Нашите кухни - тема 46

• 88 809
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
има и вграждащи се дозатори в икеа, 25лв е цената, имаме два такива, не са се запушвали или нещо подобно  Rolling Eyes

бамбарадамбара, може ли линк да дадеш
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=22339

Мерси   bouquet

# 316
Този, който купихме от Икея е свободно стоящ, а иначе вграденият е купуван преди 4 години от Тека ли беше  newsm78, от магазин, където продаваха мивки и аксесоари за кухня. Сега като гледам беше няколко пъти по-скъп от този икейския... ooooh!

# 317
Bellisima,

Истина е, че поемаш риск с кухня от масив, но в края на краищата красотата на масива не може да се сравни с друго.... Така или иначе доживотна гаранция за никоя плоскост или плот няма  Simple Smile Ние заложихме на красотата, знаейки че ще ми коства мн усилия за поддръжка .. За бяла кухня може би мдф е добър вариант Направихме спалнята така и мисля, че стои по-добре дори от масив. Изненадах се колко красиво може да се получи с добър майстор, правилен избор на цвят и просто един мдф  Simple Smile Като разбера как ще се опитам да кача снимки...

# 318
  • София
риск има с всеки материал, не само с масива. 10 години имах кухня от мдф и я смених с масив, имам и 2 спални изработени от масивно дърво /бук и ясен/ - няма проблем с масива. при влага или други обстоятелства ВСЕКИ материал се деформира....на друго място имам кухня масив и инетриорни врати от масив вече над 15 години и не са мръднали....така че да си реши дамата какво иска и как го иска. колкото хора сме в темата, толкова са и мненията. но с пълното отричане на масива определено не съм съгласна. още повече, че под масив често се разбира чам, а за качествата на чам-а не бих искала да се изказвам. успех в избора  bouquet

# 319
Всеки материал може да стои добре ако е изработен качествено а що се отнася до икеиската конфекция ...тя си е точно това ...конфекционни боклуци

# 320
Всеки материал може да стои добре ако е изработен качествено а що се отнася до икеиската конфекция ...тя си е точно това ...конфекционни боклуци

И това го казвате, защото имате кухня от конфекционни боклуци ли?

# 321
Имах предвид да не се прехласвате чак толкова по Икея, че в тамошния свят си е точно това - конфекция. Никого не искам да обидя. И не - нямам икейска кухняя моята е по индивидуална поръчка

# 322
Имах предвид да не се прехласвате чак толкова по Икея, че в тамошния свят си е точно това - конфекция. Никого не искам да обидя. И не - нямам икейска кухняя моята е по индивидуална поръчка

#Crazy #Crazy #CrazyНе че се прехласвам, ама ти за т'ва ли дойде да спамиш в темата - да ни се похвалиш,че кухната ти е "индивидуална поръчка"? Да не би случайно да са ти направили вратичките и корпусите от карбонови влакна или си открила няк'ва нова технология, която не е конфекционно производство?!? Ако е така бързо да споделиш на нас прехласнатите и непросветените... smile3532

Извинявам се на момичетата, които редовно списват темата редовно - рядко пиша, но чета редовно - от момента, в който купих апартамента преди две години, но такива потребители като nemirim ми вдигат кръвното Crossing Arms

# 323

Ох, какво да кажем ние в тамошния свят, дето нямаме милиони за индивидуални поръчки на кухня от масив например. Голяма трагедия ти казвам, ужас. Живи да ни оплачеш. А икейската конфекция вече не знам колко години подред е най-купуваната кухня в Норвегия - страната на петролните милионери.

Радвай си се на индивидуалната поръчка, ама без да се изхвърляш.

# 324
Е, аз имам индивидуална кухна и икейска кухня. И индивидуалната е от МДФ с естествен фурнир, и икейската е МДФ, и в индивидуалната има Блум механизми, и в икейската... И разлика не намирам...  newsm78

Но както и да е. Като започнат да ни обясняват как Икея са конфекция в чужбина, като че ли тук няма хора, които не са живели в чужбина.  ooooh!
Все си мисля, че в чужбина индивидуално обзавеждане могат да си позволят доста по-малко хора и то с едни различни доходи. Икея е философия и една от най-успешните концепции в света, изучава се в учебниците. И това не е случайно! Ама тук нали сме си индивидуалисти... Wink

# 325
Смърфиетка, то и в ИКЕА ти правят кухнята по индивидуален проект според особеностите на помещението и твоите желания.  Laughing Само че като цена просто не може да се сравнява с услугите например на дърводелец, който да ти издялка и направи всичко от-до. За тукашните стандарти това са убийствени цени, които наистина само най-богатите могат да си позволят. Цената на труда тук е ужасно висока, което оскъпява всичко.
Нашата не е от ИКЕА, защото там просто нямаха цвета, който исках, а и размерите им са различни от тези на старата ни кухня (запазихме мивката и шкафа под нея). Та поръчахме от друга фирма, тази, която е правила старата кухня - от ИКЕА бихме спестили едно 25% от цената най-малко.
Като се има предвид, че норвежците са може би на върха на класацията по най-често ремонтиращи вкъщи, ИКЕА е популярна за кухни - достъпни цени, задоволително качество и като ти писне след няколко години, сменяш с нова.  Laughing

# 326
Тереза, под индивидуален проект тук се разбира нещо правено само за теб, според твоите размери и вкусови предпочитания. Нещо, което никой друг няма. На това много се държи. Ама няма да навлизам в излишни писаници как тук индивидуалното много често дори е по-евтино от това в магазините. Тук трудът е все още евтин и затова така се получава.  Peace

# 327
С последното изречение май изчерпа темата, да. За мен индивидуален проект означава един или няколко майстора да изработят всичко за теб от нулата така, че наистина никой друг да няма такова. Ако се ползват готови плоскости, индивидуалното става просто комбинирането им, където винаги може да се случи и друг да избере същата комбинация. ИКЕА е на същия принцип - готови плоскости и ти сам си съчетаваш.

# 328
  • София
Е, аз имам индивидуална кухна и икейска кухня. И индивидуалната е от МДФ с естествен фурнир, и икейската е МДФ, и в индивидуалната има Блум механизми, и в икейската... И разлика не намирам...  newsm78

Но както и да е. Като започнат да ни обясняват как Икея са конфекция в чужбина, като че ли тук няма хора, които не са живели в чужбина.  ooooh!
Все си мисля, че в чужбина индивидуално обзавеждане могат да си позволят доста по-малко хора и то с едни различни доходи. Икея е философия и една от най-успешните концепции в света, изучава се в учебниците. И това не е случайно! Ама тук нали сме си индивидуалисти... Wink

... с доста по-различни доходи.

Ти сама го казваш,че малко хора могат  да си позволят поръчкова кухня.Факт.
Защо се дразните като ви кажат че ИКЕА е конфекция - естествено че е конфекция при
положение че всяка трета кухня например в Норвегия е от ИКЕА.
Нещо което се произвежда в стотици хиляди бройки за цял свят с един и същ дизаин и качество
е конфекция.
Да ИКЕА е най-успешната концепция, но за съжаление за производство на КОНФЕКЦИЯ.
И ми се струва че много сте поробени от марката ИКЕА.
Тя не е реномирана марка за качество, а синоним на НИСКА ЦЕНА.
.................
Като се има предвид, че норвежците са може би на върха на класацията по най-често ремонтиращи вкъщи, ИКЕА е популярна за кухни - достъпни цени, задоволително качество и като ти писне след няколко години, сменяш с нова.  Laughing

# 329
По-скоро проблемът е, че някой влиза в темата и ни в клин, ни в ръкав мъдро констатира, че Икея са ... "конфекционни боклуци".  Peace ОК, хайде да приемем, че след като се продават на модулни системи са "конфекция", но да се заявява, че са и боклуци без да се говори от личен опит.... е, с това не съм съгласна - качеството на икейската ми кухна не отстъпва по нищо на индивидуалната.

Темата не е за и против Икея или кухните конфекция, така че по-добре да спрем до тук! Peace

Общи условия

Активация на акаунт