Нашите кухни - тема 46

• 88 798
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Мрамор за кухненски плот НЕ! попива мазнини и се захабява лесно, не е устойчив на химикали.
Не се заяждам,просто споделям от опит  Grinning
Мраморът се обработва по специален начин,когато е  за кухненски плот.Гаранатирано не поема мазнини(свидетел съм на такъв, след 2 годишна употреба-7м бял  плот ,подложен на италиянска кухня с достатъчно мазнини и домати,чистен със същите препарати като гранита),но в зоната около мивката е по-податлив от гранита.Затова написах,че предпочитам последният.

# 631
За шкафа над хладилника;)))
И аз съм в голяма дилема дали да стърчи или да е на нивото на останалите горни шкафове.
Дилемя се най-вече, защото още не съм наясно кой ще е хладилника (колко дълбок).
Затова си мисля, че по-добре да са на една линия всички шкафове.
Или евентуално само полица там.

DimS., при теб е цяла колона Шкафа, така че няма място за сравнение.

# 632
  • Пловдив
Проект на бъдещата ни кухня http://interior.mebelidea.com/interior-etaj-kashta/ ,много ми харесва надявам се да стане същата,само аспиратора ще бъде друг !
Защо не направите шкафа над хладилника по-дълбок т.е. с дълбочината на хладилника?  Peace
Наистина,така ще се отваря по лесно ,и ще изглежда по завършено-благодаря!  bouquet
Съгласна със Shadowman  и Тереза.Горният  шкаф ще стои по-добре ако си следи линията на шкафовете.Посочената от Dims снимка изглежда добре,но там хладилникът е вграден и така се продължава шкафовата линия на хладилника.А в случая на фитнес мама,издаденият шкаф над обикновен хладилник ще стои като кръпка.

# 633
  • Австрия
Да. Вграден е. Но си представям и ако не беше. Представям си и ако горният шкаф от кухнята на fitness mama е дълбок и на мен лично, ми харесва много повече.

А в случая на фитнес мама,издаденият шкаф над обикновен хладилник ще стои като кръпка.

На мен пък хладилникът ми стои като кръпка - един такъв огромен, в друг цвят и издаден.

Все пак.. не налагам мнението си. Просто предложих като вариант, обикновено съм мълчалив читател, но кухнята на fitness mama много ми допадна с изчистените си форми и практични шкафове. А и в случая съм леко пристрастна, тъй като ми напомня на нашата  Wink
Въпрос на вкус, както написах  Peace

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 11:49 от DimS.

# 634
  • Пловдив
На мен пък хладилникът ми стои като кръпка - един такъв огромен, в друг цвят и издаден.
Peace И на мен така,но масово се купуват нови  свободностоящи.Не мога да си го обясня,може би  поради по-високата цена  на вграденият и шкафът за него,който трябва да се направи.За себе си бих се съгласила и на втора употреба,само и сам  да е вграден. Grinning Но и това е само личното ми мнение.

# 635
Освен цената проблемът на вградените хладилници е по-скоро вместимостта. Значително по-тесни са повечето модели. Особено фризерното помещение. Напълно недостатъчни са според мен за едно да кажем четиричленно семейство, особено с големи деца.

# 636
DimS., много хубаво у вас.  Heart Eyes

# 637
И на мен много ми харесваха свободностоящите хладилници,особено тези от американски тип и много ми се искаше да си вземем такъв.Но моят мъж като се запря като магаре на мост и като каза,4е не ще и не ще и иска вграден и след като това му беше единствената претенция относно кухнята,кандисах,къде ще ходя Crossing Arms Мотивите му бяха същите като на ДимС. Е,поне си извоювах правото,доживотно да НЕ правя лед,а той Laughing

# 638
Мрамор за кухненски плот НЕ! попива мазнини и се захабява лесно, не е устойчив на химикали.
Не се заяждам,просто споделям от опит  Grinning
Мраморът се обработва по специален начин,когато е  за кухненски плот.Гаранатирано не поема мазнини(свидетел съм на такъв, след 2 годишна употреба-7м бял  плот ,подложен на италиянска кухня с достатъчно мазнини и домати,чистен със същите препарати като гранита),но в зоната около мивката е по-податлив от гранита.Затова написах,че предпочитам последният.
Simple Smile няма проблем. Радвам се, че всичко с плота ти е наред, само че аз имам фобия от некадърни изпълнители на мебели и елементи за тях и ако не съм сигурна в качествата на изпълнение, не бих рискувала  Peace

# 639
  • Австрия
Освен цената проблемът на вградените хладилници е по-скоро вместимостта. Значително по-тесни са повечето модели. Особено фризерното помещение. Напълно недостатъчни са според мен за едно да кажем четиричленно семейство, особено с големи деца.

Съгласна съм.  Peace

Ееее  Blush Благодаря! Целта ми не бе да се похваля с десетгодишната си кухня.. но признавам, че ми стана приятно  Simple Smile И на свой ред, от сърце, да върна комплимента:

Гарга шарена, много деца у вас!  Heart Eyes Бъдете здрави  Flowers Four Leaf Clover

# 640
Здравейте дами!
1. Искам да сложим гранитни плотове и гърбове на кухненските шкафове. Имаше една дама, която много беше се ядосала на найния плот и искаше да го маха, но не можах да намеря защо, а ако не сложа гранит какво друго да монтираме, защото със сигурност не искам обикновени термоплотове Rolling Eyes
2. Имам много хубава мивка Бланко, но сега се загледах по тези с монтаж под плота на Тека. Та въпроса ми е, ПО ръбчето между мивката и плота наслояват ли се боклуци и потъмнява ли то? Надявам се да ме разбирата какво имам предвид  newsm78 Сега тази с горен монтаж около силикона почернява с времето и колкота и да трия нищо не помага. Мърсотията малко по малко отива под силикона и трябва да го почистим и отново да силиконираме за да се отървем... Та с Тека дали пак така ще стане и как ще се изчисти като ще се монтира отдолу?
И къде си слагате мръсните съдове в този случай? Притесняваме ако има някакви остевени извън коритото и ако се пръска плота да не стане гранита на петна. Казаха ми, че трябва да го пастираме за да не попива, но все пак?!
3. Може ли някой да ми предложи УДОБНА СТОЯЩА батерия за кухненската мивка, ако сложим корито с долен монтаж? Искам да мога спокойно да си мия и дълбоки тенджери и да не ми се удрят само в чучура, а няма да можен да сложим стенна newsm78. Ако има как и да не е безобразно скъпа, но не и китайски боклук....
4. Няма да правя нова кухня, защото моята е на 5 години и с букови вратички. Не е мръднала и няма смисъл да я хвърлям особено като знам колко ми излезе Confused. Ще разместваме шкафовете и само ще допоръчаме някоя бленда ако се наложи, НО ИСКАМ да си сложа от механизмите за плавно отваряне на чекмеджетата и ако има нещо за вратичките да не се тряскат? Можете ли да ми препоръчате нещо на прилична цена.

Отговарям по точките,по които имам отношение.
1.Видове плотове : гранит,мрамор,технически камък.С последното не съм работила,то е и най-скъпото решение.От първите 2 гранитът се поддържа по-лесно.Около мивката,ако се мокри доста и често, трябва да се подсушава.Ако водата е много и се задържа дълго се разрушава гланцът и става леко грапав ,с бели кръгове от варовика.Иначе е лесен за поддръжка.
2.Смело си купувай такава мивка.Мръсотията по ръба под плота е в пъти по-малка,отколкото тази на външната мивка около силикона.Тук се използват едни четки с по-дълги дръжки за миене на съдове,които вършат перфектна работа за миене под ръба на мивката.Слагаш малко препарат и готово.
3.Почти всичко на по-сгодна цена е китайско.Аз съм доволна от китайското,но нали има лош имидж... Grinning,всеки сам си решава.Освен да си харесаш  български на Видима,всички други "качествени" вносни  марки,които знам са доста над средната цена.
4.Питай Shadowman.

Страхотни сте! Страшно благодаря на nelina_london, mioki, em4eto за отделеното време!!! Hug Hug Hug

Аз да докладвам, че сега ми остава време. И мен ме посъветваха да не взимам мрамор. Поръчах си гранита - плотове и гръбчета и 2 барплота. Мивката мнооого искам да е с монтаж под плота.
В тази връзка имам един въпрос към ползващите такава мивка монтирана на гранитен плот mioki, em4eto ако правилно съм се ориентирала.
Като поръчвахме плотовете ни казаха да ги заоблим, защото ръбчетата са по-чупливи, е поръчахме ги заоблени барплотовете от всички страни, кухненските откъм страната на използване, дано стана ясно. Чудя се сега обаче ако ударя случайно ръбчето на плота при отвора за мивката с някоя тенджера, тава и т.н. или изпусна нещо!!! Да не се нашупли, отчупи или начука?! newsm78 Случвало ли ви се е на вас?

Другата дилема сега е, че кухнята, трапезарията и хола са в едно. Кухненските шкафове са цвят череша - масив, също и масата и столовете в трапезарията, но не ми се иска и холните секции да са пак череша, малко много ми идва  #Crazy. Вратите в къщи включително на хола са венге есествен фурнир и ми се иска да направим секциите във венге, но с МДФ вратички и стъкло на места нещо като това тук като модел, т.е. доста ще е дървото! Как мислите дали ще се бият? Rolling Eyes И МДФ венге дали ще се доближава до венгето при естествения фурнир? newsm78
http://zonaforhome.bg/products/dnevna/sekcii/0/8751501026

# 641
Нищо им няма на ръбчетата, все пак няма да се въртиш с чука из кухнята я  Grinning слагай си подплотова мивка и изобщо не му мисли.
МДФ венге означава МДФ плоскост облечена с естествен фурнир венге, така че принципно ще е същото като вратите, но... зависи как ще е обработена повърхността след това. Вероятност за разлика с вратите винаги има да не кажа е сигурно, че ще има такава.
Аз бих направила корпусите на секциите череша или венге, а челните повърхности цвят и стъкло като в случая бих предпочела череша въпреки, че не харесвам този цвят по принцип.

# 642
mioki , Благодаря много за успокоението!

Относно петната от вода и т.н. и ние ще вземем препарат за пастиране и ще ги обработим добре Wink

За мивка, абсорбатор, батерия и дозатори за сапун и веро се спрях на Тека. Дано да остана доволна. Батериите са с 6 годии гаранция, което напълно ме устройва, мивките с 15 години, а абсорбаторите с 3 г. Цените повече от прилични. Дано този ремонт изкара по-дълго от предния, че ми е втори основен за това помещение за 4 години... Confused
Ето и снимки, ако намирате недостатъци казвайте, че още мога да ги сменя до вторник Embarassed
http://www.teka.com/products/view/15813
http://www.teka.com/products/view/15593
http://www.teka.com/products/view/15963

# 643
Нищо им няма на ръбчетата, все пак няма да се въртиш с чука из кухнята я  Grinning слагай си подплотова мивка и изобщо не му мисли.
МДФ венге означава МДФ плоскост облечена с естествен фурнир венге, така че принципно ще е същото като вратите, но... зависи как ще е обработена повърхността след това. Вероятност за разлика с вратите винаги има да не кажа е сигурно, че ще има такава.
Аз бих направила корпусите на секциите череша или венге, а челните повърхности цвят и стъкло като в случая бих предпочела череша въпреки, че не харесвам този цвят по принцип.

А за хола още ще го мисля. Кухнята много прилича на тазиhttp://www.google.bg/imgres?start=93&hl=bg&client=firefo … 29,r:7,s:100,i:25 като визия и на холната врата за да се добие представа за стила, но май цветни вратички няма да се връзват хич, а толкова много харесвам лак особено.

Стените ще са бели и единствено ми идва да направя холните секции бял лак или комбинация бял лак и венге, но да не се слее със стените само ако е изцяло бял лак или комбинация?И хич не мога да си представя вариантите лак и венге, само бял лак или само венге в комбинация с тази череша newsm78
Черешата на мен също вече ХИЧ НЕ МИ ХАРЕСВА. За съжаление кухнята ми е доста голяма и доста ми излезе от масив да я направят и сега не мога да си позволя да я изхвърля и да правя нова... Cry А и като не е мръднала, няма и за какво да се хвана пред мъжа ми и без това едвам ми се нави на новите реконструкции, подмяна на целия под, ВиК и подмяна на част от обзавеждането Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 15:44 от drago_2008

# 644
  • Пловдив
Здравейте момичета,
темата за кухните винаги ми е била интересна и въпреки, че вече съм направила две кухни, все още намирам много важно да ви следя и да съм в крак с новите тенденции. Винаги съм имала идея каква кухня искам, но сега имам нужда от малко помощ и се надявам да ми помогнете с мнения. Както казах по-горе направих последните 5 години две кухни в Пловдив и знам какво искам като пространство и шкафове.
Другата седмица живот и здраве ще имаме нова къща и вече съм готова с идеята за кухнята, но имам проблем с избора на аспиратор. Реших да сложа този модел:
http://www.clubic.com/shopping-635549-3-whirlpool-akr-808-ix.html
Притеснявам се дали няма да се замърсява повече и тъй като е наклонен да не стане така, че да го чистя повече от кухнята.
Помогнете момичета

Общи условия

Активация на акаунт