АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 779
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Малко съм притеснена. Току що след банята на Емма видях,че на зърното на дясната й гърда има нещо като бяла пъпчица, на пипане е твърдо.  Rolling Eyes От днес е преди го нямаше.... Да звъня ли на педиатъра? На консултация сме чак на 22ри.
В Гуугъл нищо не намерих все разни страхотии за рака на гърдата излизат.

Софи, и Плами имаше наскоро едно такова и я водих при дерматолог. Оказа се запушена пора. Мазахме с някакво кремче мисля че Фусидин Н и за около седмица мина. Но може би е по-добре да ви погледне специалист  newsm78

Ивка, страхотна е Велизара  Heart Eyes
Боре, верно че имаше нещо за свивките на краката, това пък съвсем го бях забравила  ooooh! Утре ще го погледна синковеца. Но по спомени май не беше толкова сериозно колкото си го мислят майките  Wink

Зафирка, не мога да не те отбележа, много як пост пак четох от теб  Laughing

за очите - аз доколкото знам цвета ще се промени след приключване на кърменето. ама дали не е някаква бабина деветина. кво ли общо има цвета на очите с кърменето  newsm78

# 541
marley__,пожелавам ти третото ти да е момиченце,да връзваш панделки и да правиш прически HugЗа килограмите-не се тревожи,и аз бях така с Марти,все ми се караха на консултацията,че много съм го хранила това дете.И наистина си вървеше пухкавичка допреди година-две,но сега нещата се нормализираха и изобщо не е пълна.Най-важното е да е здраво детето,няма гладно да го държиш,я.
borebore,не е много определящо това с гънките,Марти имаше три на едното краче,а само две на другото.Ходихме на лекар и Слава Богу,нищо й нямаше,така че явно не е вярно това за гънките.И ние не сме ходили на ортопед,педиатърката каза,че няма нужда.

# 542
Минавам да се похваля, днес ходих на обучение за захранване в детската градина до нас. Ние там ходим с малкия да пеем песни, много му харесва, кокори се и оглежда децата, смее се като пеем. Много приятно е особено за моята депресия, която всъщност май мина, защото вече не рева и не се натъжавам, намирам си разни занимания.
Бобката е много интересен сега, смее се и играе - рита с кръчета и маха с ръчички, купих му разни дрънкалки и голяма игра пада. Почти не спи през деня и само това правим. Когато мъжа ми не е на работа го занимава и аз успявам да наготвя 4 ястия, после в хладилника, да не готвя всеки ден.
Малкия се опитва да си вдига главата, много е смешен, много обича да спи на една страна, но от въртенето на главата му изпада коста и сега прилича на комунистически лидер  hahaha
Коментирали сте ревливия период, аз лично много се стресирах първия път като рева 4 часа и нямаше успокояване. Сега го разпознавам кога реве от глад, кога не е доспал.
И накратко да ви кажа за тази книга на д-р Карп, съветва за добър сън повиване на бебето до 4 месец, също шъшкането за успокоение, люшкане и т.н. Майка ми се опитваше да повива бебето като беше на 20 дни, но не й се получи. Сега пак се опитах, спа повит само един ден и изпада в истерия като види пелената. Освен това доктора съветва като слагаме бебето в кошарата дори да е заспало да го разбудим леко за да се научи да заспива само. Понякога работи при нас, отваря очи, оглежда се и като си види играчките се унася и заспива. Продължавам да чета, стигнах до раздел 3-6 месеца, ако ви е интересно ще споделям. На мен ми е интересно, нали ми е първо дете.  hahaha

# 543
  • София
Вследствие на страхотното ми настроение тази седмица ми дойде муза за писане и сътворих това, ще го сложа към годишните писма на Сашето и Пепи:

Какво е любов...?
Когато изживявам всяка болка, страдание и притеснение с него и за него...
Когато го наблюдавам сладко спящ и така до мига, в който усещам, че не мога повече; че се задъхвам от желание да го взема в силната си прегръдка...
Когато двете жадни за ласки очички ме гледат сякаш съм богиня...
Когато усмивката и смехът му топлят майчиното ми сърце и го търся за още и още...
Когато гърдите ми плачат за него, а той се впуска сигурен към най-защитеното място и се чувства доволен, щастлив, обичан...
Винаги когато не е до мен, а аз мисля за неговото съвършенство, завършеност и благост, но не бягам, а бързам, устремена да го целуна както само аз мога...
Когато знам, че е дошло от чудо и е взело доброто от света...
Когато поглеждам и в другия ъгъл и виждам растящо, НЕ, пораснало момче...
Когато вечер му говоря и го галя, а той ме дарява с нежност, казвайки: "Мамо, обичам те колкото безброй Галактики"...
Когато изпълнява на китарата си поздрав за мен и само за мен...
Когато измисля истории, фантазира и мечтае...
Когато падне с колелото, изгуби се в гората или рисува по стените...
Когато помагам - с мисли, съвети, с опит...

...Тогава я чувствам. Това е любов!
Към двете мини мои.
Избухнала повторно с появата на новия живот!

# 544
bibi, страхотно е... разплака ме!  Hug Hug Hug ...Пишеш им писма всяка година ли?  Пък минката да ти кажа я топвам само ако водата е като чай, мноого съм зиморничава, та само вълните прескачах с Бобо  Mr. Green
бореборе, Бобо също имаше различни гънки, но не е имал проблем.  Peace
Котка и Калинка,  Hug
Ивка, чудесна е малката!  Hug

Хайде ставайте поспаланки и давайте идеи за закуска, че ми се иска нещо различно...  Hug  bouquet Hug

# 545
  • София
Добро утро момичета  Hug
Тайра, вие колко души живеете в тоя апартамент? Ми то не ти, ми и дете се изнервя. Да си взимат фотьойлите и да излизат hahaha
Би-би уби ме с това от сутринта още  Joy smile3532 Само 7 човека с малката сме вкъщи  Mr. Green
Блонди аз лично не съм много доволна от тъч скрийн,нищо че в момента съм с такъв  Mr. Green
И ние мислим за 2ро бебче,ама да видим кога ще е,че нали уж след секцио поне 2 години трябва да чакаме,а не ми се искаше да са с такава разлика...
Гунди аз давах на Емма колийф не във всяко ядене,защото и ние щяхме да превишим дозата.Давах й само в 3-4 яденета,ама при мен беше заради коликите...
Ивка_77 ние сме с Аптамил АР от повече от седмица,3та кутия почнахме ама все още си има горкото не точно запек,ами просто ужасни твърди акита...Иначе всеки ден поне по 1-2 пъти ака.Може би и Емма като стане още няколко дена по-голяма и ще спре да плаче.Сега реве главно защото й се спи,а не знае как да заспи.
Охх Емма успя да заспи за още час-два явно,щото днес с татко й рано се надигнахме и тя уж да не изпусне нещо  Mr. Green
Момичета,все забравям да ви се похваля,че си имаме билети за концерта I like 90's който е на 16.11.Емма ще я оставя на баба и дядо и ще се кефим с татко й  Mr. Green
Ето две снимки на малката ''ревла''
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 09:47 от tayra

# 546
 Hug Слънчица, как сте?
Ивка, така е, той и мъж ми беше поел изцяло грижата, аз затова колкото и да ми беше трудно и заради него исках, защото той не е мъж вечер да се прибере и да иска да си почива, понеже е бил на работа, ами чисти, готви, помага с Анди и разхождаше Коки...ама то разхождането не ни беше проблем толкова...
Сладка Велизара  Hug
Софи, аз не искам подкрепа..нея си я получавам от мъжа..просто споделям..можех и да си замълча  Wink 
Анди не е акал от 2 дни  Crazy
Тайра, не знам какво се оплакваш, че само реве, Анди никога няма да го снимаме така скоро  Mr. Green
Биби, браво  Hug

# 547
Добро утро моми4етааа Simple Smile

поуспокоихте ме за гънките  Hug но пак ще си отидем на ортопед де .....

# 548
  • До морето
Добро утро момичета, аз сега ставам, а синчето ми още спи нощния си сън  Laughing От 3 дни сме на гости при свекърва ми и все едно някой ми смени детето- само спи и яде, а когато е буден раздава усмивки. Няма такова спокойствие. Самичък си направи някакъв режим и сега спи и яде в едни и същи часове, а вечер като заспи в 9 се събужда към 3 и половина чак. Спи човека и майка му с него  Laughing Не знам от чистия въздух ли е, но ако продължава така, мисля да се пренесем тук  hahaha

Много хубави постове прочетох назад - и на Биби, и на Котка и Калинка - май вече малко по малко почваме да влизаме в релси  Wink

Би-би и на мен ми стана интересно- какви са тези годишни писма?
Бюти  Hug и според мен това е правилното решение - новородено, с куче-бебе, пък и с Хорейшо - хич не е лесно, а в апартамент ми се струва направо невъзможно.
Ивка и Тайра - големи кукли си имате
 Аз да ви се похваля, че вчера ми дойде, или поне така си мисля бая червено и обилно , ама не ме е боляло пък  newsm78
Иначе в четвъртък бях при моя лекар и каза, че всичко било наред, а матката ми, цитирам " се била свила като сливка"  hahaha

Аааа, щях да питам- Белверде, имаш ли братя или сестри?

# 549
Здравейте момичета,

Мога ли да питам кърмещите майки колко са ви нощните паузи между кърменията? Нашите станаха вече 4.5-5 часа и това ме притеснява. Не знам така с 8 кърмения на ден дали кърмата няма да ми намалее значително. Освен това пак се изхождаме на 2-3 дена по веднъж. Вярно, че количеството компенсира, но ме притеснява. Коликите ни продължават с пълна сили. Има ли още някой с колики освен нас?
Женя какво става с кърменето. Отминаха ли вечерните проблеми. Аз смених позата на футболна и сега ми е много по-лесно.

# 550
Е вчера се притеснявах че спи много нощем, благодаря за отговорите мо ичета, а тази нощ се хранихме сто пъти - в 23, 2:30, 4, 5, 6, 7, 8.... Simple Smile
Иначе днес ставамЕ на два месеца и тази сутрин към 9 като ме видя ми се ухили съвсем съзнателно, на баща си също Simple Smile беше си хванал и пелената в ръчичка и я размяткваше пред него Simple Smile голяма шушулка ми е Simple Smile
Губи ми се дидк24 от ст. Загора, от много разходки сигурно няма време за форума Simple Smile

# 551
Vg1 , не се тревожи ако бебчето ти пропуска хранене, особено нощем.Щом спи значи е спокойно, не е гладно и всичко му е наред. Не мога да проумея защо някои мами си будят бебетата да ядат посред нощ, все едно тях някой да ги събуди в 3 часа да ядат Rolling Eyes
Ивайла снощи заспа чак към 1 часа и после се събуди към 9 часа, яде и спа до към 10.30. Спи и яде, няма какво да ме притеснява Heart Eyes

# 552
Моргеннн,сабахлян Mr. Green
Как сте,дами Mr. Green
Аз пийвам пак кафенце с водичка,чета ви тук и се радвам на слънцето,което влиза  през прозореца ми Mr. Green
Тайра,не знам как се събирате 7 човека в един апартамент,колкото и голям да е той Shocked Ние сме 3-ма с бебето и като дойдат баби и дядовци и забравят,че трябва да си тръгнат,ме хващат лудите и нервата #2gunfire Честито за билетите Peace.Опс,сега видях и снимките,мн сладка беболинка Laughing
Гледам за броя на децата си говорите.Аз май искам само едно детенце.Просто за две не знам дали ще ни стигнат силите newsm78
Блонди,да кажа и аз за тач скрийна-еми моят любим телефон е с копченца (много обичам да натискам копченца Mr. Green Mr. Green Mr. Green ),но на половинката е с тач скрийн и винаги когато се наложи да ползвам се изнервям.Еми не ми е удобен Crossing Arms
Би би,много нежно..... Hug

За спането-еми бебчо от самото начало си спи по гръб,сам си върти главата.Въпреки моите опити да го обръщам настрани и подпирам с възглавнички-не се получи.
Софи,дано всичко е наред с Ем.Не чети много в нета,за да не се панираш излишно Hug

Аз за гънките,за които си говорите,нищо не знам.Може ли малко повечко инфо?
Бютка,днес звучиш свежо  Hug
Ивка,Велизара много хубава Hug
При нас нощта мина сравнително добре!Хапвахме,спяхме,кой каквото пожелае Mr. Green
Днес съм запланувала да излизаме по магазините-да купим активна гимнастика,шезлонг,прахосмукачка.И кенгуру бях решила да вземем,но една приятелка предложи да пробвам първо дали ще му хареса в него.
Ау,гледам и други мамчета са писали,ама то как няма.Аз пиша поста от 10:00 часа,кафето го допих изтинало,а сега трябва да излизаме.
Хубав ден,сладки Hug

# 553
hahaha шматка
Блонди, гледам за телефони си питала..моя е и с тъч скрийн, и с копчета - голям кеф  Mr. Green и на мен не ми е удобен само тъч скрийна  Twisted Evil друго си е да има твърдо  Mr. Green Twisted Evil
Софи, недей да четеш да не се вкараш в някой филм. Сигурно е нещо нормално  Hug
ВГ1 - честит ви втори месец  Heart Eyes
Кашпи, пу-пу   Hug
свекито ще ходи до Англия за 2 седмици и къв списък и приготвяме не  е истина  Mr. Green оня ден с Лоа видяхме в мола един много як сет за подправки, от тея дето се въртят такива с 16 малки бурканчета - ама 120 лв  Mr. Green та сега съм си харесала тоя http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/8423050/Trail/s … htext%3ESPICE.htm
за 15 паунда  Twisted Evil

# 554
Добро утро и от мен! Аз нещо съм много активна от няколко дни, ама гледам да не ме забравите и за това.  Twisted Evil

Софи, и аз преди два дни видях, че Теодора има точно такова дето го описваш но близо до оченцето, но и аз предполагам, че е запушена пора или мастна пъпчица, в сряда сме на консултация и ще питам педиатъра. Не знаех, че има мехлеми за мазането им, но по-нагоре някоя мама беше споделила и сега ми поолекна, че се чудех как ще и го махат и какво ще я правят.

За гънките за първи път чувам, но ние ходихме на ортопед, гледаха ни на видеозон и казаха, че всичко ни е наред. Според мен по-добре да се отиде на специалист, отколкото да се вкарвате в излишни филми.  Naughty

Бюти, като описваш твоя мъж и все едно за моя говориш.  Heart Eyes А за акането на Анди не се тормози, моята Теди и се случва да ака на 2-3 дни, но за сметка на това по 2-3 пъти в деня, в който ака и то обилно.

За цвета на очите,, ами ние като не се кърмим???  Joy Бабини деветини са това с кърменето, близнаците се родиха с теменужено сини очи, на Санди се смениха преди 2 седмици и станаха пъстри като на баща му, на Теди все още са си сини, нямам си на представа от какво зависи, но не е от кърмата.

marley__, много голям вашия бебок. Доколкото знам, не е хубаво да наддава толкова бързо, че има опасност от рахит. Нали даваш вит.Д??? Като ходиш на консултации, педиатърът ви, не те ли съветва нещо?

Общи условия

Активация на акаунт