Breaking Bad - тема 1

• 24 156
  • 720
  •   1
Отговори
# 75
Ле-ле тук стана Готварски подфорум  Joy
p.s.
За малко да ни вземат Джес в Mexico  Crossing Arms

# 76
  • Ænima/Albuquerque
Сетих се! Не беше за метаамфетамини! hahaha

За тези, които са изгледали 5-ти сезон!
За останалите - спойлер!

Скрит текст:
Мислих след края на последната серия, когато Ханк прочете W.W. от G.B. (Гейл Бъ-нещо-си) на книгата и съм убедена, как ще измъкнат Уолт.
И така: Гретчен Блек! G.B.
Защо Блек? Щото 100% Елиът и Уолт са разделили пътищата си заради нея, а Елиът се е оженил за Гретчен. Запомних фамилията, защото компанията се казваше Грей-нещо-си, комбинация от Уайт и Блек.

Ма съм умна, а? Сега мога да спя спокойно до следващия сезон.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 13:30 от Sarcasm™

# 77
Вземайте от аптеките Фервекс, Тайлол хот или други антигрип лекарства, отваряйте google и готвенето може да започне.

# 78
Ей, мерси много! Значи права съм била. В 'метиламин', па и в 'метилпропан' няма сричка "мета".  Sunglasses

Вземайте от аптеките Фервекс, Тайлол хот или други антигрип лекарства, отваряйте google и готвенето може да започне.

Да бе, егати дрогата наистина. Всеки може да си сготви.

# 79
  • Ænima/Albuquerque
Мхм, метила е друга бира.  hahaha

# 80
Цитат
Ей, мерси много! Значи права съм била. В 'метиламин', па и в 'метилпропан' няма сричка "мета".
Другите имена на Метамфетамина са метиламфетамин, N-метиламфетамин или дезоксиефедрин.През втората световна война са го раздавали на немските войници под името  Первитин като са го влагали в шоколади. Войниците са получавали огромен прилив на енергия и липса на каквато и да било умора в продължение на денонощия. Стимулиращата му енергия кара мозъка да произвежда неколкократно пъти повече хормон на енергията - допамин от всички други познати наркотици по света. Спадането на ефекта на наркотика е изключително натоварващ тялото на човек и мнозина от употребяващите се побъркват от пораженията , които наркотика причинява на централната нервна система.Започват халюцинации, нервни кризи и често се стига до самоубийства при хора с по-слаба психика. Според мнозина това е най-опасния наркотик в света и е по-страшен дори от хероина тъй като в него няма никакви природни съставки и всичко при него е химия. Много популярен е като лед, син мед, спийд, кристали и тн... Съответно е и доста по-скъп от останалите наркотици, чиято паста се излича от самите берачи и се изсушава, докато метамфетамина се приготвя в лабораторни условия и с екипировка заради тежките изпарения на метиламина, който е много вреден за нервната система на човек. Съответно г-н Хайзенберг произвежда най-качествения на пазара като не замества метиламина с псевдосъставки, които могат да развалят качеството и да убият буквално употребяващия и от малка доза. Производството на чист продукт е много трудоемко и скъпо и затова такъв наркотик се търси повече. А това,  че част от съставките на наркотика се съдържат в тези сиропи за кашлица изобщо не е шега и много от вас са давали на децата си от наркотика в известен смисъл. С един сироп за кашлица с псевдоефедрин спокойно можеш пристрастиш някого към употребата му и той да усети силния му ефект върху мозъка. Разбира се гадния вкус на сиропите отвръщава в повечето случаи децата и по-големите и това ги възпира от честата употреба на ефедрин. 

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 13:16 от dido1302

# 81
Съответно г-н Хайзенберг произвежда най-качествения на пазара като не замества метиламина с псевдосъставки, които могат да развалят качеството и да убият буквално употребяващия и от малка доза. Производството на чист продукт е много трудоемко и скъпо и затова такъв наркотик се търси повече.

Да, да, това и аз го разбрах.  Grinning Много интересна информация, признавам, че имам слабост към темата. Благодаря отново, щото честно казано ме мързи да ровя и да търся подробности.  Peace Преди време казваха, че крекът е най-гаден, защото зависимостта се развива изумително бързо, но това явно е още по-гадна бира.

Мхм, метила е друга бира.  hahaha

Метилява!  hahaha

# 82
  • Ænima/Albuquerque

Мхм.  hahaha

И моля ви - амфетамини, екстази и метаамфетамини са производни, в никакъв случай не са едно и също нещо.  Mr. Green

# 83
Въъъъъ, колко се ограмотих днес!

# 84
Е кой е казал, че са едно и също - точно обратното обсъждаме.

# 85
Наличието на метил в алкохола също е предпоставка за нарушения в нервната система на човека като мнозина дори ослепяват от него. Тъй като алкохола съдържа етил трябва много да се внимава при производството му да не отдели метил, който попада най-често в алкохолни ментета и може да убие човек.И с метила шега не бива.

# 86
  • Ænima/Albuquerque
Не бива, не бива. Изобщо с химията не бива.  Tired
Още помня онази киселина, дето нагълтах...  Sad

# 87
Метамфетаминът, амфетите и екстази са различни химични съединения.

Метамфетамин - C10H15N

Алфа-Метил-Фенил-ЕТил-АМИН - АМФЕТАМИН.

3,4-метилен-диокси-мета-амфетамин - MDMA - Екстази - C11H15NO2

# 88
Това за внимаването и от опит мога да го потвърдя. Какъв късмет извадих в ония времена, когато не се знаеше водката, която купуваш дали не е менте.  Tired

# 89
Ааааа, затова значи я дават тази формула в кредитите. Аз всеки път уж да питам и после забравя.
Сполай ти!

Общи условия

Активация на акаунт