Нашите кухни - тема 46

• 88 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • ГОре на черешата...
Здравейте  bouquet!
Засега само се прехласвам и въздишам по вашите кухни...

Винаги съм готвела на остъклена тераса /там е газовият котлон и фурната/. Сега й правим ремонт - т.е. махаме стария винкел и остъкляваме с ПВЦ. Вчера иззидахме една малка част, която преди беше стъкло, за да се монтира на тази стена аспиратор, там ще е печката. Имам няколко въпроса и надявам се да ми помогнете Praynig.
Идеята е стената, на която ще е печката и аспиратора,  да облепим с плочки до нивото на аспиратора - по-лесно е за поддръжка. Останалата част е боядисвана многократно с блажна боя, напролет ще се маха и ще мислим какво ще е - казаха ми някаква боя за влажни помещения, за да не прави мухъл/конденз.
Препоръчайте ми и подова настилка - теракот? Гранитогрес? Засега остава така /мозайка е/.
Ще ми трябват и шкафчета, но май първо ще трябва да видя какво ще се получи като се затвори и се сложат печката и аспираторът, че сега нещо не мога да си го представя къде какво да сложа, вижда ми се прекалено малка - 2,20х1,70 м - дългата страна е с източно изложение, стена + прозорец нагоре. Печката е с газови котлони, така че трябва да търся място и за газовата бутилка...от друга страна печката ще е доста  близко до прозореца - може би на 15-20 см - някаква идея да не пръска мазнина по стъклото?
Прилагам схемичка /доста лаишка, извинявам се за което Embarassed/ и моля за коментари, както и насоки кое от къде е най-изгодно да се купи /не съм в София, В. Търново ми е най-удобно/. Плочки в Практикер ли да търся newsm78?

Скрит текст:

# 541
  • София
mari_eta,

А не сте ли обмисляли варианта да обедините кухнята с остъклената тераса - т.е. да махнете стената по между им? Така ще можеш да сложиш повече шкафчета и рафтчета.  Колкото до плочките или гранитогрес - те са най-удобни за поддръжка, като аз бих заложила на второто, защото знам, че е по-здрава настилка с оглед на това, че може да изпуснеш тенджера например (на мен признавам ми се е случвало Embarassed) и да счупиш някоя плочка.
За такива материали е най-добре, както и ти си казала, да се посети някой голям строителен магазин. Винаги има по някоя и друга промоция и можеш да избереш оптимален вариант.

# 542
  • ГОре на черешата...
Ниандре, не засега нямаме такова намерение - някак си не мога да приема идеята да готвя / аз аз готвя всекидневно  Crazy/ вътре в жилището - миризми винаги има, просто не сме свикнали. Засега си остава така.
За плочките - през седмицата ще отидем до Практикер, май друга такава верига няма. Всъщност не съм сигурно в Метро дали предлагат подобни стоки...

# 543
  • Пловдив
Marieta,аз също препоръчвам гранитогрес.По възможност от грапавите,защото ако паднат няколко капки вода или мазнина на гланцираният,има вероятност някой да се подхлъзне и да пострада.
Има много хипермаркети за целта,незнам кои имате в Търново- Алати,Бриколаж,Баумакс.
Ако преместите вратата на терасата да се отваря навътре,още повече ще я стесните.Относно пръскането от готвене на прозореца-неизбежно е.Може да се постави някакво заоблено парче от гръб за кухня ламинат,но така ще затвориш пряката светлина отвън към котлона.освен да лепнеш някакво фолио,което периодично да се сменя,друг начин не виждам.
Шкафовете май ще е най-удобно да са на източната страна,проблемът е,че ако газовата бутилка застане на ъгъла на източната и южната стена,много трудно ще се вади.Наистина е доста сложно положението.

# 544
  • ГОре на черешата...
..обаче няма нито един от трите магазина тук Confused, ще видим де, все ще намерим плочки.
За врата - сега е още по-трудно, защото отваряща се навътре, тя затваря входа /тип арка8 към всекидневната, абе ужасно сложно - за изляза в остъклената тераса, идвайки от всекидневната, трява да вляза в кухнята, да отворя вратата и т.н. И ако трябва пък нещо да се пренесе става едно провиране ooooh!...

На мен много шкафове в остъклената тераса не ми трябват - един, в който да държа най-често използващите се тави и 2-3 тенджери + подправки като сол, червен пипер, брашно, олио - т.е. тези, които най-се ползват при готвене, и нещо, в което да съхраняваме плодовете и зеленчуците. Всякакава останала посуда си държа в кухнята, защото мивката, хладилника, плота ми са там. На тази тераса просто готвя, т.е. ползвам котлоните и фурната.

# 545
Marieta, имате Практикер и Практис  в Търново  Peace пък и все ще има и други магазини за плочки, аз поне съм виждала мисля

# 546
  • Пловдив
Забравих да спомена за смесителите от  английският ибей.Втора година съм с такъв и не е мръднал  Peace.Около 50лв беше.
Аз обикновени избирам такива,които се въртят наляво и надясно ,и нагоре -надолу,за да си го нагласям и да не ми пръска много от високо,когато не е необходимо.

# 547
nelina_london, добре че спомена... Peace какви са тези дето могат да се въртят и нагоре -надолу?  newsm78
Аз от няколко дни гледам разни смесители с цени в порядъка на 15-35 лири от английският ибей, но не знам колко свестен ще излезе  на цена   Rolling Eyes ако имаш някакво виждане по темата, моля да споделиш  Peace оглеждам за  нещо ей такова, макар че нямам на идея дали ще е подходящ за ъглово поставяне на мивка с размери 40/40 и дълбочина 19см  
http://www.ebay.co.uk/itm/Single-lever-kitchen-sink-mixer-tap-fa … 3D271012271307%26

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 16:20 от huliganka

# 548
Хулиганка,Нелина има на предвид арматура с един смесител,а не с две отделни кран4ета за топла и студена вода.То4но такъв,какъвто си показала Wink
 Предполагам,4е няма зна4ение,дали мивката е в ъгъла или не=все ще пасне.Само за дълбо4ината не съм сигурна,но ина4е ми харесва много,а пък цената е пове4е от добра!Гледам и 4е е с безплатна доставка до Англия.Ще доплатиш само 5,6 лева за куриер до Бг и си готова!

# 549
  • Пловдив
Aаа,не не .Имах в предвид ето това :
http://www.ebay.co.uk/itm/Brand-New-Kitchen-Bath-Basin-Mixer-Tap … sh=item3379246aba
Последната кухя е с такъв.Нямам снимка обаче с поставен смесител.Самата джиджава със струята също се върти.
Преди имаше и други видове,които се местят   не само нагоре,но и настрани .Сега не ги намирам.Изглежда  тези със слушалките ги изместиха.
Хулиганка,не се притеснявай нито изглеждат,нито се държат като евтини.Керамични са и металът е добър.Моят след 2 години,пак си е така лъскав.Купувай смело,в България тези до 200лв са със същото качество.От  по-високият ценови клас на добрите марки вече гарантирано  са по -добри,но говоря за смесители от 300лв нагоре.

# 550
А я кажете  дифузер и аератор едно и също нещо ли е newsm78...виждам някои са с такива джаджи, но на мен ми е тъмна индия каква работа вършат... Embarassed

# 551
  • Пловдив
Едно и също е.Променят силната  струя  на водата  на  по-въздушни капки,както при  слушалката на душа.Обикновено се въртят и регулират силата на струята.Основно се слагат  ,за да пестят вода.

# 552
Едно и също е.Променят силната  струя  на водата  на  по-въздушни капки,както при  слушалката на душа.Обикновено се въртят и регулират силата на струята.Основно се слагат  ,за да пестят вода.

Нелина,   bouquet

# 553
Ха,Нели,такива арматури не бях виждала досега,4естно казано,пък не е като да не съм се ровила из ибея!Много е интересна със сигурност!
Хулиганка,извинявам се за обърквацията  bouquet

# 554
  • Пловдив
Мара,аз ако нямах такава в кухята на работа,също нямаше да знам,въпреки че съм голям ибей маняк.Само,че тя е много по -луксозна и от тези ,които се движат и хоризонтално и вертикално.Много ми е удобна и затова реших да взема такава.
Чакаме да видим  и твоята монтирана !

Общи условия

Активация на акаунт