АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 780
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Bi bi,благодаря за отговора!Аз вече 4 кутия от този чай пия,но не намирам разлика в количеството кърма.Но тъпо и упорито продължавам,че и бира пропих....

# 646
Момичета кога получихте еднократната помощ по банкова сметка за второ/първо дете? При мен мина почти месец /без няколко дена/ и още не са я превели?
Котка и калинка- това което сподели ще го опитам, само не знам как ще стане да му стегна ръчичките. Голяма борба ще е, май късно се сетих.
Женя - радвам се, че се кърмите пък и че сте възстановили кърмаческите отношенията  Wink с бебка. Ако има нещо пиши, насреща съм.
За Бейби Вак - вчера д-р Масларски ми обясни, че така травмирам носната лигавица и тя е по склонна при последващи вируси да се възпалява и да предизвиква хрема. Затова да я ползвам на 2 дена веднъж. Да не ви казвам, че с баткото съм я ползвала нон стоп и мое мнение си спестихме пневмонии и бронхити благодарения на нея. Но няма как ще се слуша док.
За хремата - засега промивки Стеримар през 1 час, спане по ъгъл 45 градуса и свеж въздух. Чакаме носен секрет, ако излезе нещо за включване на антибиотични капки. Но сякаш днес хремата намаля.
За изхождането - док ни предписа въпреки, че сме изключително кърмено бебе след 48 часа неизхождане да прилагаме /но не всеки път/ Нелаксит /мини клизма/. Задължително да давам по една две лъжички вода /не разбрах каква връзка има с изхождането/ и да го оставям по 10 минути без памперс след всяко хранене.
Марги - за лактацията е добра една билка Фенугрийк /fenugreek/ - капсули на фирмата Nature's way /мисля, че имат продукти в аптека на ъгъла на Пенчо Славейков и Дукатска планина/ - може и из нета да намериш. Поръчай си дава добри резултати, но предполагам, че знаеш че бебчо е най-добрия вариант за увеличаване на кърмата. Както казва Мечо Пух - колкото повече толкова повече Hug Успех.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 08:56 от mariaemanouilova

# 647
Зафира, имаше диария, сега само мнооого редки акита, не наддаваше известно време, колийфа не мога да преценя дали действа, понеже пие и др. неща? newsm78
Мери, ами това е режима на Дънов, по принцип той е много дни- аз обаче го правя до 3  Embarassed Embarassed А тоя път и само ден, но понеже го съчетах с пречистването. Яде се само жито, по около една не голяма купичка на ядене- 3 пъти на ден, с мед и канела може. Ядат се ябълки, но не помня колко като количество, адат се и ако не бъркам 10 орехови ядки за целия ден и много вода. Това е най- общо, прави се след пълнолуние. Hug

# 648
.......ще трябва да си купя каручка и за в къщи.
Като намериш кажи откъде и аз да се наредя  Mr. Green
Марги, сега си взех на Хип.Гледам да не пия често,но определено усещам по-често слизане след като съм пила. Под "не пия често" имам предвид,че пия веднъж сутрин и понякога вечер и то не всеки ден.
Но аз по принцип си хапвам много.И пия много....ама много течности,не умишлено,просто се чувствам суха и пресъхнала и имам нужда да се наливам.Постоянно нещо дъвча или ровя в хладилника за още.Та това си мисля е по вероятната причина да си имам много кърма.
И хем ми се иска да се регулира,хем стимулирам /с чая/ за още  Crazy
Снощи се наложи да цедя гърдата която ми разрани,че не му я бях давала и вече в 2 щях да пукна от болка.
МериДжейн,за Карп прочетох няколко поста преди моя /не помня коя мама го беше споменала  Embarassed/ и установих че без да искаме въпросният принцип го спазваме.
Явката от сутринта само разхищава памперси  Mr. Green Вчера само веднъж се разписа и сега си наваксва.Сложих го в люлката за да си спечеля малко време,но май ще го мятам в количката докато е слънчево  Sunglasses

# 649
  • София
Привет от мен  Hug
Много гадно и студено време, а иначе пък слънчево Crossing Arms Днес ставаме с малкия, слизаме на първия етаж и какво да видя - 14 градуса, та пуснахме радиатора Crazy
Софи, не се депресрай така де Hug Ти се беше депресирала и в края на бременността и не искаше вече да си бременна, да се свършва по-бързо, а сега те хвана носталгията Flutter
Мен пък изобщо не ми харесваше да съм бременна и грам не ми липсва Blush
Зафира, благодаря  Hug Вече почти не ми остава време да вляза и да разгледам снимките, още по-малко да качам, не съм влизала в снимката повече от месец и нещо Embarassed Като имам малко време и бързам да прочета тук какво става с вас и да се разпиша Flutter
Муки, хич не ти личи, че постоянно нещо ядеш   Crazy
Моят дребосък май днес гукна за първи път, но беше малко плахо  Heart Eyes Вашите бебоци кога започнаха да гукат?
Гунди, дано се оправя по-бързо Нийка красотийска и да спре да те тревожи Hug
Би-би, успех с глюкозата, да кажеш после  Hug
Бюти, какво става с теб, как си?
mariaemanouilova , и аз съм подала документи преди повече от месец, а в събота теглих пари и видях, че още нищо няма Simple Smile Но сигурно ще е около 20-ти, защото на мен ми дадоха една бележка от общината с която на 20-ти този месец да отида за да си получа и оригинала на акта  Wink
Да попитам нещо за чайчетата с копър против колики тези от вас, които дават, като го направите до колко време го държите и го изхвърляте след това, ако не сте го употребили? Аз му сипвам малко -по 100-200 мл в шишенцето, но за 24 ч. не го изпиваме и трябва да се смени, нали?
И аз реших да купя от тези памперси на ДМ, които похвалихте за да ги изпробвам, но много дебели ми се виждат Rolling Eyes От 2 дни ги ползвам, нямам пропуснат, но и от Памерса не са ми ропускали, така че това не е критерий, просто ми се виждат по-груби и недодялани hahaha

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 11:31 от belverde

# 650
А някой да е ползвал от ЛИДЛ памперсите Toujour? Доста хора ги хвалят.
Белверде и на мен ми дадоха бележка за 15.10 дано спазят срока.

# 651
Би би, боцкането рядко го усещам, при големи паузи, иначе не. Нощес и днес има много, дави се ужасно, като яде, то и това не е лесно  Joy Рядко дохранвам и обикновено цоква малко, колкото да не ме обиди само  Laughing

Софи, съжалявам, че още се мъчихте с коликите, скоро да минават  Hug

Мукадес, ти скоро ще оставаш ли пак сама?  Hug

Мария Емануилова, как пръска Стеримар? При нас са едни огромни флакони и струята е толкова силна, че на мен лично мобе да ми изхвърчат очите. Ако пръсна на Камелия направо ще излети през фонтанелата  Crazy
Взимала съм един-два пъти от тези Памперси за Криско, не пропускат, поне тукашните  Peace

Марги, и аз пия Хип на гранулките, отделно и на пкетчета някакъв белгийски с копър и анасон, ама по един-два на ден, не повече, не съм забелязала ефект. Снощи бяхме на заведение и пи доста айрян, не знам дали от това нощес имаше много. Днес ще пия пак да проверя  Simple Smile

Белверде, Криско не е изгукал нито веднъж, така че не е задължително. Виж, Камелия се скъсва да гука  Crazy Най-ми е смешна, като й подаввам зърното и много нежно му гука, преди да го поеме. А в люлката й има огледалце и се гледа и направо гука като развален часовник на бързи обороти, явно си се харесва  Joy
Ех, аз си мечатя за 14°, тук нощем е 2°, а денем едвам докретва до 6-7  Tired И се дърляме с мъжа ми, че той намалява парното нощем в хола, а денем в спалнята и много мразя да влизам от топли в студени помещения  Crossing Arms Ама го и разбирам, де, че цяла къща да се отоплява нон стоп си е бая разход  Crazy

А сега да се оплаквам  hahaha ние сме болни всички. На Камелия започнах да слагам капки, дано я пресечем гадната хрема, днес лееееко топла ми се струва, дано размине. Мен зверски ме боли гърлото, мъж ми също. Боли ме и глава и очите, та пих парацетмаол. Криско е най-напред и оздравява вече. Майка ми ми дудне да сме ходили с маски, това значи цял ден и цяла нощ, няма да стане  Crazy Вие слагате ли?
И още исках да се оплаквам, ама забравих  Rolling Eyes

# 652
Хайде добро утро. Ние се излюпихме.Simple Smile

Качих снимки и в снимката.

Ние гукаме много и постоянно. Simple Smile
Отивам да се оправям и да излизаме.
Много постно, извинете. Simple Smile

Ужас Изстисках 140 мл кърма и му я дадох. Гърчи се като червей.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 13:05 от babyAty

# 653
Здравейте  Hug
Белверде, мерси, че ме мислиш  Hug
аз съм горе-долу...ходих на гинеколог - още ги има..тоя път бях по-любопитна  Mr. Green казват се "хипергранулации"..по стената на влагалището са  Tired даде ми да си бутам някакви неща още три дни..другия четвъртък съм пак..ако не се махнат се прави обгаряне под пълна упойка  Tired а най-лошия вариант е да ме разшият и зашият пак  Shocked който, ако ми се случи второто дете 100 % ще е секцио  Mr. Green и така..много ми е тъпо, утре стават 60 дни...60 дни ежедневни болки  Cry
а нашите колики сякаш са с пълна сила..освен да пробвам и аз чай от копър..и да му го давам през нощта, хем да откажем нощното хранене  Mr. Green
Анди гука от 2-3 дни..ама аз си мислех, че са просто звуци: "ауу"  Mr. Green мислех си, че да гука значи да каже: АГУУУ  Mr. Green Mr. Green

# 654
Привет,момичета Hug
Блонди,много гадно,дано бързо да оздравявате Hug
mariaemanouilova ,аз подадох документи за еднократната помощ на 29 август,парите ги преведоха на 19 септември.
И на мен не ми харесваше да съм бременна,щото хич не ми беше лека бременноста,но сега вече всичко забравих.И на моменти ми става леко носталгично,че никога повече няма да съм бременна.
С тоя студ,който дойде,се чудя каква температура в стаята на бебка да поддържам,в момента е 25 градуса,а ръцете й са студени и хълца.Споделете колко градуса поддържате вие.
И друго да питам-значи досега ми изплатиха болничния,който беше от болницата,до 4 септември.След него имам още един даден от педиатърката за 74 дни от 4 септември.Та да питам-него кога да го чакам да ми го изплатят и дали ще е за всички дни наведнъж?Хич не са ми ясни тия болнични,то не че разчитам на тях,но все пак.И откога ще почнат да ми изплащат майчинските?Дано някой запознат да се включи,мерси предварително Hug
Ние вече влязохме в някакъв режим,снощи ядохме в 12 и после спахме до 6,голям кеф.
Моята диета тръгна добре,за един ден съм - 700 гр,което е супер.Ама снощи ме гонеше страхотен глад,наливах се с вода,за да не усещам,ама днес съм добре.Нещо много се мотивирах изведнъж,дано да успея,сега отивам да си търся велоергометър,че по-бързо да ги стопя тия килограми.
Лек и спокоен ден от мен  bouquet

# 655
Ех, Бютка, много кофти, чумата да ги тръшне тия хипергранулации  Crazy На мен ми тръгна чисто жълтеникаво, надявам се да означава наистина край на лохиите, а не начало на нови, че ако тръгне пак червено ще се гръмна  #Cussing out имам чувството, че цял живот ще нося превръзки вече  ooooh! Стискам палци да се размине при теб всичко, дано  Praynig

Ивка, браво за диетата, само така!  Hug

Би би, ей на, изпих 1/2 кофичка айрян и боцка, та се къса, пълнят се пущините  Mr. Green явно е точно от айрян, защото така се наливам и с вода, и с чай, все зорлем и насила (Мукадес, ти ожадняваш, защото произвеждаш много кърма, а не обратното  Hug), та ще се минава на айрян, аз обичам. Така че пробвай  Hug

Сетих се какво исках да ви питам, вашите деца понякога шават ли много? Моята понякога започва едно учестено дишане-пъхтене и пуфти и се върти, и маха с ръце, с крака и не се спира за секунда  Crazy

В горичката до нас пък се развъдили лисици  ooooh! притичват насам-натам, ега си  Crazy носят бяс и от една ферма наръсиха яко отрова навсякъде и сега не мога да си разхождам кучето  Crazy

# 656
Момичета кога получихте еднократната помощ по банкова сметка за второ/първо дете? При мен мина почти месец /без няколко дена/ и още не са я превели?
На мен ми я преведоха точно на първата месечинка на Неси.  Peace Даже и акта за раждане си взехме, но някой неграмотен олигофрен почти му е видял сметката - отзад са го надписали с някакъв бабешки почерк и целия в правописни грешки ...  #Cussing out И това е документ, който ще се използва цял живот!
И моята кърма ми се струва, че се регулира, на подплънките намирам вече само капки. Обаче нито един от старите сутиени не ми стават вече и май ще правя пълна реформа. Сега си нося само тези за кърменето. А хладилника и аз постоянно го навестявам, че да видим къде ще му излезе края.
Несинцето вчера видя баща си с маска (заради хремата) и се скъса да се хили ...  Mr. Green
belverde, за чайчето - и аз по толкова правя и точно така - ако не го е изпил през деня го хвърлям. Всеки ден правя нова порцийка.

# 657
Блонди,аз честичко съм си сама. Изключвам през деня от 8 до 5,когато е на работа. Често има лагери и учения които са по 7-10 дни. Миналата седмица бяхме сами тримата с децата.
Но пък и отпуските са едни дъъълги  Heart Eyes
Този уикенд сме решили ако всичко е наред и сме здрави всички Кика да иде малко на село,че оттам мрънкат,а ние с бебе да навестим Икеа.

И малко небебешки съвет да ми дадете: искам да давам на Кики витамини,но избора е труден.Препоръчайте ми,моля нещо изпитано  Praynig Hug

# 658
Аз давам на Кики и намирам за най-хубави Мултисаностол-а  Simple Smile Има за над 3г, и за над 6.

# 659
Здравейте Simple Smile

За гукането - Ангелина гука от нялолко седмици, а от днес започна и да се смее с глас и ми е едно такова миличко...
Тея методи на доктор Карп ние ги използваме всички без повиването без изобщо да бяхме чували за  него Simple Smile)
Еднократната помощ на мен ми я изплатиха на 20-ти месеца след като подадох документите.
За коликите - при нас преминаха, но понякога има много газове горкото, които много я мъчат Sad
За диетите - аз съм на принудителна диета т.е. нямам време да ям, пък кърма си имам за бебе и половина Simple Smile))
Кенгуру си взехме като на Ивка и Софи, ама нещо и с него не мога да се оправя, а като я сложа вътре е един рееев...

Абе това дете много ушна кал има. Писна ми вече сополи, ушна кал, по едно време гурелчета имаше.. Секретира от всички възможни дупки по много...
Иначе.. вече подозирам, че гони 6-те кила - памперсите 2- ка са й малки, държи си главата доста стабилно, става все по-социална и спи все по-малко за мой ужас, защото много бързо й омръзват различните стимули. Мисля като стане на 2 месеца малко по малко да я приучаваме на някакво подобие на режим, че сега е несериозна работа и от двете страни.
Аз пък кандидатствах за магистратура и сега ще видя как ще лавирам между двете неща.

Още някви неща исках да пиша, ама докато прочета и забравих какво ще пиша Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт