Нашите кухни - тема 46

• 89 564
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
Meggysan, много ти е хубава кухнята, коя фирма я прави?

Писала съм и преди - Ултрастил Троян. Ходихме на място, там си избирахме фирма, сайта е доста посен. Писала съм и по-назад в темите преди близо година вече. Ако имаш въпроси на среща съм.

# 61
  • Варна
fever, благодаря за проекта, но има някои неща, ноито се разминават с моите представи.
Можеш ли да ми кажеш с каква програма правиш проектите и съответно от къде да я изтегля?
Шушулче направих подредбата, така че да се спази последователността хладилник - мивка - печка. Програмата е Kitchendraw, по бавно се работи с нея, но задавам точните размери и получавам реална представа за разположението.

# 62
Защо е нужно да е в тази подредба? Питам, защото не ми е ясно, това наложен стандарт ли е, или...? На стената, където ще е мивката, до нея, в ъгъла, ще е пералнята и нищо друго. Както и отгоре няма да има шкафчета, че кухнята е от лека конструкция и не бих се доверила на стените. Чудя се дали да разделяме част от стаята с бар-плот и да стане кухня + трапезария, или цялото помещение да е само кухня. Също се чудя за помощен плот под прозореца на дългата стена или няма смисъл от него?
Ще дръпна и аз програмката и ще се заиграя с нея, да видим какво ще излезне.

# 63
  • София
Meggysan, много ти е хубава кухнята, коя фирма я прави?

Писала съм и преди - Ултрастил Троян. Ходихме на място, там си избирахме фирма, сайта е доста посен. Писала съм и по-назад в темите преди близо година вече. Ако имаш въпроси на среща съм.

още един глас за въпросната фирма, моята кухня също е правена от тях, само че я поръчах през софийска фирма.

# 64
Шушулче, тази подредба е най практична за работа т.е. спестява време и усилия, докато си приготвяме храната. Практиката е наложила че най удачно е кухнята да бъде наредена в следната последователност
1.зона за съхранение-хладилник, фризер, шкафове;
2. зона за подготовка - работен плот, под който може да се разположат съдомиална, перална, следва мивка и отново плот със шкафове за посуда под него
3. зона за приготвяне на храната - фурна, микровълнова котлони.
При твоето разположение аз бих искала П-образна кухня. Ще започна с хладилника- на стената където искаш да ти е пералнята и мивката, тях ще ги сложа на стената с прозореца, а там където свършва теракота ще обособя остров за готвене с островен аспиратор- гофрираната тръба ще скрия в тавана с гипсокартон и така.

# 65
Недаби, разясни ми се.
И въпреки всичко мивката и пералня ще са на станата, за която са предвидени (пък и имам опасения, че ако тръбите са на външната стена, могат да замръзнат), а поради наклона на покрива, хладилникът няма как да е в онзи ъгъл.
За острова не се бях замисляла, ще обмисля и тази идея.

# 66
  • Бургас
Чета ви от доста време и много ви се радвам, а сега дойде и моя ред да поискам мнение.
Предстои ми направа на кухня, направила съм някакъв проект с програмата на икеа, но друго си е да се види с непредубедени очи.
http://www.snimka.bg/?album;aid=703657   и  http://radinna.snimka.bg/architecture/dom.703657.28560334 
Печката, миялната и хладилника са свободностоящи иноксови. Ъгловата част искам да бъде в екрю с дъбов плот, а острова дъбов с плот в екрю.
Моля ви, погледнете идеите и дайте мнения Praynig Приемам всякакви гледни точки

# 67
  • София
radinna, какво има най-вляво, до хладилника? така както си направила проекта, има едно малко горно шкафче, качено високо, а под него празно пространство. Ако не е заето вече, може да се сложи там един висок шкаф Peace
А къде е фурната и котлоните?

# 68
  • Раковски
Най-вероятно там да е хладилника.

# 69
Мина фон В. - четете четете Simple Smile))
Цитат
Печката, миялната и хладилника са свободностоящи иноксови.
И гледайте Simple Smile))

# 70
  • София
Мина фон В. - четете четете Simple Smile))
Цитат
Печката, миялната и хладилника са свободностоящи иноксови.
И гледайте Simple Smile))

ами гледам Simple Smile
виждам само два бели ниски електроуреда - може би миялна и пералня newsm78, или това са печката и миялната?

# 71
  • Бургас
Такааааа, като не мога да обяснявам се получават недоразумения ooooh!
Белите ниски електроуреди са печката и миялната - нямаше в програмата иноксови. Миялната е до мивката, а печката на другата стена.  Плота ще е цял над миялната - няма да има такава дупка. Пералня няма в картинката - тя е другаде.
Още една картинка, дано от нея се вижда повече http://radinna.snimka.bg/architecture/dom.703657.28560778

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 13:05 от radinna

# 72
Здравейте  Simple Smile, има ли някой, който знае откъде мога да купя метален гръб за кухня, от тези които се слагат зад печката (около София, Перник или по интернет)? Имаме кухня от известно време, която ползваме много рядко и последният път, когато се пече с фурната, която е свободностояща, ни се наду гръбчето точно над изпарителните отвори Sad  ето го http://mimmi777.snimka.bg/other/kuhnq.703670.28560764
Помислих за решение и ми дойде на ум да залепим метален гръб там, но ако някой може да сподели и друг опит благодаря предварително  Peace
Плотът и гърба са егерпрес, купувани от Роси. (имаме и друга кухня със същия гръб, но там фурната е вградена, гърба не се среща с такива изпарители отзад и му няма нищо)

# 73
  • София
Такааааа, като не мога да обяснявам се получават недоразумения ooooh!
Белите ниски електроуреди са печката и миялната - нямаше в програмата иноксови. Миялната е до мивката, а печката на другата стена.  Плота ще е цял над миялната - няма да има такава дупка. Пералня няма в картинката - тя е другаде.
Още една картинка, дано от нея се вижда повече http://radinna.snimka.bg/architecture/dom.703657.28560778
важното е, че накрая стана ясно  Wink
Радинна, според мене, разпределението ти е идеално. Спазена ти е последователността хладилник - мивка - печка, плюс миялната е до мивката  Hands Thumbsup

# 74
Здравейте !!!

Нашата кухня, нали е в лятната къща, и я правим малко на етапи. Та темата ще я следя и аз за още хубави идеи.  Heart Eyes

Шушулче, малко ви е късно за остров за готвене, според мен. Не че е невъзможно, но ел. кабелите би трябвало да са под плочките.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт