Нашите кухни - тема 46

• 88 934
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Раковски
Casparcho, освен боядисани врати на които не се вижда канта има и мембранно пресовани врати на които също не се вижда канта, като технология е далеч по-различно от боядисване. Ще допълня още нещо, на пазара има чистител за лепило около кантирането което запазва пластмасата http://www.rosi.bg/chistitel-za-lepilo-1546.html. Фолото по плотовете се маха трудно ако плота/гърба е престоял доста в склада, което става много рядко.
 Акрилната плоскост и боядисания МДФ са много различни материали, няма как да се боядиса акрила понеже е някакъв вид пластмаса.

# 211
Casparcho, каква е тази хартия на гърба на вратичките? newsm78

ами при теб  предполагам е била махната от майстора. МДФ плоскостите , повечето де , са облпени с хартия от зад която която се маха само с АМБ или някакъв сходен препарат.

shadowman , така е съгласен съм но и заводските боядисани извивки се налага да се режат спрямо изискванията на клиента , и доста често не може да се скрие и трябва да се китоса и боядиса...боите ги нагаждат така, че не може да познае човек после ...ти виждаш колите как правят не можеш да забележиш къде е боята на слънце камо ли в кухнята Wink който си е майстор ще го направи

# 212
  • Berlin
Нашата кухня, със сменени вратички и плот/гръб. На живо изглежда малко по-добре, но след няколко години ще се наложи преправяне най-вероятно.

# 213
Abs, изглежда добре. Усвоили сте пространството и във височина като гледам. Кое ще преправяте?

# 214
  • Пловдив
Леле, dilibaby, направо сърцето ми се скъса като те прочетох. Майсторът е за пребиване, какъв коресилин, какво АМБ,  #Cussing out
casparcho, за различни неща говорим, недей така убедено да даваш акъл, защото някой утре ще си плесне АМБ на акрилната плоскост и ще плаче.  Peace
Доколкото те разбирам, dilibaby, става дума за МДФ с акрилно покритие, а не боя. Мъка ми е за теб, обаче ми се струва, че и с полиране няма да стане. Полирането е за да скрие евентуално драскотини, а при теб вероятно и цвета се е променил и е станало на петна. Все пак пробвайте, дано да имаш късмет. Ох, като знам колко е скъп тоя материал и направо ми се реве с теб. Търси майстора, дето ти е дал тоя умен съвет да мисли сега той как да го оправя. Само че като ги знам как вдигат рамене и се покриват  Tired ... Ще разпитам дали има някаква специална паста за полиране, дано пък стане.  

Abs, и на снимка изглежда много добре.

# 215
  • Стара Загора
по принцип има паста за полиране на акрил,но тя оправя само драскотини,и аз немисля че ще успее да оправи пораженията,все пак сигурно лаково покритие е свалено ,за това стои матово,мисля че няма да можете да го оправите . Confused
може да пробваш все пак на малка повърхност с някаква хубава полираща паста за коли,но ще иска много търкане.

# 216
Дилибейби, много неприятно се е получило. Според мен трябва да преследваш и тормозиш майстора, докато не поправи щетите. Негова е вината с този калпав съвет. Егати майстора, егати чудото.  ooooh! Не разбирам от материали и такива неща и не мога да ти дам съвет, но се надявам да намериш решение, което те устройва.   bouquet

# 217
  • Berlin
Ами понеже се нанесохме скоро и така като гледам, не мога да изпълня всички шкафове. Така, че тези горе не се ползват всъщност, все още. Simple Smile А и височината на горните шкафове ми е висока, понеже аз съм ниска и не е много удобно (за най-горните няма да говорим:) ). Евентуално ще искам и повече работна площ на плота, че сега ми се струва малка, но пък скоро няма да ги има бебешките принадлежности, за които съм отделила едното място.

# 218
Здравейте!Имам един въпрос.Нашият аспиратор/както и повечето предполагам/е свързан с тръба към розетката на комина с гофрирана тръба.Горе обаче много гадно се сплесква, не може добре да уплътни отвора и непрекъснато падат разни боклуци...да не говорим,че е и грозно.Питането ми е има ли вариант,с който да решим проблема и да сменим тръбата с нещо по-приятно за гледане?Няма начим да се вкара в шкаф или да се скрие.

# 219
Ако имате само това ъгълче за кухненската част, препоръчвам ти да запазите високите шкафове. Там можеш да държиш неща, които по-рядко се ползваш и с някакво столче или стълбичка да стигаш, когато ти трябват. Повече работна площ ще спечелиш със свалянето на фурната под котлоните и преместването на чекмеджетата там, където е фурната например.  Peace

# 220
  • София
Момичета моля ви за спешен съвет  Praynig Hug Praynig
Мъжа ми ми даде зелена светлина да си избера кухня до края на седмицата, или ще ги изхарчим за друго парите. Предложете ми фирма от която сте доволни на 100% и е в София  , но да изготвя безплатен проект, за да мога да си избера. Praynig Praynig Praynig

За сега имам проект само от Икеа, но горните шкфове не ми харесват, защото е скосено при нас и остават дупки  Rolling Eyes

# 221
погледни в нета...почти всички фирми предлагат безплатен проект....но те съветвам да поразгледаш в нета снимки на кухни и да се спреш на някаква идея...като от 10 снимки на кухни все ще комбинираш няколко идеи ..ако искаш мога да ти изпратя много снимки които съм подбирал , все някоя идеща ще събереш и като отидеш да ти правят проекта ще имаш  някакви идеи..

# 222
  • София
Някой ми беше пуснал тази картинка.
Разбира се не искам такава скъпарска кухня, но цветовете са близо. Имам едни яркооранжеви столове които искам да запазя. И заради тях се водя по цветове за кухнята. Искам бели лъскави шкафове  или от тези имитиращите дърво, но пак лъскави и бял плот и гръб.

# 223
  • Стара Загора
Здравейте , днес майстора ще ги полира и когато видя  резултата  , ще мога да ви кажа със сигурност дали има ефект , за сега не чистете с коресилин   Joy

# 224
  • Стара Загора
 Ходих видях , получава се с полир паста (мисля че 3М се казваше )., така че всички които имат акрил гланц могат да си подмладяват материала....предполагам , че до 3-4 пъти ще издържи .
 Whistling
такава глупост не ми се беше случвала скоро

Общи условия

Активация на акаунт