела си за $5000 или нещо от сорта.  Това той го обясни на Джеси в един разговор.

Sarc, относно твоята теория:

Скрит текст:
И аз минах през същите мисли, НО името на Гретчен всъщност е Gretchen Schwartz, което пак си е черно, ама на немски. Тъй че GB нямам какво друго да е, освен Gale Boetticher или сценаристите ще ни изненадат отново.

# 102
  • Ænima/Albuquerque
Мхм, продал е дела, ама според мен защото го е ударил на чест, след като се е разделил с Гретчен.
Щото помните ли в първи (мисля) сезон - даваха негов спомен с нея, как смятат на една дъска какви и колко елемента има в човешкото тяло, изглеждаха супер близки и определено имаше връзка между тях.

Крис, верно, че беше...

Скрит текст:
Schwartz, и както отбеляза, значи черно, но за мен е абсурд да е съвпадение!

Още нещо интересно, което четох е, че всеки герой го обличат в определени цветове, само да го намеря...

А, ето го:

"Characters and their values are represented by the colors they wear.
Skyler is usually dressed in blue and Jesse in yellow and red (when he is in recovery, he wears gray).
Walter wears green because he is stuck between his family and the drug trade.
When the Whites' daughter is born, pink is introduced to the spectrum.
Similar color patterns show up during the series.
The DEA agents, Hank and Gomez, wear orange, representing police.
Marie is usually in purple and many of the other doctors on the show are seen in it as well.
And Jane, the recovering heroin addict, wears black."

И по този повод, Крис, съм абсолютно убедена, че не е съвпадение.

# 103
Малиии , тук сте се наредили химик да химика! Сега да дойде Джото с лабито да прасне формулата в скрит текст и ще ни затворят темата  Laughing
Ах това с цветовете е уау .Сетих се ,че на Мари даже в кухнята всичко беше в лилавко, чак ми се до  Sick

# 104
  • Ænima/Albuquerque

Айде сега, и без нея сме си добре, ше ти прасна аз формулата, колко му е.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт