Нашите кухни - тема 46

• 89 762
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Помещението: http://prikachi.com/images/691/5303691b.jpg
http://prikachi.com/images/693/5303693M.jpg
http://prikachi.com/images/697/5303697E.jpg
http://prikachi.com/images/703/5303703O.jpg - снимано от вратата за помещението. На стената, която се пада в ляво ще е мивката и пералнята.
http://prikachi.com/images/705/5303705W.jpg - цветът на теракота и ламината.
Искам да има уют и първоначално исках нещо подобно като цветове: http://xb0.xanga.com/93ba90455153378581314/z53333684.jpg , обаче и контрастните цветове мн ме влекат: http://kuhnite.snimka.bg/properties/lyubimi-kuhni-v-bg-mamma.237934.5625993 .
Най-после се добрахме до фирмата за плоскости.
В средата е мострата за шкафчетата - слонова кост, а около нея са предполагаемите плотове и гърбове. Мн силно клоня към бялото (представете си го в слонова кост, със същите сребристи нещица, които лъскат, просто нямаха нарязана мостра от слоновата кост), а съпруга - към черешата. Сондирам идеи Hug.

Ооо, това е моя кухненски плот, това напръсканото с блестящи частици, в подписа ми има много снимки как ще стои. Моето е по-белия вариант, твоя е по-кремавия. Много съм доволна от избора си, имай предвид, че е капризна повърхност, драска се лесно и трябва да се внимава. Но пък колко носи на мърсотия от типа на прах и трохи не е истина-1 месец да не бършеше няма да личи  Mr. Green А останалите неща показани като мостри... имам ужас от череша и няма да ги коментирам.  Peace

# 151
до merrlyn : Кухнята която виждаш всички вратички и чекмеджета са МДВ Гланц. Всичко без плота и  гърба е точно 580 лв с ДДС пантите амортисйори, дръжки към 150лв Котлоон Самсунг ,200 Фурна за вграждане от 1600лв я взехме на 600 лв ма няма значение(има и евтини фурни) смятаме 600. Плот с метални частици 140лв гръб 80 лв и готово всичко 1770лв. Монтажа сам си го съм сглобил и разбира се от тук най много съм спестил...даже от плота на кухнята остана за барплода от горе. и като приспадна ДДС-то 1475 Simple Smile доста прилично за всичко  та остана и за beer3

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 18:25 от casparcho

# 152
merrlyn, разгледах кухнята ти и мн ми допадна.
Иначе, плотът трябва да е като твоя - това на снимката е белият вариант, нямаха нарязана слонова кост.

# 153
до merrlyn : Кухнята която виждаш всички вратички и чекмеджета са МДВ Гланц. Всичко без плота и  гърба е точно 580 лв с ДДС пантите амортисйори, дръжки към 150лв Котлоон Самсунг ,200 Фурна за вграждане от 1600лв я взехме на 600 лв ма няма значение(има и евтини фурни) смятаме 600. Плот с метални частици 140лв гръб 80 лв и готово всичко 1770лв. Монтажа сам си го съм сглобил и разбира се от тук най много съм спестил...даже от плота на кухнята остана за барплода от горе. и като приспадна ДДС-то 1475 Simple Smile доста прилично за всичко  та остана и за beer3

Радвам се за теб, определено се възхищавам на мъже мераклии като теб. В следващия живот ще си търся такъв  Mr. Green
Значи с майстор щеше да е поне 2500 лв. Това подкрепя това, което се опитвам да кажа, понеже са еденици тези, които сами си правят кухните.
Моята кухня беше 2500 само дървенията, 150 дръжки, още 1500 за хладилник, пералня и печка и то всички с транспортни дефекти, ако бяха от нормален магазин поне още 1000 лв. щяха да хвръкнат  Rolling Eyes Абсорбатор към 300, котлон двоен 200 и безброй други дреболии. Общо към 5000 лв. на този фон една по-малка кухня за 1500 ми се струва добре и затова изразих така мнението си.

# 154
merrlyn, разгледах кухнята ти и мн ми допадна.
Иначе, плотът трябва да е като твоя - това на снимката е белият вариант, нямаха нарязана слонова кост.

Благодаря ти, сбъдната мечта ми е моята кухня  Rolling Eyes
И аз това казвах, че показания е като моя, слоновата кост беше едно по-кремаво и малко не ми хареса честно казано, като стояло на слънце беше , от тук го взехме http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot-glantc-2885.html. Обърни внимание, че моя гръб не е като плота, изцяло бял го решихме, понеже стоеше иначе малко ... шукаритетно  Laughing Ако се спрете на бели вратички и плот може да балансирате с едно светло дърво за корпуса или

# 155
Би ли уточнила корпус какво е?
Искам да попитам casparcho тези http://www.rosi.bg/panta-samet-3d-110-pzk-klip-3222.html панти как си поставял? Специален инструмент ли си купувал за онази дупка?

# 156

Сasparcho, поздравления за труда. Наистина много се спестява от самостоятелен монтаж, мога от опит да го потвърдя с нашата кухня!  Peace Вярно, повече работа, но за сръчен човек няма спирка.  Grinning Цветовото решение не е точно в моя стил, но изглежда елегантно и изчистено, а най-важното, на вас си ви харесва.  Sunglasses Само се чудя котлоните и пердетата как си взаимодействат.  Wink И фурната дали е удобна така залепена за стената.  newsm78

Шушулче, корпус май се казва за самия шкаф (без вратичките).  Mr. Green Може и да греша, но аз такъв извод си направих.  Grinning

# 157
Искам да попитам casparcho тези http://www.rosi.bg/panta-samet-3d-110-pzk-klip-3222.html панти как си поставял? Специален инструмент ли си купувал за онази дупка?

Корпус е всичко на шкафовете без вратичките Peace

# 158
  • София

А за колко дни я сглоби  и колко пъти ходи до Роси - поне два пъти, сметни си сега и труда дето си хвърлил (били сте поне двама души и сте работили поне два-три дни - при заплата около 800лв. това е 40.00 лв на човек на ден - смятай)
А времето дето си обикалял за всички дребни довършителни неща
Спестил си и от гланцовия кант с тия алуминиеви лайсни.
Защо долните и горните шкафове са с различен размер и не спазват вертикалната линия на кухнята.

Иначе поздравления за постигнатия резултат от хора непрофесионалисти.

Не се заяждам - просто не на всеки му е изгодна тази схема и не всеки има необходимите умения.

# 159

дупката сам не може да си я направи човек, по точно сложно е ..ще се изкриви с фрезата на ръка ъгъла....дупките ще ти ги направят на всякъде дори само за това да отнесеш до някоя фирма за 0.50 лв на отвор ги правят. След това пантата си влиза сам а и няма как да се обърка изобщо няма как.Корпуса е от ПДЧ от МДФ е безмислено от която и гледна точка да се погледне не ти зараи панти не ти заради амортисьори ....

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 23:31 от casparcho

# 160

А за колко дни я сглоби  и колко пъти ходи до Роси - поне два пъти, сметни си сега и труда дето си хвърлил (били сте поне двама души и сте работили поне два-три дни - при заплата около 800лв. това е 40.00 лв на човек на ден - смятай)
А времето дето си обикалял за всички дребни довършителни неща
Спестил си и от гланцовия кант с тия алуминиеви лайсни.
Защо долните и горните шкафове са с различен размер и не спазват вертикалната линия на кухнята.

Иначе поздравления за постигнатия резултат от хора непрофесионалисти.

Не се заяждам - просто не на всеки му е изгодна тази схема и не всеки има необходимите умения.

Напротив. С алуминиевите лайсни е доста по-скъпо ! много трудно за напасване при самото рязане по 45 градуса имам си професионална пендула с 300 зора от там на компютърна и пак с 300 зора изглежда лесно слагаш размера и реже под 45 градуса.но на практика не е така. С алуминиевите лайсни според мен е по добре канта нито се вижда нито прави контур. Кухнята си нямах хам хабер как се сглобява ама никаква представа. Една камара наразани плоскости и се чудя кое как се слага...за една вечер от 8 до 01 часа бе готова и монтирана за стените. И то монтаж  само с една жена  Laughing . Няма смисъл нито да лъжа нито нищо ако мога да помогна на някой със съвет за това я показвам. До Роси съм бил веднъж да купя елементите. Плоскостите ги рязаха на 500м от нас..за В секцията в хола майстора искаше 750 лв за 160 + 20 елементи я направих....и то не защото не мога да си я позволя ами от мерак. А до ова дето казваш за уменията...точно това ми е мисълта като показах снимките ако мога да помогна на някой ..

# 161

Сasparcho, поздравления за труда. Наистина много се спестява от самостоятелен монтаж, мога от опит да го потвърдя с нашата кухня!  Peace Вярно, повече работа, но за сръчен човек няма спирка.  Grinning Цветовото решение не е точно в моя стил, но изглежда елегантно и изчистено, а най-важното, на вас си ви харесва.  Sunglasses Само се чудя котлоните и пердетата как си взаимодействат.  Wink И фурната дали е удобна така залепена за стената.  newsm78

Шушулче, корпус май се казва за самия шкаф (без вратичките).  Mr. Green Може и да греша, но аз такъв извод си направих.  Grinning

Котлоните са мнооого далече от пердето няма проблем, то от дясно на  котлона,  плота дори не се затопля камоли нагрява, всичко друго си върши аспиратора. Фурната е на 5-6мм от стената но няма проблем вратата се отваря нормално...никога като поставяш тава примерно тя не е по широка от вратата и няма допир със стената. За 4 котлона няма смисъл в 95% от времето се ползва само единя.

# 162

Радвам се за теб, определено се възхищавам на мъже мераклии като теб. В следващия живот ще си търся такъв  Mr. Green
Значи с майстор щеше да е поне 2500 лв. Това подкрепя това, което се опитвам да кажа, понеже са еденици тези, които сами си правят кухните.
Моята кухня беше 2500 само дървенията, 150 дръжки, още 1500 за хладилник, пералня и печка и то всички с транспортни дефекти, ако бяха от нормален магазин поне още 1000 лв. щяха да хвръкнат  Rolling Eyes Абсорбатор към 300, котлон двоен 200 и безброй други дреболии. Общо към 5000 лв. на този фон една по-малка кухня за 1500 ми се струва добре и затова изразих така мнението си.

[/quote

ц,ц,ц рядко жена да оцени труда или като цяло мъжа си ..  Peace не поясних ,че и при мен нещата са с транспортни дефекти и то незабележими но както и да е , хладилника от 1600 на 600 пералнята я имах ....не са проблем парите, но с тези транспортни дефекти примерно от гърба на фурната или гърба на хладилника няма проблем....

п.с. и аз ще потърся в другия си живот жена която оценява..  Laughing

# 163
  • Пловдив
Сasparcho, поздравления за труда, много добре ви се е получило и не бих предположила, че е правено от непрофесионалисти.
За на Шушулче казуса - ако твърдо си решила за слоновата кост за вратичките, избери някакъв светъл дървесен декор за корпуса, но не череша. С бяло също няма да стои добре според мен.
Аз за цената няма да се изказвам, че ...
При мен обкова вдигна много цената. И като казвам много, имам предвид МНОГО  Crazy
Обаче и друго мога да кажа - сегашната ми кухня е с евтин обков, няма проблем, здрави са си пантите, чекмеджетата си вървят и всичко е наред. Обаче в новата с това плавно затваряне е направо супер приятно. То звук не се чува, а чекмеджетата все едно в масло се движат. Мен понеже мъничко ме е яд, че се хвърлих на този скъп обков, не за друго, а защото ми излязоха други спешни неща след това, за които можех да използвам парите, и като ида и блъсна няколко пъти чекмеджетата и ми минава.  Mr. Green

# 164
bugaboo, като те прочетох - и асоциирах - като в рекламата -  "Още си много малка да ходиш в Слънчев бряг"  
Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт