CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 868
  • 776
  •   2
Отговори
# 420
  • на североизток
До колкото знам програмите за работещи се казват "Аз мога повече", а за безработни са "Аз мога". Вчера бях на подпис в Бюрото и попитах за някакви преквалификационни курсове, отговора беше: Сега стартираха програмите за работещи, очакваме в най-скоро време да стартират и за безработни, но кога точно....не знаем.

Мирама, а за тази програма, за която говориш къде изнасят информация за работодатели, търсещи да назначат служители по нея или трябва да питаме? То май човек ако не се интересува сам за нещата, няма кой да му ги обясни. Така мънкаше вчера този служител, при когото ходих за подпис, че нищо не му разбрах Crossing Arms
Милена, не можа ли да си намериш медицинска бележка, те пък за един ден така да се заядат #Cussing out

# 421
 iv4i_79, и двете програми са за работещи.

Относно обявите, длъжни са да ги публикуват в Бюрата по труда на техните табла. Обикновено докато излязат, вече има много хора, които си подават документите. Така че е най-добре да се пита и да се говори ако трябва и всеки ден с посредника.
Вие също може да си намерите фирма, която да подаде документи и да ви назначи.

# 422
  • София
А посредника има ли телефон, на който мога да го потърся в случай, че възникнат подобни въпроси? Thinking

В момента подготвям една офанзива по програмата Ново начало, разбрах от специалист, че преди няколко месеца са я улеснили значително и вече има по-голям шанс да се навие някой да те наеме по нея, но има и друго - ти го светваш - след като го одобрят си пуска обява и чака кандидати, наред с мен и в крайна сметка, аз да си остана с пръст в уста, като наеме по-подходящ например... защото там където смятам да канд-вам не ми е на 100% по специалистта (лаборант) и малко трудно ще стане ooooh!
ПП: Все още се колебая дали по телефона или по имейл да пиша за това предложение и програма? Засега мисля по имейл и след това да се обаждам.
Ами ако отида директно на място - ще изглежда ли нахално и ... отчаяно? Embarassed
 bowuu

# 423
Момичета и hakama, в кои сайтове най-често търсите работа? Питам защото преди освен jobs-а търсех и в Заплата, Jobtiger, Работа.бг и т.н. Сега съм се ограничила само до първия.
В Заплата за да кандидатстваш трябва да имаш профил в Пробук, а аз не искам. В един момент си бях направила но го изтрих. Не ми допада всичи да имат достъп. В Jobtiger кандидатствах по няколко обяви, които се оказаха доста несериозни (ставаше въпрос за обучения, Цептер и т.н). В Работа.бг предимно обявите са за чужбина въпреки филтъра  Close. Сега гледах в Buljobs положението е същото, че и по-зле  Rolling Eyes Между обявите оферти за топене на мазнини, курсове и хора които търсят точно мен  Whistling 

# 424
  • Пловдив
Момичета, какво ви е мнението, защо някои работодатели искат мотивационно писмо и научават ли наистина нещо съществено за кандидатите от него? Примерно за позиция в офис? Не пишат ли всички кандидати горе-долу едно и също?

Замислих се, защото онзи ден ми отне повече от 2 часа да си пригодя СВ-то и да напиша мотивационно писмо за техните критерии, а като пуснах, вече повече от 70 човека бяха подали за 2 дни. Хем беше на английски обявата и се предполага, че само хора, които много добре го знаят, ще кандидатстват. Чудя се, аз ли съм много бавна, дали и другите губят по толкова време за  1 кандидатстване. Случва ли се в обявата да се иска мотивационно писмо, а кандидати да пускат без? Или да пускат готови?
Или просто наистина конкуренцията е много голяма и си отговарят повечето хора на изискванията? newsm78

# 425
  • София
имам чувството, че мотивационно писмо искат дори само, за да проверят правописа... аз наскоро прегледах няколко СВ-та пълни с грешки. Най - интересното беше зместването на Ч с 4, което е недопустимо, при това от човек с висше образование...

Иначе ме дразни това с мотивационните писма за щяло и нещяло, особено пък ако не е изписана точно организацията и реално не можеш да изтъкнеш наистина някакви плюсове, които виждаш в работата за тях. но този въпрос е доста дъвкан тук Simple Smile

# 426
  • област Софийска
Здравейте! Да се запиша и аз при вас. Без работа съм от края на септември, а вече ми се струва, че са минали години, а не само две седмици. При мен положението е още по-зле, защото съм от супер малък град и можете да си представите какво е положението с намирането на работа тук. Следя постоянно за обяви, пускам CV-та, но засега никакъв резултат. А не съм свикнала на това стоене вкъщи и просто се побърквам, дано скоро изскочи нещо.
Пожелавам на всички ви (включително и на себе си) тази темичка да ни донесе късмет  Hug

# 427
Моля, обяснете ви как да напиша мотивационно писмо, в което цитирам "да обясните в рамките на една машинописна страница, защо искате да работите при нас", когато "нас" е с гриф "поверително"?

# 428
Моля, обяснете ви как да напиша мотивационно писмо, в което цитирам "да обясните в рамките на една машинописна страница, защо искате да работите при нас", когато "нас" е с гриф "поверително"?

Щом е с поверително... направо си хвърляш силите за лудо... Със сигурност е Цептер или някоя, от тези които не искаш  Peace
Онези дни бях си пуснала без да искам CV на такава и познай обадиха ми се, че съм одобрена за Офис Мениджър  Joy Joy, но да съм им отидела на презентация - Цептер  ooooh!

Мотивационо писмо не обичам да пиша... пращала съм но пак казвам това е насила да благославяш фирмата, за която кандидатстваш ... Аз търся работа не да си упражнявам лиричните способности  ooooh! особено в момент на криза избор почти няма ...те са тези, които избират, а аз само пращам CV

Ако действително ми е позната фирмата или имам афинитет към продуктите, които предлагат, то аз сама си пускам Мотивационо писмо не ми е необходимо някой да ми го напомня  Laughing Laughing Laughing Но не винаги ги познавам по имена още по малко какво продават или произвеждат   Whistling Whistling Whistling

# 429
  • Пловдив
Как да четем обявите за работа

"Гъвкаво работно време" - идваш в 9 сутринта, тръгваш си в 1 през нощта и ако закъснееш 15 минути на следващата сутрин, те глобяваме. Събота и неделя са работни дни.

"Работа в млад и амбициозен екип" - не можем да се понасяме, но се търпим.

"Възможност за чести командировки" - ще забравиш как изглеждат близките ти.

"Динамично развиваща се компания" - на шефа всеки ден му хрумва нова идея.

"Самоинициативност" - нищо няма да ти обясним, но ти сам ще се питаш, какво се иска от теб.

"Изключително добри организационни способности" - в офиса е хаос, дано да го оправиш.

"Отговорен и лоялен" - очакваме, че ще си затваряш устата, каквото и да видиш в офиса.

"Възнаграждение, обвързано с резултатите" - никой резултат не е достатъчно висок. Бъди доволен, че си получаваш парите всеки месец.

"Готовност за работа във вече изграден екип" - внимавай, къде стъпваш и чия чаша използваш.

"Отлични комуникативни способности и умения за работа в екип" - никога не отказваш кафе с колежките, обичаш да клюкарстваш.

"Опит в работа с клиенти и добра комуникативност" - най- вече се надяваме да лъжеш добре.

hahaha

# 430
Момичета, какво ви е мнението, защо някои работодатели искат мотивационно писмо и научават ли наистина нещо съществено за кандидатите от него? Примерно за позиция в офис? Не пишат ли всички кандидати горе-долу едно и също?

Замислих се, защото онзи ден ми отне повече от 2 часа да си пригодя СВ-то и да напиша мотивационно писмо за техните критерии, а като пуснах, вече повече от 70 човека бяха подали за 2 дни. Хем беше на английски обявата и се предполага, че само хора, които много добре го знаят, ще кандидатстват. Чудя се, аз ли съм много бавна, дали и другите губят по толкова време за  1 кандидатстване. Случва ли се в обявата да се иска мотивационно писмо, а кандидати да пускат без? Или да пускат готови?
Или просто наистина конкуренцията е много голяма и си отговарят повечето хора на изискванията? newsm78

Само 10 от 100 кандидата пишат мотивационно писмо. Това,че сте 70-ти или 360-ти не означава,че няма да Ви разгледат първи, обяснила съм защо.
А и за масовите обяви само 20 от 200 отговарят напълно на всички изисквания.

# 431
  • на североизток
Как да четем обявите за работа

"Гъвкаво работно време" - идваш в 9 сутринта, тръгваш си в 1 през нощта и ако закъснееш 15 минути на следващата сутрин, те глобяваме. Събота и неделя са работни дни.

"Работа в млад и амбициозен екип" - не можем да се понасяме, но се търпим.

"Възможност за чести командировки" - ще забравиш как изглеждат близките ти.

"Динамично развиваща се компания" - на шефа всеки ден му хрумва нова идея.

"Самоинициативност" - нищо няма да ти обясним, но ти сам ще се питаш, какво се иска от теб.

"Изключително добри организационни способности" - в офиса е хаос, дано да го оправиш.

"Отговорен и лоялен" - очакваме, че ще си затваряш устата, каквото и да видиш в офиса.

"Възнаграждение, обвързано с резултатите" - никой резултат не е достатъчно висок. Бъди доволен, че си получаваш парите всеки месец.

"Готовност за работа във вече изграден екип" - внимавай, къде стъпваш и чия чаша използваш.

"Отлични комуникативни способности и умения за работа в екип" - никога не отказваш кафе с колежките, обичаш да клюкарстваш.

"Опит в работа с клиенти и добра комуникативност" - най- вече се надяваме да лъжеш добре.

hahaha

smile3532
Много точно казано  Peace

# 432
  • София

Фокусирай се върху позицията и задълженията - защо я искаш, защо смяташ, че си подходяща, как ще ти помогне предходия ти опит и натрупани знания, как можеш да допринесеш към работата като цяло Peace

Съгласна съм, че е неподходящо да се иска мотивационно писмо при скрито име на работодателя, но пък в този случай креативността в мотивационното писмо може да се окаже предимство за теб  Hug

# 433
Регистрирах се в БТ след двучасово чакане.
След това ме пратиха в НОИ Младост 3 и там след още толкова чакане се оказа, че ми трябва да предоставя документ от банката - служебна бележка.
Тъй като моята банка няма клон в Младост 3 /така се оказа/ трябваше да се прибера до Дружба.
Утре ще направя втори опит за приключване на регистрацията си като безработна  Joy Дано да бъде по-успешен  Rolling Eyes

Чудя се може ли една елемементарна регистрация да ти коства половин ден. Да не говорим, че стигам с два автобуса до БТ Младост 4  Mr. Green

# 434

Фокусирай се върху позицията и задълженията - защо я искаш, защо смяташ, че си подходяща, как ще ти помогне предходия ти опит и натрупани знания, как можеш да допринесеш към работата като цяло Peace

Съгласна съм, че е неподходящо да се иска мотивационно писмо при скрито име на работодателя, но пък в този случай креативността в мотивационното писмо може да се окаже предимство за теб  Hug

Аз винаги наблягам на изброеното от теб. Рядко си позволявам да пиша нещо по повод организацията, в която кандидатствам. И честно казано в сферата на дейност, с която се занимавам, едно порт-фолио дава доста по-добра представа за кандидата. Да не говорим, че обикновено си пускам СВ-то с ясното съзнание кой ще ме отсява за интервю /обикновено човек, с когото съм работила/.

Общи условия

Активация на акаунт