Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 449
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз нещо май не съм разбрала, та въпроса ми е: с личните ученически карти първокласниците пътуват ли безплатно?

# 571
  • София
Аз нещо май не съм разбрала, та въпроса ми е: с личните ученически карти първокласниците пътуват ли безплатно?
не,децата над 7г не пътуват безплатно.

# 572
  • София

Много ти благодаря Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 573
  • Варна
Четох назад, че сте обсъждали звуковият анализ. На Ивчо му е много трудно да раздели отделните букви на думите. Ако например анализът е на кола, той казва ко - ла. Въобще според него думите се състоят основно от съгласни. Кажете някакви упражнения, за да започне да разделя думата на букви.

# 574
  • София

Много ти благодаря Simple Smile Simple Smile Simple Smile

С личната карта можеш да му извадиш карта- 9лв за една линия, 12лв за 2 линии и 21 лв мисля беше за цялата градска мрежа Peace

# 575
  • Бургас
И при нас не се чува за екскурзий.Още ми държи влага загубването и на първия учебен ден/че и на втория/,та дано нямат скоро.Довечера имаме РС.

# 576
  • София
Despina, опитай с обяснението, че гласния звук може да го извика: к - ОООООО - л - АААААА.

# 577
Днес се събуди само със запушено носле и кашлицата спря кашля малко. Екскурзията им е на 13-ти в събота, двудневна с 1 нощувка аз я пуснах. Маршрута им е Ботевград Троян ще нощуват в Троян на сутринта тръгват и ще минат през Елин Пелин и се прибират в София. Пускам я защото една от учителките които ще са с тях е моя леля. Grinning Grinning

# 578
  • Варна, България
Много смело с тези екскурзии!  Thinking
Евала на учителките! Явно много им се ходи!  Mr. Green

# 579
  • София
Лични карти ни искаха, ние ги занесохме, но още не са ни ги върнали. Трябва да попитам, какво става с тях.

Много смело с тези екскурзии!  Thinking
Евала на учителките! Явно много им се ходи!  Mr. Green

А, какво ще кажеш за екскурзия с 4 годишни хлапета Mr. Green.

По математика са на 4 - та, другата седмица ще вземат 5 - та и след това ще им е контролното.

# 580
  • Варна, България
Лични карти ни искаха, ние ги занесохме, но още не са ни ги върнали. Трябва да попитам, какво става с тях.

Много смело с тези екскурзии!  Thinking
Евала на учителките! Явно много им се ходи!  Mr. Green

А, какво ще кажеш за екскурзия с 4 годишни хлапета Mr. Green.

хахах, същото ще кажа... Евалата!  bowuu Много смело! Зная за градини, в които са предлагали лагери, екскурзии. Явно не попаднахме на такава.  Crazy
Струва ми се прекалено рано за екскурзии. Сигурно гледат да използват хубавото време, но оределено бих била притеснена, още повече с преспиване

# 581
  • София
В нашата градина непрекъснато предлагаха екскурзии и лагери. От 2-ра група нагоре. За 3-та и 4-та, почти им ставаше кофти на учителките, че много малко майки си пускаха децата. Не знам дали на тях им се е ходело или инструкцията на директорско ниво е да се съберат повече деца, но си личеше, че се стараят всякак да ни убедят  Mr. Green
Аз моята дъщеря така и не я пуснах на екскурзия с преспиване, но други майки бяха доволни.
Пусках я на еднодневните екскурзии, както и на ски- училищата за по 5 дни, но си спяха у дома.
Така, че за еднодневни екскурзии съм претръпнала вече, най-притеснителен ми е транспорта и шофьора, на учителките имам доверие.
За повече нощувки просо се опасявах, че детето ми на втората нощувка ще ревне по телефона: "Мамо ела да ме вземеш!" и ще трябва да бия път до не знам къде си в раб. време.
Но както е тръгнало да има за какво да се карам всяка вечер, скоро госпожицата с радост ще иска да нощува далеч от нас  Embarassed

# 582
  • София
Аз изпращах децата си на лагер от детската градина. Никакви сериозни проблеми не е имало и те бяха много доволни. Малко се объркваше семейният бюджет, защото сумата за две деца е сериозна.

# 583
  • у дома с любимите си хора
Според мен относно екскурзиите зависи от детето.

В началото на лятото моето дете трябваше да пътува в чужбина на международно състезание.Нямахме възможност да пътуваме със съпруга ми и се наложи за 3 дни да го пусна сам с отбора-всички деца бяха на възраст 11-16г. т.е. моето беше най-малко.Изживях си всички притеснения,свързани с пътуването без да го обременявам.Единственото,което му поръчах е да носи винаги със себе си телефоните номера на българското посолство и консулство,написани на лист/телефон няма/ в случай на нужда.Треньорката каза,че изключително много я е слушал и не е усетила,че е с дете.

# 584
  • София
Ние също имахме предложение за зелено училище за 4 нощи но имаше само 2 деца записани и финално няма да се ходи. Аз не съм против, но ми се струва малко раничко, дет“ се вика, не са се опознали още и се спичат  Laughing
вилиан, ако не е неудобен въпросът ми-на какво състезание е ходил синът ти,  не знаех че има за 7 годишни.. Thinking
На моята дъщеря пък днес учителката й забранила да ми се обади с мотива, че вече била порастнала. Разбирам мотивите на учителката, но детето е тръгнало да се обажда в почивката, не виждам на кого и с какво е попречило. Още повече , че и самата учителка знае че се носят телефони и няма нищо против носенето им. Детето разбира се, я послушало, и ми казва-ами учителката забранява и мен ме е страх да не ми се кара. Е , добре, как  може детето да иска да ми се обади, но от страх да не го прави, ами недай Боже, ако има някаква съществена причина да поиска, пак ли под заплахата от каране и страх няма да го направи.
Аз смятам, че детето трябва да е уверено, че може да потърси майка си по всяко време и да има вътрешната сигурност че може да я намери е необходима.
Не искам да нарушавам авторитета на учителката, но не ми се струва добре детето ми да се притеснява да ми се обади.
Добавям, че преди няколко дни бях пропуснала да и сложа шишенцето с вода  Embarassed /за мой огромен срам* и то седяло жадно, ако се беше обадило щях да помоля учителката да я заведе до бюфета за да си купи вода /те по принцип не ходят до бюфета/
искам да ви питам как вие бихте постъпили на мое място?

Общи условия

Активация на акаунт