В чужбина с три деца

• 18 688
  • 225
  •   1
Отговори
# 135
има един чистач на улицата ... всяка сутрин - чете си вестниците от айпад

Ето затова хората искат да емигрират. Виж как окуражително си го написала.  Mr. Green

hahaha  Joy Joy Joy

# 136
Ама какво има в един айпад -  какво е предизвикателното за стандарта на пролетариата  -29 евро/мес е до 1ГБ на ден за iPad 16GB, таблета е включен
Или не е дадено на чистачите и работниците да имат достъп до технологиите за масова употреба.
Достъпът  до технологии не е свързан задължително с висок стандарт.

# 137
Естествено, че не е. Пък и то палачинката се обръща, на корпоративните роби им филтрират фейсбука, пролетариата клика вестника от сабалян....вчерашният лукс е днешната мизерия:)

# 138
Достъпът  до технологии не е свързан задължително с висок стандарт.

Но е популярно, че високият стандарт върви в комбинация с интелект и познания. У вас всеки може да има айпад, а у нас само умните и богатите. Сега разбираш ли как се издигаш за минути в очите на родата?

# 139
Боже боже, ами ако видите сутин в кафето има един чистач на улицата с оранжевите жилетки влизат да пият кафе и се засичаме всяка сутрин - чете си вестниците от айпад сигурно съвсем ще се потресете.  какви неща си позволява пролетариата не е истина, не ги е срам.

Чистачите са си добре платени, работят, да си позволяват каквото искат.
За друго говоря аз...
Аланглето беше шеф на една хм дама. Въпросната има 5 деца, живее в общинска къща,
споделяла е, че няма мъж, получавала помощи за децата, за отоплението и знам ли какво още.
Вярно имаше заболяване, но въпреки всички усилия и разбиране, които положиха,
за да може тя да работи поне малко и нещо, лъжеше (доказано) и все беше в болнични.
Уволниха я на края и аланглето ходи у тях да й занесе документите за подпис.
Каза, че в къщата имало възможно най-последните модели телевизор, лаптопи, игри всякакви.
Та, всеки да си купува, каквото си иска. Но всяка обедна почивка да си броиш стотинките,
а синът вечно да виси пред работа за пари за сандвич, това не е нормално.

И друго се сещам-
на пръв поглед £30-тина за модерен телефон или айпад на месец, не са много.
Повечето ми колеги, обаче, намират това за ненужен разход. Не че не могат да си го позволят.
Но англичните като са си изкарали сами парите, не обичат да харчат излишни.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 23:28 от zlatnata tolumba

# 140
Отдавна не сме в 90тте, когато само големите бизнесмени имаха мобифони и си ги носеха по улиците всички да ги видят  Twisted Evil 2012та Апъл и Самсунг никого не филтрират.
Преди няколко дни четох някаква статистика,  че мобилни имат към 6 милиарда души, което представлява 87 на 100 души на планетарно ниво.
Мин седмица  една жена с доста окаян вид, търсеше някакъв адрес и ме спря да ме пита - беше си го записала на блакберито.  И точно си помислих колко вече нищо не значи достъпа до тези неща.
Едно време голЕмата работа да си сложиш нокиата до кафето да те видят 'ората Simple Smile

# 141
  • ENGLAND
Е, откъде тръгнахте и докъде стигнахте, все митове, за помощите, анцузите и айпадите.
Убийте ме, но за толкова години сновене между Англия и България не съм видяла нито един с анцунг (аз така знам че се пише), със златни ланци и тем подобни. Виждам само млади баби, нагласени като за ресторант, хукнали се да помагат в отглеждането на отрочетата на младите "английски" мами. Жал ми е за тях, оставили са съпруга си, взели са отпуска и тръгнали да помагат. И след това снахата или дъщерята обяснява по форуми как си гледа сама децата.

# 142
E Doret, това не мога да го повярвам, честно!

# 143
Ами Дорет, то чужбина не е само Англия.... Peace

# 144
И в Кипър идват много баби да помагат, изключително трудно е в чужбина с малки деца. Тук няма роднини, лели, каки и стринки.

# 145
Има ясли и градини,но те струват пари, а и не винаги има места.
Бабите са много по-евтин вариант.Е, поне някои.Наште и двете баби много солено ми излизат и затова ,когато ми се наложи /предимно вечер/ ползвам гледачка.

# 146
Познавам няколко майки тук, на които им помагат баби, но никоя от тях не твърди,
че си гледа сама детето, напротив, винаги подчертават, че имат помощ и са благодарни.
Говорила съм си и с баби в самолета, не ми изглеждат нещастни, радват се, че са в помощ,
една дори сподели, че й е по-добре тук с дъщерята и внуците, не се разбирали със съпруга й,
по-добре си били като са надалеч. Колкото хора, толкова и съдби, решения.

# 147
Съгласна съм със zlatnata tolumba.  Peace

Колкото хора, толкова разбирания.
Има баби, които са щастливи до внуците и децата
и с радост помагат. Има родители, които не харесват яслите и то не защото са скъпи,
а поради ред други причини. Няма смисъл да се обобщава.

Между другото, холандските баби също помагат.
Пример са ми на училищния двор, има деца които редовно биват взимани и карани от баби и дядовци. Скоро се видях с бивша колежка, майка и гледа и нейните и на брат й децата, та са пропуснали ясли/градини. Хората са си чисти холандци и момичето изказа голяма благодарност към майка си за помощта. Всичко е до семейство и отношенията в него.   Peace

# 148
Аз пък незнайно защо по-скоро познавам една категория българи по кожените якета на летището Simple Smile

И аз мисля, че има доволни баби. Майка ми с кеф редовно идва.
Мисля, че познава Париж по-добре от мен. толкова километри е навъртяла Simple Smile

# 149
  • На село (близо до Лондон)
Ех гледах, четох хубава раздумка сте си направили  Simple Smile
Не знам дали момичето с трите деца още чете, а и Янтра, но да се изкажа като майка в чужбина с три деца.

Три деца по-лесно се гледат в чужбина отколкото в България. Така поне ми се струва, деца в България не съм гледала, ходила съм си само на почивка лятото. Да емигрират хората, тука е лесното Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт