CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 922
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
Има електронен регистър, но от него ми се губи година и половина... предприятието е закрито, а документите са предадени на съхранение в поделение на  НОИ в страната. Накараха ме да попълня заявление ли молба ли нещо такова и да си изискам от там да ми направят справка (нещо като УП ), че действително съм била на работа в тази фирма, като представя копие от Трудовата си книжка от този период.
Така че и Електронния регистър не е пълен. Проверете си данните и ако трябва си изкарайте документи навреме   bouquet

# 361
 Оле това с УП-тата и мен ме притеснява. ДА сме живи и здрави де, но не знам суматите проекти и фирми дали ще ги има още, че да си потърся УП-тата.  Sad  Дано да отпадне.

# 362
  • на североизток
Ами то това е проблема в наше време, че не се знае кой работодател колко години ще просъществува. Което значи, че трябва да си ги събираме тези УП-та  Thinking Ами добре, де, нали като се пенсионираш си избираш определени години и само за тях представяш документи, или съм в грешка нещо? Защо да искам такъв документ от всички работодатели и най-вече от този, който ми плаща мин. раб. заплата? Само ако знам, че си заслужава заплатата, след време да избирам точно тези години за пенсия, тогава да си искам УП. Правилна ли ми е логиката или не?

# 363
Аз бих си събирала УП-тата независимо на каква заплата съм била и колко време. Не се знае какво ще стане след години, пример за това е баща ми който не можа да се пенсионира защото не му се признава стаж от една софийска фирма, която вече не съществува, а става въпрос за повече от две години! Но всеки сам преценява за себе си.

Хубав и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 364
  • Балчик
Ами то това е проблема в наше време, че не се знае кой работодател колко години ще просъществува. Което значи, че трябва да си ги събираме тези УП-та  Thinking Ами добре, де, нали като се пенсионираш си избираш определени години и само за тях представяш документи, или съм в грешка нещо? Защо да искам такъв документ от всички работодатели и най-вече от този, който ми плаща мин. раб. заплата? Само ако знам, че си заслужава заплатата, след време да избирам точно тези години за пенсия, тогава да си искам УП. Правилна ли ми е логиката или не?
Пpи пенсиониране на всяко лице се налага да доказва целият си осиг. доход, затова са нужни всички
поpедни години; и да избиpат се 3 последователни години с най- добъp доход за изчисляване на пенсия. По добpе да не отпадат УП - та защото не може на пълно да се доверим на електр. регистър.
В момента  задължението на работодателя е при напускане на служител да му изготви УП - та. Peace

# 365
Да отклоня малко темата от УП-тата - дайте ми пример моля, за организация, която се занимава с услуги, и да не става въпрос за застраховки и кредити? Нямам представа от това, а кандидатствах за такава позиция и се чудя с какво евентуално биха могли да се занимават.

# 366
Емма, може с всякакъв тип услуги да се занимава. Счетоводни, правни, посреднически, консултиране. Всичките спадат и към услугите.

# 367
На мен това ми е третото място на работа, до сега нямам УП-та. Според мен доста ще се променят нещата, а съм започнала работа 2007-та. Ходила съм, проверявала съм--всичкия ми стаж е налице в регистъра.

# 368
Аз си имам УПта, и за 3те месеца заместване миналата година, пак ми издадоха.
По-добре е човек сам да си върже гащите, отколкото да разчита на електронни регистри и др. подобни. Все пак живеем в БГ, я електронната система ще се срине, я някой ще го домързи да отбележи стажа в нея. После върви, търси и доказвай, че си работил на място Х.

# 369
  • София
много глупав сутрешен въпрос, но когато няма таблица, в която да се попълват използваните езици (досега винаги съм кандидатствала за работа/проекти с готова бланка за СВ, а искам да си направя едно на една страница с малко по - разчупен дизайн) как би трябвало да се напише с една дума, за да стане максимално ясно на четящия кой език колко можем да използваме.
начинаещ, напреднал... (Може би Мирама би ми отговорила, тъй като за нея знам, че работи по проекти основно)

# 370
Vanya_I, езика го слагам след професионалната квалификация. Напоследък предпочитат означенията - В1, В2 и т.н. Но ако искаш да е по-разбираемо, можеш да напишеш това, и след него едно уточнение за нивото. Че не всеки работодател е длъжен да е запознат с всичко. )

# 371
  • София
много ме дразнят тези означения, точно за тях питах. Благодаря.

# 372
много ме дразнят тези означения, точно за тях питах. Благодаря.

дразнят те, но на определени места държат точно на тях. И аз не ги харесвам, но това е положението. )
Така се знае, че за това ниво е получен такъв сертификат.
Особено ако ще кандидатстваш в държавна структура, там вече задължително ги искат, както и копие от сертификата.

# 373
  • София
о, да... но те там предпочитат и европас, където за всичко си има табличка. все едно хартията дето са ми дали от езиковото училище ще гарантира, че наистина говоря гладко или пиша сносно... или пък ако съм научила език сама и нямам сертификат, автоматично не мога да го използвам. определено съм "за" тестовете по език - някак по - реална представа ми се струва, че дават.
на мен ми трябва за НПО това СВ.

# 374
Vanya_I, щом ти трябва за НПО, пиши каквото ти е удобно. )
Ако наистина им трябва език, то още в началото ще те "пробват". )

Общи условия

Активация на акаунт