Breaking Bad - тема 1

• 24 134
  • 720
  •   1
Отговори
# 60
А, знае ли се кога започва шести сезон? Месец, дата? Има ли?
Пети сезон е разделен на две части от по осем серии, първата порция излъчиха тази година, а втората догодина лятото. Още няма точна дата.

# 61
Шести сезон няма да има , да знаете ,
този е последен , самият Винс Гилиган реши да са само пет .
затова направиха петия сезон 16 серии и го разделиха на две .

# 62
  • Ænima/Albuquerque
Изгледах...  doh   smile3555

# 63

'Гаси  Mr. Green Кога пусна темата, кога мина 4 сезона  Laughing Верно, че са по-кратки от други сериали де...
Аз като казахте, че пети сезон е само 8 серии и някак не ги бързам... първите четири сезона като изгледах накуп и после ми беше много терсене, че няма повече.
Скайлър мен ме дразни от четвърти сезон натам, в началото даже ми беше гадно за нея и бях на нейната позиция... но сега докъдето съм вече не ме кефи Simple Smile

# 64
Обичам такива сериали - не да ги проточват до тотално разбозяване, а да си е ясно, че приказката има край.

# 65
  • Ænima/Albuquerque
Толкова съм впечатлена, че снощи сънувах метаамфетамини.  Mr. Green

# 66
Аз пък готвих незаконни парфюми.  ooooh!

Защо метАамфетамини?

# 67
  • Ænima/Albuquerque
Ами... така се пише химичному.  hahaha
Като метаанализ, метаалюминат, метаарсенит...

# 68
Ми не и според уики, затова питах.

# 69
  • Ænima/Albuquerque
Ами, Гугъл не го поправя, а и на английски си имат достатъчно проблеми с изписването - Methamphetamine, че да турят и още едно "А". Егаси!  hahaha

# 70
Анджък, щот е с h, метиляв, тъй да се каже.  hahaha Аз обаче съм изумена как може да се прави от хапчета. Между другото от какви точно хапчета го правеха преди да се сдобият с чистите съставки? Нещо за настинка ли беше?  newsm78

# 71
Ами аз го намирах изписано и по двата начина, а и с тире - мета-амфетамин. Така и не разбрах кое е правилното.

Сериала е разкошен, но направих голямата грешка да загледам четвърти сезон с буквички на Vampire Ji. Начетох са на такива простотии снощи, все едно с гугъл транслейт е превеждано. Добре, че видях, че има и на други преводачи и още сега ще ти изтрия тия недоразумения. Едва ли другите преводи ще са по-зле.

Между другото от какви точно хапчета го правеха преди да се сдобият с чистите съставки? Нещо за настинка ли беше?  newsm78
Пуце, ще питам мъж ми.  Mr. Green

# 72
Много шсъм благодарна, зачовърка ме, а не ги разбрах като приказваха, щото говореха с фирменото име на въпросните хапчуля.

Аз поради ей туй название -  N-methylamphetamine, стигнах до извода, че няма общо с представката мета-. Обаче нищо не пречи да си се е развило и паралелното име, да се разграничава от баш амфетамините.

ПП Сега ми стана любопитно за субтитрите - отивам да видя дали е имало оплаквания на място.  Twisted Evil

# 73
Основната база на метамфетамина е метиламинът,който е първичен амин от групата на функционалните групи, съдържащи азот.Съставките, които могат да се набавят от всяка аптека за производство на метамфетамин са алкалоидите ефедрин и псевдоефедрин. Те са съставки на доста сиропи за кашлица като Кларитин, Фервекс, Тайлол Хот и други често използвани продукти и тяхното извличане е в основата на производството на този вид наркотици. Често се случва дилъри да заплащат на обикновени граждани за да ги снабдяват с псевдоефедрин от аптеките. Разбира се някъде не минава без рецепта, някъде минава и така.  

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 12:15 от dido1302

# 74
  • Ænima/Albuquerque
Пуц, формулите им са различни:

Екстази, МDMA - N-methyl-1-phenylpropan-2-amine
Мет - (RS)-1-(benzo[d][1,3]dioxol-5-yl)-N-methylpropan-2-amine
Амфети - 1-phenylpropan-2-amine

Нещо важно щях да казвам по повод амфетамините, ама к'во...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт