Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 24

• 57 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Иска парола Simple Smile Ако може да ми я дадеш   Peace

Витата стълба според мен ограничава какви мебели могат да се качат на 2-рия етаж. Разбира се зависи от размера им  Rolling Eyes Мен лично не ме кефят. Особено си представям децата как се катерят по тях... не са моя тип стълби  Rolling Eyes

# 511
Ох, писах на Буболечо май , но няма значение.

http://tblagoeva.snimka.bg/other/proekt.724667.29449252

я кажете иска ли парола,че за първи път го правя Embarassed,ако не да ги трия

Иска парола и моля за парола и ние точно с това от месец се занимаваме и нещо не се получава , другата седмица ще видим или ще сменим архитекта.

# 512
Аз например не съм съгласна вратата на спалнята и тоалетната да е навряна в кухнята ми.Там бих пуснала една стена, но не мога да се ориентирам дали ще ми е достатъчно като метри.Там където ще е кухнята има врата към тераса- с това съм съгласна,защото много от нещата ги готвя навън и сега.Обаче се чудя за другата стена ,където има прозорец Thinking дали въоще там трябва да има шкафове.Знам ,че съм далеч от обзавеждането,но искам да допусна по.малко грешки като се има предвид 17 год. ми семеен живот.
На първия етаж ще си вкарам банята с тоалена в спалнята и още една тоалетна отделно - ей на това държа най-много.Мъжо изобщо не искаше спалня на първия етаж, само че като поостарее още малко и кой ще катери стълби Confused
Мисля да увелича малко и входното антре, а стълбите не е проблем да се променят.Ще заемат същата площ.
Над гаража няма да имаме стаи,защото се залепяме до комшията.От втория ежаж ще се излиза и ще се използва като тераса.Това не го исках изобщо,но така се получи.

# 513
  • Русе
И аз искам парола Simple Smile.
Иначе принципно харесвам вито стълбище, ама на картинка Simple Smile.
Наистина много трябва да се съобразяваш какво качваш нагоре като мебели.

# 514
И аз моля за парола   bouquet

# 515
  • София

tblagoeva, спалня и баня в сърцето на кухнята и на мен не ми допада...
Като мислиш да е стена, как ще мине входа към спалнята?
Аз също съм за по-широко антре, моето ми е тясно за вкуса. Но ние пуснахме стена да отделим кухно-хола и така се получи.
Стената с прозореца ми е фаворит за разгръщане на кухнята. Харесва ми както е на проекта. Другата стена може да е с плътни шкафове до горе - събират много и стоят красиво.
Друго- ако банята е по-централно на етажа, съществуването на отделна тоалетна отпада - просто няма нужда. Или ти си държиш на баня в спалнята?

Етаж две е безупречен Peace

# 516
И за мен парола, моля! Simple Smile
Имайки вита стълба, потвърждавам - не е удобна за всекидневното битие. Не е само заради мебелите, те се качват и ок...Би ми било подтискащо, ако трябва всеки ден да я катеря....

# 517
И аз моля за парола   bouquet

И аз, и аз  Praynig

# 518
  • Балчи-Варна
 ние правим баните и се чудим какви вентилатори да купим. Вашите какви са?

# 519
tblagoeva, стълбището ти, е далеч от "вито стълбище". Стъпалата са достатъчно широки (в най-тясната си част), има голямо огледало, и качването на мебели и хора няма да е никакъв проблем. Само тези кухи триъгълници, които се образуват в ъглите и са обзидани отвсякъде, според мен са излишни. Кръглите стълби от този вид (пък дори и с междинна площадка) стоят по-красиво от обикновено стълбище, особено когато са вписани в интериора на основното помещение. Но, и едно трираменно стълбище би изглеждало красиво. Изобщо, стълбището е най-малкия проблем в случая...
      Не искам да съм груба, в никакъв случай, но мисля, че от архитектурата има какво да се желае, и то - много. Ако можете, сменете архитекта....

# 520
kallitko, аз не се обиждам така лесно и не намирам ,че си груба Hug
Просто искам съвети от всеки,защото ми е за първи път и знам ,че ще допусна много грешки.
Тук мога да контактувам с много хора и всеки ако каже по нещо мога да се намеря накрая.
Аз угода нямам,ама как да сменям сега архитектката.Занимавала съм я толкова време и нещо ми е кофти.Ако знам какво искам ,може и да го направи жената ама......

# 521
          Тя е тази, която трябва да измисля неща, които да ви предлага, докато вижданията ви не се срещнат. Тя е професионалистът, и вие сте й се доверили. Не намирам за редно, вие да й давате идеи, а тя само да ги чертае - не това са функциите на архитекта. Вие не сте длъжни да разбирате от архитектура, от вас се иска да зададете основните параметри - етажност, приблизителна квадратура, брой и вид помещения на всеки от етажите, видът на покривната конструкция (плосък, или скатен) и специфични изисквания, ако има такива. Нейната работа е, въз основа на вашето задание, даденостите на парцела, и своите професионални знания и опит, да създаде оптималната за вас среда за обитаване. Трябва да се промени цялостната концепция на къщата (според мен), проблемът е, че малко архитекти са склонни да променят коренно първоначалната си идея (пък и е трудно да го направят), затова, ако останете при нея, тя ще ви предлага малки промени тук-там, на парче, на вас ще ви омръзне да спорите, и накрая ще приемете, и кавото - такова... Но, къщата, която правите сега, вероятно ще ви надживее, затова, платете й някаква сума за труда, който е положила досега, и търсете друг архитект...Не мислете за нея, и няма от какво да се чувствате неудобно, ако виждате, че нещата не се получават, все пак, вие ще живеете в тази къща

# 522
tblagoeva, абсолютно са ти резонни разсъжденията за първия етаж. Без да имам идея от конструкции и архитектура, не зная дали е възможно от такава гледна точка, но чисто функционално - бих сложила спалнята на мястото на холната част, тя да се измести в центъра, а на мястото на спалнята - кухнята. Бих отворила стълбището/което наистина не е вита стълба/ към антрето.Представа нямам как ще се влиза обаче в хола..  newsm78  Mr. Green
        ...... проблемът е, че малко архитекти са склонни да променят коренно първоначалната си идея (пък и е трудно да го направят), ....
А може просто да е въпрос на комуникация. Аз съм споделяла, че първия ни проект беше изключително красив и оригинален - 100 кв.м. първи етаж - едно помещение с такова вито стълбище по средата, с параден вход от верандата в хола...тук кътче, там кътче...абе, американски филм....абсолютно нефункционално, обаче, за нашия стандарт и начин на живот....изчистихме концепцията и се получи от втория опит...архитектът каза - ама аз си мислех, че ви трябва къща за парти.... Mr. Greenе, обясних, че ми трябва къща за живеене... Laughing

# 523
Искам слънчевата част да е в хола и затова заврях спалнята там.
Гледам по разни сайтове и ми прави впечатление ,че много от проектите ги правят със спалня отпред, но на мен не ми харесва.

# 524
Да де, то аз не знам ориентацията на къщата, парцела и разположението и в него....

Общи условия

Активация на акаунт