CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 843
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
Емма и на мен 300лв ми се виждат много малко, нищо,че е изпитателен срок и нямаш гаранция, че след първите 3 месеца изобщо ще ти вдигнат заплатата или ако я вдигнат да е с 100лв максимум, но другото ми звучи направо безумно- на човек се случва да се разболее по независещи от него причини, ти как ще можеш да се  контролираш да не се разболяваш-освен нон-стоп с маска да се придвижваш и със стерилни ръкавици Mr. Green.  Аз не бих приела подобна работа, отказах миналата седмица работно място  заради съмнения за "почтеността" на шефа и местоположението на офиса, но и това твоето ми звучи безумно и за 300лв не си заслужава!

# 256
Много често първоначално представени нещата звучат по един начин, а на практика са съвсем различни. Доста работодатели буквално сплашват кандидатите, така де, да им вземат страха овреме.  Mr. Green
Честно казано не бих могла да се ангажирам дори със съвет. Много зависи цялостната ситуация около теб каква е. Понякога се налага и за по-малко и при по-кофти условия да се работи.

somebody, хич не се чуди, ще си отвися с децата у дома.  Confused

# 257

Това ми напомни да ви кажа, че през седмицата бях на интервю в една голяма преводаческа фирма и шефката още със започването на изпита на компютъра, почна да ми прави забележки, що така съм тракала по клавиатурата, не мога ли по-леко да пиша , после, защо не изпълнявам командите от бутоните,ами само с мишката работя и все от този тип, пък аз всички чинно си вършех, както ми нареждаше, не издържах и почнах да и отговарям, много важно,че има фирма, аз си имам гордост и няма да позволя на някои да ми прави глупави забележки,просто защото е цербер  нета има доста негативи изписани за въпросната шефка,но все пак аз отидох, беше ми любопитно!Каза,че към вторник, сряда щели да ми се обадят, но силно се съмнявам!

Тая кифла или е проста като задник, или те пробва доколко можеш да се навеждаш и носиш. Зарежи я без да си спомняш за нея.

# 258
  • София
Днес бях на интервю и имам нужда от съвет, ще го напиша като скрит текст, че не е задължително всеки да чете:
Аз бих приела да започна работа. Все пак това е и научаване на нещо ново, нова практика. Ако не се харесаме - винаги мога да напусна. Най-много да загубя последната заплата. Бих повярвала на човека за увеличението после. Пък ако не стане ще си поговорим и тогава ще реша. Не знам, може да съм наивна, но все гледам да работя нещо, да не седя в къщи. Научават се нови неща, после може да послужат.
Касита, доколкото знам работа в твоята сфера не се намира с обяви. Трябват си лични контакти с работещи хора. Даже колежките ти сами се предлагат с готови концепции.
Но пък там трябва внимателно, за да не ти откраднат идеята.

# 259
Благодаря на всички за съветите  Hug. Мен работата не ме плаши, никоя работа не ме плаши (освен може би ако става дума за докер на пристанището  Rolling Eyes), и със заплатата съм склонна да се съглася. Притесняват ме само отсъствията-те бяха категорични! Аз няма да се разболея, обещавам  Mr. Green, но с детето и идващата зима......да не съм робот? Все ще ми се наложи....веднъж на 2 месеца да си остана една седмица в къщи, знам ли? Споменах ли, че позицията е по заместване?

# 260
  • Варна
Ема от Варна ли си? Честно, тези 300лв ми се виждат повече от смешни. Ще пътуваш ли до работа? А на обед като си вземеш нещо за хапване и ще стане, че бачкаш за нищо! Ей, много нагли тези...не мога да разбера - търсиш човек да ти работи, очакваш резулатати, а никакви стимули не даваш!

# 261
Емма, по заместване и за такава заплата...лично аз не бих се захванала.
В каква сфера е и какво можеш да научиш евентуално от тази работа? С нещо би ли ти помогнала по-нататък? някакви контакти и др. подобни?

# 262
Здравейте и аз ще се присъединя към търсещите работа. За съжаление от 3 месеца пускам CV и от никъде нищо Sad какво се случва не зная. Обадиха ми се от Изи Кредит за кредитен консултант, след малко ще ходя да видим какво предлагат.Някой работел ли е за тях /за Варна става дума/ ?

# 263
fifi82, ще те пуснат в някой обект (обикновено магазин от голяма верига) и ще трябва да гониш клиенти, за да им предложиш кредит. Има си таргети, които трябва да постигаш всеки месец. И да си доста убедителен.

# 264
Не те работят само с пари в кеш. И са от врата до врата. Уж фирмата ти дава клиентите , ти само ги обслужваш и получаваш процент от всеки отпуснат кредит. Не звучи лошо, но,,, ще видим. Просто на този етап нищо друго не намирам.И аз като част от вас съм нацяло отчаяна , че ще остана трайно безработна. А за по специалността ми работа абсурд да си намеря /завършила съм право/

# 265
Да, за Варна става въпрос. Фирма-посредник за намиране на работа на моряци, завършили Военноморското училище. Нямам представа точно в какво ще се състои работата, казаха, че ще е с документи и туй то. Не знам дали ще ми хареса, никога не съм се занимавала с това, а че ще науча нови неща-няма спор. До колко ще са ми полезни за в бъдеще....не знам. И какви полезни контакти ще създам-също не знам. Да ми се обадят-ще го мисля  Peace
Fifi82, как така няма да си намериш работа по специалността...поне в някоя нотариална кантора, знам ли  Rolling Eyes. Ужас, за какво сме учили по 5 години (минимум) да работим почти неквалифицирана работа за 300-400 лв.....

# 266
  • София
Мили момичета, винаги когато кандидатствате за работа преценявайте не само дали вие сте подходящи за длъжността, но и дали фирмата е подходяща за вас. Най-лесно е да започнеш с мисълта - какво толкова, ако не ми харесва винаги мога да напусна.
Но след 2-3 такива "кръпки" в СВ-то ви следващата работа ще е все по-трудна и по-трудна за намиране, защото на никой работодател не му се занимава с постоянно наемане на персонал. Така че добре мислете. Естествено, ако положението в чисто финансов аспект е нетърпимо и зависите от тези пари няма да се замисляте дали да започнете, но ако можете да си го позволите, изчакайте докато намерите по-подходящи условия.

# 267
  • София
положението във Варна от ден на ден става отчайващо  Sad Защо така, идея нямам  Thinking

# 268
Същото твърдя за София. Не един и двама вече споделят същото за Пловдив.

# 269
Мили момичета, винаги когато кандидатствате за работа преценявайте не само дали вие сте подходящи за длъжността, но и дали фирмата е подходяща за вас. Най-лесно е да започнеш с мисълта - какво толкова, ако не ми харесва винаги мога да напусна.
Но след 2-3 такива "кръпки" в СВ-то ви следващата работа ще е все по-трудна и по-трудна за намиране, защото на никой работодател не му се занимава с постоянно наемане на персонал. Така че добре мислете. Естествено, ако положението в чисто финансов аспект е нетърпимо и зависите от тези пари няма да се замисляте дали да започнете, но ако можете да си го позволите, изчакайте докато намерите по-подходящи условия.

Ариана, аз имам едни такива дупки, но те са по вина на работодателите, а не по моя... Кво, да ги правя ... Криза и не можели са се справят с още един човек... Тогава защо са хукнали да наемат такъв и после да го изхвърлят?!? - Последният случай беше такъв... например,
А пред последният пък реши че много сложно му било да си прехвърли фирмата в София, и си се прибра на село... А 3 месеца из перках да му оправям фирмата от  до... без друг административен персонал... Не си преценил възможностите, а страдащите бяхме 28.
Знае ли човек като започва дали няма да стигне отново до "задънена улица" независимо какво е преценил ... Защото и двете фирми бяха обещаващи на пръв поглед!!!

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 09:45 от klodia

Общи условия

Активация на акаунт