Нашите кухни - тема 46

• 88 951
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Meggysan и аз много ти благодаря за информацията!Кухнята ти е много, много хбава.  Hug В темата има много полезна информация, много благодаря на всички, че споделяте успехите и разочарованията си, така че да можем да се поучим от вашия опт. Аз не се включвам често, но ви следя с удоволствие!
 Hug
И аз така,че ми предстои промяна!

# 106
  • София
Здравейте!

И аз се нареждам за нова кухня. Сега сме на етап обмисляне и планиране, реално ще купуваме кухня след няколко месеца.

Чудим се кое е по-добре за гръб между двата реда шкафове - плочки или не? Аз съм твърдо за плочките, но тогава пък изниква въпросът дали да са сложени само между долния и горния ред шкафове или от земята до горните шкафове. Какво мислите?

# 107
Ние сложихме само между горния и долния ред шкафове. Така или иначе зад долните шкафове не се вижда и няма нужда според мен.  Peace

# 108
  • Пловдив
Ако кухнята е затворена между стени и не свършва в отворено пространство,както си избереш,но според няма смисъл да се слагат до долу.Ако е на Г например и виждаш шкафовете странично( не са ограничени от стена),то ако има плочки до долу, те ще се виждат зад шкафовете ,и няма да стои добре естетически.

# 109
  • Някъде на път....
.... Тази фирма си прави всичко по размер, не ползва готови вратички, защото наистина иначе е малко кофти, че някой път с готови размери може да не паснат съвсем нещата.
Е то в повечето случаи няма да паснат готовите вратички - всичко се прави по размер, включително и вратичките от дърво (дъб, бук, череша и т.н.)

Ето няколко примера - снимките са линк към по-големи снимки:

# 110
Здравейте мили мои.
И аз се нареждам в графичката обмисляне и планиране на новата кухня.  Толкова много кухни разгледах и за щастие вече си изградих представа за моята лична. Такива чертежи направих че и аз самата не мога да им се нарадвам Simple Smile Само че сега търся добри майстори в Бургас и региона.

# 111
Аз да се оплача, че вграденият ни дозатор за миещ препарат с марка Blanco, се запуши. Какво ли не направихме, за да го отпушим, но не става. Обаждах се на вносителя - трябвало винаги да се разрежда препарата с вода! Откъде да знам?!

Някой отпушвал ли помпичка на вграден дозатор?

# 112
  • Раковски
 Трябва да го разглобите, има една метална топка и пружина (ако е като другите) която вероятно е заяла някак.

# 113
  • Русе
.... Тази фирма си прави всичко по размер, не ползва готови вратички, защото наистина иначе е малко кофти, че някой път с готови размери може да не паснат съвсем нещата.
Е то в повечето случаи няма да паснат готовите вратички - всичко се прави по размер, включително и вратичките от дърво (дъб, бук, череша и т.н.)

Ето няколко примера - снимките са линк към по-големи снимки:

Имам предвид, че има готови модулни вратички пак масив на 45 - 50- 60 см и т.н.  и примерно не може да си направи шкаф 72 см.

# 114
  • София
Здравейте!

Някой има ли машина за смилане на боклука, свързана с канала? Какво се гледа при избора на такава?

# 115
  • Пловдив
Да ви споделя нещо, което в събота ме докара до рев и може да е полезно за някой.
Задължително настоявайте след като се направи проекта за кухня майсторите да кажат къде искат да има изводи за вода, канализация, електричество и т.н., за да може да се подготвят нещата предварително. При мен понеже местата на уредите и мивката са почти като в старата кухня, майсторите решиха, че няма нужда да се мести нищо. Е да, ама сега единия кран е зад чекмеджетата, канализацията идва малко настрани, контакта за съдомиялната се пада точно под батерията на мивката ... За 10 см е разминаването, обаче водопроводчикът ми обяви, че ако искам да не ми тече, трябва да се изкърти и да се преместят кранове, изводи, всичко, което ще рече да се бутне кухнята или да се режат гърбовете на шкафовете. Това е пълна лудост, аз съм сигурна, че може да се направи без да се кърти, но няма да е толкова удобно и утре чакам друг майстор, но все пак за да не си създавате излишни отрицателни емоции настоявайте всичко да се подготви предварително. Настоявайте, защото аз питах дали да викам майстор да мести инсталациите, но дърводелците ми се изсмяха и казаха, че няма нужда. Е да, ама сега аз рева, не те  Confused

# 116
Да ви споделя нещо, което в събота ме докара до рев и може да е полезно за някой.
Задължително настоявайте след като се направи проекта за кухня майсторите да кажат къде искат да има изводи за вода, канализация, електричество и т.н., за да може да се подготвят нещата предварително. При мен понеже местата на уредите и мивката са почти като в старата кухня, майсторите решиха, че няма нужда да се мести нищо. Е да, ама сега единия кран е зад чекмеджетата, канализацията идва малко настрани, контакта за съдомиялната се пада точно под батерията на мивката ... За 10 см е разминаването, обаче водопроводчикът ми обяви, че ако искам да не ми тече, трябва да се изкърти и да се преместят кранове, изводи, всичко, което ще рече да се бутне кухнята или да се режат гърбовете на шкафовете. Това е пълна лудост, аз съм сигурна, че може да се направи без да се кърти, но няма да е толкова удобно и утре чакам друг майстор, но все пак за да не си създавате излишни отрицателни емоции настоявайте всичко да се подготви предварително. Настоявайте, защото аз питах дали да викам майстор да мести инсталациите, но дърводелците ми се изсмяха и казаха, че няма нужда. Е да, ама сега аз рева, не те  Confused
Лелеееее, bugaboo  #Crazy  тези направо са да ги строиш и  #2gunfire  Тези майстори като са ти дали такъв съвет сега да дойдат да си оправят батака за своя сметка  Peace

# 117
  • София
Аз да се оплача, че вграденият ни дозатор за миещ препарат с марка Blanco, се запуши. Какво ли не направихме, за да го отпушим, но не става. Обаждах се на вносителя - трябвало винаги да се разрежда препарата с вода! Откъде да знам?!

Някой отпушвал ли помпичка на вграден дозатор?

Във всяка кутия на дозатор BLANCO има такава листовка.
Трябва да промиеш носа на дозатора, защото е засъхнал миещият препарат вътре(дълго време не сте го ползвали и е изсъхнал).

# 118
  • София
Здравейте!

Някой има ли машина за смилане на боклука, свързана с канала? Какво се гледа при избора на такава?

Гледа се колкомясто имаш под мивката - заради различните модели мелачки.
За момента най-изгодната оферта като цена, качество и окомплектовка е това:
http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=91&products_id=264

пълен комплект с пневматичен бутон и сифон
Ползвам такава вече 4 години и съм много доволен.

а така изглежда:

# 119
Оооо,Бугабу,това е ужасно!Аман от разбира4и!Никога не трябва да се има 100% доверие,особено когато има съмнения,ама то сега е след дъжд ка4улка Confused
Нашият майстор ми е направил скица с вси4ки води,канали,контакти тем подобни и  то4но утре ще градят стената.Стискайте ни палци да я направят като хората,4е при нас каквото имаШе да се обърка се обърка-сили не ни останаха ве4е Confused
Апропо,днес поръ4ахме кухнята-ако имаме късмет до 3,4 седмици и аз Ще се похваля Laughing

Общи условия

Активация на акаунт