АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 796
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Блонди, и мен педито не ме прати на ортопед с Викчо, но се надявам тоя път да ни прати, понеже знам, че при момиченцата има по- често проблеми. Освен това точно в моя род имаме такива- точно в момента при майка ми се установяват проблеми с краката, а аз също нося тоя ген с кривите кости и затова си мисля, че момата трябва да я водим за всеки случай. Въпреки,че от др. страна чух,че предварително и по- скоро превантивно почти нищо не може да се направи? newsm78
Искам да похваля Котка и Калинка, която най- учтиво ми предложи половин опаковка капки на Колийф, още не знам дали ще си струва изпращането им, но съм толкова поласкана и впечатлена от това, че ми се ще и тук да изразя огромната си благодарност за това предложение.   bouquet Hug newsm51 Heart Eyes

# 631
  • Враца
Фери, много хубава снимка на аватара  Hug

А пишките (биберони, не истинските) съм ги поръчала и чакам с нетърпение, ама още ги няма.

Благодаря, Блонди  Hug Heart Eyes
Тъкмо щях да питам какво стана с тия "пишки"  Mr. Green Дано имате успех с нея, аз искрено вярвам, че ще е така.  Simple Smile
Белверде, да на кърма сме само, а май на нашите младежи само имената и физиономиите се различават.  Crazy Hug
Шех, и моя сладур яде стабилно по 2 пъти на нощ, към 2 и към 4-5.  Tired
И аз не съм ходила на ортопед.
Малко телеграфично, ама с една ръка, сори.  Hug

# 632
  • Враца
Качих 3 снимки в снимката, да няма пренебрегнати.  Wink Hug

# 633
И моята мома яде точно по това време- около 2 и после към 5, но тая нощ както и др. прави и доста по- големи паузи. Peace
Фери, много е трудно с една ръка- аз обикновено съм все така;-)

# 634
Добър вечер  Hug
Оказа се че един от принципите на Карп се потвърди при нас като работещ.От началото /като изключим периода на жълтеницата/ Явор хапва на 2 часа и вечер спи по-качествено,по-дълго и спокойно.
Снощи го кърмих последно към 23ч. ,малко трудно заспа,но после се разбуди към 5.Тази пауза ме устройва.Нищо че ми се иска да поспивам още и още и още....  Embarassed
Тази нощ направихме същото.Направи пауза между 16 и 19ч.,проспа си разходката,нищо че ни обрули вятъра той си беше опашкулен.Като се прибрахме го къпах и яде към 20ч.Сега спи и се надявам най-късно в 12 да яде пак за да направи пак голяма пауза.
Обаче ме е разранил...сефте  Mr. Green Мажа Лансинох,но заради постоянните течове и подплънките много гадно щипе.

Много студ хвана  Confused Като изляза от банята и зъзна.Усещам че скоро ще пускаме радиаторите.Много обичам да ми е топло,особено ако навън е студено.

И да похваля чая на Хип.Не се наливам,пия през ден,но усещам разлика.Решила съм да си го пия да поддържам нивото.И в този ред на мисли има ли някой на който да му се е регулирала кърмата?

# 635
Гунди, Благодаря ти. Просто искам да помогна. Знам колко е скъпо, а аз няма да ползвам моето, защо да го хвърлям като може да послужи на някого.
Изчетох ви за това забелване, но аз леко дърпам кожичката по време на баня и измивам, това по съвет на брат ми който е с две момчета.
Момичета прочетох за тази 90 дневна диета, но все ме е страх дали е подходяща сега докато кърмя. Някой започна ли я и има ли резултат или правите друг хранителен режим? Четох за Руслан Мъйнов отслабнал със зоната, но ми е много шах с тези режими, нали сега ям ако има време и обикновено бебето реве в другата стая, а аз се нагълтвам като щъркел.
Мукадес, на мен ми се регулира кърмата, много рядко ми напращяват гърдите. Когато започна да кърмя след две-три цоквания на малкия усещам гъделичкане и ако му е силна струята и се дръпне хвърчи материал на всички страни. Особено смешно се получава вечер когато кърмя в леглото и спящия татко получава душ от кърма в лицето.  hahaha Майка ми изпрати още една кутийка от този чай и ще си я пазя ако евентуално се наложи. Но аз пих и билки семена от анасон с маточина, също ми помогнаха.

# 636
Здравейте моми4ета  Hug

Поздравления за мамите с бебоци с режим, при нас си е вси4ко строго индивидуално, ден за ден Simple Smile но надявам се с порасването да се установи някакъв режим......

ина4е Ангел запо4на да си сму4е палеца стабилно, не иска залъгалки ве4е..... малко ми е притеснено, как ще го оту4вам, 4е имам много близки примери с проблеми, заради смукане на палеца... newsm78

# 637
Боре,то и при нас е различно всеки ден. Но едно си остана от началото - сутрините са му най-криви  Tired А на мен точно тогава ми е най-сладкия сън.
Вечер пък спи най-спокойно и аз вместо да лягам с него шетам  Tired

Котка и калинка,на мен ми се иска да спре да тече по всяко време  Tired

# 638
Гунди какви симптоми има бебето ти?Има ли диария,наддава ли?Има ли ефект от Колиф?
Елсън видях ви в снимката на Марафелци, на нас също много ни харесва там.
Белведере не мога да не отбележа, че на твоите сватбени снимки всяка кралица би завидяла.Страхотен стил и вкус.
Моичките днес ми скъсаха нервите, малкото нон стоп еека,  като спре го замества голямото като повтаря някоя глупост по сто пъти накря си го изкарах на някаква патка от бтк,която всеки ден ми звъни да ми се обяснява,че ако си подновим договора ще ни подарят стенен часовник Mr. Green
Аз ви разказвам,че моето няма режим,но се оказа,че всъшност аз нямам режим.Детето си огладнява в едни и същи часове всеки ден,доспива му се по едно и също време,но аз не го бях забелязала.Той също става на два месеца днес и го измерих 6 600.Надявам се да забави трупането на килца,че ще трябва да си купя каручка и за в къщи.

# 639
  • Добрич
Алоха, мами Simple Smile

Момичета, благодаря за отговорите за пишката. Засега не правя нищо освен лекото подръпване за измиване, но няма да оставям нещата като при баткото и ще действаме около 4-6 месец. Васето, това за мазането след забелване ще го изговоря с доктора и ако го одобри, ще го направим.

Мукадес, аз мога да кажа, че кърмата ми е точно толкова, от колкото има нужда чавето. Гърдите ми бяха спряли да текат напълно, но се случва от време на време като поспи повече малкия да протека от дясната.  Не съм цедила доста отдавна и така идеално ме устройва. Бях започнала да си правя чай от копър по едно време в началото, но за момента не виждам смисъл. Забелязала съм при мен, че когато хапна 3-4 пъти през деня като хората, проблеми нямам дори и през вечерните критични часове.

Оф при нас ден с ден не си прилича. Снощи реших, че поне 3 часа паузи нощес ще правим и като се събуди по-рано му бутнах бибата, а той пък милия взе, че я засука и заспа. В тъмното не разбра милото какво смуче  hahaha

# 640
  • Бургас
Добра ви вечер и от мен.
Виктор преди 2 седмици правеше по-големи паузи вечер, отколкото сега. Ето снощи заспа в 10 часа, събуди се за хапване в 1, после в 4 и след това всеки час Tired. Като добавя, че и каката беше леко болна май ми се насъбра.
Бибероните тотално ги отхвърли за сметка на вкусните си ръце.
Кърмата и на мен мисля, че се регулира. Вечер изобщо не тече и не се мокря. Ако се удължи паузата за хранене теквам, но то с тези два часа пауза ooooh!
Лека нощ от мен.

# 641
Привет!Благодаря за споделените мнения за шезлонг.
Влизам с конкретен въпрос към Котка и Калинка и Мукадес- какъв чай пиете и как ви повлия на кърмата?Имате повече,намаля или?

Ние днес сме добре.Но аз не смея ни да се оплача,ни да се похваля Mr. Green
Още съм в чуденка за шезлонга дали да е вибрация или не?Иначе днес го оставихме за малко на активната гимнастика и определено му хареса Mr. Green
Иначе изпрах кенгуруто и утре ще го пробвам.Ако ми е удобно и на бебчо му хареса,може и да си купя.
Оставям ви момичета,дано вечерта е много спокойна Hug

# 642
  • София
Честити месечинки днес на мамите дето днес са се мъчили преди 2 мес.! Hug
Марги, на Хип чаят е хубав, има го на пакетчета, има го и в кутия - гранулиран, но той е подсладен. На мен също ми действа добре. Wink
На мен ми дойде, то затова явно последните дни виждах, че ми намалява кърмата, добре че беше бирата.  Mr. Green  Мислех, че още малко поне ще изчака ама аре една година изкарах без гости  Laughing
Като ви чета май това за регулирането на кърмата се случва и на моя балкон. Вече не усещам това боцкане когато кърмата слиза. Това ли имате предвид, че аз тъкмо бях взела да се плаша, че спира и затова не усещам нищо. Блонди, ти също разправяше за боцкане, сега как е?
Зафира, мноо мъ кефиш! hahaha
Днес ходих да правя обременяване с глюкоза, да видим дали е отшумял диабета. Стискайте палци! Heart Eyes Имаше няколко бременни мами и така ми се прииска и аз да съм като тях, много ми беше хубаво като бях бременна  Heart Eyes

# 643
  • София - град
Уф и аз днес си мислех....искам пак да съм бременна. Беше прекрасно въпреки всички тревоги. Невероятно изживяване!
Мен ме боцка като слиза кърмата, но тя направо си потича в зависимост коя гърда е сукала малката последно.
То милото още е с ужасни колики ooooh! Не се издържа днес в тон със скапаното време си поревах и аз с нея просто не издържах психически да я гледам как се гърчи,мрънка и не се успокоява. Добре че беше мъж ми та да я погушка той докато аз съм в .... кратка депресия.
Четох за С-тата...ама нещо това със стегнатото повиване на ръчичките не ми хареса,може да се успокоява, но не мога да й го причиня .....тя мрази /както много други бебоци/ ръцете да са стегнати или под одеалото... пък ръкавите как ги мрази  ooooh!  Crazy

Ох аз заспивам вече,а след около час ще се буди да яде... да спя ли да я чакам ли  Crossing Arms  Thinking

# 644
Привет и от мен!

gundie, сподели, моля те, за разтоварването с жито, че и аз се запалих. Как се прави, колко трае, има ли нещо особено?

Моята настинка вече отшумява, слава Богу, благодаря ви за пожеланията за бързо оздравяване  bouquet Остана ми кашлицата. Така не бях се разболявала много отдавна, явно имам нужда от повече почивка.

Муки, кой е този Карп? Има ли почва у нас? Mr. Green Стана ми интересно, лекар ли е? Има книга?

Еlsun, кръстих детето на моя приятелка. Моето е малко още, най-рано на пролет. То не че не може и сега, ама то си е все едно малка сватба, не става от днес за утре, а и сега точно това ми липсва, и без това съм я закъсала откъм свободно време. Добре, че майката се зае с търсенето на дрехите,кръстчето и другите неща, които купува кръстницата, че не знам как щях да се справя. Всичко мина супер, моят мъник се държа прилично и спа почти през цялото време. Ритуалът е малко по-различен, отколкото при нас, трае около час. След като се натопи в купела, детето се омазва с олио от кръстницата, включително и косичката. Попът постоянно ме подканяше да слагам още и още. Е, след като го намазах като баничка, попът ми го връчи и си викам, ха сега, ако го и изтърва тука пред всички Mr. Green, както се въртеше горкото, че и тежко, на годинка. Накрая накара майката да ми прави метани до земята (ама точно, не поклони), за да й го дам. Mr. Green Молитвата, дето я назубрих, ми я даде да я прочета. Попът беше голям симпатяга и ми обясняваше подробно какво да правя. Общо взето се справих добре Mr. Green като за първи път.

Общи условия

Активация на акаунт