Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 441
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Дала съм телефон на дъщеря си точно, за да може да ми се обади. До тук се е случило 2-3 пъти, което показва, че е порастнала да знае защо и кога да звъни. Така, че не разбирам мотива на учителката, а и дори само да ме чуе, пак е важно за нея.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 15:03 от MIK

# 586
  • София
Звездица, не се настройвай към учителката. Може би, детето е споделило защо иска да се обади, пък причината е била маловажна или просто госпожата е искала детето само да се справи Peace

Моите всяка година са ходили на лагер от градината. В първите години придружени от майка ми, по-миналата дъщеря ми сама ходи. Следващото лято, нищо, че вече не е на градина, пак ще я пусна с нейните госпожи Simple Smile

# 587
  • у дома с любимите си хора
звездица,няма състезания за 7 годишни.Той се състезава в групата на 9 годишните,но това не му попречи да вземе 4 медала-2 златни,1 сребърен и 1 бронзов.Тренира плуване.

# 588
звездица,няма състезания за 7 годишни.Той се състезава в групата на 9 годишните,но това не му попречи да вземе 4 медала-2 златни,1 сребърен и 1 бронзов.Тренира плуване.

Браво!

# 589
  • Пловдив
звездица, каква е била причината за обаждането? Може госпожата да е счела, че не е необходимо детето да те притеснява по този повод. Някой път децата звънят за пълни щуротии, на третата минута те са забравили защо са звънели, а притеснената майка го мисли цял ден.

# 590
  • Пловдив
Звездица, имам спомен, че сте на целодневно обучение, как разбра ,че учителката е забранила на детето да се обади? Wink
Бъди спокойна, ако е нещо важно никога няма да забрани, дори и самата тя ще звънне ако се налага. Може сега моментът да не е бил подходящ и затова да не е позволила.

# 591
  • София
Вилиан, имаш основание да се гордееш, браво!

# 592
  • София
Браво на детето. Все така да продължава Peace.

звездица, аз мисля, че след като са им разрешени телефоните и след като са били в почивка децата, могат да се обаждат на родителите и то дори без да има причина. Ако за учителката причината е била неоснователна, за детето пък може да е било важно да се чуе с майка си.
Моя син рядко ми се обажда. Има дни в които въобще не ми звъни, но днес например ми се обади да ми каже, че докато е рисувал си е счупил 2 от пастелите. Сторило му се, че е основателна причина и ми се обади. Преди няколко дни, обаче отивам да го прибирам и устата му подута и леко разкървавена. Каза ми, че неговия приятел го е ритнал без да иска. На въпроса ми, защо не ми се обади, той каза, че не го боли и, че не е толкова важно hahaha.

# 593
  • София
благодаря за отговорите   bouquet
причината е , че аз я помолих да ми се обади, това по повод че се чувствам виновна че преди два дни не сложих вода и искам да ми споделя какво се случва на момента е не постфактум
не сме на целодневно обучение, пробвах но детето се изморява много и тъй като имаме възможност да има при нея човек, се отказахме.
Аз не се настройвам против учителката а се чудя как да подходя-да обясня на детето че най-важно е да има свободата да говори с мен, независимо кой какво казва, или да говоря с учителката и най-човешки да я помоля да не я спира да ми се обажда ако са в почивка.
И накрая добавям, че детето нито веднъж не ми се е обадило до този момент, а има телефон от самото начало на учебната година, тоест не може да се мисли, че е прекалявала
Вилиан, браво, имаш чудесен повод за гордост Peace
марти, много ми хареса това, което си написала
аз мисля, че след като са им разрешени телефоните и след като са били в почивка децата, могат да се обаждат на родителите и то дори без да има причина. Ако за учителката причината е била неоснователна, за детето пък може да е било важно да се чуе с майка си.

# 594
  • Пловдив
Звездица, помоли госпожата да й разреши да ти се обажда в голямото междучасие например. Явно жената е преценила, че няма причина за звънене. Не се сърди на учителката, но правилата за звънене по телефон трябва да са еднакви за всички. Иначе настава анархия. Особено при малките. В класа на познато дете не е разрешено да се носят телефони, с 2 изключения, но апаратите стоят при госпожата.
Вярно, че още много се притеснявате, все пак децата са едва трета седмица в първи клас, но скоро нещата ще си дойдат на мястото и сами ще осъзнаете, че сте се притеснявали напразно за някои дреболии.  
И не се чувствай виновна за водата, а започвай да учиш госпожицата сама да си слага шишето с вода в раницата.

# 595
  • Пловдив

не сме на целодневно обучение, пробвах но детето се изморява много и тъй като имаме възможност да има при нея човек, се отказахме.

Извинявай, просто съм запомнила грешно  Hug
Може госпожата да иска да ги научи на повече самостоятелност, сигурна съм, че не го е направила с лоши чувства, просто ситуацията е била такава.

И един общ въпрос за водата. Имате ли идея какво става след като им свърши? Защото аз постоянно получавам въпроси - може ли да отида да си напълня шишето Simple Smile Просто децата си допълват от чешмата и пият от там. И мога да ви уверя, че количествата, които се изпиват не са изобщо малки, просто надигат шишетата ей така да се намират на работа и да "кръшнат" за секунди от това, което правят в момента.  Laughing

# 596
Добавям, че преди няколко дни бях пропуснала да и сложа шишенцето с вода  Embarassed /за мой огромен срам* и то седяло жадно, ако се беше обадило щях да помоля учителката да я заведе до бюфета за да си купи вода /те по принцип не ходят до бюфета/
искам да ви питам как вие бихте постъпили на мое място?
Учителката не може да остави класа, за да заведе 1 дете до бюфета. А в крайна сметка, ако е била много жадна, от малко вода от чешмата нищо няма да й стане.
По-скоро попитай учителката какви са й били съображенията в конкретния случай да я спре да се обади.

За водата, Марти си връща шишето пълно, казва че пиела сокове. Сега се замислям дали връща тази която й давам или си пълни нова от чешмата.

# 597
  • Бургас
На дъщеря ми водата и свършва и затова купихме още едно шишенце 330 мл.Обаче пак била свършвала и си ги пълни от чешмата, а тя изобщо не е от пиещите вода. Rolling Eyes Още на втората седмица се прибра с пробити с химикал капачки.На всичките деца били така шишетата-пиели без да развиват капачките...Така една седмица.После май им омръзна и следващите шишета не са разпробити.

# 598
  • Mediterraneo
И един общ въпрос за водата. Имате ли идея какво става след като им свърши? Защото аз постоянно получавам въпроси - може ли да отида да си напълня шишето Simple Smile Просто децата си допълват от чешмата и пият от там. И мога да ви уверя, че количествата, които се изпиват не са изобщо малки, просто надигат шишетата ей така да се намират на работа и да "кръшнат" за секунди от това, което правят в момента.  Laughing

Никаква представа нямам какво се случва, но и не ме засяга, честно казано. Вода от чешмата не пие със сигурност, понякога казва, че не й е стигнала водата, друг път я връща наполовина пълна, недопита. С кръшкането госпожата ще трябва да се справя някак си, все пак нито съм там и мога да контролирам това, нито пък мога да я пратя съвсем без вода. Това понеже ми стана интересен общия ти въпрос в каква връзка е  Wink

# 599
Ами не знам, мислите ли, че не е питейна водата в училищата, аз съм убедена, че е. Ако не беше така, със сигурност щяха да ни уведомят или поне предопредят, че не става за пиене...

Аз лично съм убедена, че чешмяната вода /специално за София/, е по - добра от доста бутилирани такива. Минералната не я коментирам, синия Девин е доста флуор над нормата например, малко хора се интересуват, а каква е гаранцията, че в лавката няма да е такава...

Освен това гледах едно филмче по "Дискавъри", в която каза, че София има една от най - хубавите питейни води в Европа, не е хлорирана, не е обогатена с флуор /като в Канада или Сащ/.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 16:32 от Небесна

Общи условия

Активация на акаунт