CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 836
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Не те работят само с пари в кеш. И са от врата до врата. Уж фирмата ти дава клиентите , ти само ги обслужваш и получаваш процент от всеки отпуснат кредит. Не звучи лошо, но,,, ще видим. Просто на този етап нищо друго не намирам.И аз като част от вас съм нацяло отчаяна , че ще остана трайно безработна. А за по специалността ми работа абсурд да си намеря /завършила съм право/
Fifi82, аз съм ти колежка (и набор Simple Smile ) и за да започна работа по специалността преди 3 години си напуснах хубавата работа в частна фирма като административен сътрудник и отидох по програма на Бюрото по труда юрисконсулт в община . Разликата в заплащането беше 500 лв. надолу  ooooh! Но тогава мъжът ми ме подкрепи и решихме да поемем риска, а и нямахме дете. Сега пък си търся работа за повече пари и не задължително по специалността, но така е , с времето се променят приоритетите  hahaha

В адвокатски и нотариални кантори  много съм търсила, но навсякъде търсеха с връзки, а не пускат обяви.

# 271
  • София
Същото твърдя за София. Не един и двама вече споделят същото за Пловдив.

aaa, Каси, за Сф не ми се вярва. Не съм търсила скоро работа, но ако в Сф няма, значи ситуацията е трагична, а не отчайваща  ooooh! (не ме плаши така)  Shocked

# 272
Разбира се, аз и, да речем, десетина други около мен не сме представителна извадка за състоянието на пазара на труда в столицата. Около мен вече доста време работа си търсят икономист, юрист, начален учител, сценограф, двама среднисти, на различна възраст, от различен пол.

# 273

aaa, Каси, за Сф не ми се вярва. Не съм търсила скоро работа, но ако в Сф няма, значи ситуацията е трагична, а не отчайваща  ooooh! (не ме плаши така)  Shocked

Повярвай и на мен трагична е!!! И вече в Цяла България!!!

# 274
  • Бургас

Положението е същото и в Бургас. Само за справка, на ден се публикуват не повече от 20-30 обяви, а за всяка кандидатстват по 200-500 души. Ето вчера, въпреки че понеделниците са най-силните дни, имаше само 42 обяви.
А заплатата, за която говори Емма, е масово предлагана тук.
И честно, вече предпочитам да почна където и да е, даже и на МРЗ, защото дори и да излизам на нула, поне ще трупам някакъв опит, че дупката в CV-то ми е повече от 2 години - като година и четири месеца от тях, съм кандидатствала за всяка една позиция, която отговаря на опита ми и нищо. А и в крайна сметка аз и като съм вкъщи, пак нищо не взимам. Confused

# 275
Вие все пак говорите за София и големите градове. )
В Плевен обявите на ден са не повече от 10-15 и то да не казвам за какво става въпрос. )

# 276
Btw, като сте заговори за заплати да кажа, че на последното интервю, на което ме поканиха, искаха да ме наемат без пари. Да, на трудов договор, на 4-часов работен ден, но ще ми се плаща на организирано събитие. А такива имало два-три пъти годишно. Било идеално за втори трудов договор, да, обаче, хем без пари, хем като втори ТД, хем да се ходи в офиса, ако може редовно.
Явно грешката от възмутата е в моя повреден приемник.

# 277
  • София
ауууу, вие направо ме отчаяхте. Аз за момента имам работа с добра заплата, но имам друго предложение и се чудя, дали да не си седя на д***то, че ако напусна и не ми хареса там, не знам дали има път назад  Outta Joint Ако дейтвително е толкова отчайващо положението, а то явно е, след като не 1-2 го казват, май да играя на сигурно  ooooh!

# 278
ауууу, вие направо ме отчаяхте. Аз за момента имам работа с добра заплата, но имам друго предложение и се чудя, дали да не си седя на д***то, че ако напусна и не ми хареса там, не знам дали има път назад  Outta Joint Ако дейтвително е толкова отчайващо положението, а то явно е, след като не 1-2 го казват, май да играя на сигурно  ooooh!

Отчайващо е само за определени сфери/хора/специалисти. За други няма проблем да си сменят работата.  Peace

# 279
  • Бургас
ауууу, вие направо ме отчаяхте. Аз за момента имам работа с добра заплата, но имам друго предложение и се чудя, дали да не си седя на д***то, че ако напусна и не ми хареса там, не знам дали има път назад  Outta Joint Ако дейтвително е толкова отчайващо положението, а то явно е, след като не 1-2 го казват, май да играя на сигурно  ooooh!

Отчайващо е само за определени сфери/хора/специалисти. За други няма проблем да си сменят работата.  Peace

Ами, не знам за какви сфери говориш, но аз си търся ниско квалифицирана работа и мога да кажа, че там конкуренцията е най-голяма, въпреки че и предлагането е най-голямо. Защото заради масовата безработица, за такива позиции кандидатстват и много висшисти и такава като мен, само със средно образование и малко опит, нямаме почти никакъв шанс да почнем що годе нормална работа.
А то е ясно, че за конкретни специалисти, няма да е толкова зле положението.

# 280
  • София
Мили момичета, винаги когато кандидатствате за работа преценявайте не само дали вие сте подходящи за длъжността, но и дали фирмата е подходяща за вас. Най-лесно е да започнеш с мисълта - какво толкова, ако не ми харесва винаги мога да напусна.
Но след 2-3 такива "кръпки" в СВ-то ви следващата работа ще е все по-трудна и по-трудна за намиране, защото на никой работодател не му се занимава с постоянно наемане на персонал. Така че добре мислете. Естествено, ако положението в чисто финансов аспект е нетърпимо и зависите от тези пари няма да се замисляте дали да започнете, но ако можете да си го позволите, изчакайте докато намерите по-подходящи условия.

Ариана, аз имам едни такива дупки, но те са по вина на работодателите, а не по моя... Кво, да ги правя ... Криза и не можели са се справят с още един човек... Тогава защо са хукнали да наемат такъв и после да го изхвърлят?!? - Последният случай беше такъв... например,
А пред последният пък реши че много сложно му било да си прехвърли фирмата в София, и си се прибра на село... А 3 месеца из перках да му оправям фирмата от  до... без друг административен персонал... Не си преценил възможностите, а страдащите бяхме 28.
Знае ли човек като започва дали няма да стигне отново до "задънена улица" независимо какво е преценил ... Защото и двете фирми бяха обещаващи на пръв поглед!!!

Да, но ти можеш да отговориш на въпроса "Защо напуснахте предишната си работа" - закриване на фирмата или на позицията, например. Без да ти се налага да обясняваш, че шефът ти е гадняр, държал те е без пари и не ти е позволявал да се разболееш.

Вярно, трудно е да се гадае какво ще се случи (по принцип). Само че в случая на Емма, тя от сега си знае, че ще излиза в болничен, защото няма кой друг да и гледа детето, а "шефът" недвусмислено е намекнал, че не толерира това.

Ред, така като гледам без проблем са само в сферата на ИТ и то developer-ите, системните администратори също страдат и сферата на продажбите  newsm78

# 281
  • Пловдив
Може ли да напишеш кои най-общо имат и нямат проблеми?

# 282
Зависи наистина... каква е сферата. Аз съм икономист, но нямах проблем да си намеря нова работа.  Верно пообиколих банките в търсене на ЗАПЛАТАТА, но като не ми се получи се съгласих на приемлива за мен сума.  Истината е че в банковата сфера ми се обадиха 100% от работодателите, на които бях пуснала документи. От не-банковата - нито един от двамата.  

# 283
положението във Варна от ден на ден става отчайващо  Sad Защо така, идея нямам  Thinking

М да на същото мнение съм! Аз ходих до Изи Кредит мисля да опитам, пък каквото стане все пак не съм обвързана с работно време. Дано поне са коректни. И ще продължавам да си търся друга работа!

# 284
Може ли да напишеш кои най-общо имат и нямат проблеми?
На прима виста да отговоря аз. Икономика и финанси, софтуер, определени инженерни специалности.

Общи условия

Активация на акаунт