SUPERNATURAL: Camera! Say "CHEESE!"

• 29 891
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • гр. София
...Один или който и да било друг не приема човешка форма.

Один не го ли вмъкнаха в човешка форма, още в серията, когато Гейб умря? Щом може за Один, може и за Тор значи Simple Smile Всъщност моят коментар не беше коментар на скандинавската митология, а по-скоро реших да изразя някаква евентуално тайно-логична мисъл на сценаристите Crazy Laughing

Именно - вмъкнаха ГО. Сценаристите го вмъкнаха.  Laughing
Дори и някак да е приел човешки облик, просто е невъзможно и чукът да се смали до размер, годен да бъде държан от човешка ръка. А и евентуалният човешки облик на Тор беше само, за да се яви на търга и да си вземе чука.
Колкото до Мьолнир - така и не стана ясно как, дявол го взел, е попаднал на търг в САЩ. Как този велик бог е загубил божественото си оръжие  Mr. Green Защото едно от качествата на чука е, че след като бъде хвърлен винаги се връща в ръката на своя притежател (Тор). Има легенда, според която Мьолнир е бил откраднат, но от гигант, а не от човек. После Тор си го взима обратно (и познайте дали гигантът оцелява  Mr. Green).
Точно толкова безумно щеше да е, ако на търга предлага косми от брадата на християнския бог (ако бихме приели, че той има такава). Имаше да се удим кой и как е съумял да му ги подстриже  Mr. Green

ПП: няма да зачеквам темата за какво му е на бог от ранга на Тор да се прави на човек, за да си откупи чука на търг, след като би могъл просто да отиде и да си го вземе. Не случайно е бог на мълнията все пак и обладава невероятни сила и други качества.  Sunglasses
Каквото и да си говорим, цялата история с Тор си беше сценаристка недомислица за мен. Дайте тука да скалъпим нещо да запълним епизода. Достатъчно хубави и силни епизоди сме гледали, за да знаем, че сценаристите могат да се справят и значииииително по-добре.  Peace

# 301
  • В средата на времето
Дори и някак да е приел човешки облик, просто е невъзможно и чукът да се смали до размер, годен да бъде държан от човешка ръка.

Розе, всичко е магия Grinning

Колкото до Мьолнир - така и не стана ясно как, дявол го взел, е попаднал на търг в САЩ.

Ами то всичко все там се развива Crazy Те са центъра на света и просветата (отделно, че филмът е хАмерикански Laughing) То битката между Михаил и Люцифер, тази толкова...как да кажа...този толкова грандиозен сблъсък се полупроведе в някакво си гробище, в някакъв си американски градец, ти  - чукът на някакъв скандинавски Бог, защо в САЩ се продавал... Crazy Joy

ПП: няма да зачеквам темата за какво му е на бог от ранга на Тор да се прави на човек, за да си откупи чука на търг, след като би могъл просто да отиде и да си го вземе.

Да ти кажа, всичко детско в мен умря, още когато за малко не убиха Съдбата  Whistling
Всички на търга бяха в човешки форми, които ги ограничават по някакъв начин. Може да е като предпазна мярка, за да не стане мазало Rolling Eyes Освен това на Земята, явно че всякакви там божества могат да се подвизават само в човешка форма. Поне така си мисля...а и има какво да се гледа така. Иначе как щяхме гледаме Кас (примерно), който в истинската си форма бил по-голям от сградата на Крайслер ли беше...? Laughing

На мен ми беше любопитен и този, който организираше търга. Той човек ли беше или не?  Rolling Eyes

# 302
  • гр. София

Колкото до Мьолнир - така и не стана ясно как, дявол го взел, е попаднал на търг в САЩ.

Ами то всичко все там се развива Crazy Те са центъра на света и просветата (отделно, че филмът е хАмерикански Laughing)

Аааа, ще прощаваш  Stop Македонците са центъра на света!  Naughty Мириканците където отиват, македонците от там се връщат вече...

ПП: няма да зачеквам темата за какво му е на бог от ранга на Тор да се прави на човек, за да си откупи чука на търг, след като би могъл просто да отиде и да си го вземе.

Да ти кажа, всичко детско в мен умря, още когато за малко не убиха Съдбата  Whistling
Всички на търга бяха в човешки форми, които ги ограничават по някакъв начин. Може да е като предпазна мярка, за да не стане мазало Rolling Eyes Освен това на Земята, явно че всякакви там божества могат да се подвизават само в човешка форма. Поне така си мисля...а и има какво да се гледа така. Иначе как щяхме гледаме Кас (примерно), който в истинската си форма бил по-голям от сградата на Крайслер ли беше...?  Laughing

Зависи според коя митология. Различните митологии имат различни представи за тези неща.
Колкото до Кас - за него си е в реда на нещата да приеме човешки облик. Всъщност това не е само човешки облик, а е изобщо видима за човеците форма. Така си е според Библията - ангелите се предрешават като човеци, когато трябва да предадат на някого някакво послание.
Но не е редно всички божества и подобни същности да се приравняват до библейската представа за ангелите.
Колкото до това, че всички на търга бяха в човешка форма, за да не стане мазало - конкретно на Тор не му трябва да се прави на човек. Напълно във властта му е да си вземе чука когато поиска. А мазало така или иначе би трябвало задължително да стане, защото никой не остава ненаказан, когато дръзне да застане срещу Тор.  Peace
А какво ни показаха - едно деденце, което гушка чукчето и изглежда разнежено като момиченце с кукла.  ooooh! Че и Сам му видя сметката.  ooooh!

Изи, така се радвам, че пак си в темата!  Hug Много ми липсваха дискусиите по епизодите. Едно време точно с теб доста си обсъждахме нещата  Grinning

# 303
  • В средата на времето
Аааа, ще прощаваш  Stop Македонците са центъра на света!  Naughty Мириканците където отиват, македонците от там се връщат вече...

Жива да не бях! Това го бях забравила Grinning

Зависи според коя митология.

То стана ясно, че значение нямат никакви митологии, както и историите им. След като всичко се пречупва през виждането на сценаристите.

Напълно във властта му е да си вземе чука когато поиска. А мазало така или иначе би трябвало задължително да стане, защото никой не остава ненаказан, когато дръзне да застане срещу Тор.  

Тук се сетих за Тери Пратчет и "Малки богове" ако не бъркам книгата. Там се говореше, че силата на един Бог зависи от брой вярващи в него. Идеята ми е, че скандинавските богове като цяло нямат толкова много последователи вече и е нормално да нямат вече силата си от преди. Може и за това да са използвали образ на дядо - стар е, но не толкова могъщ вече Simple Smile

Изи, така се радвам, че пак си в темата!  Hug Много ми липсваха дискусиите по епизодите. Едно време точно с теб доста си обсъждахме нещата  Grinning

Hug Хвана ме в приказлив момент Laughing

В предишните страници беше се  Stop относно ангел в Чистилището? Защо ти се вижда така невероятно на фона на всичко, случило се в SPN до момента?

# 304
  • гр. София
Напълно във властта му е да си вземе чука когато поиска. А мазало така или иначе би трябвало задължително да стане, защото никой не остава ненаказан, когато дръзне да застане срещу Тор.  

Тук се сетих за Тери Пратчет и "Малки богове" ако не бъркам книгата. Там се говореше, че силата на един Бог зависи от брой вярващи в него. Идеята ми е, че скандинавските богове като цяло нямат толкова много последователи вече и е нормално да нямат вече силата си от преди. Може и за това да са използвали образ на дядо - стар е, но не толкова могъщ вече Simple Smile

А, това не е Пратчетова идея. Това е идеята за егрегорите.  Grinning Но няма да пиша за нея, че ще стане ферман  Laughing

В предишните страници беше се  Stop относно ангел в Чистилището? Защо ти се вижда така невероятно на фона на всичко, случило се в SPN до момента?

Защото ангелите, бидейки специфични божествени същности, макар и заемащи най-ниското ниво в йерархията, и бидейки създадени с точно определена цел (например да предават божии послания), няма как да попаднат в Чистилището. То и самото Чистилище не е обединяващо за различните типове християнство, де. В източното православие го няма (доколкото ми е известно и в Библията никъде не се споменава за него).  
Нищо лошо няма в това сценаристите да си направят своя интерпретация. Много е хубаво даже.  Peace Въпросът е така да направят нещата, че да са подплатени и смислени, а не като с Тор - хванали го за ушите и му дали три минутки екранно време без никаква обосновка. Ей така, да запълни серията. Щом им беше за пълнеж спокойно можеха да ползват и някое десеторазредно божественце.
Ще спра да се смея, че Кас е в Чистилището, когато видя добре обмислен сценарий и добре подредена, обоснована и представена идея.  Peace

Хайде приказливите ти моменти да са повече  Hug Hug

# 305
  • В средата на времето
А, това не е Пратчетова идея. Това е идеята за егрегорите.  Grinning Но няма да пиша за нея, че ще стане ферман  Laughing

Гледай сега, как ще ме караш да търся и чета за егрегорите.  Simple Smile Не съм ти в категорията, Розе Grinning Hug

Защото ангелите, бидейки специфични божествени същности, макар и заемащи най-ниското ниво в йерархията, и бидейки създадени с точно определена цел (например да предават божии послания), няма как да попаднат в Чистилището.

Да де, това ясно. Но и няма как някой да отиде в Ада и да се върне...примерно. На фона на всичко показано до сега в сериала, ангел в Чистилището - поредната идея... Специално тази идея, ако трябва да е подплатена и смислена, трябва да е облегната върху някаква информация. Ти сама казваш, че такова нещо не присъства и в Библията...Ма може пък и да ни изненадат. Ясно е, че историята с Кас и пребиваването му в Чистилището ще ни се представя на час по лъжичка.

а не като с Тор - хванали го за ушите и му дали три минутки екранно време без никаква обосновка.

То на моето съпружие като му дадоха цяла серия, та какво Tired...мъка...мъка...  Crazy

На мен и връзката Дийн- Бен ми е много любопитна. Не му е за първи път на Дийн да работи с някои от тези, които убива, но тук се е създала някаква емоционална връзка Simple Smile

# 306
  • гр. София
Защото ангелите, бидейки специфични божествени същности, макар и заемащи най-ниското ниво в йерархията, и бидейки създадени с точно определена цел (например да предават божии послания), няма как да попаднат в Чистилището.

Да де, това ясно. Но и няма как някой да отиде в Ада и да се върне...примерно. На фона на всичко показано до сега в сериала, ангел в Чистилището - поредната идея... Специално тази идея, ако трябва да е подплатена и смислена, трябва да е облегната върху някаква информация. Ти сама казваш, че такова нещо не присъства и в Библията...Ма може пък и да ни изненадат. Ясно е, че историята с Кас и пребиваването му в Чистилището ще ни се представя на час по лъжичка.

На мен и връзката Дийн- Бен ми е много любопитна. Не му е за първи път на Дийн да работи с някои от тези, които убива, но тук се е създала някаква емоционална връзка Simple Smile

Е, да предположим, че по божия воля човек, попаднал в Ада, може да бъде върнат от там (не е нужно бог лично да прави това, може да изпрати някоя ангелска същност да свърши работата). Но именно по божия воля, а не някой друг човек да иде и да измъкне за яката от казана  Mr. Green
Нямам нищо против нещата около Кас да са на час по лъжичка стига накрая цялостната картина да е добре обмислена и обоснована, а не просто някакви нахвърляни идеи. Защото до момента вече в два епизода не дават обяснение какво точно прави ангел в Чистилището и най-вече защо е там. Нека си е авторова измислица, но завършена такава (защото аз лично още чакам да разбера като какво баш станА с брат Адам и Луци в клетката. Нали още са си там? Белотче ли цъкат, семки ли люпят, вицове ли си разказват?).

За Дийн и Бен също очаквам интересна развръзка, а не претупване в стил
-Муш!
- Въх, уби ма!
 Mr. Green

# 307
Розе, основният проблем според мен е, че гледаш нещата "по канон" Laughing Приеми, че сценаристите взимат само мотиви от дадена митология и след това си я доразвиват както им е приятно на тях. А може пък точно това да им е целта - да четем, да се ровим, да разсъждаваме и да намираме кусури Laughing

# 308
  • В средата на времето
Е, да предположим, че по божия воля човек, попаднал в Ада, може да бъде върнат от там (не е нужно бог лично да прави това, може да изпрати някоя ангелска същност да свърши работата).

Бе пак си фантасмагорично, от където и да го погледнеш.  Laughing И същият този Бог, дето си хвана шапката по средата на кризата и каза - ми, оправяйте се, ме мЪ няма Crazy

(защото аз лично още чакам да разбера като какво баш станА с брат Адам и Луци в клетката. Нали още са си там? Белотче ли цъкат, семки ли люпят, вицове ли си разказват?).

Адам го пиши "бегАл".  Rolling Eyes Освен ако Татко не е отишъл лично да хване за ушите двамата немирници - Мишко и Лукчо, да ги е измъкнал от клетката и да им е дал някакава общественополезна работа  за наказание и назидание Mr. Green

А може пък точно това да им е целта - да четем, да се ровим, да разсъждаваме и да намираме кусури Laughing

А дано, ама надали Laughing

# 309
  • гр. София
Розе, основният проблем според мен е, че гледаш нещата "по канон" Laughing Приеми, че сценаристите взимат само мотиви от дадена митология и след това си я доразвиват както им е приятно на тях. А може пък точно това да им е целта - да четем, да се ровим, да разсъждаваме и да намираме кусури Laughing

Ами не, аз казах, че нямам нищо против интерпретациите на сценаристите стига те да са достатъчно добре направени и подплатени (подплатени НЕ задължително с реална фактология, разбира се. Но просто дадената идея да си е добре обмислена и представена. Един вид сценаристът измисляйки си нещо свое да го е огледал от всички страни да не издиша по шевовете и ако издиша - да измисли с какво да запълни дупките). Не знам дали се изрязих ясно - като си измисли сценаристът нещо, да си го измисли цялостно. Ако/като създаде измислен свят, то този свят да е пълнокръвен. Като се случи нещо да е ясно защо се случва. Да има идея-действие-последица.

# 310
Както казах, скандинавсдките богове не приемат човешки облик. Те са такива, каквито са. Има моменти, в които според митовете се предрешават в друг вид, но Тор, Один или който и да било друг не приема човешка форма. Под "човешка форма" имам предвид по-скоро "човешки ръст", защото някои от боговете са гиганти. Тор например го водят такъв.

Нужно уточнение, защото идвах да те попитам отде се е взел образът на Один като старец с едно извадено око, което заменил за знание.

# 311
  • # супернатурална #
А де! Те и момчетата това се чудят  Laughing

А с мАкитата нема да се глумите, щото и :
"Феликс Баумгартнер е македонец."  bowuu

# 312
Розе, не знам дали осъзнаваш, но мнозинството фенове на сериала нямаме твоята дълбочина на познания по темата за митологиите. Създателите се съобразяват с тях, не с единиците ерудити.

# 313
Пуци,  съгласна съм.  Някои неща даже не бих ги забелязала, ако Розето не ги коментира    Grinning  Ама какво им пречи на сценаристите все пак по-достоверно да се придържат към известния вариант на митологиите, от които взаимстват  newsm78   Дет се вика и по-образователно ще е   Grinning   Но в Щатите може би ползват друг прочит  Grinning 

# 314
Еха, каква дискусия сте спретнали!

Възхищавам ви се отдалеч. На мен ми е все тая за вида на Тор и големината на чука му. Приемам го като незаслужаващ внимание пълнеж и продължавам бодро нататък. Но пък с интерес ви чета и се образовам.  Hug

А за присъствието на Кас в Чистилището май беше споменато в едно от интервютата на Миша. Не съм сигурна къде го четох, но няма начин да съм си го измислила сама. Та идеята е, че Кас е там да пази Дийн, но от разстояние, защото е твърде голяма мишена за туземното население и се опасява, че стоейки с Дийн ще му навреди. Но все пак се чувства длъжен да остане там, да го наглежда и помага доколкото може.

Ако пък чуденката е за това как изобщо е успял да попадне там, че и да поостане - щом в Ада успя да влезне заради Дийн, защо не и в Чистилището. Това любовта е голяма работа.  Laughing

Оставете ги сценаристите да дишат, все пак и те душа носят.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт