Отговори
# 525
Eachtra,
Аз бях сигурна,че затова така дълго се изгуби от хоризонта този път Simple Smile
Да сте живи и здрави и много да се обичате тримата!!!
От сърце ти го пожелавам. Пусни някоя снимчица във ФБ като имаш време.

# 526
Eachtra честита дъщеричка!   bigdance2

На лекциите по кърмене ни обясниха, че първите седмици бебоците сами регулират кърменето и вече като го отрегулират може да си отдъхнеш, че се нахранват по-бързо. Така че ще трябва да се търпите с дългото кърмене. С дъщеря ми бяхме по същия начин в началото. Ако Лорини е на линия и тя ще каже. Пробвай да я будиш, да не и даваш да заспива докато суче. Мести я от гърда на гърда, изправяй я, потупвай я, гъдай и петичките, щипкай бузките Simple Smile
А за болките, най-силната която съм изпитвала в живота си е при чернодробна криза след натравяне с антибиотици в една от родните ни болници. И бъбречните кризи и раждането са бледа сянка.
Ева - има различни раждания, мисли позитивно - твойто раждане ще е перфектно и ще боли най-малко. На жените с болезнена менструация, съм чувала, раждането не им се струва чак толкова болезнено. Всъщност най-неприятно е накрая, доколкото си спомням, но си вече в такъв транс от суматите хормони, които бушуват в тялото ти, че някак бързо минава. Аз все си повтарях - "още малко, още малко" и то взе, че свърши.
По същата причина от вълнение и нетърпение, от шаш от обстановката и клизмата някак между другото я помня. Тя пък специално не боли, просто ти вливат една водичка минаваш през ВЦ-то и си забравила.

# 527
  • Пловдив
Честити бебчета на Eachtra  и  maya.r    bouquet  bouquet  bouquet....Да са ви живи и здрави малките мишки..много радост и усмивки да ви носят Heart Eyes

Palica...успех утре...и не се тормози толкова с негативни мисли Hug.

Ева..и мен ме е страх...ама да си призная честно  Blush...гледам да не мисля за раждането в подробности...и да се страхувам от болката...без да знам точно  колко е силна тя Peace..все ще се преживее...

За болката ...аз съм с доста болезнен цикъл...та се надявам да е нещо подобно Mr. Green...щом години наред съм издържала...

А, иначе, като силна болка....правили са ми пункция на костен мозък...та тогава ми обясняваха , че боли много повече отколкото при раждане...та се надявам пак да са прави хората Mr. Green

# 528
КЪРМЕНЕ ПО ЧАС И ПОЛОВИНА ОЗНАЧАВА ПРОБЛЕМ...може да е през час и половина два, но толкова висене означава не добър трансфер...пиша от тел...после ще се включа подробно... В сайта на НАПК напиши компресия и пробвай така да я кърмиш... Или мести от гърза на гърда...дори и по няколко пъти на едно...потърси консултант за твоя район или ми се обади да поговоррм...пък аз ще те пренасоча...

Момичета 0889 605 402 ми е тел...звънете ми с въпроси за кърменето, че ще ми е по-лесно...пък и на вас също...не се притеснвяйте да ме търсите...

# 529
Честити бебчета на всички майки, които вече гушкат бебетата си!
Честити рожбички на Eachtra  и  maya.r   bouquet  bouquet  bouquet!
lorini, стискам палци за бързо и леко раждане
Toni Radeva, не се притеснявай за клизмата, не е чак неприятно, преживява се бързо.
Ева на Сцена, едно е сигурно, колкото си по-позитивна и спокойна, толкова по-малко ще те боли. За болка боли, но да ти кажа аз предпочитах да ме боли, за да знам че става нещо, така ме беше страх че ще родя без да разбера вкъщи Grinning. Приеми го като едно интересно приключение, защото то е такова, събитие което ще е наистина много емоционално за теб и си струва всяка болка.  Peace

Да ви разкажа за моето раждане. Първото ми раждане преди 3 години беше секцио по спешност, сега много исках да родя нормално, но отвсякъде срещах негативни мнения, вкл. на лекарката при която исках да раждам, смяташе че всичко ще стане по същия начин (при пълно разкритие бебето не можа да слезе) и едва ли не че аз имам някаква "несъвместимост" между тялото ми и бебетата ми. Подготвях се по много различни начини, ходех на йога, пиех чай от малинови листа, психически се настройвах, работех със страховете си. Знаех, че бебето е заело много по-добра стартова позиция, както и имах много подготвителни контракции (това ми беше другия страх, че няма да имам контракции, ако ми изтекат водите). Бързах освен това да родя по-рано, защото бебето пак вървеше по-едро (първото 4150).
Наближи ми времето до термина и вече се бях отчаяла, докато една нощ се бях събудила от едни болки, които спряха и тъкмо си казах в 3ч. "изтървах и тази нощ" (исках да родя през нощта  Joy), когато чух звук на спукване на мехура и тръгнаха да изтичат води. Първо малко се паникьосах, че наистина всичко се повтаря, след което успях да се успокоя. Този път имах и дула, която също по телефона ме насърчи да се отпуснем и да не бързаме за болницата. Обаче след около половин час започнаха контракции, които доста бързо се учестяваха. Станаха на 2-3 мин, когато усетих, че няма смисъл повече да стоя вкъщи (а трябваше да осигурим и гледачи на сина ми посреднощ) и много бързо се изстреляхме към болницата. Там стана ясно, че заместничката на моята докторка няма да дойде, а на дежурната лекарка хич не и хареса идеята, че съм след секцио. Но при прегледа стана ясно, че няма какво да направи  Mr. Green, разкритието беше пълно, а бебето ниско. След тези думи просто умрях от щастие, след това постоянно казваха "бебето си слиза самичко". Съвсем скоро почнаха напъни, които ми се видяха безкрайни, предполагам, че се забави заради това, че главата на бебето беше големичка. Така малко след 6 ч. се роди втория ми юнак, 4 кг и 54 см бебе. А на мен ми се сбъдна мечтата със съпруга ми да посрещнем заедно рожбата ни.
Да си гушна веднага детенцето си и след това да не се разделяме задълго.

# 530
  • София
gingerina, след като секциото ти е било по спешност, с вертикален разрез ли е? Моето е такова, именно поради спешността и защото е било критично да извадят бебо, колкото се може по-бързо, че е бил без сърдечен ритъм и сега всички доктори ми обясниха и навсякъде чета, че при вертикален разрез последващо нормално раждане е изключително рисковано и затова не се препоръчва. Заради което и си приех планирано секцио "без бой"...

# 531
Ева на сцена, не се страхувай от болката. Аз по принцип хич не мога да търпя на болка. Първото ми раждане беше много трудно, но сякаш болката от самите контракции не бих казала, че беше нещо кой знае колко страшно. Наистина си болеше, но някак преживяемо. Колкото и да ти го обясняват другите, докато сама не минеш през това и не го преживееш, някак си ще е различно. Просто бъди сигурна, че в мига, в който се роди бебето, всичко свършва, забравя се на секундата. Т.е. не че се забравя, ами остава в миналото, как да кажа, спираш да чувстваш болка и цялото ти внимание е насочено към малкото същество, което се е появило току-що. А тези няколко часа, докато трае раждането, на мен ми минаха много бързо. Докато се обърна, дет се вика, и един час се изтъркулил.
А и ти си в САЩ, където раждането няма нищо общо с това в БГ. Ще бъдеш обгрижвана, няма да си закована на система, ще се разхождаш, има и разни упражнения, които можеш да правиш по време на контракциите, така че всичко ще е наред. Стискам палци да се похвалиш с леко и безпроблемно раждане, както и всички ние, разбира се  Hug

Деси, palica, леко и бързо да минава всичко и при вас, ще чакаме новини  Hug

Честито на новите ни мами! Да са им живи и здрави бебчетата!!!   bouquet

# 532
Деси, Лорини, Ралица..стискаме палци thumbsup

Аз не мисля, че е въпрос до праг на болка, а до нагласа..надявам се да не се паникьосам само. А по време на тези контракции бебето мята ли се? Аз само не искам да страда, че какви ли не неща изчетох, че ми стана мъчно...

И мен ще ме преглеждат за разкритие, но не ме е страх, по-добре да знам какво се случва долу, пък и не вярвам, че доктора видиш ли ще изкара тапата, тя ако е тръгнала да пада, значи е било въпрос на време.

За клизмата си вкарвате филми...не е болезнено

Виждам, че коментирате чайчетата за колики и другите средства, обаче какво мислят консултантите ми е интересно? Нали те поддържат тезата кърма и само кърма. Също не ми е ясно какво предлагат като алтернатива на водичката за плакненето на устичката след кърмене?

# 533
Milenita, в моя случай бебето имаше добри тонове, по-скоро се мъчех много вече и лекарката реши, че няма смисъл и бебето е много високо. Така, че разрезът ми е хоризонтален, може би защото не е било чак толкова "спешно".
След вертикален разрез незнам дали може да се роди нормално.

# 534
  • София
Благодаря за отговора!   bouquet
Точно щот' навсякъде четох ( и се наслушах, де), че след вертикален не може и затова попитах, че и на мен много ми се искаше сега, ако може да ми се получи естествено... ама кат не мой - не мой  Party

Пожелавам на всички спокойна нощ и да устискаме до когато трябва (кой до термин, кой до назначена дата), че тия дет сме с по няколко контракции на час, само се филмираме  Stop

# 535
чай за колики, може да пие майката...бебето няма нужда...каквото трябва ще мине през кърмата...

капките това не е наша работа да препоръчваме...но като цяло пробиотици, но не био гайа(мисля, че аквасорс и лактофор май са качествени) това го казвам не като консултант... и капките за колики като цяло са за спокойствие на родителите, че правят нещо...
повече гушкане, топло на коремчето, по-често хранене на по-малки порции, да не се прехранва детето...да се оригва по-често...

плакнене на устата ако гъбичките изчезваха с вода, нямаше да се борим цяла бременност с тях...освен това, какво значи плакнене на уста...и да му дадете лъжичка-две то ще я глътне и няма да си изплакне устата жабуркайки...можете да го рпавите с марля...но пак млечницата не се изчиства с вода...тя се появява от евентуален прием на антибиотик от майката или бебето...или ако майката има гъбички...затова като се лекува бебето, се лекува и майката...

затова и да плакнете и да не плакнете все тая...но пък всеки си решава...ние само даваме насоки...майките си преценяват кое може и кое не...

засега лека от мен...

ева на сцена... страха повишава адреналина, а той болката, щастието спомага на окситоцина и той на всичко останало...така че положително настроена, усмихната и ще видиш колко лесно ще станат нещата...а пък и таткото ще е при теб...предполагам, че ще имаш повече екстри от нас...не натиск да раждаш по-бързо и т.н....така че не се отчайвай от сега...

# 536
Честито на новите мами! Здрави и спокойни бебчета!
за страха от раждането - гледам да не го мисля. Предния път въпреки положителната ми нагласа и вярата,ч е всичко ще е ок, нещата не се случиха точно така...но както и другите момичета казаха, в момента , в който видиш бебето всичко остава в миналото. Мислих, че съм се отказала от идеята за второ дете, но когато видях двете чертички, последното нещо, за което се замислих, беше самото раждане. Наистина се забравя, независимо как е минало. Пожелавам на всички да е леко и бързо все пак Wink
  Аз тези дни нещо съм доста изнервена , баткото все още си е вкъщи и започна да си показва характера, ядосвам се, че имам да свърша доста дреболийки, а с него не ми се получава... Тежко ми е, леко се разболявам, много се изморявам....Малко ме гонят някакви чувства, че няма да се справя с двете деца...дано да е само времено...Най ме е яд като си изпусна нервите, защото принципно съм доста спокоен човек - поне външно  Rolling Eyes
   Деси, palica  - пожелвам всичко да мине леко и бързо.
   Лорини - дано и ти скоро споделиш радостната новина
Аз лично се надявам да устискам още малко, ама ще видим тази седмица мисля да мина през лекарката, че е крайно време да се разберем и с нея нещо... Rolling Eyes

# 537
При мен стяганията зачестиха доста днес и то сега привечер, но все пак не са болезнени. Не му е времето още и не искам да мисля, че може толкова да подрани.
Фортуна беше обяснила, че задържането на кърма в устата може да доведе до млечница. Все пак тя е стоматолог, би трябвало да ги разбира тези неща. С приемането на малко вода не се лекува гъбична инфекция, а се предотвратява възникването й, ако добре съм запомнила от нейния пост.
А в лактогонните чайове има доста съставки, които ги има и в чайовете против колики - анасон, копър, лайка и разни подобни. Помня, че педиатърката ме караше и чай от маточина да пия, ама то май беше за успокоение и по-добър сън.
Милинка, няма такива неща за ЛКК при болничен със задна дата - доки да не си измисля нови правила и да не дописва законите и наредбите. Аз имам официално становище от Министерство на здравеопазването по този въпрос, ако имаш нужда - мога да ти го пратя.

# 538
мерси за отговора lorini Hug аз нарочно гледах да не се обръщам към теб, че да не те притеснявам, успех Simple Smile

# 539
Точно така, Поли, с приема на малко вода или по-скоро с обтриването на устата с марля с вода се премахват остатъците от кърмата, които са предпоставка за развитие на млечница
Успех на Рали утре  Praynig
Аз се връщам да ви чета, но май и от мене ще има скоро новини - както нямах никакви симптоми, така тази вечер започна да ми пада слизестата  запушалка, може би се успокоих, че вече съм в града, в който ще раждам  Simple Smile
Честито на новите мами!  Hug
Успех и късмет на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт