Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 483
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София, център
А може ли някой да каже каква е цената на картата за градски транспорт за ученици?

А, разбрах: http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokyme … karti-za-ychenici

Ухх, много бе.

# 556
  • София
Да, в началото и моят се затрудвняваше също на 2-1....1+1 и да постави сравнителен знак на мястото на многоточието.
Но сега вече разбра, че първо трябва да си сметне двете задачи и да постави знака.
Ако ги правим в къщи, го карам на отделен лист да ги реши, да си запише отговорите на задачите и вече, като му е по-нагледно да си напише и  <,>,= ако е в клас...също го съветвам с молива да си пише отговора на задачата, иначе  го забравя буквално за секунда. А и така като са нагледно и повече ги разбира и запомня.
Не знам имам спомени, че преди всичко си смятахме на отделни лисчета помощни и после само писахме  отговорите, сега имам чувство някак на изуст и на досещанка ги карат да правят някои неща...

Nansen - http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokumenti/46/tarifa

# 557
Бордюрът са дребни елементи, оцветени. Подразних се от занималнята, че на изписани две жълти триъгълничета, две червени квадратчета, две сини точки и пак така, за край на домашно по математика, е казано, че бордюрът не хубав и подходящ, а трябвало друго.  Няма да се разправям за подобно нещо, но щерката с право недоумява какво и е на бордюра. Вкъщи си преписа цялото домашно ( аз не харсах първото, защото си личеше, че има изтривано) и си направи завършек какъвто си реши, нямаме специални изисквания от нашата госпожа за тези неща.

# 558

Мартеа, дъщеря ти харесва ли храната от стола? При нас родителите масово казват, че не се хранят децата и аз се чудя от понеделник какво да предприема. Ще ми се да видя къде е менюто за седмицата, за да си избере в кои дни да си взема купони, в другите дни ще и давам повече храна от вкъщи.

харесва й, да, казва, че си изяжда всичко. На децата не им харесва масово, защото е безсолна (това сподели учителката, без да рекламира храната, каза че е качествена, но е безсолна), готвят по определен стандарт за солта (както и за другите съставки, де) и вероятно това е причината. Аз у дома също не готвя много солено, нито пикантно и мазно, без запръжки, вероятно й е по-близко до моите манджи, на които ние си добавяме сол. Честно казано, дано да продължи да се храни в стола, въобще не ми харесав идеята да е по цял ден на сухоежбина. И без това вече сме жертва на модата "кроасан за следобедна закуска". Аз имам проблеми с кръвната захар, децата ми са генетично обременени и въобще не ми допада идеята да имат нещо сладко за самостоятелно хранене, но склоних веднъж в седмицата да слагам кроасан.

Моята снощи беше отново ужасно уморена, вдигна Т, която свали за един час. Спа близо 13 часа. Направо някакъв срив от преумора се получи при нея. Иначе няма нищо друго, но я оставих вкъщи.

# 559
  • София
Nansen - не е толкова много, аз ако му сметна  трамвая до и от у-ще само е 46 лв този месец, отделно си пътува детето и на др места, т.е. 20 лв за вс линии ми се струва ок...
само не разбрах тази 10 лв карта за вс линии каква е точно...

# 560
  • София
Искам да попитам за бордюра (дребните елементи)

Изобщо нямам представа за какво говориш...

И аз не зная за такъв "бордюр", чак и изисквания към качеството му, малко се е престарала госпожата.
Нашите също са минали входните нива, не са и разбрали за какво иде реч. В края на месеца госпожата ще ги води на театър в неделя.

# 561
  • София
Равенство е образно казано.В смисъл,че вчерашните задачи са били със знак за по-голямо и по-малко.Моят се е справил/пак има шестица с къдрави уши Laughing/.
Трябва ли вече като ползва градски транспорт да дупчи билети?Не съм му взимала карта.

# 562
  • София
Май другата цел на ученическата карта (освен достъп до училището) е точно, за да се извади на детето карта за градският транспорт.
Мартин от другата седмица започва да пише само с химикал. По математика са стигнали до задачите от типа "колко" е= 4-1. Г-жата обясни, че много деца се затруднявали да осмислят задачата и да видят, че е същата като  4-1=....

# 563
И при нас децата правят бордюр. С цветни моливи, във форми,каквито желаят.  Аз също мисля, че целта му е да фиксира определена работа за определен час (ден).
В понеделник отново ще имаме родителска среща. Казаха ни, че в началото срещите ще бъдат честички, което е добре според мен.

# 564
  • София
Равенство е образно казано.В смисъл,че вчерашните задачи са били със знак за по-голямо и по-малко.Моят се е справил/пак има шестица с къдрави уши Laughing/.
Трябва ли вече като ползва градски транспорт да дупчи билети?Не съм му взимала карта.

като стане на 7години.

# 565
  • София
Nansen - не е толкова много, аз ако му сметна  трамвая до и от у-ще само е 46 лв този месец, отделно си пътува детето и на др места, т.е. 20 лв за вс линии ми се струва ок...

Ако някой от родителите на детето си купи карта за гр.транспорт за 1 месец за цяла гр.мрежа,заедно с тази на детето,то тогава картата на детето за 1 месец за цяла гр.мрежа ще струва 10 лв,а не 20 лева.Аз така го разбирам.

# 566
  • София

Ако някой от родителите на детето си купи карта за гр.транспорт за 1 месец за цяла гр.мрежа,заедно с тази на детето,то тогава картата на детето за 1 месец за цяла гр.мрежа ще струва 10 лв,а не 20 лева.Аз така го разбирам.

мерси, това не звучи зле...
ще разпитам октомври кое как Simple Smile

# 567
  • София
Той навърши 7 през април.
Ух каква съм небрежна.Цяло чудо е че до сега не са ни глобили Embarassed
Ще проверя тогава с каква бележка мога да му купя карта.
Ние със съпруга ми се редуваме с взимането и воденето.Когато съм аз ползваме градския транспорт.

# 568
  • През девет земи в десета
Здравейте, позагубих се напоследък, но нещо не успявам да сколасам с работа, студентка и двама ученици. Все някой ме дърпа за нещо ooooh!

Ние също имаме предложение за екскурзия. До Рилски манастир за 1 ден - 28лв. ooooh! Това само за път Shocked. От 45-50 деца...добре припечелват фирмите. Както и да е, аз отказах категорично. От нашия клас имаше само 5 майки ентусиастки.

Вчера пък имахме родителска среща. Много похвалиха децата. Стараели се, слушали и като цяло били много хубав клас. За моята щерка впечатленията са много добри. Не може да бъде причислена нито към 6-годишните, тъй като има 5 такива деца в класа, нито към тези които не са ходили на градина. Много оправна, изпълнителна и отговорна Laughing Shocked

От другата седмица щяло да има и закуски, но да видим какво ще представляват Thinking

Направихме опит 2-3 пъти да ходи до училището сама с едно комшийче, което е 2-ри клас. Аз стоя на края на улицата и чакам да стигнат до оградата на училището. Няма проблеми, дори така ѝ е по-забавно, отколкото да я карам с колата. Ще видим дали като захладнее, няма да запее друга песен Mr. Green Вчера на родителската отрязаха квитанциите на тези родители, които сутрин влизат в училището и обслужват децата Mr. Green Вече ще трябва да се оправят сами.

При нас няма домашни за през седмицата. Само за събота и неделя имат по една страничка домашно в тетрадките по математика и български.
До края на седмицата приключват с предбуквения период и започват да взимат буквите. По една на ден. До февруари ще трябва да приключат с буквара.
Ваканциите ще са:
1-ва ваканция: 01.11.12г. - 04.11.12г.
2-ра ваканция: коледна от 22.12.12г. - 06.01.13г.
3-та ваканция: зимна от 23.02.13г. - 25.02.13г.
4-та ваканция: великденска от 29.03.13 - 07.04.13г.

# 569
  • София, център
Angel_Dust , права си, обаче като се замисля кой си плаща картите и билетите, и кой не, и защо не го глобяват и защо цица държавата, и първо ще зачекна друга тема и второ ми идва байгън. Байгън и аман все от нас да мине.

Общи условия

Активация на акаунт