Нашите кухни - тема 46

• 89 915
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Раковски
Ще оставите 62 см за обикновената пералня, след като я смените след време ще сложите едно парче от материала на кухнята (18мм) към съседния шкаф и вграждате пералнята и се прави врата за шкаф 62 см. Само да питам да пералня ли става дума или за съдомиялна понеже пишете за размер 45 см  а аз такава пералня не съм виждал освен ако не е с горно пълнене.

# 421
  • В центъра на моретата
За пералня става въпрос, но такава, която е с дълбочина 45 св, за да може да се затвори с врата отпред, за да не се вижда.

# 422
Здравейте,  някоя от вас има ли за гръб на кухнята си гранигрос 60/60 см. Мисля такъв да си сложа,за да се чисти по-лесно и се чудя гланциран или матов да е и едноцветен или на шарки.

този  е гланцирания

този е матовия

Кухнята ми е горе-долу такива цветове

Плотът е нещо такова

# 423
Имам питане, може би към shadowman, но и някой друг ако знае е добре дошъл.
Избрала съм си мивка с отцедник и смесител, който да е закачен на нея. При монтажа оставя ли се част от плота  под мивката там, където ще е смесителя или режат плота изцяло по контура на мивката + отцедника? И ако смесителя е захванат само за мивката не се ли клати?
Сегашната ми мивка е същата и плота отдолу е изрязан по контура изцяло, но смесителя е на стената.

# 424
  • Раковски
Реже се всичко под мивката, тоест ако мивката е 90/50 се реже 87/47 (примерно).

# 425

Т.е. смесителят се държи само на мивката? Не се ли клати, може ли да се подпъхне парче ПДЧ отдолу?

# 426
  • Раковски
Ако мивката е алпака към смесителя има една пластмасова подложка която се поставя под мивката за да стъпи по здраво смесителя понеже ламарината е мека, ако е друг тип мивка като се стегне отдолу няма проблем и няма нжда от ПДЧ.

# 427
  • UK

Т.е. смесителят се държи само на мивката? Не се ли клати, може ли да се подпъхне парче ПДЧ отдолу?
При нас е по този начин. Не се клати избощо, аз не виждам разлика  с др тип монтаж даже, откъм здравина Thinking Не съм поглеждала отдолу как е честно, но защо искате да подпъхвате допълонително парче ПДЧ? newsm78 Нашата не е алпака да се допълня само Crazy

# 428
  • Раковски
 Представете си мивка от алпака с дебелина 1 мм и керамична (с всичките и производни) с дебелина 1/2/3 см, разликата няма как да няма. Ламарината се огъва и затова е нужна подложа.

# 429
Някой дали има отзиви за фирма Габър ЕТ от Габрово? Има ли някой, който си е правил кухнята при тях? Работят с масив

# 430
Ако мивката е алпака към смесителя има една пластмасова подложка която се поставя под мивката за да стъпи по здраво смесителя понеже ламарината е мека, ако е друг тип мивка като се стегне отдолу няма проблем и няма нжда от ПДЧ.

ОК, разбрах  Hug Огромно благодаря, значи няма да се притеснявам. Мивката е алпака, да, затова ми бяха притесненията.

# 431
Здравейте!
Ние напреднахме с проекта и сега сме на етап фурна и котлони за вграждане. Ще дадете ли съвет към кои марки, от които сте доволни да се насочим, както и за какво да гледаме при избора?
Благодаря!

Не купувай скъпа фурна за вграждане вършат една и съща работа , без значение дали е НЕО или АЕГ примерно ...нашата е скъпа 1200 беше някъде само фурната.....та дисплеи та електроники та на 2 нива може да пече самата фурна с разделител по средата..та отгоре едно ядене от долу друго , на различни градуси....дрън дрън та пляс...никога нищо не сме използвали. А ако се прецака извън гаранция с тези дисплеи електроники..ходене по мъките , вземи си най-опростената с копчета дето се връткат там няма нещо което може да се развали дефакто. или риска е 100 пъти по минимален, имаш копче жица реотан и един термо датчик и това е ..

При плотовоете от горе е същото положени със Самсунг съм , сензорно управление...най-вече един ден деца да не врътнат копчето, но не съм доволен от Самсунг..нещо покритието много лесно награжда мръсотия и  зорлем се чисти а при други не съм виждал така.
Фурна се избира според функциите,които ще ползваш,а не само по цена. След като някой е измислил разни екстри с цел да ни улесни живота и ако цената ни устройва е редно да се възползваме от тях.По тази логика да си вземем нещо по-опростено да не се разваля би трябвало да заложим на печка на дърва.

# 432
  • София
Здравейте,  някоя от вас има ли за гръб на кухнята си гранигрос 60/60 см. Мисля такъв да си сложа,за да се чисти по-лесно и се чудя гланциран или матов да е и едноцветен или на шарки.

този  е гланцирания

този е матовия

Кухнята ми е горе-долу такива цветове

Плотът е нещо такова

Бих избрала първия вариант - гланциран поради две причини:
1. като е гладка повърхността се чисти по-лесно
2. декорът много напомня на този на плота и за това ще се получи нещо като сливане, което намирам за по-красиво

# 433
Мамиии имам едно питане дадоха ми оферта за кухнята най-накрая ама няма идея, това добре ли е, не е ли добре...

Офертата е следната :

1.Кухня - 1бр 10 680 лв
- Корпус - ЛПДЧ
Фасада - МДФ боя гланц
Кухненски гръб - стъкло в цвят
Панти плавно прибиране БЛУМ
Механизъм за вертикално повдигане БЛУМ

2. Монтаж - 640 лв
 Обща стойност 11 320 лв.

Кухненски плот - технически камък 1966 лв
Механизъм за шкаф колона 355 лв
Кошница за шкаф - 548 лв

Това е втората оферта, която ми правят, първата беше 7000 лв без технически камък и стъклен гръб.. Кажете си мнението моля ви Simple Smile))))))))))

# 434
  • Раковски
Трябва да приложиш и някаква снимка, че инак няма как да се прецени.

Общи условия

Активация на акаунт