Нашите кухни - тема 46

• 89 570
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
В Икеа има такъв гръб http://ikea.bg/DefaultCategory.aspx?page=kitchen_in&cID=283& … u1=11&Menu2=0

Не мисля, че е фатално, ако не се спази тази последователност. Аз на моята не съм я спазвала, въпреки че я знам, но това не ми пречи изобщо.

# 76
Мерси за идеята Meggysan, за съжаление не виждам такъв от метал, но все пак ще отида да ги видя на място  Peace

# 77
  • Русе
Преди мисля, че имаше, сега обаче наистина го няма  newsm78.

# 78
Такааааа, като не мога да обяснявам се получават недоразумения ooooh!
Белите ниски електроуреди са печката и миялната - нямаше в програмата иноксови. Миялната е до мивката, а печката на другата стена.  Плота ще е цял над миялната - няма да има такава дупка. Пералня няма в картинката - тя е другаде.
Още една картинка, дано от нея се вижда повече http://radinna.snimka.bg/architecture/dom.703657.28560778

Здравей, Радина. Добре изглежда проекта, но се чудя за малките шкафчета високо (над микровълновата, над шкафчето със стъклото и над хладилника) ... няма ли да ти идват много високо за отваряне и затваряне?  newsm78 А на острова идеята каква ще е - просто допълнителен работен плот, плот и шкафове или друго?

# 79
Добре изглежда проекта, но се чудя за малките шкафчета високо (над микровълновата, над шкафчето със стъклото и над хладилника) ... няма ли да ти идват много високо за отваряне и затваряне?  

Със столче;)

# 80
Добре изглежда проекта, но се чудя за малките шкафчета високо (над микровълновата, над шкафчето със стъклото и над хладилника) ... няма ли да ти идват много високо за отваряне и затваряне? 

Със столче;)
Жената трябва все пак да има къде да прибира подаръците от свекървата  Mr. Green

Радина, а обмисляла си варианта да направиш плота на острова малко по-голям от към външната му страна и да сложиш 2 или 3 високи стола там?

# 81
Добро утро!
Моята кухня стана историческа.Незнам майстора защо така ме размотава,защото е познат сигурно, но вчера му се обадих и му се развиках както никога не съм се карала с някои досега, но честно казано ми писна.Чакам го от 3 седмици,званя и обещава, а после пак го няма. Като доиди слага нещо и все оставя нещо за довършване, а това става след 1 седмици.Това положение доста ме поизнерви.
Та да не ви занимавам с моите глупости, ето последните снимки:
http://neshi.snimka.bg/family/jiliste.575826.28529079 от тук нататък
Пишете ако има нещо да казвам навреме.Толкова с желание я чертах (почти 1 год я мислех), а сега вече не съм в състояние да разсъждавам.
Съжалявам за 2 неща: Чекмеджетата при мивката е трабвало да ги направя 0.80см и котлоните да ги сложа хоризонтално.......

# 82
  • Раковски
 Смятам, че не трябва да се ядосваш за котлоните, ако са инак губиш мястото отстрани което мисля е по-удобно за работа и губиш повече място зад котлоните, отпред става повече мястото ама за сметка на описаното по-горе. Чекмеджетата колкото са по-големи толкова са по-удобни.
 Аз имам една друга забележка за вратите под бара, тоест искам да кажа моето мнение или как бих го направил аз ако ще са плъзгащи врати. Понеже вратите са малки и леки няма нужда от този вид механизъм, тоест огромна шина и кант-дръжките, съвсем спокойно е можело да се използва по малки (ако мога така да се изразя) механизми които са и предполагам по-евтини, за дръжка една вкопана върши същата работа тук без да се натрапва. Също така когато се използва материал с фладер винаги се чекмеджетата се решат от едно парче за да не става много шарено.

# 83
  • Пловдив
Neshi, не се ядосвай, много хубаво е станало.  Hug
Обаче пробвайте да разместите чекмеджетата до мивката, така че да нагласите фладера да съвпада поне горе-долу, че много се разваля общата картинка така.
Shadowman ме е изпреварил, съгласна съм с всичко казано от него.  Peace

# 84
Ще опитам това с чекмеджетата да видим какво ще се получи.Иначе за котлоните - дали няма да е неудобно готвенето отзад, като има например тенджера отпред. Главно затова ме хвана яд.
А относно вратите на плота, аз ги исках така,защото искам да сложа бар-столчета и затова така направихме вратите, но честно казано не ме дразни толкова визуално, изчистено стои.
Мерси момичета, много помагате,супер сте  Hug

# 85
  • Бургас
Благодаря на всички, коит осе включват по моите чуденки  bouquet

Teresa of the Faint Smile, височки са шкафчетата, но все не ми стигат шкафовете ooooh! та затова в тази кухня реших да има възможност за складиране на воля. Винаги има неща, които ползвам по-рядко и те ще са по висините. Горните шкафове мисля поначало да са на 50 см. от плота, а само този над мивката и аспиратора да са на 60 см.
 Острова е допълнителна работна площ с шкафове отдолу. Обмислям дали да не е по-широк от 60 см, но още не ми се е избистрило съвсем newsm78

buggy-->, няма как да сложа столове, защото тази кухня е част от общо помещение и точно зад острова е така да се каже входната линия.

Моля разсъждавайте на воля по проекта- всяко мнение ми е от полза. Може и за цветовете да споделите. Примерно се чудя гърба от какви плочки е подходящо да бъде, ако плота е дървен newsm78

# 86
  • София
Neshi, не се ядосвай, на финалната права сте  Grinning. Кухнята е чудесна   bouquet Аз за моите котлони имах същата идея, но както казва shadowman се губи излишно място от плота  Peace Единственото, което се чудя е дали мивката няма да ти е малка  Rolling Eyes
radinna, проектът е отличен според мен. Само две неща бих променила - крайните два шкафа до фуната. Или ще сложа този с чекмеджетата от вътрешната страна (ще е по-функционално, винаги е по-лесно да отвориш някое чекмедже и да извадиш нещо, което ще се наложи по време на готвене, отколкото вратата и да се навеждаш  Peace), или ще променя посоката на отваряне на сегашния (защото ако искаш да вземеш нещо, трябва да се изместваш назад, за да го отвориш и после пак, за да го затвориш). При мен така се получи с единия горен, където държа сол, брашно, подправки и т.н. - http://media.snimka.bg/s1/1002/028247700.jpg?r=0 и го отчитам като грешка, трябваше отварянето да е от страната на аспиратора. Плюсът все пак е, че съм нисичка и вратата минава над мен, та не се налага да го заобикалям, но определено щеше да е по-удобно. Затова помисли по този въпрос, вярно че и симетрията е важна, но не и за сметка на функционалността. Другият вариант е ако имаш възможност да вмъкнеш някъде близо до фурната подобен тесен шкаф за подправки. Аз безкрайно съжалявам, че при мен мястото не позволяваше, иначе задължително щях да сложа такъв  Simple Smile

# 87
Здравейте!
Предстои ми поръчка на кухня. Нямаме много време. Ще ви следя. Сега открих темата и отивам да се образовам с линковете на първа страница. Ще си поиграя и с някоя програма, за да направя проект и да ви го пусна за съвети и коментари. Много интересни идеи давате и хубаво, практично разсъждавате.  Peace До скоро писане!

# 88
  • Раковски
Мерси за идеята Meggysan, за съжаление не виждам такъв от метал, но все пак ще отида да ги видя на място  Peace

Скоро ползвахме такива гърбове, може да проверите в лексгруп, инак ги поръчваме.

# 89
  • София
shine ♥, ако не намерите тук подходящ, в ибей има доста голям избор   Peace

Общи условия

Активация на акаунт