Израел

• 63 385
  • 350
  •   1
Отговори
# 105
  • тук-там
- в Бат Ям ли ще сте или в Яфа? Понеже Бат Ям не е точно в Тел Авив, макар че е близо.
Тук може да си гледате и цените на влаковете:
http://www.rail.co.il/EN/Tickets/Pages/Calculator.aspx

Още не съм букнала апартамент - но най-вероятно в Бат Ям - като, че ли е по-спокойно и плажът е по-хубав.
Благодаря отново.  bouquet

# 106
Плажа в Тел Авив е много хубав, но е доста пренаселен. Ние бяхме с кола и не мога да дам инфо за градския транспорт. Бяхме в този хотел http://www.booking.com/hotel/il/art.en-us.html?sid=af8f8ad851ee7 … 374d5a5e9f;dcid=2, препоръчвам го, чисто, с паркинг, със страхотно местоположение - на 5 мин. от плажа и на 5 мин. от централните улици и предоставят хавлии за плаж.
На мен като цяло Израел не ми допадна, ама никак. Не бих се върнала там, кофти държава. Ако отивате само за плаж, има доста по-хубави местенца  Peace

# 107
Плажа в Тел Авив е много хубав, но е доста пренаселен. Ние бяхме с кола и не мога да дам инфо за градския транспорт. Бяхме в този хотел http://www.booking.com/hotel/il/art.en-us.html?sid=af8f8ad851ee7 … 374d5a5e9f;dcid=2, препоръчвам го, чисто, с паркинг, със страхотно местоположение - на 5 мин. от плажа и на 5 мин. от централните улици и предоставят хавлии за плаж.
На мен като цяло Израел не ми допадна, ама никак. Не бих се върнала там, кофти държава. Ако отивате само за плаж, има доста по-хубави местенца  Peace

Хотелите по бреговата линия не са евтини, но може да се намери много приличен и за значително по-малко пари.

Хубаво е да се каже и с какво е кофти държавата, когато се дават оценки Simple Smile

# 108
Лично усещане, съжалявам, ако засягам някой  Peace
Психически бях подготвена и за разпитите на границата и за хората с автомати по улиците и на плажа. Но, не ми харесаха отношенията араби-евреи, не ми хареса начина, по който продават религия и всичката тази религиозност, мръсотията по улиците и не на последно място - не ми харесаха цените. Около 4 пъти по скъпо е спрямо тук. За Ейлат нямам думи, отврат, единствено Петра осмисля пребиваването ми две вечери там. Усещам горчивина след тая екскурзия, не знам как да го обясня.
Мисля, че сега много повече оценявам България.

# 109
Лично усещане, съжалявам, ако засягам някой  Peace
Психически бях подготвена и за разпитите на границата и за хората с автомати по улиците и на плажа. Но, не ми харесаха отношенията араби-евреи, не ми хареса начина, по който продават религия и всичката тази религиозност, мръсотията по улиците и не на последно място - не ми харесаха цените. Около 4 пъти по скъпо е спрямо тук. За Ейлат нямам думи, отврат, единствено Петра осмисля пребиваването ми две вечери там. Усещам горчивина след тая екскурзия, не знам как да го обясня.
Мисля, че сега много повече оценявам България.

Не, не, в никакъв случай, беше ми интересно да прочета! За чистотата - да, изглежда по-мръсно. Но едно, че навява пясък (обезсмисля постоянното чистене на витрини), а и прилепите цапат. В Израел са над 30 вида, но унищожават насекоми и е за предпочитане да оцвъкват мазилките на сградите, отколкото да намалее популацията им. Впрочем е и доста задушно в Тел Авив през лятото, за което допринася и застояването на бреговата ивица с високи хотели - това пречи да прониква свеж въздух от морето. Цените и на мен не ми харесват Simple Smile. Религията е много дълга тема.

# 110
Виж сега културно , цивилизационно  и чисто като манталитет евреите са много по-близки с арабите  отколкото с европейците . Ако не си падаш по ориенталщина няма как да харесаш Израел от пръв поглед . Не мисля , че патрулиращите полицаи и военни ми направиха някакво неприятно впечатление . Все пак опасността ги дебне отвсякъде и напълно ги разбирам, Аз харесах Израел единствено от голямата ми любов и интерес към историята.
С друго нищо не можа да ме впечатли. Нито плажовете са конкурентни на европейското средиземноморие , нито природата ...
Всяка педя земя обаче е пропита с хилядолетна история и заради това пак ще се върна.

# 111
Stenk, обожавам ориенталщината, но не мога да сравня една гостоприемна Турция с Израел. Както и да е, в момента ходенето до там не е безопасно. http://m.dnevnik.bg/sviat/2014/07/22/2348604_redica_mejdunarodni … _vremenno_spirat/
Истински съчувствам на израелците и палестинците, които преживяват това. Надявам се скоро всичко да отмине, въпреки че напрежението между двата народа е изключително голямо  Praynig

# 112
Бейби би ли споделила от къде взехте кола и на какви условия. За сега това ми е най-ритеснителния момент как да избера колата Simple Smile

# 113
  • тук-там
Бейби би ли споделила от къде взехте кола и на какви условия. За сега това ми е най-ритеснителния момент как да избера колата Simple Smile

Не съм Бейби, но да кажа. Laughing
Най-добре от летището, ако ще "кацате" и "излитате". Запомни добре, къде се връща рент-а, щото само по табели...трудна работа. Предвиди поне 1 ч  от връщането до чекирането - далече е.
Тоооолкова перипетии имахме, но...човек се учи.
Имат задължителна държавна такса от около ....50-60 долара , май беше. newsm78
Никъде по сайтовете за букване го няма обявено - аз резервирах онлайн, щото...нали по-евтино. Laughing
Задължително резерв в картата от около 1000 долара  - за застраховка - пак никъде не го пише.
В мойта бяха останали само 800, но..направиха изключение, защото взех да гледам наистина "лошо".
А, да - тези ми ти 1000 долара ти ги освобождават след около ...10-15 дни от връщането. Peace

# 114
От летището взехме колата, мисля че на сайта на wizz има рент а кар оферти - ние взехме от avis. Единственото, което те съветвам, искай да ти направят застраховка за щети до 1000 евро, за да нямате главоболия. Към 100- тина лева мисля, че беше, но може и да бъркам.

# 115
  • София
Планираме организирана екскурзия в началото на май. В момента разглеждам оферти. Иска ми се пътуването да не е само с религиозна насоченост. Има ли и други, които скоро планират посещение в Израел?

# 116
Някой ходил ли е скоро в Израел? Интересуваме дали е достатъчно спокойно за екскурзия.

# 117
  • София
Ние ще ходим от 8-ми май. ако до тогава никой не се разпише, ще споделя Simple Smile

# 118
  • тук-там
С организирана екскурзия би трябвало да е по-спокойно. Peace
Мисля, че в момента няма напрежение, до колкото е възможно.
Ние миналия юли ходихме самоорганизирано......точно по време на размириците.
Животът си продължава. Там никога не е спокойно, когато и да решиш.
Пожелавам много приятни емоции! Заслужава си. За мен само за веднъж. Peace

# 119
Wild_rabbit, след като сте ходили точно по време на размириците, мисля, че трябва да ви се даде медал за храброст Simple Smile newsm51

Общи условия

Активация на акаунт