CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 946
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
somebody, аз бих заложила на нещо по-ежедневно, но интересно и оригинално.
С черна рокля и висок ток...не че е нещо лошо, но твърде делово изглежда.
Все пак ти познаваш повече фирмата, в която кандидатстваш и би трябвало да имаш наблюдения над дрес кода.

# 211
За модните гиганти--нещо шик,предизвикателно и неклиширано, успех  Peace

# 212
  • Пловдив
Момичета, включвам се и аз с въпрос. На доста места назад из темите четох съвети да се пропуска периодът на майчинството и децата в сивито. Послушах ги и те взеха, че ме викнаха на интервю. Сега обаче ми е тъпо, защото от сивито излиза, че имам 3 години опит на последното място, а всъщност тя е само 1, а в останалото време съм била в болнични и майчинство.

Почти съм сигурна, че ще ме питат имам ли деца и оттам защо съм го пропуснала в сивито. Преди да забременея винаги ме питаха имам ли такива планове  ooooh!

Има ли правилен подход и тактика как се отговаря в такива случаи? На мен първата реакция ми е да съм откровена, че повечето работодатели това ги притеснява и затова съм го спестила. И после да се обяснявам, че не съм бездействала 2 години, а съм учила други неща и съм си поддържала знанията (то си е вярно)? newsm78

# 213
Никога детето ми не е фигурирало в СВто. Това е професионална информация и трябва да се използва като такава, а не да ми искат инфо като от сайт за запознанства.
Тъй като работата ми е свързана с проекти и СВто ми не е стандартно (тоест няма 5г.работа в една фирма, после още 3г.) а често е от месец 01. до месец 10ти примерно. И има и дупки. Не съм имала до сега проблем с това, но това е конкретно в моя случай.

Ако не повдигнат въпрос за детето, изобщо не споменавай наличието му. Ако попитат - просто казваш, да, имам и приключваш до там.

# 214
  • Бургас
Ето ви и съвсем прясна информация по повод бургаските агенции за подбор на персонала. Днес ходих в една такава да питам за едно работно място, което ме беше заинтригувало; оказа се, че те такса не вземат (ъф корс), но понеже ползват услугите на друга консултантска агенция, вземат по 10лв от регистриралите се при тях търсещи работа  newsm78. Ролята на тази друга консултантска агенция била да издава "референции" на кандидатите. А тези "референции" били нужни, защото по думите на момичето "по едно време било голяма шуробаджинащина". Един вид от тази друга агенция гарантирали, че лицето действително е работило на съответните места, които е посочило в CV-то си, както и че има съответното образование.
Поне аз от обясненията й това разбрах.
Та това е, и те са хора, и те хляб трябва да ядат, добре че има балъци да им плащат.
Иначе според мен има фирми, които предпочитат да ползват посреднически услуги, когато си търсят кадри, и в някои случаи въобще не пускат лично обяви. Така че е добре да се следи и агенциите какви свободни работни места изнасят. Понякога не се знае откъде ще изскочи заекът  Wink Wink Wink

Коя е агенцията? Може и на лични.

# 215
Съгласна съм с Mirama! На последното интервю се започна имаш ли дете, има ли кой да го гледа като не е на градина и се разболее и аз глупачката отговарям  ooooh! Следващият път само казвам Да и приключвам, според мен е твърде лично да се питат такива неща.

# 216
  • Бургас
tweetys, Ерник е агенцията

# 217
Съгласна съм с Mirama! На последното интервю се започна имаш ли дете, има ли кой да го гледа като не е на градина и се разболее и аз глупачката отговарям  ooooh! Следващият път само казвам Да и приключвам, според мен е твърде лично да се питат такива неща.

Много работодатели се плашат от това нещо... питат ама имат едно наум, повече да не ти се обаждат... наскоро имах такъв случай... Гониха ме, по телефона ми звъняха, но аз така или иначе не исках да ходя да работя там, накрая изплюх камъчето за детето и болест и повече не звъннаха  Laughing ....

А що се отнася до облеклото вече съм много, ама много притеснена т.к. различните фирми имат различни дрес кодове и никога не знаеш,  какво да облечеш на първото интервю   Thinking
Аз залагам на спортно-елегантния по принцип, но понякога  Shocked като отида всички са с костюми и  Embarassed Друг път се облека с костюм и се чувствам в друга фирма като бяла врана заради разминаването в стила ни  Peace ooooh!
Така че за БГ си е трудничко да разбереш  Peace

somebody - Успех от мен и да се похвалиш с нова работа   bouquet

# 218
  • Бургас
tweetys, Ерник е агенцията
Мда, и на мен ми взеха 10лв. и хич даже не ме викнаха на интервю. Бях си харесала позиция, регистрирах се и си платих таксата, после се оказа, че пропуснали да отбележат, че търсят човек с шофьорска книжка.  Tired

somebody
, успех на интервюто.

Аз искам тихичко да се похваля, че от понеделник почвам работа, донесе ми и на мен късмет тази тема. След 5 месеца търсене ме одобриха за позиция, която винаги съм искала да работя и от която имам много неща да уча. Та мили момичета, не се отчайвайте ! Търпение трябва ! Успех на всички !  Hug

# 219
Обадиха ми се за събеседване с големите шефове на една от големите "модни фирми" в България, на първото интервю, което се проведе с човек от човешки ресурси бях облечена спортно-елегантно с черна рокля и с  летен ботуш без ток. Обаче сега незнам как да се облека за най-важното събеседване- дали да бъда облечена с по-официална рокля и висок ток или дънки леко спортен модел по-широки, черна по-официална блуза-поло впита в мен и черно сако отгоре с равни обувки?!!/много тъп въпрос, но много ме вълнува, чувствам се,като главната героиня от Дявола носа  прада, защото кандидатствам за подобна позиция и аз/ то даже аз съм одобрената от НР  отдела, но ако биг бос не ме одобри/  Grinning
Аз бих заложила на рокля и висок ток, но това ми е ежедневното облекло и бих се чувствала комфортно. Прецени как ще ти е по-удобно, срещата с дъ биг бос сама по себе си може да е достатъчно стресираща. Роклята колко официална е- тип вечерна или тип бизнес облекло? Не знам за каква позиция кандидатстващ, но може би не е лоша идея да разгледаш последната им колекция.

# 220
  • КиТ
Аз искам тихичко да се похваля, че от понеделник почвам работа, донесе ми и на мен късмет тази тема. След 5 месеца търсене ме одобриха за позиция, която винаги съм искала да работя и от която имам много неща да уча. Та мили момичета, не се отчайвайте ! Търпение трябва ! Успех на всички !  Hug

Честито Съни  Hug Hug Hug
Аз още официално не съм подписала,но ме обучават,а другия месец,ще ходя и аз на обучени ев София  bowuu bowuu bowuu

# 221
Момичета, какво ще рече "дигитална компетентност"?  newsm78 Чета тук и се зачудих дали да не се пробвам с курс по испански, че винаги ми е харесвал този език, а въобще нямам понятие от него  Crazy

# 222
Благодаря момичета и аз май съм на мнение,като мнозинството от вас, няма да бъда с рокля и токчета, а с дънки, поло с къс ръкав и сако!Фирмата не предлага официални дрехи, а спортно-елегантни, така,че ще бъда и аз така,дано не сбъркам! Crazy   bouquet

unadaptable де да бях аз на снимката, досега отдавна да съм започнала работа ако изглеждах така Laughing/това е Ирина Шейк-руски топмодел, приятелка на Кристияно Роналдо/

Sunny Sky честито!

# 223
Благодаря момичета и аз май съм на мнение,като мнозинството от вас, няма да бъда с рокля и токчета, а с дънки, поло с къс ръкав и сако!Фирмата не предлага официални дрехи, а спортно-елегантни, така,че ще бъда и аз така,дано не сбъркам! Crazy   bouquet

unadaptable де да бях аз на снимката, досега отдавна да съм започнала работа ако изглеждах така Laughing/това е Ирина Шейк-руски топмодел, приятелка на Кристияно Роналдо/

Sunny Sky честито!

Laughingе, приеми го като комплимент  Wink Вдигни глава високо и ще излъчваш същата увереност,а това носи късмет.

# 224
Somebody според мен по-добре си облечи нещо по-така. Освен, ако не отиваш за позиция като шивач. Въпреки че, със сигурност не става дума за фирма haute couture. Това, че те объркаха с Ирина Шейк ме развесели.  Peace Успех!

Общи условия

Активация на акаунт